- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bivalyolo #15055 üzenetére
igen, így tökéletes lesz az NB és HT.
procinak ilyen magas az alapfesze?
"Voltage: JEDEC standard 1.5V, approximately 17% less power consumption compared to 1.8V of DDR2" - ezekszerint DDR3as ramod van, de hát persze, hisz a lap is DDR3as
azoknak sok az 1.8V. 1.65V a max, amit adni lehet nekik én ugytudom. szal told vissza 1.5Vra.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bivalyolo #15051 üzenetére
hali.
alapokkal akkor nagyjábol tisztában vagy...pcie-e 100, minden fesz normal...stb.
nagyjábol ugyan ugy működik, mint intelnél. emeled az FSBt ( ami itt RC : reference clock) , amivel itt nem csak a ram orajel nő(ezt ugye visszaosztod, mint intelnél), hanem a HT és NB orajel is. ezeket is vissza kell osztani. 2000mhz az alap. maradj alattuk. az NB orajelnek pedig minimum akkorának kell lennie, mint a HT orajelnek, vagy magasabbnak.
ha megvagy a proci stabilizálásával(ramodat gondolom már ismered, hogy mit megy), akkor lehet kicsit huzni az NB frekin is( HT frekit nem érdemes, mert semmi javulást nem hoz....). de mértékkel...pár 100mhz.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
barisssa #15042 üzenetére
mivel elég nagy szorzokkal árulják az AMD procikat így a 250-280as RCvel is elég szép eredményeket lehet elérni. van a lapodnak topikja. kérdezz be oda, hogy mit bír a lap.
ezt Amúgy felismeri mert nincs az adatlapon h "ezt" felismerné!!! csak úgy kérdem - viszont nem értem
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
barisssa #15040 üzenetére
kössz
BE procit nem nehéz tuningolni...állítod a szorzot, meg mellé a CPU feszt és kész is vagy...
szorzozáras procival kicsit más a helyzet...állítod az RCt(reference clock, intelnél FSB
) és ennek hatására nő a HT és NB orajele , vmint a ramé is. na ezeket mindig vissza kell osztogatni...és nemtudom mit bírhat a lapod RCben...vhol 250-280 között megakadna...de lehet annyit se menne....bár az se kevés
BE = Black Edition azaz szorzozármentes. ezt így árulják. a nevében is benne van. pl phenom II 955 BE. így van a neve
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
shadow1901 #15025 üzenetére
jo rá az a táp...nekem is olyan van.
ha nem BE a proci akkor a tuning miatt vmilyen 790es lap inkább, azokbol több RCt lehet kihozni.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
shadow1901 #15009 üzenetére
a rev1es lapban SB700 van. SB710 vagy 750 kell hozzá. szoval nem
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
barisssa #14988 üzenetére
hali.
elolvastam az alattad lővő HSZeket is, így már látom kaptál választ. de sokra ne számíts
volt ilyen procim. 3,1ghz volt, amit ki tudtam belőle szedni...szoval igencsak a határon jársz. AUTOn feszt tuning közben nemhagyunk...szépen állítsd be manuálisan a kívánt értékre.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14973 üzenetére
ramokkal nekem is volt problémám. el is adtam őket. vettem másikat. és ezek se mennek az 1es és 2es slotokban, csak a 3as és 4asben...1-2ben rendszeresen fagytak ezek is...a másik ramom meg ráadásul nem hozta a már megszokott teljesítményt. ezt a lapnak tudtam be. de egyszerűbb volt ramot cserélni, mint lapot. ezek most mennek rendesen
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14969 üzenetére
egy Black Editionnal jártál volna a legjobban.
külön topik nemhiszem, h van. sőt biztos. de ez is odatartozik. kérdezz rá hátha van vkinek.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14967 üzenetére
hát igen...érdekes. proci topikjában mit mondanak?
btw nekem is az van kb
athlon 620as L3al. de nekem megy szépen
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14964 üzenetére
akkor az sem hiba. csak a lap maradt. pedig nem egy rossz darab...
int VGA?
ha optimista felfogással gondolkodsz, akkor igen. egy "E" Phenom
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14962 üzenetére
hát nemtudom...akkor csak a lapnál van kapufa....esetleg táp nembírná?
milyen tápod van?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14948 üzenetére
phenomnál minek is kellene engedélyezni?
tuti nem ott van a baj.
szoval HT és NB visszaosztva, NB magasabban jár, mint HT, procinak, ramnak adtál feszt?
#14949) Pero itt a pont.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14945 üzenetére
hát nálam nem
lapodat sanja nemismerem, de mennie kellene 250-300 között...
vmit biztos nem jol csinálsz
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14943 üzenetére
az meg nem fsp, hanem FSB, de AMDnél RC...
HT és NB is maradjon 2000mhz alatt, a HT pedig nem lehet több, mint az NB. így probálkozz...(nemkell minimum szorzo...egyelőre csak 1el vedd viszzább mindkettőt...)
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
pojzon #14923 üzenetére
akkor a 2xes elvet tartsd továbbra is.
ramok mennyin mennek?(orajel)
QPI/VTT : Az alapbeállítás 1,2V, az Intel által megadott szigorú maximum 1,35V
és akkor egyértelműen csak 3feszt kell piszkálni.
Dram, QPI/VTT és Vcore
Dram és QPI feszek maximumát már leírtam, sőt a Vcoreét is. de értelemszerűen ne a legmagasabb értékkel kezdj.
ha jol látom proci alapfesze 1.22V. ezt kezdetnek modjuk tornázd fel 1.3Vra, de csak akkor ha biztos vagy benne, h nem a ram fogja vissza a rendszert most.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
pojzon #14920 üzenetére
amire érdemes odafigyelni :
alapon és tuningnál is az Uncore órajelének legalább a duplájának kell lennie, mint a memória órajelének.Ebből következik, hogy az Uncore-szórzó legyen legalább 2x akkora, mint a memóriaszorzó.
a QPI Link órajele legyen minimum a duplája az Uncore órajelének, tehát a szorzókra is ugyanez vonatkozik.
proci feszültség (CPU Vcore), a memória feszültség (DRAM Voltage), a QPI/VTT feszültség (QPI/VTT Voltage)amivel neked foglalkozni kell. normális alaplapoknál 190-200 BCLK-ig semmilyen más feszültséget nem kell emelni!
Dram feszt állítottál e?
és mennyin megy? a maximális ajánlott fesz 1,65V!
Vcore : 24/7-es tuning esetén 1,4V bios feszültségig menjünk el
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bulgesz #14871 üzenetére
tudásom nagyja innen PHrol származik, vmint saját tapasztalat...
sokat olvasok, forumozok, aztán ragad vmi az emberre
annak viszont, h 400on megakadtál több oka is lehet.
1. lehet, h a ramok nembírták (és/vagy az MCHnak kicsi a fesz. 1.3V...sztm elég
)
2. az alaplapnak azaz a VTTnek kevés a fesz a magasabb FSBhez, és ezért nem megy. most 1.2Von, azaz alapon van. 24/7re 45nmes CPUknál 1.4V a határ.
ha feljeb bakarod huzni, ezeknek járj utána
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Barcageri #14855 üzenetére
tehát.
minden feszültséget, amit csak tudsz fixáld normal értékre.
pcie frequency 100.
FSBt megemeled annyira, amekkorára szeretnéd, h menjen. a te esetedben ez legyen 400, a CPU szorzo, pedig ne 7,5. csak 7.
és látsz majd a biosodban ilyet is, vagy hasonlot : DDR memory multiplier(SPD).
itt szorzokat fogsz látni, vagy magát a ram orajelét. ha szorzot látsz, akkor azt állítasd 2esre, ha orajelet, akkor 800ra.
ha beállítottad, írj vissza.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Overclocked #14804 üzenetére
és az 5000est lehet, de te az 5000+ra gondoltál...az 5000es ujab...
-
darál0w
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged