- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Mobil flották
- Macrodroid
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
czanga #39311 üzenetére
A leállást a Giga lapok csinálják, az normális.
Szóval nem indul. A 800/480 az mi? A 480? Az nekem idegen szám. A ramjaid látom 800 MHz-esek az addig ok, cl5 vagy cl6? Mert azt is jól kell beállítani. 6-6-6-18-at tudnia kell minden ramnak, aztán majd később állítva lesz.
Mivel a lapod tutira támogatja a 333 MHz szabvány FSB-t is, és csak két ram modulod van, biztos hogy a procinak kevés a fesz. Gondolom valami 1.22 vagy 1.25 amin most lehet. Kezd el kettesével emelni, szóval 1.27, 1.29, 1.31 ........ 1.36.
-
törölt tag
válasz
czanga #39309 üzenetére
Azt mindenképp át kell állítani 100 MHz-re.
Ezek feles Wolfdale magok, 45nm. Intel VID szerint 1.3625V-ig adhatod neki nyugodtan, ha a hűtésed is bírja. Felhasználó tapasztalat szerint 1.4V-ig is mehet, (valaki szerint 1.45V-ig is). De először csak az 1.36-ot próbáld ha kellene, a többinél kérdezzél.
Én 1.51V-ig mentem el -léggel! 86 fokos magokkal-, de az zúzós tuning volt az már kegyetlen.Ha most vagy 240 MHz FSB-n, akkor told 250, 275, 300, 325, 333 stb. lépésekkel ahol megáll ott feszkót emelsz. Ahol megáll 1.36V-nál is akkor jössz kérdezni. Ez azért is fontos, mert mi is tudjuk majd hogy a procid mekkora feszen mit tud és hogy az egy jó darab vagy egy szar.
A ramokat meg állítsd addig alapra vagy ahogy sikerül, hogy ne akadályozzanak. Ha végeztél a proci tuninggal akkor jöhet a ram is.
-
törölt tag
válasz
czanga #39306 üzenetére
Vannak lapok amik érzékenyek a ram osztásokra, ezért vannak különbözőek betűkkel megjelölve. A 240 MHz-hez válaszd a 200 MHz-hez lévő betűt. De egyébként elvileg tök mindegy. Ha a gép nem akar indulni vagy valami fos van akkor átállítod másik betűre. Ha az a baja.
A 7770-hez bőven húzhatod tovább is. Annak kétmagos proci mindenhogy kevés, szóval amíg tudod addig tépd.
-
czanga
őstag
válasz
czanga #39306 üzenetére
Illetve az érdekelne még, hogy olvasataim alapján a PCI-E frekijét AUTO-ról minden esetben érdemes a default 100 MHz-re állítani, hogy nehogy megsüssük a kártyát.
Nem áll szándékomban addig húzni a procit amíg tudom, csupán 3.0 GHz, vagy kicsit fölé menni, hogy kellően meghajtsa az új 7770-em, amit nagyon nem szeretnék tönkretenni.
Ehhez kérnék segítséget első sorban.
-
ktg3
őstag
válasz
czanga #39297 üzenetére
Mint mondtam. Gyakorlatilag csak FSB emeléssel tudod húzni a procit. Ez bőven elég.
Előbb megkeresed az proci tetejét, ahogy leírtam korábban, onnantól, meg hozzáállítod a ramot.A legfontosabb, hogy előbb oszd le a ramokat, hogy a proci gyári órajele mellett 400on fussanak effektív.
Az effektív fontos.Ha ez megvan, akkor kezd el állítani az FSB-t amíg stabil alapfeszen. 3ghz-n szinte kivétel nélkül kell futnia alapfeszen. Ez 240es FSB-t jelent. Itt a rajaid az 1:2-es osztással 480mhz-en fognak futni elvileg.
Előbb juss el ide.
FSB--->"CPU Host Frequency (Mhz)"
ram szorzó--->"System Memory Multiplier" -
ktg3
őstag
válasz
czanga #39273 üzenetére
Szia!
Én e5300-mal hajtottam 7850-et. Nem mondom, hogy soha nem volt CPU limit, de simán használható volt a gép ha a proci húzva volt. Alapórajelen persze azért már kevés.
Kicsit túl van lihegve azért ez a téma. Sokak a tesztprogik alapján gondolják, hogy CPU limit van. Ez pusztán azért van, mert a 3dmark 206-tól felfelé a cpu-ra külön pontot ad ami megdobja az összpontszámot is.
Tesztelj mondjuk 3dmark 2011-ben és csak a graphics score-t nézd. Ha ott nem kapsz jobb eredményt húzott procival, mint alapórajelen, akkor nincs CPU limited a GPU intenzívebb játékokban.
Persze egy régi játékban sokkal nagyobb FPS-t kapsz ha magasabb órajelen megy a procid, de 100 felett, tök mindegy, hogy 100 vagy 300fps.
Lényeg a lényeg, hogy ezek a procik alapfeszen is elég jól mennek, főleg a széria aljához tartozó darabok. Ott lehet elérni alapfeszen a legnagyobb relatív órajel emelést.
Ha van egy kicsit is jobb hűtőd, akkor nem kell félni a fesz emeléstől sem, mert nem valami forrófejűek ezek a procik.
Mivel ezek szorzózáras procik, ezért FSB-t kell emelned. Viszont ez emeli a ramok frekijét is, ezért azokat vissza kell osztanod, hogy előbb megtudd, hogy mennyi a proci vége. Utána hozzá állíthatod majd a ramokat is.
A ramokat tedd be alap 2X-es szorzóra. Ez a legkisebb, de így biztos nem kell attól tartanod, hogy ram korlátba ütközöl tuning alatt. Ez azt jelenti, hogy ha az fsb 200on van, akkor a ramok 400on. Ugye 800 az alap nekik. Szóval ha 100%-ot tudningolsz az FSB-n, akkor fognak 800-on menni. Persze a proci nem fogja azt bírni, így biztos nem lesz a memo a szűk keresztmetszet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest