Új hozzászólás Aktív témák
-
enemy107
senior tag
válasz
Gyuszopapa #23223 üzenetére
400 ra, mennyi fsb-t adtál neki? 230-240 el próbáld.
-
enemy107
senior tag
válasz
Gyuszopapa #23218 üzenetére
DRam freqency=200 letöltöttem a kézikönyvet.
-
enemy107
senior tag
válasz
Gyuszopapa #23218 üzenetére
A ramot állítsd 400MHz-re és úgy próbáld fentebb tolni az FSB-t.
-
enemy107
senior tag
válasz
Gyuszopapa #23209 üzenetére
A bios-od nem panaszkodik a proci feszére? Illetve másik kérdés, feszek közt lehet-e állítani a cpu Vcore-t? Azrt kérdezem mert nekem Giga 945GZM-S2 volt, abban nem lehetett, illetve E5200--mat nem tudta kezelni. Arra gyanakszom, hogy a lap nem tudja biztosítani a megfelelő tápellátást a tuningnál. Elképzelhető hogy ez a 220-as FSB a vége. Javaslom cseréld le egy G31-esre ha gondolod. Az enyém 250-ig bírta, E2140-el.
-
enemy107
senior tag
Nekem az intel nem jött ki 38 fokból még nyáron sem,a nagy melegben, durva tuning közben sem. Nem volt még AMD-m, lehet hogy ez természetes, nekem rémísztő.
AUTO feszeken nem tuningolunk!!! Csak ha bátrak vagyunk. Csak példa nekem a lapom ezen a beállításon amin használom 1.28V CPU (load) auto feszen 1.47V-ot ad.
-
enemy107
senior tag
Túlfeszel magasabb feszen nőnek a hőfokok. Én nem tudok segíteni mert lövésem nincs mennyi fesz kell adott órajelhez az AMD-nek, de várd meg darálowt, addig ne tuningolj, mert kinyírhatja a procit az auto fesz. A 68 fokos alaplap nekem rémítő. Az adott órajelhez valószínűleg kevesebb fesz is elég lenne, és akkor csökkenne a hőfok is.
-
enemy107
senior tag
A hűtés nem árt bele, de az Everest teszt szerint amit belinkeltél szerintem AUTO feszen tuningolsz vagy tévedek? AUTO feszen a lap hajlamos túlfeszelni, ami miatt magasabbak a hőfokok. Várd meg darálow-t, vagy valakit aki ért az AMD-hez. Be kell lőni a feszeket a kívánt proci órajelhez. Ha nem auto feszen vagy akkor nem szóltam
-
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #23042 üzenetére
Mondjuk ez abszolút nem ide tartozik, de az E8400 avval a Crucial Ballistix kittel ami nekünk van azt produkálta, hogy a gép boot-ig nem jutott el.
Szerintem egy próbát megér, hogy az XMP profilt kapcsoljátok be, és a ramokat auto-ra tenni teljesen feltéve ha nem túl magas órajelen akarja indítani 450-es FSB-nél. Ez érdekelne engem is.
-
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #23031 üzenetére
Jó akkor még ennyit hogy evvel próbálkoztam anno az E8400-al, alapfeszes tuningnál nem ment többet a proci evvel a memóval párosítva. 1066-on nem megy csak 6-6-6-20-on. A performance enhanced módban ha be van állítva a turbó profil, akkor manualisan nem szabad neki az időzítést állítani. Auto Vdimmen elindult nekem by SPD 1066-on de nem volt stabil.
Pedig a gyári 2.1 v-ot lőtte be auto feszenmég csodálkoztam is rajta.A prime hibát dobott 8-9 körben még tuning nélkül is. Benne van a lap ram támogatási listájában de nem megy vele rendesen.
Ha megnézed a te ramodat auto feszen szerintem 1000-en ahogy használod 1.85-nél nem kellene több, 1066-on sem kellene a gyári megadott max fesz. A hyperx nek sem.
-
enemy107
senior tag
válasz
szilrobi #22974 üzenetére
Performance enhanced extreme-ről állítsd át vagy turbóra, és akkor 5-5-5-18-on indítja a lap. de legjobb lenne azt lekapcsolni és manual beírni az időzítést. Próbáld meg az extreme memory profilt X.M.P.. bekapcsolni, mert a ramod SPD-jében tuti benne van az 1066MHz, mert egyébként ez a menüpont nem is lenne, és akkor talán by SPD beindítja a lap 1066-on.
Milyen dominatorok ezek a fekete kék olcsó fajta?Mert azokkal én sem boldogultam. -
enemy107
senior tag
* Dual channel architecture support up to 8GB by 4 DIMM slots
* Supports DDRII 800 / 667 / 533
Ez van a lapod memória támogatásához írva.
Azt linkeld be, mit ír a CPUZ a memóriákról, mi van az SPD-jükben, mert ha 1066Mhz, akkor elképzelhető hogy BIOS frissítés kell, mert a lap 800MHz-et támogat. -
enemy107
senior tag
válasz
benjamin #21038 üzenetére
Én is az f7-et használom, avval a legjobb. Azt hiszem f11 a legújabb.
darál0w: nagyon sok valóban, attól már félek.Tuning nélkül elmegy kerek 1V-on.
Most 333X11-en használom így 1.28V kell, jól megy 1066-on a memók. Nem ölöm, ebből nem lesz listás darab. 1.392V kell 3968MHz-hez. Utána vége. 4000MHz felett egy idő után kékhalál, vagy hiba a prime-ban, és 75 fok közelében van a hőfok. Azt hiszem ebben a prociban ennyi van. -
enemy107
senior tag
válasz
golya87 #21029 üzenetére
Üdv!
Ugyanilyen konfigom volt, jók azok a feszek.
3750 sztem azért nem megy, mert 300X12.5-el próbálod. Szorzót kell csökkenteni, +FSB-t kellene emelni, de akkor a ramot nem tudod visszaosztani 800-ra.darál0w: nem tudom a procit stabillá tenni 4GHz felett. VTT nem segít, 1.26v-ra tettem. A proci 1.45V felett kérne load-ban. Nem merem. Hibázik az 1. mag teljesen kiszámíthatatlanul.
-
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #20845 üzenetére
OK mester!
Még nem adtam VTT, mert nem gondoltam, hogy ilyen alacsony FSB-n kellhet.
MCH-t majd lecsökkentem, de biztos akarok lenni, hogy a ram nem hibázik. Visszább nem tudom osztani, mert alacsonyabb frekin hibázikkékhalál mihelyt elindul a prime.
Holnap próba.
Kösz. -
enemy107
senior tag
üdv!
darál0w, az E6600-val itt járok. A gond az, hogy 4GHz felett nem akarja az igazságot. Valami ötlet? Még csak Vcore kapott, többet nagyon nem is adnék neki. MCH 1.36V, Vdimm 2.14V, PLL-en kéne lőni kicsit?
Mi a jó eredmény ezektől a prociktól? A szorzó, és FSB variációkon túl vagyok. Érdekes, hogy a max FSB 497 a legjobb, vagy attól még lehet hogy vége van 4 GHz-nél? -
enemy107
senior tag
válasz
dvd_R+ #20650 üzenetére
Így már értem, órajelben nem tudtam jobbat nálad stabilan normális feszen. A legjobb E5200 eredményem ez volt. [link] ez fölött már 1.4V felett kért. Viszont ez atom stabil volt.
darál0w: Jaja ramszorzó választékon múlik. Még mielőtt visszaadtam, E6300-val nyomtam egy max oc-t.[link] Ha az 1.5V-ot oda tudtam volna adni neki, nagyon ment volna.
-
enemy107
senior tag
válasz
--HARDCORE-- #20642 üzenetére
""amugy szerintem még mindíg szar a Giga
csak azért írom le, mert Asussal 333as FSB mellett alap volt a 800as ram...""
Nekem is volt Asus lapom, kb ennyit tudott mint amit leírtál.Nem szerencsések ezek az átfogó általánosított vélemények. Ki kell próbálni mind a kettőt. Ezek szerint az Asus-ban még mindig szét kell feszelni mindent. Azt azért tudjad, hogy E5200 333X10.5 beállításhoz nagy általánosságban elég a szar Gigákban 1.232V-1.280V.
-
enemy107
senior tag
Mi az FPO?
-
enemy107
senior tag
Üdv!
darál0w az E6300-ás kínlódásom befér szerinted a CPU tuning HQ-ba?
-
enemy107
senior tag
Üdv!
65 nanós procit orthossal kell tesztelni mindenképp, vagy esetleg jó a prime?
-
enemy107
senior tag
Sziasztok!
Ismét kérdeznék. E6300 C2D van nálam, egy barátomé. A proci a 12V-os ágból kapja a tápot? Úgy tudom. Mennyire kell komolyan venni az everest által mért áram felvételt? Ezt is az alaplapi érzékelőtől kapja gondolom. A problémám az, hogy a tápom 12V-os ágon 16A tud.
Lehet ez fölé menni? Úgy értem van-e valamennyi tűrés? Vagy amíg nem cserélek tápot hanyagoljam? -
enemy107
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #19916 üzenetére
Akkor ok, de ahogy darálow, is mondja bios nem stimmel. A hőfok az jó.
-
enemy107
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #19910 üzenetére
-
enemy107
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #19908 üzenetére
Én elhiszem hogy az, azt hogy nem lehet Default, ugy értettem, hogy nem szabadna alap beállitásnak lenni.
-
enemy107
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #19902 üzenetére
E5200-nak az nem lehet Default a biosban.
Ha elég a 10.5X266,és alapfeszen vagy (nem auton) akkor nézd meg a hőfokát, terhelés alatt Intel Burn teszttel. -
enemy107
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #19892 üzenetére
Nem is tudod átállitani te sem? Mert ha nem én nem tuningolgatnám kicsit sem.Hogy elég-e a gyári hütő kiderül ha megnézegeted a hőfokát, és tesztelve.
-
enemy107
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #19890 üzenetére
Vagy elirtad, vagy helyből nem jó vmi, E5200 12.5X200 gyárilag.
-
enemy107
senior tag
Annyit módositanék, hogy 8X500 az jól működik. és 510-nél már az egyszerű szinséma.
A max fsb lenne a lényeg, a procijét sem tudjuk és a lapét sem. -
enemy107
senior tag
Sziasztok!
Van nálam egy E8400 kicsit tesztelgetni, a kérdés a következő,
7X550-nél a windows7 egyszerű szinsémával indul és ha alkalmazást inditanék fagy.
A déli hidnál van a baj? proci 1.25V-on van, ennyit kapott biosban. Többi fesz normal, PCI 100, 1:1-ban a ramokkal, KHX 1066 2X1 giga. 2.1V. -
enemy107
senior tag
Sziasztok!
Bocs hogy ide irok, de gyors válasz lellene.
E5200-nál mi az a SLAY7, és mivel lehet megnézni, hogy ilyen-e a proci? -
-
enemy107
senior tag
-
enemy107
senior tag
Üdv
Kérdés E5200 333X12.5 4162MHz
CPUVcore=1.45V (a biosban)
CPU Termination =1.280V
CPU PLL=1.65V
MCH Core=1.2Va többi normal, rendszer betöltésnél fagyi
a memókat 1110-en hagytam, FSB-n nem szeretnék variálni, csak a szorzót feltolni.
Működik ez igy valahogy? -
enemy107
senior tag
Tartsa fel a kezét akinek 1.32V felett megy az E5200
-
enemy107
senior tag
-
-
enemy107
senior tag
Üdv!
Mit értünk a biosban azon hogy normal? PL: memóriánál az adott frekin a szükséges feszültséget? Vagy a slotot nézi? De kérdezhettem volna ugyanezt a prociról is.
-
enemy107
senior tag
-
enemy107
senior tag
válasz
KAMELOT #18199 üzenetére
Tökéletesen igazad van, de 1100 a cél most. Ha a másik gépben ami majdnem ugyanilyen,megy a crucial ballistix stabilan igy akkor itt a lehetőség a kingstonoknak is, ha nem szarabbak. Ha azok,
maradnak 1000-en.
darálow: 1000-MHz-ig igy stabil, ráadásul úgy, hogy a ram is normalon 1.8V-on volt. 1100-hoz kapott 2.0V-ot, mert asszem ennek több kell mint a crucialoknak.
-
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #18192 üzenetére
Üdv!
Ismét problem. Végre megvan az alaplapom, de a hyperX, vagy a procc, vagy vmi nem ugy műxik ahogy szeretném.
A proci E5200 3.125v-ot kapott, a ram 2.0V-ot (2.2V-os) a hatodik, hetedik körben kifagy
Vajon a ram vagy proci? A lap ugyan olyan mint amiben a crucialok vannak. Ezt is ugy szeretném használni hogy 333X10.5 , illetve a memok 1100MHz-en. -
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #18165 üzenetére
Tényleg a proci fagyott, 1.3v-ot adni kell neki igy megy. 1.264-1.248 között dobálja. LLC-vel 1.264v volt fixen. Melyik a jobb felállás?LLC nem nyuzza nagyon a lapot?
A ramnak adtam én is 1.85v-ot. Ha a tied megy 25% oc-ban akkor biztos elég ennek is.
Szerinted mennyit tudna ez a ram MHz-ben evvel az időzitéssel?(tudom hülye kérdés ki kell próbálni de legalább sacc!) -
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #18161 üzenetére
Most igy megy a prime blend teszt lefutott.LLC nélkül nem tudtam beinditani csak 1000MHz-n. Crucial Ballistixek. Nem tudom a proci-e egész egyszerüen nem indult be, vissza lök a BIOS-ba.Ramnak sem adtam pluszt, normalon van.Everest szerint 1.8v, de én kétlem mert 2.2v-osak.Nézd már meg és ha kevés a proci fesz holnap nekifutok mégegyszer.
-
enemy107
senior tag
Üdv!
darál0w azt szeretném kérdezni, hogy az LLC-nek lehet-e hatása a ramok müködésére?
-
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #17417 üzenetére
Hát én értem de leirom mégegyszer!
A lap adott E5400 van benne 1.285V-on igy indul el és megy stabilan.Loadban 1.264V az összes többi fesz normalon van. 333X10.5 3.5GHz.
(G)MCH Freqency Latch AUTO gondolom északi hid FSB lenne. Olvastam hogy a drop jelenséget lehet orvosolni ezen a lapon, azért fordultam hozzátok mert csak 2 hete van meg és nem értek ehhez a részéhez.
Reflexből szoktatok beállitásokat lökni, gondoltam ehhez is van fix recept! -
enemy107
senior tag
Sziasztok!
Segitség kellene! Giga EP45-UD3RL beállitásban. Dropot szeretném belőni E5400 megy benne 333x'10.5 1.285V
MCH FSB AUTO (csak igy indul be a ram)
A többi fesz normálon van loadban 1.264Vha tudnátok egy tuti beállitást megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest