- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
XFidai
csendes tag
nemfog csökkeni, mert az fsbt közbe "visszanöveled" annyira hogy tartsa az orajelet, hogy minnél kisebb legyen a dram:fsb ratio.
(egyszerüen ugy kapod meg hogy n X q = 3ghz(3ghz esetében), ahol n a szorzó pl, q pedig az fsb, arányosan változtasd, a legmagasabb fsb-ig amit bir)
2.1 legyen összesen(annyit amugyse tudnal hozzaadni), alapbol valsz 1,8n megy, 0.2-0,25-t adj hozzá.
-
XFidai
csendes tag
CPUnak első körben a mostanihoz képest adj + 0,03-0,04V-t azzal teljesen kitudod zárni az instabilságot.
Ha az fsb-t 333-n tolod, akkor a ram szorzót(ram freq multiplier) rakhatod 3-3,2-re,de itt törekedni kéne a minnel magasabb fsb-re(közbe csökkentsd a cpu multipliert, hogy határértéken belül maradj) és minnel kisebb ram szorzora, amit csak bir.
a fő időzitéseit(az advancedeket hagyd auton) rakd 5-5-5-15re, amig nem mész 1100mhz fölé és adj nekik 2,1V-t. -
XFidai
csendes tag
Ezt leginkabb attól tudnám elképzelni, hogy vagy instabil(prime95-el teszteld), ugyhogy probalj meg adni neki még egy kis feszt.
vagy pedig, attól, hogy csak siman az fsb-t huztad és a tobbi ertek auton marad(pl a ram szorzo es ezzel az idozitesek) és mivel általába a bios nevetségesen ovatos, lehet hogy kb megduplazta a ramidozitesek a kis fsb ingas miatt.
Mindent manualisan allits át/be biosba. -
XFidai
csendes tag
válasz
SMITHVADŐR #9542 üzenetére
Neked is(meg kicsit feljebb más is kérdezte), kicsit feljebb prögetitek a topikot, leirtam az elözö vállalkozonak(vagy 6x), hogy mit hogyan, ez minden cpura igaz
Azt meg hogy meddig lehet huzni, majd kitapasztalod mennyit bir a hütésed.
üdv -
XFidai
csendes tag
válasz
bognar110 #9549 üzenetére
Hát a 68C az pont az a szubjektiv határ, döntsd el hogy járatod-e rajta.(én spec. járatnám
)
olyan meg hogy kéne a magas orajel meg a hideg cpu is, olyan nincs, vagy ez vagy azvannak egyéb alternativ lehetöségek amit megprobalhatsz, pl. gépház oldallevétel, szóbaventit berakod a gép mellé, stb...
-
XFidai
csendes tag
válasz
spike093 #9523 üzenetére
Kinek akarod ezt megmutatni?
Csak mert felesleges, mivel egy laptop nem teljesitmenyre van kielezve. Soha nemlessz egy kategoriába egy hasonlo kaliberu pc-vel, nemhogy csak majdnem nem , hanem még ha fényévekbe számoljuk akkor sem lessz hasonlo teljesitmenye soha az életben.
(ha csak azt vesszuk, hogy a cachek alapbol sokkal kisebbek, az orajele is 1.6tol kb 2.5ghz között szokott lenni, ha még neadj isten huzol is rajta egy kicsit az a 2,7-2,8 ghz holvan a sokkal kisebb cacheivel eggyut egy asztali leghuteses 4-4,5ghz-hez képest?
arról meg már nem is beszélve hogy hogy az a 2,7-2,8 ghz is joval gyengébb teljesitményre képest laptopba mind asztaliba, a többi hardver gyengesége miatt)
Ez egy alapvető értelmetlen baromság amit csinálsz és csak tönkrevágod vele a gépet.
Mindegy befejeztem, ugy teszed tönkre ahogy akarod
Üdv -
XFidai
csendes tag
válasz
bognar110 #9509 üzenetére
Hát akkor szerencsédre!, nem mentetted el, vagy valami rosszul csináltál(vagy az alaplap alapból letiltotta az azonnali ekkora változtatás miatt). Kis lépésekbe haladj felfele, a clockal is meg a fesszel is, amig a hűtésed birja, minden állitás után ellenőrizd, tesztel+hőfokkal úgy nem lessz gond.
Nm -
XFidai
csendes tag
válasz
sosperecek18 #9503 üzenetére
végre nem csak tölem hallod
, télleg semmi értelme(azon kivül ha megoldható is lenne a dolog, teljesen értelmetlen, semmit nemszamitana)
-
XFidai
csendes tag
válasz
spike093 #9498 üzenetére
szofveresen maximum vga-t állítunk(és azt is csak tesztidőre, szerintem)
többi eszközt semmiképp ne állítgasd szoftveresen, föleg a feszültség értékeket miatt, mert a csodás stabil szoftvereinkbe és oprendszereken, aztan lessz/lehet akármi istenharagja és hamar vége a dalnak, illetve joval kisebb a stabilitásuk is, a biosos verzioval szemben..
Üdv -
XFidai
csendes tag
válasz
bognar110 #9488 üzenetére
a CPU frequency-t emeld(ami most 200) mondjuk 5el elöször, utána futass le valamilyen tesztet(kezdesnek prime95(keressrá) megteszi) , ha stabil, akkor megin emeld 5el, amikor mar nem stabil akkor emeled a cpu feszültségét amig megin stabil lesz.. és közbe nézd hogy a hömérséklete a teszt alatt ne nagyon menjen 60-65 fok fölé.
A cpu core voltage-t pedig valsz a chipest config vagy az acpi config menube fogod talalni.
(és nem fps(az egy masik topik), hanem fsb)
-
XFidai
csendes tag
-
XFidai
csendes tag
válasz
spike093 #9480 üzenetére
Ezt igy látatlanba nemtudom megmondani neked, a vgaból gondolván ez egy netbook, ilyen bioshoz nemnagyon volt még szerencsém.
Vga-ra visszatérve, mostmár megerősitve, teljesen felesleges húznod, nem csak az élettartama miatt, hanem mert semmi javulás nem lessz egy ilyen szintű gépnél(röviden: teljesen mindegy hogy alapórajeles, vagy húzott vga-val nem indul el rajta "semmi").
Ha mégis hajthatatlan vagy, akkor Fényképezd le a biost és rakd be ide a képet, ugy többre jutunk. -
XFidai
csendes tag
válasz
spike093 #9478 üzenetére
Rendben én szóltam, már látom hogy 2 hét múlva viszed garanciára
cpu-t , biosba emeled az fsb-t és a feszültségét, esetleg az északi hid(mch)-t is ha instabil, ezt mind egyenesen arányosan.
vganak(az egyszerűség kedvért csak maradjunk a sima szoftveresnél, többi bonyolultabb főleg elsőre) meg EVGA precision(keress rá)-nal csaphatod.
hajrá -
XFidai
csendes tag
válasz
bognar110 #9474 üzenetére
dram voltage, az a ram feszültsége, azt ne emeled feleslegesen ha eddig is stabil volt. CPU, CPU core, Vcore ilyen feszültséget keress, azt emeled(egyébként a feszültség emeléstől nem lesz magasabb az órajel, szóval valami mást is állítottál közbe).
AMDnél asszem cool&quiet az autoórajelszabályzó funkció, azt kapcsold ki.
De lehet 3,2re, sőt lehet 4ghz-ra is, csak birjad hűteni, ennyi a titkaX2es athlonok ha jól tudom nem nagyon melegszenek, szóval szerintem terhelten se nagyon vidd 55 fok fölé.
-
XFidai
csendes tag
válasz
spike093 #9475 üzenetére
Azért nem szabad tuningolni(bár párszor néztem és lehetne), mert egyszerűen szétolvad. Amiket én használtam notebookokat, amint megkinálod őket egy kis 3Dvel egyből tűzforró az egész burkolat, némelyiket ölbe se lehet venni közbe. Notebookokba eszméletlen gyenge hűtés van(egyrészt a helyhiány, másrészt a fogyasztás miatt), épp hogy alapon el tudja vinni a vasat még határeset hőfokokon.
Ha tuningolni akarsz vegyél asztalit, szerintem. -
XFidai
csendes tag
válasz
pechman8 #9459 üzenetére
Órajellel kapcsolatban mindig az a valós amit a BIOS ír, sok program van ami képtelen követni a szorzóállítást, csak fsb-t tudja követni, mintha maxon hagynád a szorzót. Nálam is pl. igaz nem ilyen "hulladék"(azért, mert jót életembe nem hallotam róluk) programok mint a speedfan és a sisoft, hanem pl. a memtest86 sem tudja követni hogy 8,5x459-en megy a cpu, hanem a max szorzós 9x459-es órajelet irja ki. Ezzel nem kell foglalkozni, amit a BIOS ir az a valós(illetve ha cpu diagnosztika akkor CPU-Z, ami 100%ig megbizható, ez is a valósat fogja kiirni).
Egyébként a 60-62fok alapból nem sok terhelten szerintem, bár kérdés hogy ez mennyi fesz. mellett, mert a 2,8 ghz-es képest viszont sok.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest