Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
banánttészta #40333 üzenetére
Olvass utána. Kisebb felbontáson nem limitál a VGA, tehát ott derül ki a processzorok ereje. Ez nem jelent sokat, tesztekben szokták így összehasonlítani a procikat. A lényeg mit írtam, a multin van. Ha játszol BF3-at 64-es pályákkal, az simán megeszi a quadot, még húzva is. Ha nincs ilyen, akkor C3 is jó lesz high keverék beálítással. Pont.
-
válasz
banánttészta #40330 üzenetére
A C3 sokkal komolyabb dolgokat is megesz tízóraira, ha ultrán tolod. FullHD-nál kisebb felbontáson ki fog lógni a bele a quadnak is, nem csak a VGA-nak. Sandy i5-ből viszont csak a 2500K ami egyértelműen durván erősebb, de játékok alatt ez nem feltétlenül látszik (a VGA limit okán), csak ha nagypályás multiplayert tolsz. Ott aztán erősen kiderül.
-
Ueda
senior tag
válasz
banánttészta #40330 üzenetére
Itt van egy összehasonlító oldal, te magad is ki tudod választani a procikat.
Q9650 vs. i5 2400
Ez alapján én is úgy látom nincs olyan nagy különbség.
Másrészt valóban elég nagy a gyorsítótár a 775-ös procikban, de ez azért van, mert régebben lassabb volt a rendszermemória (DDR2) elérése és ezt kompenzálták a nagyobb cache memóriával, plusz a memóriavezérlő még külön chipszett (az alaplapon) része volt.
Az újabb prociknál a memóriavezérlő be van építve a processzorba (direktebb, közvetlenebb elérés), plusz a memória (DDR3) sávszélessége is nőtt, ezért elegendő fele akkora gyorsítótár is. -
törölt tag
válasz
banánttészta #40328 üzenetére
A Q9650-et meg a Q9450-et ha el tudod adni az olyan 50 pénz. Csak épp eléggé eladhatatlan cuccok, nem valami fasza erre bízni a dolgot.
A ramokat is el kéne adni, abból tudsz venni simán DDR3-at helyette, az 50-ből meg kijön a Sandy i5 meg a lap hozzá.
Az SSD meg a vinyó az igen jó kérdés, az egy újabb 40k körülbelül. A proci hűtés meg más tészta, de arra elég egy 4-5 ezres cucc is, hacsak nem K-t veszel.Az i5 meg jóval erősebb. A gyorstár nagyon nem számít, mert nem az a szűk keresztmetszet, nem azon múlik. Ez régen volt így max.
Nem tudok mit mondani, nézd meg hogy meddig lehet húzni abban a lapban a procit aztán meglátni elég-e. Ha nem akkor meg vagy veszel egy normális alaplapot alá, vagy cserélsz komplett konfigot. -
banánttészta
tag
válasz
banánttészta #40327 üzenetére
Az van most (Q9450) azt eladnám meg hát ez a kártya nem rég lett véve ez jó lenne de a kártya nélkülki venné meg annyiért a gépet ,hogy én i5 öt vegyek... + mondom kell HDD mondjuk ha a 2 őt eladnám... de hát jó lesz ez a Q9650 gondolom azért egy 2.gen I5 se fénnyévekkel jobb vagy igen? Végül is gyorsítótárban az enyém veri az i5 öt
-
banánttészta
tag
válasz
banánttészta #40325 üzenetére
Jobb lett volna azért ha Qx9770-nézem az a 775 foglalat "Falkavezére" csak neki Q9650-je van de mind1 ingyenbe van szoal ő neki meg lesz Ivy-je
-
Rypejakten
addikt
válasz
banánttészta #40321 üzenetére
Scythe Ashura - nem csak az ipon létezik.
-
Vigilante
őstag
válasz
banánttészta #40315 üzenetére
Ez amit linkeltem jó lehet, és szerintem egy jó árat megtudnál vele beszélni, főleg, hogy március eleje ül rajta!
-
Rypejakten
addikt
válasz
banánttészta #40317 üzenetére
lazán.
-
Rypejakten
addikt
válasz
banánttészta #40315 üzenetére
nem kell nagyon komoly léghűtés. Scythe Ashura 13k, és tökéletesen lehűti a procit.
-
Rypejakten
addikt
válasz
banánttészta #40312 üzenetére
alapórajelen valszeg elbírja, de tuninghoz kevés.
-
Rypejakten
addikt
válasz
banánttészta #40310 üzenetére
nem akarlak elrettenteni tőle. most úgy tűnik, hogy a komplett vizek ellen vagyok - nem, csak a szimplaradisokat vetem meg.
vagy told ki a kereted 30k körülire, és vegyél egy H100i-t, vagy maradj a léghűtésnél. -
banánttészta
tag
válasz
banánttészta #40307 üzenetére
de miért lenne minden forró? az vízhűtés
-
Vigilante
őstag
válasz
banánttészta #40304 üzenetére
Kisebb felbontáson, több munkája akad a procinak.
Rypejakten: Azért ez enyhe túlzás!
Több FPS-e tuti nem lesz max ugyan annyi egy CPU igényes game-nél! De pl egy Metro 2033-nál, ami piszok GPU igényes, nyer bőven FPS-t az 1440x900-as felbontással a full HD-hoz képest. Azért ilyeneket ne állítsunk már!
-
Rypejakten
addikt
válasz
banánttészta #40304 üzenetére
nem ram, hanem VRM. picit más a kettő.
azért, mert alacsony a felbontás. minél alacsonyabb a felbontás, annál erősebb cpu kell az adott kártyához, hogy ne limitálja, ergo ne hagyjon fps-t a kártyában.
biztos vagyok benne, hogy fullhd-ban több fps-t hoznál össze ezzel a kombóval, mint 1440*900-ban.
-
Rypejakten
addikt
válasz
banánttészta #40301 üzenetére
aha, így lesz csini 70 fokos északi hidad meg tűzforró VRM-jeid.
ezen a felbontáson meg nem tudja a Q9650 sem kihajtani az 580-at.
-
Rypejakten
addikt
válasz
banánttészta #40294 üzenetére
a H70-et ne nevezzük komoly vízhűtésnek, azzal csak a pénzed pazarlod. akkor már inkább egy hasonló árú léghűtést vegyél, lesz difi,a lég javára. vagy egy H100i / H110.
-
Vigilante
őstag
válasz
banánttészta #40294 üzenetére
Q9650 4GHz-en 1920x1080-as felbontásba, azért már ki fogja hajtani az 580-at!
-
Vigilante
őstag
válasz
banánttészta #40291 üzenetére
Hát, hogy 10ből 7-8 amivel el is tudod érni a 4GHz-et. Néztem a géped X38-as chipset, az bőven fain lenne!
A proci egy bizonyos fölött kezd el elmorzsolódni egy bizonyos idő után. Ezeknék a Quad-oknál 1,375V fölött van ez a határ! Egyébként a Q9450-es hűtője, jó lenne a Q9650-hez, de csak alap sebességhez, vagy feszültség emelés nélküli tuninghoz, ami kb úgy 3,6 GHz lehet max!
Persze voltak olyan csodadarabok amik alap feszültséggel mentek anno 4GHz-et is!
De egy 3-4e -es hűtő is már klasszisokkal jobb, mint az alap intel hűtők!
-
banánttészta
tag
válasz
banánttészta #40291 üzenetére
És a tuningtól igaz ,hogy hamarabb halnak a procik?
-
Vigilante
őstag
válasz
banánttészta #40289 üzenetére
A Q9650-ek 70-80%-ba tuningolhatóak 4GHz-re, egy arra megfelelő lapba, a Q9450 3GHz-en meg természetesen 1:1-be megfelel az alapórajelen hajtott Q9650 sebességének, mivel ugyan az az architektúra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest