Hirdetés
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Kowi84
üzenetére
nézzünk először 3600mhzet...
amit nem írok, az marad ugy, ahogy alaphelyzetben is van.
cpu host clock control enabled
cpu host freq 400
pcie freq 100
system memory multiplier 2
dram timing - manul és itt szépen beállítod a ramjaid gyári időzítését.
system voltage control manual
ddr2 overvoltage - állítsd itt is be a ramjaid alapfesztét....bios szerint1.8V az alap ugy kalkulálj.
pcie overvoltage normal
fsb overvoltage +0,1V
MCH overvoltage normal
cpu voltage control 1.25V
első körben ennyi,
töltsd le az IBT-t. 10 kör max stress.
kell 2 kép majd...IBT 6. körében és a teszt végén. a képeken legyen rajta az IBT, coretemp, valamint cpu-z program cpu és memory füle.
-
eight
senior tag
válasz
Kowi84
üzenetére
rendben

akkor IBT ahogy a priviben írtam, (majd ha megtaláltuk max stabil MHz-t ami még hűthető, akkor foglalkozunk majd a ramokkal meg a feszek visszavételével)
majd mond mennyi a hő 10 kör után...
ui.: MEM feszt a "DDR2 OverVoltage Control" pontnál lehet majd állítani, ha szükség lesz rá
-
eight
senior tag
válasz
Kowi84
üzenetére
ramokat tedd le 1:1-re hogy 800 legyen, minél lazább beálításra, hogy lássuk nem azokkal van a baj.
tényleg nem értem, annak a lapnak még a biosa is tök jó értékeket ad autora, még csak voltot sem kéne emelned: PCI-E:100, PCI 33.3, ramok 800, és egy csomó ideig el kéne tudnod menni, nem értem
:S -
eight
senior tag
válasz
Kowi84
üzenetére
Hali
Ha máskor darál0w segíteni akar, ne habozz

MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) menűpontban vannak amiket keresel,
Azért nem indult el, mert nem lehet csak egy-egy darabot kicsipegetni a listából, hanem mindent be kéne állítani, de konkrétan szvsz az volt a baj, hogy amint az FSB-t felemeled, a ramjaid felmennek 1066Mhz fölé, és azt már nem bírják. (System Memory Multiplier)
-
eight
senior tag
válasz
Kowi84
üzenetére
itt kérdezd, biztos vagyok benne hogy a legjobbat fogják ajánlani ha megmondod mennyit akarsz rászánni.
Szerintem olyat keress ami a jövőben is jó lesz a későbbi alaplapjaidba, egy e7500-asért ma már külön ne vegyél hütést.
-
eight
senior tag
válasz
Kowi84
üzenetére
e7500 majdnem 1.3V-os VID-el?

65C
az nem túl jó, kéne egy klafáb hűtő a procira ha tunningolni akarsz, én nem szeretném ha megfőznéd a procidat, szvsz ne erőltesd addig 
de ha mégis:
PCI-E 100Mhz
FSB-termintation (VTT) 1.25V
MCH 1.3V
FSB 300Mhz (vagy amennyire gondolsz
)nézzük meg betölt e a gép és hogy stabil-e / mennyi a hőfok
-
eight
senior tag
válasz
Kowi84
üzenetére
Nem

AZ jó ha lefutott, de másra gondoltam.
amikor ezt a progit elinditod, inditsd el a coretemp nevezetű másik progit is. (tedd egymás mellé a két ablakot), nem kell megvárnod mig eredményt ad, csak egyszerűen nézd meg hogy a coretemp progiban milyen szám van a VID rublikában (pl 1.200V).
ez az egész kb. 10 másodperc. elindítod IBT+coretempet, megnázed VID értéket, bezárod IBT-t (IBT=IntelBurntest)
-
-
Kowi84
aktív tag
válasz
Kowi84
üzenetére
Üdv
Tudna valaki segíteni???
E7500-as procim van Gigabyte EP35-DS3 lapon 2x2gb 1066-os kingmax DDRII memóriával. Eddig nem volt húzva a proci, de most szeretnék venni egy erősebb VGA-t (GTX 460), és szeretnék húzni rajta. Még sosem csináltam ilyet. Valaki el tudná magyarázni, mit, hogyan, merre állítsak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- alza vélemények - tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- C# programozás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

:S

az nem túl jó, kéne egy klafáb hűtő a procira ha tunningolni akarsz, én nem szeretném ha megfőznéd a procidat, szvsz ne erőltesd addig 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)