- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem igazán tudom hol kérdezzem meg, szerintem itt van a legjobb helye. Mi az oka az alábbi randomszerű reboot-nak. Bootscreen üzenet:
Power supply surges detected during the previous power on.
ASUS Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit!
Press F1 to Run SETUPKonfig (kimásolom a profilból, lényeg kiemelve):
Fractal Design Define Mini [3× Alpenföhn Wing Boost], Corsair AX650, Asus P8Z77-M Pro, Intel Core i5-3450 @ 3.70GHz|1.080V [Alpenföhn Matterhorn rev.B + MX4], Corsair Vengeance LP 8GB 1600MHz|1.5000V (9-9-9-24-CR2), MSI R5830 Twin Frozr II [AC Twin Turbo Pro + MX4], Samsung Series 830 64GB, Western Digital Caviar Green 2TB (WD20EARX), Logitech C525, Creative GigaWorks T20 Series II, Apple Wired Keyboard, Razer Krait + Armadillo + Goliathus Speed, Linksys E3000, Dell UltraSharp U2311H
Igaz, hogy az i5-3450 3.50GHz-es gyári órajellel bír, de használtam 3.90GHz-en is. Most 3.70Ghz-en használom (37x100). Az Intel Burn Test Stress Level 5120 MB-on végig fut, míg a Prime éjjelre in-place largr FFT s üzemben 8 órát fut hibátlanul (70 fokig). Nem hinném, hogy processzor instabilitásról lenne szó.
-
törölt tag
Van egy 2x4GB-os Corsair Vengeance LP 1600 MHz CL9 memóriám. Szeretném 1600MHz-en hagyni, viszont szeretném minél alacsonyabb feszültséggel üzemeltetni, majd a lehető legkisebb időzítést kimérni. Hogyan csináljam?
Hozzá nem értőként arra gondoltam, hogy megnézem 1600 MHz-en hány V-ig stabil. Aztán ezen a feszültségen elkezdem csökkenteni az időzítést. Jól sejtem, hogy ez nincs hatással az időzítésre és ebben a sorrendben nekieshetek a feladatnak?
---------------------------------------
Másik:
Ivy procim van. Ezt is szeretném UV-zni. Úgy tudom a CPU és a DDR voltage között maximum 0.5V különbség lehet. Magyarul, ha a procim leviszem 0.980V-ra, akkor a memóriákat is le kell vinnem 1.480V-ra?Másik: mi lett volna, ha tuning RAM-t vettem volna, ami 1.65V-on megy gyárilag? A proci meg gyárilag 1.040V-on? Fel kellett volna emelnem a proci feszültségét 1.15V-ra?
-
törölt tag
Meddig lehet tuningolni egy G840-t? Mindenhol azt olvasom, hogy semennyire. Nekem megy a gyári 2.80 helyett 3.00 GHz-en.
Semmi extra, de a semmihez képest sok. Kifogtam valami extra tuningos fajtát?
-
törölt tag
Hany perc (ora?) LinX utan jelentheto ki egyertelmuen, h a processzorunk minden korulmenyek kozott betonstabil?
Egyebkent melyik a biztosabb? LinX vagy IntelBurnTest?
-
törölt tag
Bemásolom ide, amit egy másik topicban javasoltak, h inkább itt tegyem fel.
Sziasztok!
Van egy Asus Maximum II Gene alaplapom és egy E8400-as procim, Scythe Mugen hűtővel és minőségi pasztával. A tápom is jó (Seasonic 430W). Ezek biztos alapot nyújtanak a jó tuninghoz, de nem értek hozzá. Hozzáértésem egyenlő azzal, h emelem a feszültséget és az FSB-t. Alapfeszen 3.60 GHz-t megy a procim stabiln 24/7-ben. Viszont feszemeléssel csak 3.80 GHz-ig sikerült jutnom stabilan. Nagyon minimális feszemeléssel. Viszont 3.80 GHz fölé nem tudok eljutni, hiába emelem a feszt, vagy nem indul be a gép vagy hamar kifagyok. 4.0 Ghz lenne a cél stabilan 24/7-ben. Szerintem ha alapfeszen megy 3.60 Ghz-t stabilan a gép, akkor a 4 is elérhető lenne, de ehhez sztem a feszemelésen kívül mást is meg kéne piszkálni. Rengeteg beállítás van, de fogalmam sincs mihez nyúljak.
Ja, a RAM-ok. 2x2GB CSX 800Mhz. 3.6 Ghz-en pont 1:1-be mennek. 4 GHz-hez 889 MHz-en mennének. Ennyit szerintem bírnia kell. Nem egyszerre vásároltam őket. De szerencsére megy a dual-channel is, szóval egyformának kell lenniük.
A tuninggal kapcsolatos segítség nyújtást előre is köszönöm.
-
törölt tag
Értem, köszi!
Lenne még egy dolog itt. RMClock egyből power saving módba kapcsolja be a gépem (1.8GHz). 1.1875V-t szab ki erre a beállításra. De én CPU-Z 1.6-al láttam már ilyen órajelen 1.152V-t is. Na most akkor melyik az igaz? Van egy harmadik a bios is, ahol megint más van megadva.
Tudom mindenki a CPU-Z-t mondja, de no management módban, amikor 3.0GHz van megadva CPU-Z szerint 1.296V-t megy, RMClock szerint többet és a bios szerint még többet. Továbbá a CPU-Z power saving módban (1.8GHz) 1.296V-t mutat, míg 3.0GHz-en is (no management) 1.296V-t mutat. Nem értem. Miért nem kapcsol vissza 1.152V-ra, amit egyszer már láttam tegnap, de azóta 10 újraindítás óta egyszer sem.
-
törölt tag
Lenne még egy kérdésem.
Most 3.3GHz@1.5V van megadva bios-ban. Ugye írtam, h RMClock-t használok.
RMClock azt írja a két felállásra (power saving/no management):
-------------------------------------------------------------------
6x330=1.98GHz@1.1875V. Közbe a CPU-Z meg 1.456V-t ír. Először is ez duplán különös, mert vagy 1.1875V-t kéne h mutasson, vagy 1.5V-t.RMClock 10x330-ra kapcsolva pedig 1.325V-t ír, mi közbe itt 1.5V-n megy (elvileg -bios-). CPU-Z persze erre is 1.456V-t ír.
Továbbá hiába kapcsolok 1.96GHz-ről 3.3GHz-re vagy fordítva, a CPU-Z ugyanúgy 1.98GHz-t mutat és 1.456V-t.
-------------------------------------------------------------------
Ezt az egészet én nem értem. Mi igaz ezekből? Teljesen össze zavart ez a két progi + bios.Egyébként Orthos alatt 65 fok a proci és a 70 a magok (TX2 borda langyos!). De ez extrém eset és 20 perc után volt ennyi. Legdurvább 1080p-s HD filmek alatt ebből legalább 15 fokot le lehet vonni ugyanazon órajelen (3.3GHz@1.5V).
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne néhány tuninggal (mi mással
) kapcsolatos kérdésem. Aláírásomban látható minden...
1. Egy E2180-nak mekkora feszt szabad adni maximum? Intel honlapja ugye 1.5V-ot ad meg. De van aki azt mondja, h 1.40V-nál többet nem adna meg... Tehát meg vagyok zavarodva kicsit. Mi az a maximális fesz, amivel még nem ártok a procinak és nem hal be 2-3 év múlva?
2. Jelenleg a következőképpen hajtom a gépet. RMClock-t használok. Ha netezek, nem vagyok itthon, akkor 6x320=1.96GHz. Ha olyan (HD) filmet nézek vagy esetleg játszok vagy számításigényes feladatot űzők, akkor felnyomom no management-re, avagy 10x320=3.2GHz-re. Jelenleg ehhez 1.45V-t adtam meg. Proci 48 fok, magok 55-57 fok. Orthos megy is vele 15 percet.
10x333=3.33GHz-en nem stabil a gép (1.5V!). Orthos egy percen belül kifagy. 2.8GHz-en és alapfeszen 10 óra Orthos után se volt hiba. 3GHz alapfeszen Orthos pár percen belül hibáz, de a gép az életbe nem fagyott még le, pedig éjjel-nappal megy a gép.
3. Egyszer bohóckodtam és megadtam 1.6V-t (ez a max a bios-ba) és feltoltam 3.5GHz-re. Gép beindul, HD filmet is tudtam vele nézni, nem fagyott ki, persze az Orthos igen. Vissza is vettem gyorsan, csak egy gyors teszt volt. Ez ugye 350-es FSB. 360 már nem ment. Szerintetek ez az alaplap nem tud 350-es FSB fölé menni, vagy a proci tud ennyit? Nem mintha elégedetlen lennék, csak tudni szeretném, h a lapomnak kb hol van a teteje.
4. Memóriákat mindig AUTO-n hagytam 800MHz-en, h az még véletlen se legyen ludas instabilitás terén.
Várom a válaszokat, aztán majd kérdezek még. Ha lehet.
Köszönöm előre is.
-
törölt tag
Most, h itt VGA kártyáztok... Az imént mutatták nekem is és csak lestem, h Ati 3850 22eFt (HIS, 512MB DDR3). Hát ez ultra brutál jó ár érte. Legutoljára, amikor néztem (egy hónap) 35-től indultak ezek a kártyák.
szerk: még akkor is megéri, ha nem játszok, de komolyan.
-
törölt tag
Lenne még néhány alapkérdésem hozzátok.
1. Ha a gép beindul, de az Orthos hibázik, akkor a proci a ludas (ha memóriát mindig 800 vagy 800 MHz alatt tartom)?
2. Ha beindul a gép és az Orthos hibázik, az lehet akár az alaplap tuningjának gyengesége vagy ilyen nincs és proci lehet csak ludas? (természetesen a memóriák 800 alatt vannak hagyva)
3. Miből állapíthatom meg, h az alaplap nem tud többet?
4. Memóriákat nem tuningolok, milyen jelek utalnak arra h az alaplap vagy a proci nem bírja a beállított tuningot? -
törölt tag
Új gépet vettem és tuningban szeretnék segítséget kérni. Ezek vannak:
Gigabyte GA-73PVM-S2H
E2180 + gyári hűtő
CSX 2GB DDR2 800MHz CL5 egyben (az árlista CL4-nek volt írva és azért vettem egybe, mert ha már az alaplap nem támogat Dual-Channel-t akkor spórolok azon, amit amit úgyse tudok használni).Töltöttem le egy Orthos-t, nem tudom jó-e, amit leszedtem. De csináltam vele egy Blend - stress CPU and RAM-t. A Rounds: 0/0 ha átvált piros PAGING-re az jelenti azt h hibázik a tuning? Ha igen, akkor nagy segítség kellene, mert ezt 2.6Ghz-n tette, ahol alafesszel is mennie kéne, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- MSI CYBORG 15 A13V
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest