- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyNagz
senior tag
válasz
RetepNyaraB #39338 üzenetére
Meg fogom mindenképp nézni vonalzóval. Amióta feszesebb a hűtő egy 10 fokot már lejjebb ment, de még messze van ez a jótól.
RAM-nál általában úgy szoktam beállítani, hogy minél közelebb legyen a valódi órajeléhez. Kombó alaplapom van, DDR2 és DDR3 foglalatokkal. 1x4GB DDR3-1333-as modul van benne jelenleg.
A házhűtő elvileg jól van benne, a matricás része tekint kifelé. -
TommyNagz
senior tag
válasz
#90933760 #39328 üzenetére
Most ugye kicsit azért feszesebb rajta a Cooler, 3031MHz-en Prime95-tel 79-80-ig megy így is...most dobjam ki a francba az egészet, vagy mit csináljak vele? Sikerült azt elérni, hogy OC nélkül már csak 55-ig megy fel....szóval végre tartunk ott, mint egy szaros gyári hűtővel. Merre tovább?
-
TommyNagz
senior tag
válasz
speedydb23 #39325 üzenetére
Persze, ne viccelj, rengeteg gépet rakok össze hetente, a gyári bontatlan coolerek nekem is dimán felmennek elsőre, és nincs velük semmi gond
Megnéztem, minden pöcök megvan, nincs sem elhajolva, sem eltörve. Betettem még egyszer, most mintha kicsit szorosabb lenne.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
speedydb23 #39323 üzenetére
Igen, ez van, csak fekete ventivel. Van neki holtjátéka azért...
Utálom ezt a betekerős bepattintós lefogatót...
Hogy tudnám ezt feszesebbre húzni?
-
TommyNagz
senior tag
válasz
speedydb23 #39321 üzenetére
Valóban 65nm. Alulfeszelni nem akarom, azt szeretném, ha normál körülmények között normálisan működne...tehát a lényeg, hogy a hűtő nincs normálisan lefogatva. Elfáradhat az anyag? Vagy van valami csavar esetleg, amit meg kell húznom?
Apropó pozíció...előre fúj az AC ventije. Jól van ez így?
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Clickbait #39315 üzenetére
Most levettem az OC-t, megvárom, hogy kihüljön picit, és megnézem még egyszer a Prime95-tel. Az 50 fok tök jó lenne Idle-nek, de ez 60 körül van úgy, hogy alig van OC-zve. Hajtás alatt meg a Core 72-nél mászkál. Azért egy rohadt Arctic-tól többet várnék, így alig jobb, mint a gyári cooler
-
TommyNagz
senior tag
válasz
TommyNagz #39301 üzenetére
Sziasztok!
Még mindig fennáll a probléma, pedig a paszta nagy részét leszedtem. Azt olvastam, hogy a "kevesebb több". Nekem tényleg kicsit túl vastag volt, de nem változott semmi. Üresjáraton is 50 fok körül van a CPU. Eszerint azért jobban kéne teljesítenie a hűtőnek. OC szinte alig van rajta, 1,83 helyett üzemel most 2,3-on. Normális ez így?
Szerk.: a Core temp-et nézem, az van 50 körül és fölötte. A lapka 30-40 között mászkál.
Szerk. 2.: Prime95 alatt 71-re is felmegy a Core temp....átb@sztak volna a hűtővel? Vagy nem jó a paszta? (Fura, fehér színű, nem szürke)
-
TommyNagz
senior tag
válasz
RetepNyaraB #39303 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Teljesen manuálisan állítgatom, az FSB-hez, és a memória órajeléhez nyúlok. Rémálom az Inteles lefogatókeret...Használtan vettem a hűtőt, ránézésre stabilnak tűnik illeszkedés szempontjából. Minimálisan lötyög csak. Akkor esetleg a pasztánál keresendő a probléma? Mi legyen a cél? Maximális terhelés alatt 50-60 fölé nem mehet, igaz?
-
TommyNagz
senior tag
Sziasztok Tuningmesterek!
Nemrég vettem egy E6300-as CPU-t az ASUS P5QC alaplapomba, és egy AC Freezer Pro 7-est. Meg vagyok elégedve összességében mindegyik elemmel, viszont szeretném tuningolni a CPU-t. Olvastam, hogy ezzel a lapkával akár 3,5GHz-ig is el lehet menni a feszültség emelése nélkül. Kérdésem inkább talán a hűtéssel kapcsolatos. 3,2 GHz körül a CPU maximális terhelés alatt 80-80-90 Celsius fokig megy fel. Az én megítélésem szerint ez elég magas, de javítsatok ki, ha tévedek. Úgy gondolom, a hűtőm talán megfelel erre a célra, a ház viszonylag szellős, és a Freezer mögött van egy 8cm-es ventilátor is. Hol lehet a gond? Érdemes lenne esetleg valami speciális hűtőpasztával próbálkoznom? Az alap órajelen normális használat mellett is 55-60 fok körül van a hőmérséklet. Csak én érzem úgy, hogy ez túl magas főleg egy ilyen hűtővel? Vagy talán túl sokat várok tőle? Segítsetek kérlek, milyen irányban induljak el.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged