- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Például több vakcina is készül orr spray formában a nyálkahártya immunitást kihasználva. [Coronavirus Vaccine Tracker] Itt keres rá a "nasal spray" kifejezésre.
Ezek az oltásokkal kombinálva sokkal hatékonyabb védelmet jelentenek, mert teljesen megakadályozzák azt, hogy a vakcinált ember fertőzőn.
-
Kékes525
félisten
Az IgA termeléséért is a B limfociták a felelősek, amelyek átalakulnak antitesteket termelő plazmasejtekké. A plazmasejtek egy része pedig memória sejté. Tehát a nyálkahártya immunitásnak is van memóriája. A mucosalis immunitás adaptív és nem adaptív (született) immun folyamatokat működtetik. Az adaptív immunitás memóriával rendelkezik. [Ellenanyag] , [MUCOSÁLIS IMMUNITÁS]
"Az ellenanyagokat az immunrendszer B-sejtjeiből származó plazmasejtek termelik és választják ki.
A folyamat során a B-sejtek a nekik megfelelő antigént megkötik, aktiválódnak és plazmasejtté, vagy memóriasejtté differenciálódnak."[Taking vaccines to the next level via mucosal immunity]
Mucosális immunitást kiváltó vakcinák is készülnek, mert hosszú távú memóriája van a nyálkahártyának.
-
Kékes525
félisten
"azt látni errefelé, hogy a gyerekek eddig nem voltak betegek, most meg de."
Abszolút értelemben nem, csak relatíve. Hány gyerek van az országban és hány gyerek került a klinikákba? Arányaiban sokkal kevesebb, mint felnőtt. Csak az abszolút számok miatt gondoljuk, hogy most több beteg gyerek van. Arányaiban nem. Most volt a járvány csúcsa. Habár lehet, hogy ezen az új mutációk változtatni fognak.
-
Kékes525
félisten
"kutatás is volt rá"
Igen, antitest (IgM és főleg IgG). Viszont IgA nem volt, ami a mucosális immunitást mutatná a nyálkahártyákban. Másrészt T sejtes védekezést sem kutatták. Az IgM és az IgG kutatások csak jobb híján vannak, mert amit kellene még kutatni (IgA és T sektes védekezés), azt nagyon nehéz kimutatni. Ezekre nincs megbízható rutin módszerünk.
-
Kékes525
félisten
Még az antitest tesztek sem lehetnek mérvadók az esetükben, mert a nyálkahártya(mucosális) immunitásuk megállítja a vírust. Esetleg a T sejtes védekezésük. Ők a legtöbbször tünetmentesek és kevés vírust termel a szervezetük és ezért a szüleiket sem fertőzik meg. A tünetesek már sokkal jobban fertőznek, de azokból sokkal kevesebb van a gyerekeknél.
-
Kékes525
félisten
Szerintem van. Nem számoltad a gyerekeket. Mivel iskolába járnak és az életmódjukat tekintve a legkevésbé védekeznek, ráadásul többségük tünetmentes, ezért ezekkel együtt meglehet a 3 és talán a 4 millió user is. Képzelj el egy tantermet gyerekekkel, tanár nélkül, várva a tanárt. Mi kiabálva rohangáltunk az osztályban. A maiak sem mások.
-
mozso
senior tag
Viszont pont a gyerekek vannak összeterelve, a mi sulink pl. még komolytalanabbul veszi a védekezést, mint a október-november-decemberben. Gyerekek reggeli iskolakezdés előtt összeterelve az aulában, ott vannak 7:15-8:00 között, udvarra nem mehet ki senki. Tanárokon nulla maszk sem bent, sem az udvaron. Többségük utcán sem viseli, pedig itt kötelező.
Szerintem itthon kizárt, hogy az általános iskolákat is távoktatásra állítsák át, akkor sem ha teljesen kiüti az országot a harmadik hullám. Az a kérdés, hogy a vélt 3-4millió hazai átfertőződöttből mennyi immunis még és mennyi fogja elkapni az új variánsokat.
Szerintetek aki enyhe vagy tünetmentes lefolyással kapta el a második hullámban a cuccot az védett lesz a harmadik hullám alatt az új variánsokkal szemben? Megbetegszik vagy csak tünetmentes terjesztő lesz?
-
nyogo83
senior tag
Nem mer ismeretlent vallalni , pedig nekem is lenne meg ismerosom akinek szolnek
Most dilemmaban van, mert mar egy jopar dokit "eloszedtek" es probaljak ugy beallitani, mintha valamifele bizniszt csinalna ebbol es mivel az ismerosi koreben akikben megbizik, nagyjabol mar mindenkinek szolt, nem tudja mi legyen majd a vakcinakkal, fel kockaztatni.
Hallottam amugy itt pesten par oltoponton amugy szoktak sorok varni rendelesi ido vegen, mert ott is nemhivatalosan behivnak ha marad meg...
Undorito igazabol. -
Z.É.T.
őstag
Éjjel még én is megnéztem a beszélgetést, én a Sinopharmot (nem csak azért, mert kínai) továbbra sem szeretném, de ha mondjuk május-júniusban sem jutna más, akkor valószínűleg bevállalnám. Vagy ha gyerekeim lennének, vagy ha kénytelen lennék olyan munkahelyen dolgozni, ami magasabb kitettségű.
Viszont szerintem koranyárig jutni fog mRNS is, azt továbbra is első helyre teszem, leginkább azért, mert arra látok legnagyobb esélyt, hogy jöhetne belőle emlékeztető/ismétlő a mutánsokra belátható időn belül. -
Soulfly842
addikt
Én egyelőre az AZ-t utasítanám csak el (mondom ezt úgy, h. ma regisztrálok
). A túl sok ködösítés mellett nekem már a hatékonyság kérdéses. Főleg, h. mutációkra valószínűleg semmit sem ér.
Más.
Szomorú ilyen történetet olvasni.
Koronavírusos édesanyját és édesapját is elvesztette egy hatéves kislány
-
Jablocskov
tag
Az a baj, hogy előrelátásnak nem sok nyoma van az intézkedésekben, szokás szerint csak kullogunk az események után. A járvány eddigi történései megmutatták, hogy azokban az országokban volt eredménye a védekezésnek, ahol helyesen mérték fel a helyzetet, és gyorsan tudtak reagálni a változásokra. Sajnos komolyabb szervezést igénylő műveletek gyors lebonyolítására a kormány és az általa kialakított intézményrendszer alkalmatlan. A következő hetek legnagyobb kérdése az lesz, hogy az egészségügy mennyire fogja bírni az újabb megterhelést. Most fog élesedni az egészségügyi szolgálati jogviszonnyal kapcsolatos cirkusz is.
-
Jablocskov
tag
A korlátozások mindenképp csökkentik a vírus terjedését, hogy mennyire az már nagyon sok mindentől függ. A vírus terjedése egy bonyolult dinamikai rendszer, a szakemberek számára sem egyszerű átlátni, az átlagembernek meg a csoda kategória. Ezért születnek a konteók, meg a "bezzeg a svédek" vélemények.
Nálunk a "tesco takarékos" védekezés a fő terjedési területeknek csak egy részét fedi le. (Például a legtöbb munkahelyen, az iskolákban szinte semmi védekezés nincs.) Ez ősszel elég volt ahhoz, hogy csökkentse a fertőzésszámokat. A téli szünet a legjobbkor jött, így egy kicsit fellélegezhettünk. Láttuk az is, hogy a számok egyáltalán nem megbízhatóak, így a valódi adatokat csak találgatni lehet. Ez komoly probléma, mert így tervezni sem lehet egy normális védekezést. Most magasabb aktív fertőzésszámról indult az újabb hullám, ráadásul valószínűleg egy (vagy több) jobban terjedő mutációval. Szerintem az eddigi védekezés ennek a megállításához már nem lesz elég, a vakcinázás sem fogja megelőzni a járvány újabb felfutását, mert egyrészt a védettség kialakulásához idő kell, másrészt a vakcinák hatékonysága kérdéses az új variánsokkal szemben. -
einstein
senior tag
Ez szerintem senki nem tudja. Pont amiatt, hogy a korlátozások nem változnak, az emberek egyre jobban hozzászoknak, és egyre többet "mernek", azaz kevésbé figyelnek. Szerintem ez is benne van.
A fenti grafikonok arra utalnak, hogy ez a "10x jobban fertőz" szöveg elsősorban az ijesztgetést szolgálja. Ami szomorú, és az összes többi intézkedés hitelét csökkenti. -
Kékes525
félisten
Nem több mint 10% a hírek alapján.
"Müller elmondta, hogy egyelőre csak a brit variáció jelent meg Magyarországon, eddig 193 embernél mutatták ki az angol mutánst." [Müller Cecília: Elindult itthon az angol mutáns közösségi terjedése] Amúgy a fiatalok között jobban terjed, ezért alattomosabb.
-
Kékes525
félisten
" betegség után bármennyivel adható szuri, biológiai oka nincs, hogy ne lehessen"
Mivel a betegség után sokkal gyengébb immunválasz alakul ki.
Pontosan ezért írtam, hogy "mikor tudok kapni egy igazán jó oltást" és nem azt, hogy mikor kaphatok egy igazán jó oltást. Azaz ki, mit, hol, mikor fogja tudni nekem beadni a második (másfajta!) oltást, ha kiderül, hogy az első hatástalan volt. Ez még egyszer sem hangzott el a hivatalos információkban a kormány részéről.
Biológiailag semmi akadálya nincs betegség után, mert közel sem olyan erős az immunválasz, mint az oltástól. Viszont az oltások egymásután már biológiailag nem adhatók, ha az oltások hatékonyak (80%-90%-osak), mert nagyon erős immunreakciót válthatnak ki. Az oltási reakciók nagyon erősek lehetnek és az esetleges mellékhatások, oltási szövődmények is felerősödhetnek.
Mint írtam a kínai és az orosz vakcina hatékonyságával és biztonságával elméletileg nincs problémám. Azok jók! DE! A minőség biztosítással, a hatékonyság standardizálásával viszont már erős kételyeim vannak.
A fentiek ellenére valószínűleg az oroszt és a kínait is be fogom adatni magamnak, ha egyszer sorra kerülök és nem lesz más.
-
Kékes525
félisten
-
-
Kékes525
félisten
Én optimistább vagyok. A RNS vakcinával gyorsan utána tudnak menni a mutációknak és addigra már talán az oltásszervezésbe is bele tanulnak és gyorsabb lesz az újraoltás. Másrészt a régi oltások sem teljesen hatástalanok, azok is védik, valamilyen szinten, az összes mutációt.
-
Depression
veterán
Van egy boltunk, és volt olyan vásárló, aki azzal dicsekedett, hogy nem érez szagokat, de nem megy el teszteltetni, mert akkor karanténba kerülne, és olyan 80 éves asszony is, aki inkább a bolton kívűl mondja el, hogy mit szeretne, mert nem hajlandó maszkot felvenni, mi meg nem engedjük be.
Hihetlenül sok "buta" ember van, akik nem képesek felfogni alapvető dolgokat. ll. lediplomázott tankörtársam, aki csak pisilés előtt mos kezet, hogy a pöcöröjét tiszta kézzel fogja meg, de után a közös mogyorót már másfajtával...
De rengeteg ilyen oszt meg fake infókat a facebookon, hogy a covid nem is létezik, stb.
És ezek a "tanult" emberek!
Közben nálunk a gyárban nem tudom elérni, hogy az étkezőben, ahol ketten lehetnének, ne 12-en egyenek egyszerre -
Depression
veterán
Infónak, infó, de ebből mi a hasznos?
No offense, de az, hogy nagy részük nagyon beteg volt, és az, hogy semmi sem használ ellene, az nem hasznos, hisz a szó szoros értelmében nem tudod felhasználni, csak tudomásul venni.
Az, hogy a D-vitamin nem hasznos a covid ellen, attól még más téren hasznos lehet télen, így ez az infó kifejezetten még káros is lehet, ha valaki csak a covid ellen akar harcolni, és ennek tükrében abbahagyja a szedését.
Szándékos hülye példa: a diploma nem véd a "szellemi fogyatékosság" ellen -
Soulfly842
addikt
Majd akkor tudjuk meg, hogy tényleg a dél-afrikai-e, ha lezárták a megyét
De mondom, pont az oltási-kedv miatt ezt sehol nem fogják szívesen belátni, csak ha már kényszerből nem lesz más lehetőség.
Visszakanyarodnék ide:
[link]"A helyzet azért is érdekes, mert a szekvenálást (tehát a törzsek felismerését) épp Pécsen végzik, de információink szerint az ott dolgozóknak sem adnak ki erre vonatkozó adatokat."
Ha már a brit változat kapcsán titkolták azok elől a részadatokat, akik képesek ezt egyáltalán kimutatni - akkor milyen lehet a helyzet, a dél-afrikaival szemben, amit ha kimutatnának több esetben nyilvánosan, akkor minden stratégiai lépés akár a kukába is kerülhetne... átoltottság, oltási-kedv, stb-stb-stb.
-
Soulfly842
addikt
Meg a franciáknál, meg németeknél, meg... (hogy más országban tudják-e/akarják-e beazonosítani mindenhol az is kérdés
)
Amég védhető, hogy nálunk nincs, addig nem lesz, de ha már feltűnően sok környező országban lesz erről sajtóhír, akkor már el kell ismerni ezt is
Igazán elismerni, ill valós képet közölni sehol se akarnak majd, mert ennek a beismerésével egyenes arányban csökkenne az oltási-kedv is.
-
Drizzt
nagyúr
-
bigdady
nagyúr
Én sem tartok tőle különösebben pláne hogy old school vektor vakcina, csak érdekelne hatékonysága stb.
Igen olvastam afrikai ellen nem véd, kérdés érdemes-e megvárni az áprilist most már pfizerre ami úgy néz ki mutációkra is jobb akar egy újra isDe mindenhol Kemenesi is a pfizer moderna vagy szputnyikról beszél. Múltkor mintha linkelt volna valaki egy ilyen összehasonlító videót vagy leírást de nem találom.
-
fatal`
titán
Nekem is van/volt régebben ilyen tapasztalatom (nem covid témában).
Ezzel szemben pl. a mostani háziorvosom, ha valamit nem tud, akkor azt mondja, hogy nem tudja és nem hord össze emeletes baromságokat. Úgyhogy van ellenpélda is.
mRNS-sel kapcsolatban, mikor tavasszal az első cikkeket lehetett olvasni a lehetséges oltásokról, totál laikusként bennem is felmerült ez. Aztán utánaolvastam...
-
bigdady
nagyúr
Hát ez az...
Közben megkaptam én is a behívót 41 évesen postán. Kiváncsi leszek mivel akarnak majd oltani. Orosz kínait biztos kihagyom.
Kb 500ezernél regisztráltam magas vérnyomásom krónikus betegségem nincs csak Extra systole-m van de nem vészes lehet emiatt. Egyszer írtak fel pulzus csökkentőt de nem szedtem be csak egyet mert nem láttam értelmét 72-es pulzust levinni. 5 éve pananginon vagyok ennyi -
Kékes525
félisten
A koronavírus mutációs rátája nagyon kicsi. A vírus mutációk miatt egy esetleg két évig kell majd oltani évenként, de addigra a vírus másolatok száma annyira le fog csökkenni, hogy a mutációk kialakulásának valószínűsége nagyon kicsi lesz. Eddig azért tűnt gyorsnak a mutáció, mert a vírus mutációk száma rendkívül magas volt. Azonban az vakcinázással ez a szám drasztikusan fog csökkenni. A tüskefehérje mutálódásának megfékezéséhez viszont gyors oltakozásra van szükség. A gyors oltakozást néhány hónap múlva elérjük.
Másrészt a belső antigének, például a nukleokapszid megcélzása előnyt jelent a felszíni antigénekkel szemben, mivel sokkal alacsonyabb a mutációs rátája. A belső antigének elleni T-sejt-válasz megvédhet a Covid-19 jelenlegi és jövőbeli törzsei ellen is. Ilyen fejlesztések is vannak. [Osivax Raises €32M to Develop Universal Coronavirus and Influenza Vaccines] , [SARS-CoV-2 evolution and vaccines: cause for concern?]
-
rednifegnar
senior tag
hat en barmit adnak egybol kerem. inkabb mint ezt a xart (+szovodmenyeit), igazabol a kinainak orulnek a legjobban (vagy egy moderna/pfeizernek de azt nem fogok kapni, senki vagyok hozza).
ismim osszel elkapta a cuccot. iszonyat maniakus tavasz ota sehova nem ment de igy kirandulni se, boltba is max urruhaban, mindig full vedelem, legjobb maszk, fertotlenito duplan. sztem tavasz ota jo ha 10-szer kijott a lakasbol (ketten vannak asszony is ho marcius ota). megis megkapta.
majdnem 4 honapig volt pcr pozitiv, nagyon nem akart mulni. amugy nem volt semmi baja csak az elso heten enyhe tunetek (szaglas leginkabb).
most csinaltak egy ilyen antitestes tesztet ebbol az ujbol ami allitolag eleg megbizhato. negativ. eleg fura. -
attiati
veterán
Behívnak kínaira.
Nemet mondasz.Gondolod, hogy X hét múlva nem mehetsz újra a kínaiért?
A gond szerintem akkor van, ha felfut egy nagyon durva 3. hullám és/vagy szélsőségesen szigorú korlátozásokat kapnak az oltás nélküliek.
Emvy: igen. Esetleg a szerkesztés után írt váratlan események kavarhatnak be.
-
Drizzt
nagyúr
En sehogy, mar azon a ponton se jutnek tul, hogy vegyek egy virust, s belejuttassam a tuskefeherjet, vagy a genetikai kodjat. :D
De igen, valid a kerdes. Csak az foglalkoztat, hogy ilyen otleteken szoktak-e egyaltalan gondolkodni a kerdeshez hozzaertok is. Jo lenne egyszer ilyen scifi otletekrol valodi szakembereket is. A helyi topikokban onjeloltbol sok van, valodibol meg nehez megmondani, hogy nullatol tobb-e. :) -
a számtással és a bcg-vel kapcsolatban is egyetértek
Hova fogjuk sorolni a most elmaradt diagnózisú, esetleg még kezelhető rosszindulatú betegségeket, amelyek a C-19 miatti késő kerülnek diagnosztizálásra és lesznek gyógyíthatatlanok?
Long COVID-os betegek szövődmények miatti halála vajon besorolódik majd a COVID-19 halálozásba?
Illetve, ha valaki egyszer C-19 pozitív volt (és mondjuk problémamentesen gyógyult) és évek múlva meghal, az is a COVID-19 áldozatának számít? Lesz majd egy vonal, mint a daganatos betegek 5 éves túlélése? (ha 5 év után ismét megjelenik a daganatos betegség, az már új daganatos betegség, nem kiújulás)
Még van néhány ilyen amatőr "kérdésem" - tudom, hogy nagyon teoretikus és megválaszolhatatlan (?) kérdések, bocsánat -
Csatravi
senior tag
Pfizer oltottról tudok, hogy osztályra kellett vinni az oltottat és vénásan nyomatták neki a szteroidot mert gond volt. 2. oltás valószínű kilőve.
Sajna ez benne van a pakliban. Nincs a világon olyan oltás ami mindenkinél problémamentes lenne. A lényeg az elhanyagolható esetszám. Persze ez az érintettet qrvára nem érdekli ha pont vele fordul elő. -
Ringman
félisten
Elkezdték Németországban is gyártani a Pfizer vakcináit, júliusig 250 millió adagot készítenek
lehet számolgatni, hogy népességarányosan ez mennyit jelent Mo. számára
mondjuk ha addig beoltanak sok mindenkit, akkor ne legyen kétség, hogy elosztogatják a 'sztánoknak és az illib' haveri országoknak, a lakosság meg kapja a kínait/oroszt.
-
törölt tag
Holnap 12,15-re kell mennem .Csak az zavar az egészben, hogy hamarabb fogom megkapni az oltást mit édesanyám aki márciusban lesz 75 és stroke-ja volt meg szives Mondtam neki, hogy hívja fel a dokiját amit meg is tett. Neki azt mondták van egy lista ami alapján hívják be a pácienst. Gondolm függ melyik oltást kaphatja. Én örülök neki , hogy megkapom csak hát na
-
Ringman
félisten
az egynapos sebészetek november óta nem üzemelnek, pár napja - részletesen - indult újra a rendszer.
Operatív törzs: részlegesen újraindulnak az egynapos sebészeti beavatkozások -
bigdady
nagyúr
Ez az orr alatti maszkos bolt ahol kb ezer de mindig más emberrel találkozik naponta (Legkondiban benne kering a sok ember lehelete) akkor is ha betegen köhögve jönnek és észre sem venni rajtuk és nem lehet hazaküldeni sem és csak úgy bárki az utcáról bejöhet lázasan is, miközben a pénzt fogdosássa végig amin minden retek is rajta van amit persze a plexi mellett/mögött adnak oda úgy fizetnek neki beszélgetnek vele?
-
Jablocskov
tag
Ázsiába szakadt doktorunk érezhetően szeretne pénzt keresni a videóival, azért kacérkodik folyamatosan a konteós vonallal, hogy növelje a nézőszámot. Ez nekem sem tetszik, ugyanakkor sokszor vannak érdekes, továbbgondolásra érdemes felvetései is.
A laboreredettel meg az a helyzet, hogy jelenleg se ellene, se mellette nincsenek hitelt érdemlő bizonyítékok, csak feltevések vannak mindkét oldalon.
Azt gondolom, hogy aki küzdeni akar az áltudományok ellen, annak bizony nem csak az adott tudományterületből kel felkészültnek lenni, hanem pszichológiából is. Alapvetően elhibázottnak tartom azt a hozzáállást, amikor a tudományos módszer hiányát rójuk fel a konteót terjesztőknek. Ezzel az átlagembert nem lehet meggyőzni, sőt az elitista hozzáállás csak fokozhatja bennük az általában amúgy is meglévő ellenérzést a tudomány művelőivel szemben. Véleményem szerint sokkal eredményesebb, ha az áltudományos felvetéseket egyenként, közérthető módon cáfoljuk. (ha tudjuk)
A SARS-CoV-2-vel kapcsolatban kezdettől fogva nagyon sok a véletlen egybeesés. A flame-et elindító Steven Quay cikk nem tett mást mint, matematikai formában a statisztika eszközeivel leírta azt, amit eddig csak éreztünk. Azonban ez ettől még nem válik bizonyítékká, továbbra is csak sejtés marad.
Engem egyelőre a természetes eredet melletti tudományos érvek sem győztek meg. A márciusi, sokat idézett Nature-ben megjelent cikk érvei is inkább feltevések. Hangsúlyoznám, hogy nem vagyok szakember az élettudományok egyik területén sem, csak a tudomány iránt érdeklődőként próbálok nyitott lenni minden felvetésre, és előítélet nélkül közelíteni ezekhez.
Nézzük a cikk legfontosabb felvetéseit:
A tüskefehérje szerintük azért nem lehet mesterséges, mert laborban tökéletesebben kötődőt is elő lehetne állítani.
A SARS-CoV-2-re jellemző több bázisú furin hasítási helyeket nem figyelték meg a rokon béta-koronavírusokban, bár más humán béta-koronavírusok, rendelkeznek ilyen helyekkel. Valószínű, hogy más fajokban fel fognak fedezni SARS-CoV-2-szerű, több bázisú hasítási helyekkel rendelkező vírusokat. Ez megint csak feltételezés. Ázsiába szakadt doktorunk is kitért erre, hogy a kínai kutatók állítólag gőzerővel dolgoznak ennek az igazolásán.
Szerintem egyelőre sajnos az a helyzet, hogy egyik vagy másik eredet mellett sincs hitelt érdemlő bizonyíték. -
Z.É.T.
őstag
Cenzúrához:
Minimum két videójában elmondta, hogy válogatás nélkül törli a linkeket (az elején még szelektált, de túl sok lett) és ha valami érdemit talál valaki, akkor azt küldje el neki privátban és ha olyan, akkor beszélni fog róla, ha körüljárta a témát.
(persze ez szerepelhetne a leírásokban is) -
Kékes525
félisten
A mutációk kialakulásának valószínűsége egyre csökken, mert a fertőzés a világon már egy hónapja esésben van. DE!
A halálozás mindig több hetes késésben van az esetszám csökkenéshez.
Azonban ahogy az vakcináció előrehalad újabb szelekciós nyomás lesz a vírusra, ami a fertőzőképességét tovább fogja növelni. Eddig a kópia szám miatt volt több mutáció, lassan ezt a vakcináció okozta szelekciós nyomás fogja felváltani. Ezért nagyon szükséges lenne a többi gyártónak a vakcináira is.
-
Jablocskov
tag
Az, hogy a mutáció gyors vagy sem relatív. A vakcinafejlesztések kezdetén szinte minden szakértő egyetértett abban, hogy nem fognak problémát okozni a mutációk, mert a koronavírusokra nem jellemző, hogy ennyi idő alatt komolyabb mutáció jönne létre. Nyilván nem számoltak azzal, amit te is írtál, hogy mostanra az egész bolygó egy nagy vírustenyészetté változott.
A nyugati világnak meg áldozni, kell arra ha meg akarnak szabadulni a vírustól. Nem lesz járható az az út, hogy a csóróknak jó lesz az olcsó vakcina is. -
attiati
veterán
Ha kapnak az oltásból, akkor szerintem jut minden regiszrálónak. Pár 10e ember lehet előtted.
Vicces, hogy anno a Hepa A-ból az olcsóbbikat kinéztem az árlistáról és nem nézegettem, hogy hol gyártják, stb.
Most meg... orvosi tanulmányokat olvasgatunk angolul.
Nem is volt nekik készleten az olcsóbbik.
"Akkor legyen a másik."
Ennyi -
hol a helyszín? miért kell odamenni tárgyalni? - olyan fontoskodónak tűnik, mintha a komolyságot akarná erősíteni
de a "több hetes előkészítés után" is hasonló bullshit-nek tűnik, mit készítettek elő? vagy csak 1000. telefonhívást vették fel vagy addig spam-be mentek az e-mailek? Mondjuk lehet, hogy -70 fokos hűtőszekrényt kerestek
(mint a kiküldött tudosító - ha nem küldöd ki, nem tudosító, ugye?)
- lehet, hogy csak morgós napom van -
bnss
veterán
Tegnap érkezett az Oltóközponttól egy levél, idézek belőle:
"Mint COVID-19 vakcina előfoglalási joggal rendelkező páciensünket, szeretnénk Önt az elsők közt értesíteni egy mérföldkőről: több hetes előkészítés után munkatársaink elkezdték helyszíni tárgyalásaikat egy, az EU által engedélyezett COVID-19 vakcina gyártójával. A magán-egészségügyi beszerzésen túl alapvető célunk az is, hogy minél több vakcinához juttassuk a magyar államot is. További, harmadik klinikai fázisban levő vakcinák gyártóival is kapcsolatban vagyunk, mert azt szeretnénk, ha pácienseink hamarosan több vakcina közük választhatnának rendelőnkben.
A legoptimistább forgatókönyv szerint a mostani tárgyalások eredményeképpen akár már március végén el tudjuk majd kezdeni pácienseink oltását. Hogy pontosan mit jelentene ez az Ön konkrét foglalása esetében, azt sajnos egyelőre nem tudjuk megmondani, mivel a lebonyolítással kapcsolatos oltási tervünkre a hatóságok még nem bólintottak rá. Ezért itt is csak annyit tudunk mondani, hogy ha minden úgy történik, ahogy szeretnénk, akkor a jelenleg előregisztrációval rendelkező összes páciensünket két hétnél rövidebb idő alatt be tudnánk oltani."
Mi is úgy voltunk az ötezer forintokkal, hogy több is veszett Mohácsnál, de hátha itt valami nyugati vakcinához juthatunk...
-
bigdady
nagyúr
Ma olvastam hogy fogyasztóvédelem megszállta őket. Megtévesztés stb
“A kormányhivatali határozat szerint a társaság megtévesztő kereskedelmi gyakorlatot valósított meg. A „nemzetközi oltóközpont” kifejezés kizárólagos használatával azt a látszatot keltette, hogy összefüggésbe hozható állami szervvel, és a vakcinát előfoglalók az állam által szervezett oltásra regisztrálhatnak.
A hatósági kötelezés nyomán a vállalkozás a kifogásolt honlapon, logója alatt a „magánegészségügyi szolgáltató” feliratot tüntette fel. A vakcina előfoglalási aloldal tetején figyelmeztető szöveget helyeztek el, amelyből közvetlen link mutat a vakcinainfo.gov.hu ingyenes kormányzati oltásregisztráció címére.” -
Jablocskov
tag
Nem volt rossz ez a beszélgetés, ugyanakkor bennem azt erősítette, hogy még a szakemberek között sincs egyetértés, sokszor még alapvető kérdésekben sem ezzel a vírussal kapcsolatban.
Érdekes volt olvasni a nézők reakcióit, kérdéseit. Sajnos sokszor túlságosan szakmaira váltott a nyelvezet. Kemenesi néha percekig értelmezhetetlen volt egy átlagember számára. Egy nagyközönségnek szánt műsornál erre jobban kellene figyelni.
Már hosszabb ideje az a véleményem, és nézők kérdései megerősítették ezt, hogy nem kap megfelelő figyelmet az, hogy a leginkább veszélyeztetett krónikus betegek olthatók-e egyáltalán a jelenleg rendelkezésre álló vakcinákkal és ha igen akkor melyikkel? Erről szinte semmilyen tájékoztatás nem hangzik el. Pedig itt nagyon sok emberről beszélünk. Mi történik, ha visszautasít egy vakcinát? Akkor a sor végére kerül? Itt már betegjogi kérdések is felmerülnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Futás, futópályák
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged