- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
FSB 1.1Vrol míg MCH 1.25Vrol indul nálad.
ramod akkor ezekszerint 1066os
btw everest megmutatja neked mennyi is megy ramoknak. érzékelőknél kiírja.
a következő lépés az, h csökkented a proci feszültségét, addig ameddig már be nem bootol, majd ezután visszarakod oda, ahol még bootolt és indul a teszt. ha fagy, akkor +fesz. aztán kiderül mennyit is megy a proci adott feszen. 444FSB már lehet a lapkorlát miatt is. de még a proci is lehet. kiteszteljük...
tesztelni IBT. 10-12 kör max stress level. hőt figyeld. jovolna ~70fok alatt maradni. bőven
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
inkább ide írom, mint privibe, mert talán ha van olyan, akinek ugyan ilyen konfig van és még olvas is előtte, mint kérdez, akkor ez neki/nekik hasznos lehet
probálkozzunk alapfeszes tuninggal. p35ös lapban yorkfield alatt ~450nél kiapad a lapbol az FSB. ez a te esetedben ~3800mhz lesz a procinál, ami mindenre elég. de lehet megy többet is ebben a lapban, majd kiprobáljuk. ha a 450sem menne, akkor csökkenteni kell az FSBt, addig ameddig be nem bootol.
és akkor mondom.
a 3. képen egyelőre minden jo, csak a load line calibrationt kapcsold be. on vagy enable lesz.
ddr2 overvoltage controlnál meg manuálisan állítsd be a ramra ráírt normal értéket. a lap így csak 1.8Vot ad neki sztm ,az meg kevéske lesz.
a te ramjaidnak a gyári értékhez( 1066 mhz 5-5-5-15ben) 2.2V kell. ennyit ad meg a gyárto.
FSB és MCH overvoltage meg legyen 1.3V. aztán ha kell visszább is tudjuk vinni, meg feljebb is
ennyit a 3. képről.
2. kép : csak azt mondom, amihez nyulni kell, a többi marad ugy, ahogy a képen van.
ram időzítését állítsd át manualra és állítsd az elsődleges időzítéseket 5-5-5-15re, a többit hagyd auton.
Cpu host clock control enable
Cpu host frequency 450 (ha nem bootolna, akkor csökkenteni kell, addig ameddig jo nem lesz, a többi marad ott, ahol van.)
pci expressfrequency 100
cia2 disable
system memory multiplier : itt szorzokat fogsz látni. fsb*ramszorzorajel. ezt ugy kell állítani, hogy mindig a gyári értékhez közelítsen. inkább maradj alatta még, majd beállítjuk azt is, csak először a proci legyen stabil. 1066os ramjaid vannak igaz?
hajrá
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
kamikaz333 #14367 üzenetére
-
-
darál0w
Jómunkásember
haliho.
ha van olyan, akinek elkezdtem segíteni és más nem fejezte be, akkor írjon
holnap írok majd neki, mivel egész nap itthonvagyok
-
darál0w
Jómunkásember
haliho.
bocsi attol, akinek mondtam , hogy ma leszek
sajnos közbejött 1-2 dolog. holnap is ~du5től leszek. ha akadna addig megoldatlan probléma majd segítek
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Magnum p.i. #14285 üzenetére
a laptol, meg magátol a procitol is. de sztm rossz helyen érdeklődsz. egy erre alkalmas AMDs topikban kellene...
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
1hijjanhusz #14268 üzenetére
igen.
tényleg léptem. joéjszakát.
-
darál0w
Jómunkásember
hűtő jo lesz.
az a táp meg nem 440 hanem 460
minden feszt(,beleértve a CPUfeszt is) ami csak létezik és tudod fixálj normalon. AUTOn ne hagyj semmit.
pcie freki 100.
majd ezután emeled az FSBt és "visszaoszotod" a ramokat. gondolom a visszaosztás nem volt meg, ezért nem bootolt be
BIOSban ilyesmit kell keresned : dram frquency vagy dram multiplier(spd)
itt vagy szorzok lesznek vagy maga a ram orajel. ha ram orajel, akkor látod is, h éppen mennyin megy a ram. ha szorzo, akkor FSB* ramszorzo= ramorajel. maradjunk egyelőre alapon vagy az alap freki alatt. ha kész a proci, akkor megbabráljuk azt is.
szoval minden fesz normalon és csak az FSBt emeled. szorzod 11es ha joltudom. az fix vagy tudod állítani?
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
noh.
akkor először ezzel kezdeném : mem : 3x1g kingmax 800mhz /viszont cpuz szerint csak 400 mhz-k, szerintem a lap rosszul konfigolja be ezt is, esetleg valakinel hasonlo ?/ - jo az. az a 400 az 800
merthogy amit a CPUz mutat az a ram effektív orajeleszal ne foglalkozz vele.
a másik dolog, h milyen procihűtőd van?
a harmadik, pedig a tápod. elég sok mulik rajta. miféle?
a 3ghzet pedig ezek a procik 1.2V körül viszik. itt egy példa rá
-
darál0w
Jómunkásember
most értem haza. minnyá' visszaolvasok aztán írok
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Martintailor #14213 üzenetére
hali.
a spire tápok nem éppen a jo minőségükről híresek...
-
darál0w
Jómunkásember
nah. most vagyok 1 ideig. ugy 5ig. aztán este. jöhettek
-
darál0w
Jómunkásember
facek és hubai :
~1 ora mulva otthonvagyok, ha addig nem segítene senki, majd írok.
-
darál0w
Jómunkásember
mivel a nem ajánlott tápok között van, nem mernék vele tuningolni...nem tudom mit bírhat. de van tápos topik. ott érdeklődj, sőt még ajánlanak neked egy másikat is
SLI ben nekem volt egyszer 6600GT. egy gártotol. ugy ment. de ennek is van topik
akik benne vannak biztosan tudják.és igen, vszínű hogy javulna a teljesítmény, mivel a procid jelenlegi állapotában nem hajtja meg még azt a VGAt sem.
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Pedro78 #14171 üzenetére
(#14165) Pedro78 az a hőfok nagyon magas....62°C a határ. azt meg bőven tullépted. a hűtő nem alap igaz, de nem is a legjobb. megnézném azért, h rendesen el van e kenve rajta az a paszta, meg hogy bele van a kattintva az alaplapba a láb(ak).
ehhez az energiatakarékossághoz meg csak annyi a dolgod, h mindent visszállítassz alapra a biosban...
cpu szorzo AUTO
FSB 266
ramot hozzáigazítod
feszek , mivel alapon használod nyugodtan maradhatnak AUTOn.és keresel ilyet, h C1E és EIST. ezeket bekapcsolod és akkor ha nem kell a teljesítmény, visszaveszi az orajelet és sporol. ha meg kell, akkor visszatolja 2,4re
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
Cpu VDD Voltage = 1.2-1.3V
Cpu NB VDD Voltage = 1.2V-1.3V
Cpu Voltage = 1.492 (ez fix) - kész
Cpu NB Voltage = 1.3V-1.4V
Dram Voltage = 1.5 - 2.42 (gyártó 1.5-t ír) - kész
NB Voltage = 1.2-1.3V
Ht Link VOltage = 1.3Vtesztegetni kell, hol stabil. előre pontos feszeket nem tudok mondani.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Pedro78 #14158 üzenetére
hali.
nem annyin megy az
azaz annyin, de csak akkor amikor nem kell a felesleges teljesítmény. így áramot és pénzt sporol meg neked
a Q6600 egy eléggé sokat fogyaszto és még jobban melegedő processzor....ezért az alaphűtő nem elég rá még minimális tuningnál sem.
ezért az 1. kérdés. milyen hűtőd van?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
azoli09 #14154 üzenetére
vszínű, h nem elég neki alapon a VTT és MCH fesz. azokat adagold neki.
VTT : FSB/CPU termination voltage nálad.
MCH : vagy ez vagy NB voltage lesz
VTTt 1.4V ig állíthatod biztonságosan MCH 1.5Vig. de bőven alatta kellene lenned. ~1.3V.
probáld meg.
(#14152) azoli09 ezt nem tudom neked megmondani. ki kell probálgatnod
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
lehet ez a memo nem tud annyit, mint az előző, és ezért nem megy AUTO beállításon.
''vissza kell osztani" őket.
Memory multiplier(spd). ilyesmit kell keresned. ott vagy szorzok lesznek, vagy maga a ramorajel jelenik meg. ugy állítsd, h ~alaporajelen menjenek.az meg a másik,h ha nekifutunk és tuningolunk, akkor semmit nem hagyunk AUTOn...
de mára leléptem. holnap délután leszek.
sziasztok, joéjszakát.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
azoli09 #14145 üzenetére
hali.
24/7re intel szerint 1.3625V, de ha jo a hűtésed még az 1.4-1.45V is belefér. de te maradj inkább az 1.36Vnál
az a drap meg dropés az 1,36Vot droppolva Loadban értem, tehát IBT alatt.
hővel meg 74°Cig mehetsz el. ha IBT közben meg is haladja, nembaj, mert a mindennapi használatban ugy sem lesz annyi
-
darál0w
Jómunkásember
CPU Vdd Voltage: This is the positive voltage supplied to the FETs. MSI states (on another 790FX board with Phenom II) that 1.3 to 1.4V is typical safe value, however we've increased it here because we've added additional cooling to the CPU socket area with two large fans.
CPU-NB Vdd Voltage: This can also help with increasing the integrated memory controller overclock - we've not increased it here, but considering AMD claims 1.4 to 1.5V for the CPU-NB core for optimum results, the CPU-NB Vdd should also be ~1.3 to 1.4V.
CPU Voltage: Typically the 45nm SOI Phenom IIs can withstand quite high voltages so 1.5V should be OK if it's properly cooled. However it's worth mentioning that this is wrongly labeled, and is actually the voltage offset, as increasing the Vdd above adjusts this value as well.
CPU-NB Voltage: Like the above setting, working in combination with the CPU-NB Vdd setting will give you an additional voltage. Work with mostly Vdd and start with a small setting here.
CPU PLL Voltage: Similar/same as the VDDA on Asus boards and can directly reflect chipset and MOSFET temperatures so it's worth keeping an eye on the heatsink. 2.6 to 2.8V can sometimes make a difference: MSI allows particularly fine tuning on the GD70, but we found it didn't affect our overclock so we left it at the cooler 2.65V.
Dram voltage : ez rá van írva a ramodra, vagy a dobozára, h mennyit kell neki adni.
NB, SB , HT link voltage : mindet normalra kellene álítanod, mivel alapon mennek. biztos, h van ilyen opcio a biosban.
az angol szöveget külföldi forumrol másoltam. a lényeg ott van benne. akkora feszeket lehet nekik adni, de nálad azokat is normalra kellene állítani, mivel ez még igen kicsike tuning
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tubica #14107 üzenetére
lejjebb lehet venni, de teljesen feleslegesnek érzem...
annyi a dolgod, h leviszed a kívánt orajelre akár FSB akár CPU szorzo csökkentésével, majd a feszt is hozzá igazítod. nyilván kisebbre.
aztán meg a ramokat is belövöd hozzá.(#14131) Tubica miylen alaplapod van?
a c'n'q az akkor veszi vissz az orajelet, ha abszolut nem használod a gépet, tehát pl ha netezel vagy filmezel, akkor nembiztos, h visszaveszi, mert akkor vszínű kevés a 800mhz, de ha pl torrent megy akkor nyilván visszaveszi. de ki kell kísérletezni, h mikor veszi vissza. nekem pl netezés közben is visszaveszi, igaz ez nem c'n'q, hanem C1E, merthogy intelnél az van
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
szkrisz #14085 üzenetére
mivel 1066os ramjaid vannak mehet neki 2,4es szorzo.
időzítés marad, fesz meg gyári, ami annyi amennyi
ezután meg el kellene indítanod egy memtestet. ez meg ugy működik konyhanyelven, h annyiszor indítod el egyszerre, ahány giga ramod van. és mindig 700Mbal. és hagyod futni 150%ig. ha lement, akkor stabil a ram is. és akkor készen is vagyunk
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
triklin #14056 üzenetére
hali
nemtudom, h ilyen rampároítással hogy fog menni...nem vagyok tul bizakodo...
Sehol nem találtam például olyat , hogy NB beállítások ilyesmik :S ezekt hol keressem? - ennek ott kellene lennie, ahol a cpu, ram és egyéb feszeket tudod állítani. ha nincs ott, akkor nemtudja a lapod.
DRAM Configuration [Press enter] ha itt rányomsz mi ugrik fel? vhol itt kellene állítani ramorajelet/ramszorzot...
esetleg ilyet keress, h memory multiplier(spd)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
oxide24 #14060 üzenetére
hali.
ha már nagyjábol tudsz mindent, akkor csak gyorsan pár adat
pcie freki 100ra.
minden feszt, amit csak tudsz fixáld. ne hagyd auton. általában van ilyen opcio, h normal. ha nincs, akkor alapra.
procifeszt is először hagyd normalon, hátha viszi a kívánt orajelet ott
~1.3-1.4V között fog neked menni az a ~3,4ghz.cpu szorzo fixre, aztán elkezded emelni az FSBt, és a ramokat pedig "visszaosztod" 800mhz közelébe. inkább alatta, mint fölötte nehogy az legyen a probléma, ha nem megy vmi
ha elakadnál írsz én meg válaszolok
jah, tesztelni meg IBTvel. 10-12 kör. max stress.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
szkrisz #14059 üzenetére
jo lesz az
ha hosszabb idő után dob hibát a prime, akkor : Alacsony CPU term vagy Cpu core
esetedben még kevés az FSB ahhoz, h annak legyen kevés a fesz. így procifeszt kell emelni.
hő nálad hogy áll?
#14057) krammerka ugy lenne értelme, de az nem 2 percaztán ülhetnének itt napokig, h mit hogy
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
kacsuszka #14051 üzenetére
megjöttem.
azért a 80-85C már nem vicc. 74°C a max...aztán ez jocskán tulhaladta....milyen hűtőd is van?
és az az 1.37V az BIOS vagy Load fesz?(#14054) kacsuszka ebben meg is kaptam a választ.
a fesz az még jo, de a hő az nem. én a helyedben megnézném azt a hűtőt, h jol van e felfogatva meg a pasztázást..
(#14055) kacsuszka vagy a kevés fesz miatt indul ujra , vagy, ami szerintem valoszínűbb, az a magas hő. azzal kellene vmit kezdeni.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
szkrisz #14049 üzenetére
nem gáz az, meg sztm nem is nagyon fog feljebb menni...lap hűtése nem a legjobb, de nekem volt már melegebb is. igaz nem ennél a lapnál. de nem kell félni tőle
tesztelj nyugodtan. ha neked is fagyna, csak a procifeszt állítsd, ameddig stabil nem lesz.
ha hazajöttem akkor meg beállítjuk a ramokat is
az mch-val állítom az alaplap északi hídjának a feszét, nem?? azt nem kéne vissza rakni alapra, azaz 1,1V-ra?? - jah, de még haggyad. 1.5Vig lehet emelni, szal igencsak az elején vagyunk. még nepiszkáld.
~8 körül vagyok. sziasztok.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
szkrisz #14044 üzenetére
1.2500V-on jött be a gép és megy (cpu-z csak 1.216V-ot mutat) - ezt hívják dropnak. mindig kevesebbet fog mutatni, mint ami a BIOSban van, de ez így van rendjén. gyáltalán nem sok ez a fesz...viheted feljebb, ha kell.
alaplap teszt alatt 49°Cos?
nem para a prime95, csak hosszabb. IBT hamarabb végez, és sokkal biztosabb. ha ott végigmegy vmi, akkor nem lesz vele gond
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
kacsuszka #14043 üzenetére
nem nem baj, h 1.35V
az mennyi loadban? értem ezt IBT teszt alatt.
egyelőre vedd vissza 2.1Vra. majd ha feljebbvisszük a ramorajelet is, akkor majd adunk annak is
a PLL az 1.5V
a GTL meg akkor AUTO.
és mondom. ne orthossal tesztelj. hanem IBT vel. 10-12 kör. max stress. hőt figyeld coretemppel.~70C még jo.
ha fagynál, akkor csak a procifesznek adj. és figyeld a load értéket. load 1.36Vig jovagy.
win meg azért látja többnek, mert nem max szorzoval toljuk, ő meg csak azt ismeri
na toljad neki. hajrá
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
szkrisz #14041 üzenetére
ha AUTO fesztől nem halt meg, ettől kétlem, h baja lenne
félorám van még. utána lépek autoszervízbe. de ~8 körül megint jövök.
ha addig nincs semmi, akörül számítsatok rám
jaaa és miután bebootolt IBTvel kell tesztelni. 10-12 kör. max stress. hőt figyeljétek coretemppel. ~70Cig elmehettek. ha több, akkor kikapcs. ez neked is szol kacsuszka
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest