- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xerxész
őstag
válasz
Gabrikovics #40439 üzenetére
Akkor ezek szerint már nem is kell növelnem a RAM teljesítményét, mert a húzott CPU 40MHz-el gyorsabban pörgeti a memóriát?
Hát, kérem, akkor probléma megoldva, nincs már szükség külön RAM beállításokra.
Az elindulással nincs gond, sőt még az Everesttel lefuttattam egy rendszerstabilitás tesztet 10 percen keresztül, nem észleltem hibát...maximum a hőmérséklet lehet még kérdéses, mert mindkét CPU mag 70 fok körül volt. Mondjuk igazából azt sem tudom, mennyi a processzor üzemi hőfoka 100%-os terhelés mellett...Egyébként, ha az általad leírtak szerint visszábbveszem a RAM-ot, akkor teljesítményvisszaesést fog eredményezni?
-
Xerxész
őstag
válasz
Gabrikovics #40436 üzenetére
Az alaplapom egy MSI K9N SLI 2F. Memóriám ha jól emlékszem (nem vagyok otthon most) DDR2 és 800 MHz órajelű.
Sajnos a RAM beállítás továbbra sem érthető számomra, bocsi.
De nézzük, hogy jól gondolom-e:
A CPU most fel van húzva 210-es FSB-re. A szorzó 14 (többet nem enged a BIOS).
210*14/400=7,35 ami felkerekítve 8. Innen nem világos, hogy most mi ez a 8...mit kezdjek vele és mit állítsak át BIOS-ban a memóriánál, hogy gyorsabb legyen.Meg hogy mi köze ennek a 8-asnak a memória időzítésekhez.
A CPU részhez való megjegyzést köszi.
Még 2 kérdés ezzel kapcsolatban...
1. Ha 8% húzás után a fizikai memóriahasználat kb. 30%-ról megnőtt 70%-ra, az miért lehet? 5% túlhajtásnál nem észleltem ilyet. Plusz memóriát igénylő programok nem futottak.
2. Szintén 8% húzásnál kikapcsoltam a gépet, majd nem tudtam bekapcsolni. Többszöri próba után végre bekapcsolt és kiírta, hogy az előző processzor órajel beállítás rossz volt (hibázott a gép?). Ez most azért lehetett, mert 8%-ra már kellett volna plusz feszültséget adnom neki vagy csak szimplán a gépem már nem bírja a 8% vagy e feletti túlhajtást? -
Xerxész
őstag
Sziasztok,
Abszolút hozzá nem értő kezdő vagyok a tuning terén, elolvastam az első hozzászólást is, követtem az instrukciókat, de nem világos néhány dolog, ebben kérnék segítséget a guruktól.
Athlon 64 x2 5600+ processzort húztam fel 5%-kal, gyári hűtővel (meg tervezem majd a 10%-ot is, olvastam, hogy elméletileg ennyit még bírhat a gyári hűtő). Viszont azt nem tudom, hogy ehhez hogy lőjjem be az esetleg plusz feszültséget és a memóriatuningot...ez a két rész eléggé érthetetlen számomra a leírásban, főleg a memóriáé, mert mindenféle időzítést is kell állítani hozzá...ez már elég kínai nekem.
De a feszültség hozzáadás sem egyértelmű, hogy mondjuk 5%-os teljesítményemeléshez mekkora plusz feszültség kell.
Tudnátok esetleg segíteni benne?Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest