- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
enemy107
senior tag
válasz
Jarvis #41188 üzenetére
"Ha a "Strap"-ot átrakom pl 1066-ra akkor még az 1333-at sem éri el a ramom az meg túlhúzott procinál sztem szégyen."
"Masszív BIOS resetet nem próbáltam, bár lényegében nemhiszem hogy segítene, itt máshol van a kutya elásva."Akkor egy utolsó nekifutás hátha hajlandó vagy ki is próbálni valamit.
FSB strap to MCH 800, vagy 1066
Dram Frequency itt pedig választhatsz hány MHz-en menjen a ram. Lehetőleg 1066 MHz legyen már amíg a procidat beállítod amennyire szeretnéd. Utána fel tudod emelni a Ram frekijét. ( és legaább rájössz, hogy az a bukó. meg az egész lap) -
enemy107
senior tag
válasz
Jarvis #41182 üzenetére
Az hogy a chip mit támogat, illetve hogy a gyártók mit hoznak ki az adott lapból az eladhatóság érdekében az két külön dolog. Azért írtam, hogy nem hat meg mi van ráírva. Örüljünk, hogy ennyin is megy. De ha többet akarsz a lapból illetve a prociból kihozni FSB terén, muszáj leszel a ramot 1066-ra, vagy alá állítani. Azt pedig az FSB strap to MCH menüpontban tudod megtenni.
-
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41179 üzenetére
Nem zavar be a képbe, csak szerintem az rendszer alatt sok. PCIExpressz frekit ugye fixáltad 100-on?
Nincs mit. -
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41177 üzenetére
Hát majd meglátjuk. Ezt így konkrétan nem tudom megmondani de szerintem 1.33V-1.37V biosban. De csak tipp. Ki kell próbálni. Ha lesz táp. És függ attól is mennyire kezd majd melegedni terhelés alatt a fesz emelés hatására.
Csak érdekességnek. Havernak van egy C0-ás E8400. 1.16V Vid-el. Aap feszen viszi a 8X500-at, viszont 4GHz főlé nem tudjuk stabilan rugdosni sehogy sem. Akármennyi feszt emelünk neki. Nincs két egyforma proci
-
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41174 üzenetére
Jaja annyin megy. Azt a Dran frequency-t szorozd 2-vel. Ki kellene próbálni 1:1 arányban.D 2.00 szorzó, és emelni az FSB-t. Kár az a 400w-os táp, félek tőle. De a prociban van még. A lapban is. Jó táppal mert ugye kellene még némi feszt emelni 8X500 környéke meg lenne. Mellé a ramok 1:1 arányban 1000MHz-en, jól muzsikálna. Hűtőd milyen is?
A lapod elég meleg. Nem jó a ház szellőzés? Vagy a VGA fűti fel, mert az érzékelője azon a környéken van. Az a VGA meleg, csinálj vele valamit.
-
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41172 üzenetére
Egy képet tennél fel róla? Ahogy értelmezem amit írtál a ram 1132 MHz-en megy. Sztem viszább kellene venni, és akkor még lehet hogy némi FSB emelés bele férne.
-
enemy107
senior tag
válasz
RetepNyaraB #41166 üzenetére
Ha jobban megnézed neki 30 is cirka
Amúgy ennyire lineáris, ha meg netán átcsap logaritmikusba arra jó az Intel Thermal Monitor.
(poénnak szántam
)
-
enemy107
senior tag
válasz
Jarvis #41164 üzenetére
A CPU-Z-vel meg tudod nézni mennyi feszt kap a proci.
Nos az hogy mi van "ráírva" engem annyira nem hat meg. Te is leírod, hogy ha csökkented a ram órajelét fentebb tudod tolni az FSB-t.Akkor?
Használhatod a LynX-et nyugodtan, nekem nem gond. Annyi bökkenő van benne, hogy sokkal több fesz kell ahhoz hogy stabil eredményt kapj, mint ami ahhoz kell, hogy rendszer stabil legyen a géped. Az biztos, hogy ha LynX, IBT lefut hiba nélkül az tuti stabil.Célszerűbb lenne a ramot vissza osztani 800MHz-re, először beállítani a procit, és utána beállítani hozzá a ramot.
-
enemy107
senior tag
válasz
Jarvis #41157 üzenetére
Úgy hallottam hogy amíg a Volt-ot nem növelem addig nem tesz kárt a processzorban és semmiben sem az OC, ez igaz?
Ez auto feszültség beállításoknál nem él, ott ugyanis a lap növeli neki gazdagon.A P43-as chipset igazából DDR2 es ramokhoz készült. Szerintem csoda hogy 1440-en megy tuningban a ramod. Én biztosan vissza osztanám őket 1066MHz-re, és inkább az időzítéseket szűkíteném neki. Nem tudom most hogy megy, de szerintem 7-7-7-24, vagy 8-8-8-24-ben.
Valószínűleg így az FSB emelést is jobban bírná, azon felül nem LynX-et használnék, hanem Prime95-öt. -
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41149 üzenetére
Igen az biztonságosabb. Én biosban 2 lépcsőnként szoktam emelni tesztnél. Lehet hogy ennek a tápnak sem lenne semmi baja, de ha elszáll lehet kiüti az egész gépet.
sixpak: Az a CPUID monitorozó progi a feszültség résznél komplett hülyeségeket ír. Célszerűbb lenne lecserélni, mondjuk a legújabb Aida64-re.
-
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41145 üzenetére
Sanszos hogy az a baj.
-
enemy107
senior tag
-
enemy107
senior tag
válasz
SirAlo #41133 üzenetére
Mennyire melegszik? Attól függ az egész, meg attól hogy mire akarod használni.
rfactorra elég 3.3 on is.
Ha stabil 3,5-ön 1.35 V-al akkor maradhat, de kisebb lépcsőkben emeld a feszt ha a Biosban van rá lehetőség.
Ha 1.33750-en nem indult egy lépcsőt emelj neki biosban és próba. Egészen addig amíg stabil nem lesz, a lehető legkisebb feszen. -
enemy107
senior tag
válasz
illes.bence #41124 üzenetére
Ha a tápod elbírja semmi akadálya szerintem.
-
enemy107
senior tag
válasz
SirAlo #41125 üzenetére
Akkor állítsd vissza ahogy volt, illetve szerintem célozd meg a 3500MHz-et, 10.5X333,(BIOS-ban Fine CPU Ratio azt állítsd 0.5-re) és ahhoz állítsd be a proci feszt. Fél óra prime elég neki. A 3. teszt sorozat elején a Prime95 hibát fog dobni az 1. magra. Ez a fél óra letelte után lesz. Ne törődj vele, ha addig lefut stabil lesz.
Ha ez megvan 6.8 pontos lesz a procid is, és kb ez a vége amit 24/7 re ki lehet hozni belőle. Esetleg ha valami jófajta R0-ás, akkor 333X11 3660MHz
-
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41116 üzenetére
Prime valóban egy fos, viszont nem kell szétfeszelni semmit, hogy stabilan fusson, mint pl IBT-nél, és ha Prime stabil, valszeg rendszer stabil is lesz.
Csökkentsd a szorzót 8-ra, és próbáld meg úgy. Ha nem fagy próbáld emelni az FSB-t.
-
enemy107
senior tag
válasz
SirAlo #41108 üzenetére
CPU Clock Ratio 10
CPU Host Controll 333
PCI Expressz Frequency 100
System Memory Multiplier manual
Memory Frequency 800 Mhz, vagy 667 MHz Majd kiderül milyen szorzókat ad, vagy a 2.4, vagy a 2.00 manual nem írja mik vannak.
System Voltage Controll manual, majd az összeset tedd normal-ra, kivéve a
CPU Voltage Controll 1.33750VAmit nem írtam azt hagyd úgy. Azt írd meg légyszíves mennyi a CPU Vid-je.
A bios rinyálni fog, hogy nem optimális a feszültség beállítás,(pirossal írja) de ne törődj vele, G31, illetve P31-nek csak akkor optimális, ha auto-n hagyod, de úgy meg nem tuningolunk. -
enemy107
senior tag
válasz
SirAlo #41108 üzenetére
Akkor az a baj, hogy nem jól osztod vissza a memókat. Ezért írtam hogy 1:1 ben indítsd be. Az azt jelenti, hogy 333FSB nél 333X2 azaz 667 MHzen megy a ram. Úgy próbáld meg. Nem lesz ott gond, csak előbb most már egy BIOS resetet adj neki. 2-es szorzó, ha van.
Letöltöm a manualodat és írok egy konkrét beállítást. -
enemy107
senior tag
válasz
SirAlo #41102 üzenetére
Nem vagyok nagy májer
, de sztem ez memória címzési hba.
Jó lenne addig eljutni vele, hogy egy élmény index frissítést kibírjon tuning alatt.
Ha levágja a rendszer "min is fut" az sokat segítene. Nekem anno a G31 es lapom csinálta ezt, de egy bios reset, majd élmény index frissítés megoldotta.Jaja P31 szinte ugyanaz mint a G31. Próbáld a memókat 1:1 ben addig amíg el nem indul rendesen.
És mivel már betöltésnél kínlódik a második tipp, hogy amalj a proci feszen. 1.33750V -
enemy107
senior tag
válasz
SirAlo #41095 üzenetére
Az a gond, hogy ezek a procik az FSB emelést viselik nehezen max szorzón. Amúgy annak nem is sok értelme van, hogy feltornászod max szorzón 250-260 környékére. Az egész rendszer FSB-jét emelni kell, hogy érezhetően hozzon valamit. Az pedig hogy 12X333 at menjen pl elég kizárt. Nagyon jó beállítás a 10,5X333 én is úgy használtam az enyémet. A Vid 1.275V volt, biosban 1.33125 kellett neki, ugye droop-al, meg Load-ban amit felvett 1.264V lett a vége CPU-Z ben mérve.
Mielőtt beállítod csinálj neki egy BIOS resetet. -
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41089 üzenetére
Kifutottam a szerk időből.
Válasz első része az előző HSZ-ben.
A Vid-et mindenképp nézd meg. Alap feszes tuningnál több nem hinném hogy bele férne 400W-os táppal.
Szal Vcore-t ne emelgess csak úgy hasra ütés szerűen.
Ha a Vid 1.25V elég soknak annyi, akkor nem sok az a 1.3V, de, ha a Vid 1.16V mert ilyen is van, akkor 1.3V rengeteg. A magok hőfokát nézzed, én 65-ből nem szívesen engedem ki 24/7 re.
Tesztre fusson a CPU-z a CPU füllel, fusson valami hőfok monitorozó progi, pl Aida64, és fusson a Prime95 blend teszttel. Ha ezek lesznek a képen többet tudunk mondani. -
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41079 üzenetére
Biosban Vcore-nak állítsd be a Vid-et, az összes többi fesz normal, ramoknak a gyártó által ajánlott fesz. PCI freki 100, és emeld az FSB-t. Ramokat tartsd 1066-on vagy alatta. Hőfokokra figyelj.
-
enemy107
senior tag
válasz
Pete55555 #40982 üzenetére
G33-as lapban elég esélytelen. Milyen hűtője, meg tápja van a haverodnak?
Ez egy 65 nanós proci, melegszik mint az állat fesz emelésre, és tuning nélkül 105W a TDP ha jól emléxek, de mindenképpen ott körül van. Az alaplap nem hinném, hogy ki fogja tudni szolgálni tuning alatt.
Másrészt tényleg nagyon izmos hűtő kell hozzá. -
enemy107
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #40891 üzenetére
Csinálj egy BIOS resetet, utána állítsd be újra. Valószínűleg megoldja.
-
enemy107
senior tag
válasz
Mikeee89 #40800 üzenetére
Ha lentebb veszed a szorzót, jobban tudsz FSB-t emelni neki. Ezeken a feszeken szerintem menne a 10X333 simán, és egy 1066MHz-es FSB-hez képest az 1333MHz hidd el hogy nagy gyorsulás.Még ha a procid esetleg 100-200 MHz el lasabban is megy.
Szorzó 10, ha megy konnyedén mehet a 10.5
FSB 333
Ramokat állítsd be, E5XXX sorozat jobban teljesít ha 1000Mhz- en mennek a ramok mellettük. -
enemy107
senior tag
válasz
Mikeee89 #40797 üzenetére
Vedd le a szorzóját 10-re, vagy 10.5 re, FSB 300 minimum, de szerintem a 333 menni fog, ramokat oszd vissza.
Procinak alap feszt adj először.
A többi fesz normalra, ha az MSI lapban nincs normal opció akkor
PLL 1.5V
VTT 1,2V
NB 1.1V ha több mint 2 Giga ram van benne lehet majd emelni kell egy kicsit, de sztem max 1.2V elég kell hogy legyen
A többi fesz maradhat auto beállításon
Ramnak a gyártó által ajánlott feszt állítsd
PCI frekit 100 on fixáld. -
enemy107
senior tag
válasz
Apollo_21 #40680 üzenetére
A kérdés az, hogy az alkalmazásaidat akarod-e futtatni, vagy a Cinebench-et. Az miatt felesleges plusz feszt adni neki, ha eddig jó volt.
Ugyanez a helyzet az IBT-vel, én azért nem használom. Ahhoz hogy stabil legyen annyi feszt kell adni neki, amennyi nem fog kelleni átlag használat közben. -
enemy107
senior tag
válasz
Merula Alba #40641 üzenetére
Igen, nekem is volt ilyen gondom. Nem használok Firefoxot két éve lassan, a Flash Player ActiveX okozza a problémát azt hiszem, a 10.5-ös verzió ha jól emléxem ami még jó volt nekem, de erősen VGA függő a dolog. Nekem nVidia karim van, volt, lesz. A probléma hasonló volt, minden futott, játék, film, és amikor rányomtam egy linkre kifagyott, meg újra indulgatott. Akkor 9800 GTX+-om volt, majdnem ki...tam már, mire rájöttem. Azóta Chrome-ot használok.
-
enemy107
senior tag
válasz
Merula Alba #40537 üzenetére
Ha túl vastag az sem jó.
-
enemy107
senior tag
válasz
Merula Alba #40535 üzenetére
Cserélj hővezető pasztát, és nézd meg rendesen rajta van-e a hűtő.
-
enemy107
senior tag
válasz
beldeczki #40527 üzenetére
A magok hőfokát nézzed, a CPU az tulajdonképpen a kupak hőfok. Jók a beállítások. Ha teszteled a procid, és 1.4V közelében adsz neki feszt, az LLC-t kapcsold ki a lapon. Itt még éppen maradhat auto beállításon. A hőfokok most még jók, de figyelj rá, sztem nyárára majd, vagy ha nagy meleg lesz a szobában télen, inkább vedd visszább kicsivel. Úgy nézem, hogy 1,264V lenne loadban 3600MHz-en, és kb szerintem 5 fokkal minimum hűvösebb.
-
enemy107
senior tag
-
enemy107
senior tag
válasz
Merula Alba #40524 üzenetére
CPU Ratio Setting 9
FSB Strap to North Bridge AUTO
PCIE Frequency 100
Dram Frequency 800
Dram command rate auto
Dram Timing Controll Auto
Dram Static read controll auto
Transaction booster autoCPU voltage 1.3V
CPU PLL Voltage 1.5V
FSB Termination Voltage 1.2V
Dram voltage amennyit a gyártó ír a ram feszültségéhez.
NB voltage 1.2 V
Clock over charging voltage autoKezd el emelni az FSB Frequencyt ameddig elindul vagy elindul de fagy. A ramokat mindig 800 ra vagy alá állítsad.Ha ez megvan akkor tudod, hogy alap fesz közelében mennyit bír a proci. Utána emelhet a proci feszén, CPU Voltage, 1.35V ra, és megint kezdheted az FSB emelést. A hőfokot egyfolytában mérd, ha B3 stepping a proci akkor 62 fok a max, ha G0 akkor 71, de azt mondom 60 fok fölé semmiképp ne menj vele.
Teszteld Prime95 el blend teszt. Ha elakadsz szólj.És nagyon óvatosan a fesz emeléssel mert az Arctic Freezer 7 kevés lesz.
ZeroDK: ez még 65 nanós proci, 1 tized volttal többel számolj mint egy 45 nanós esetében
-
enemy107
senior tag
válasz
Merula Alba #40517 üzenetére
Szia!
Milyen hűtőd, és tápod van? Illetve ez milyen lap? Asus azt látom. Ramok?
Illetve meg kellene nézni a proci Vid-jét a Core Temp nevű progival. -
enemy107
senior tag
válasz
#90933760 #40433 üzenetére
Ha Easy Tune-al próbálod, akkor biosban minden auto beállításon legyen. Ha a ram akkor nagy gebasz van, mert hiába alapon megy, lehet, hogy nem szereti azt a strap-et. 500FSB felett meg csak 1:1 ben tudod használni. 2.4-es szorzóval lehetne, de az 1200 MHz-es ram freki is necces. Validra told oda a ramnak a max gyári feszt amit lehet, esetleg vedd ki az egyiket. Referencia feszeket nem feltétlen fontos utána húzni, és nem is mindig kerek 67% kell, ki kell tesztelni. Gyanúsan annak a procinak van vége. Havernak ugyan ilyen van, 4 GHz megy 1.18V-on, felette meg semmi stabilan.
-
enemy107
senior tag
OK rendben, én nem ott rontottam el a beállítást, hanem ott, hogy nem használok OC profilt egy lapban sem, mert nekem ne a lap állítsa a feszt automatán, hanem én.
Annyi, hogy legalább a PCI Express frekit állítsátok 100-ra fixen, mert 112-114-ig simán feltolja a lap automatán, ami könnyen kinyírja a VGA-t. -
enemy107
senior tag
Konkrétan ismerem azt a lapot, G31 es chip van rajta. FSB-ben KB 340 -350 et tud, esetleg legjobb sesetben 400-at, kevés fázisú táp ellátással. Egy 8300-át akarunk benne tuningolni, ami alapból 333 (1333) FSB-n megy, ezért látom úgy, hogy elég esélytelen.
Szerintem nem sokat ér, hogy emel 20 (80 MHz) et az FSB-n, és esetleg auto feszen szépen megfőzi magát a lap. Nem volt még rá példa hogy beállított feszekkel ment volna egy stabil tuning. De azért hajrá -
enemy107
senior tag
válasz
#90933760 #40370 üzenetére
Ezt ismerem, ez szerintem viszont az F11c biostól van, elég hamar behülyül. Én nem szeretek biost cserélgetni, nem is szoktam, nem is ajánlom, ha nem muszály, Nekem eddig stabilitás terén az F7 es volt a legjobb, azt heletett állítgatni folyamatosan. Ennél 3-4 állítás után általában reset, vagy F7 betöltés szokott lenni. Ne 510-re tedd, hanem 533--ra próbából, az olyan szép referencia. Pont 1066 a ramoknak is. RAM fesszel vigyázz, mert ha egy kicsivel is több kapásból nem jó, kifagy, vagy hibázik.
-
enemy107
senior tag
válasz
#90933760 #40368 üzenetére
Tapasztalat csak, standard ram beállítással még egy Giga lapot sem tudtam normálisan megjáratni. Az időzítéseket állítod a performance-el is, csak úgy a lap állítja auton be a ramokhoz. Viszont ha manualra rakod, akkor be kellene állítana a szokásos 5-5-5-15 mellett azt a zsák másik időzítést is ami még ott van a biosban. Ahhoz viszont talán az extreme tuningos fórumtársak értenek. Normal beállításon szerintem az lehet a gond, hogy a magas FSB miatt a ram lemarad a procitól. És amennyit én értek hozzá, a RAM a Random Acces Memory,(írható memória) konyhanyelven a proci munka területe, tehát ha lassabb az elég gáz
-
enemy107
senior tag
-
enemy107
senior tag
válasz
#90933760 #40358 üzenetére
Hát jah, na most ennek azért örülök, mert nekem is pont ilyen lapom van, de nem használtam még nagy FSB-s procival. Előző tulaj egy Q9550-et hajtott benne 470-es FSB-n. Ennyit tudok.
Mondom próbáld ki, hogy csak Vcore-t állítgatsz. Az összes többi normal. Ha a proci max szorzón van, akkor 4 Ghz felett elkezdi kérni a feszt keményen.Jah és a ramokat, ne standard-on próbáld, hanem turbo beállításon, 1:1 arányban.
-
enemy107
senior tag
válasz
#90933760 #40350 üzenetére
F11e nem ismerem, de F11c-t használok én is. Csinálj neki időnként egy F7-es alap beállítás betöltést, össze tud kavarodni kicsit. De úgy hogy mentsd is el, és indítsd el a rendszert is alap beállításokkal. Utána mehet tovább. Próbálj minden feszt normalra, és csak Vcore-t adj neki, illetve a ramok feszét fixáld. Lehet a proci nem tud többet.
laca000: Ez a szépsége a tuningnak. Erről szól.
-
enemy107
senior tag
Kis segítség kell. Havernak a gépét kellene kicsit tuningolni, viszont AMD, amit annyira nem vágok.
AMD Phenom II X4 955 BE-em (C3 stepping), egy Gigabyte GA MA770-DS3 rev2.0-ban csücsül , 3 Gb Kingston DDR II 800 (KVR800D2N5), Gigabyte HD 5670 512 GDDR5 . CM Hyper TX2, de egy TX3 venti van rajta, mert a régi megadta magát. CM Elite házban van a gép, elől egy 12-es, hátul szintén 12-es ventik vannak. Chieftech 350-es táp.
Jelenleg 18,5x200-on megy a proci, HT van még lefixálva 1 Ghz-re.Vid-et nem tudok még most, feszeket majd beállítom, a kérdés hogy minek mennyit maximum? Mit lehet ebből a konfigból kihozni 24/7-re?
-
enemy107
senior tag
válasz
botivboti #40286 üzenetére
Energia gazdálkodás funkciókat felesleges kikapcsolni, EIST, TM2, C1E....kapcsold vissza őket. Memory Enhanced lehet turbo modon is, az időzítéseken fog szűkíteni. Turbo Graphic boostot hagyd auto beállításon., mert kinyírhatja a VGA-t. Azt hogy az XP hogy látja a procit egy dolog. CPU-Z vel nézzed. Amiket linkeltél képen ne piszkáld.
PCI Expressz frekvencia legyen 100-on! -
enemy107
senior tag
válasz
botivboti #40282 üzenetére
Akkor ez a beállítása felejtős. Ha jól látom 667-es ramjaid vannak, és az a szűk keresztmetszet.
667/2.66=250Akkor CPU Host frequency 250
CPU Clock Ratio maradhat 13 -on. Ha 250 fölé emeled a CPU Host Frequency-t, (FSB) akkor a ramod máris tuningban megy. Mivel azt írtad hogy 2.66 a legkisebb szorzó, így 250*2,66=667 MHz. Ezért hibázgat ahogy írtad is fentebb, ha emeled az FSB-t. 800-as ram jó lenne.Persze ha jön valaki akinek ilyen ramjai vannak, és tudja mennyi feszt lehet nekik adni ahhoz, hogy stabilak legyenek, és bajuk se essen, ki lehet belőle taposni a maximumot,de szerintem annyit nem tudsz emelni rajta, hogy értelme legyen.
-
enemy107
senior tag
válasz
botivboti #40280 üzenetére
Robust Graphics Booster Auto
CPU Clock Ratio 10
CPU Host Clock Controll enabled
CPU Host Frequency 333
PCI Express frequency 100
Performance enhanced Standard
System memory multiplier 2.00 (ha nincs kettes szorzó szólj mert nem fog elindulni ebben a beállításban)
System Voltage Controll Manual
DDR2 Overvoltage Control Normal
FSB Overvoltage Controll Normal
CPU Voltage Controll 1.33125V ( Ha stabil lesz lehet kicsitr csökkenteni rajta)Hőfokokat mérd, prime95 el teszteld, blend teszt fél óráig.
Milyen lap ez P31, G31, P35?
-
enemy107
senior tag
válasz
enemy107 #40243 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből. Ha nincs normális hűtésed ne erőltesd, mert nem az órajelekkel fogod megölni hanem a magas feszültségekkel. Ha túl sok az órajel, max kifagy, vagy nem indul, vagy kéket dob. Ha viszont sok a fesz, meg a hőfok, olyan szépen degradálódik az egész, hogy észre sem veszed. Utána jön holnap a HSZ hogy
"nem tudom mi történt, tegnapig ment a tuning, ma meg alapra áll bármit csinálok........"undzovájter -
enemy107
senior tag
válasz
#90933760 #40242 üzenetére
Igen olvastam azt a leírást én is. Termination, FSB Overvoltage Controll, egy és ugyanaz. Én úgy tudom a lap VRM-jeit feszeljük evvel, magasabb FSB elérése érdekében. A PLL, evvel az órajel előállításhoz szükséges belső áramkörök feszültségét állítod a prociban. 1.5V a normális Sokan 1.7V ot is adnak neki, én általában 1.55V-nál megállok. Akkor emelem, ha csak validot akarok. 24/7 re nem.. Szerintem a ram lesz a ludas, engedd 7-7-7-24 re, vagy 8-8-8-24 re ha megy akkor majd szűkítesz rajta, de nem tudni mi hibázik, elég tisztességes FSB-nél jársz. Jó lenne ha dobnál fel képeket csemegének.
Valószínüleg a proci is nagyon végén van.
-
enemy107
senior tag
válasz
#90933760 #40240 üzenetére
Termination, 45 nanos procinak max 1.4V, 65 nanosnak 1.5V de ebben a melegben 1.3V-nál többet nem adnék. A Giga Lapoknál 1.2V az alap értelmezett, az Asus lapoknál többnyire 1.1V. A referencia fesz érték giga lapoknál a termination 67% körüli értéke, asusnál valamivel kevesebb. 63, 65 százalékkal számol ha jól emléxem. 63x, 65x. Óvatosan kell ezekkel az értékekkel bánni, mert túl feszelésnél ugyanúgy kifagyhat a lap.
Termination nekem még elég volt mindig max 1.26V-on, P45 ös Giga lapban 500 FSB felett. -
-
enemy107
senior tag
válasz
m0rd0k #40193 üzenetére
1,4 Vcore evvel a beállítással elég horrornak tűnik nekem.
A lap hamarabb elfogy mint a proci, első nekifutásra azt kell megnézni mit tud fsb-ben.
Tedd a proci szorzót 6-7 re, ramokat oszd vissza 800Mhz-re, vagy 667-re, és emeld az FSB-t ameddig elindul, vagy elindul de már fagy. Ha megvan mennyit tud a lap akkor majd belőjük a procit ramot hozzá.
9X400-nak szerintem mennie kellene, ennél kisebb Vcore-al is. Mennyi a proci Vid-je? -
enemy107
senior tag
válasz
karandip #40148 üzenetére
Ha tudnánk konkrét feszültségeket beállítani nem lenne gond. Rögzítenénk a Vid-et, és az elég lenne nagy valószínűséggel. De nem tudunk, csak feszt emelni, vagy auto beállításon hagyni, így tuti, hogy emelni fog rajta a lap. Gyári hűtővel én nem ajánlom, de ez csak az én véleményem.
-
enemy107
senior tag
válasz
karandip #40143 üzenetére
Az a baj, hogy a ferszültség beállítások "vicc" kategóriába tartoznak.
AUTO, +50 mV, +100mV.....stb.
Auto feszen nem tuningolunk.
A Vid-et ha megnéznéd és azt rögzítenénk nagy valószínűséggel menne a proci 3300-3500MHz-et alap feszen.
Viszont vagy auto beállításon hagyjuk, és lehet hogy a lap túlfeszeli, vagy szúrunk neki 50mV-ot helyből feleslegesen, mert nem valószínű hogy kell. Te döntésed fussunk neki auto feszes tuningnak ha gondolod, de ha beszarik engem ne szidj.
Mivel hűtöd a procit?Linkelnétek nekem a Fórum moderációs topicot? Sehol nem találom.
-
-
enemy107
senior tag
válasz
Atlantisz48 #40131 üzenetére
kb 10 HSZ-el viszább beszéltünk erről.
-
enemy107
senior tag
válasz
zsolt200 #40118 üzenetére
Bf3 persze hogy nem megy rendesen. Ezért írtam neked azt a konfogot. Nézd meg az enyémet a profilomban, a VGA-t nem rég lőttem bele, előtte 9800GTX+ volt, voltak gondok. Most viszont 1440X900 ban high beállítású grafikával jól megy rajta. OK a lap erősebb, de ezt a procit G31-ben is meg tudnám így hajtani.
De ez kezd itt nagyon off lenni. A lényeg hogy megérett a konfigod a cserére, vagy fejlesztésre. A lapot én mindenképp kicserélném. -
enemy107
senior tag
válasz
zsolt200 #40116 üzenetére
Ha nagyon olcsón akarod megúszni, végy egy G31-es Giga lapot, bele egy E5XXX-E7XXX sorozatú procit, kb 14 15 ezerből meg lehet úszni. Avval el lehet még játszogatni is, egy jó VGA-val, nem full grafikával, nem full HD-ben, de lehet.
Vagy akár egy H61-es kis lapot, vagy B75-öt, bele egy G sorozatú proci, és annyi. Abba legalább "olcsó"a ram.
-
enemy107
senior tag
válasz
zsolt200 #40114 üzenetére
Az rendben is van, de mivel azt írtad, hogy a lapod semmi tuningot nem támogat, így gondolom feszültségeket sem lehet állítani. Ezért ha neki látsz, és netán műxik, a feszültségek emelkedni fognak automatán. A procid szerintem kibírja,( ha jó a hűtése) de a lapod véleményem szerint tönkre fog menni rövid időn belül. Rossz esetben a VGA is. Nem akarok vészmadárkodni, te döntésed.
AUTO feszekkel NEM tuningolunk. Csak ha bátrak vagyunk.
-
enemy107
senior tag
Ha úgy érzed, hogy proci órajel híja van, jó alernatíva lehet egy E5800, vagy E5700. Árulják itt már nagyon olcsón. Én is E5800-át használok a mai napig. 200X16 alapon. 3200 as, 333X11-ben használom Vid-en.
Kezes bárányok, úgy mennek ahogy kéred, csak nem FSB mágusok. Enyém 375-nél adja be a kulcsot.
Cserében nagyon nem melegszik, és kis fesz emeléssel lazán megy 4GHz-en. A te lapodba jobb lenne mint egy E8XXX sorozat. Igaz ebben is csak 2M L2 van. -
enemy107
senior tag
válasz
MATEO6600 #40082 üzenetére
Nem azért nem megy a 9X333 mert régi a proci, hanem mert alap feszen vagy. Ez volt a kérés.
.Alap feszen olyan 50-60%-os túlhajtás nem rossz azért.
E8XXX széria alá kevés az a lap. G31, P31 chipes lapok ritkán mennek 400 FSB-t. Enyém már 340-nél wallos volt. Keveset biztosan tudnál tuningolni rajta.A proci hőfok rendben van? Jó lenne ha nem menne 60 fokig a mag hőfok terhelés alatt.
-
enemy107
senior tag
válasz
MATEO6600 #40076 üzenetére
Ha feszültséget nem akarsz emelni, akkor fixáld a feszeket normalon, és emeld az fsb-t, a procit tedd 8-as szorzóra, 8X333 talán menni fog. A ramokat oszd vissza úgy hogy inkább 800 MHz alatt menjenek kicsivel.Nem emlékszem már rá, de azt hiszem 333-as FSB hez van olyan ram szorzó hogy 779 en menjenek.
(G) MCH Frequency Latch legyen auton. PCI expressz freki 100-on !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy ruhás topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen program, ami...?
- Kerékpársportok
- ASUS routerek
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest