- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
PietPunto #102 üzenetére
Szia,
a jelző (értesítő) hangok változása ismert probléma, többen is jelezték az iPhone-topikban, hogy ugyanezt tapasztalták.
A megnövekedett fogyasztás nálam is jelentkezett, de a frissítés telepítése után mintegy 24 órával meg is szűnt. Szintén iPhone 13, azóta már iOS 17.0.3 verzión (ha még nem tetted meg, akkor érdemes a 17.0-ról erre váltanod). -
PietPunto
tag
Sziasztok,
Mivel már pár hete fent van az iOS 17 az eszközön (iPhone 13) van 1-2 dolog ami kicsit furcsa és nem feltétlenül értem a miértjét, ezért is fordulok hozzátok.
Az egyik ami eléggé zavaró számomra és ezt a környezetemben lévő többi iPhone tulajdonostól is viszont hallom az pedig nem más mint az értesítési hang az alkalmazásoknál (esetemben az Instagram és OTP-nél tapasztaltam) korábban egy jól hallható jelzés volt, most pedig csak egy halk kis hangot játszik le. Próbáltam beállítani, de nem sok sikerrel jártam.
A másik pedig az üzemidő, úgy vettem észre hogy mintha egy kicsit többször kellene tölteni az eszközt.Minden tanácsot és segítséget örömmel fogadok.
-
ultrasound
tag
Csak az nem értem, hogy miért nem lehet szabadon megváltoztatni az értesítési hangokat, hiába állítom be a különböző jelzéseket, mindig egy alig hallható pityegéssel jönnek push értesítéseim!
-
Zsolt,72
senior tag
Meg tudlak érteni, hogy zavar (lelombozónak tartod).
Sokáig voltak nekem is robotos telefonjaim, viszont azokat igen sűrűn váltogattam (kíváncsiságból), ezért a ritka vagy akár teljesen el is maradó frissítések kérdésköre nem érintett.
Azután jött a harapott alma és azóta alig pár típust vettem, mert tapasztalatom szerint mind a hardver, mind pedig a szoftver meglehetősen sokáig időtálló. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
TestamentDNR #95 üzenetére
Átmeneti zavar volt.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
TestamentDNR #93 üzenetére
Ellenőrizd a StandBy menüpont alatt, hogy minden beállítás stimmel-e: [kép]
Nálam (iPhone 13/iOS 17.0.1) működik.
-
TestamentDNR
aktív tag
Felraktam.
Drasztikus akksi zabalast nem erzekelek.
Tetszett az ejjeli oldalra dontott vekker mod. Hazaerek, na mondom, megmutatom asszonynak. Mar nem mukodik persze.
Most meg ahogy uj sort kezdek, kisbeture valt. Tok jo! -
törölt tag
válasz
hegedus001 #89 üzenetére
Minek hívják akkor? Minden évben nem lehet spanyol viaszt feltalálni és mégse hívhatják úgy iOS 10.123456789
Számomra a 17 sokkal nagyobb változás mint a 16 volt.
-
gusthy
veterán
Szerintem több millió iPhone-ra telepíthető, nem csak tucatnyira.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
#48138511 #84 üzenetére
Nekem maradt a csengőhangom, és a hangerő sem csúszott fel. Ellenben pár napja igen, most felébredtem az első ébresztőmre elég könnyen...
Amit nem értek, hogy általában lenémítva használom a telefonomat (irodában felesleges a hang, sőt zavaró is) ellenben néha baromi jó lenne, de a csengőhang és az ébresztés/jelzések hangerejét még mindig nem lehet külön, egymástól függetlenül állítani.....
Na mindegy..... egyébként jók az újítások, de semmi extra. Kár lenne új főverziónak hívni.
-
törölt tag
válasz
GoldhandRent #86 üzenetére
Zene hangerő: gombok, CC csúszka vagy Siri
Lock screen óra lehet már vékonyabb betűtípus. Ott engem kicsit az zavar, ha csak egy widgetet tennék ki, nem lehet középre igazítani. Értesítések helyét már megszoktam 16 alatt.
Kivágás, sticker tényleg jó. Még magic eraser is jó lenne.
Safari jó ott vannak kitéve a lapcsoportok egy swipe-ra, így gyorsabb váltani.
Csengés és értesítések hangját szó nélkül megváltoztatni, hát ezt továbbra sem értem hogyan gondolták. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
GoldhandRent #86 üzenetére
tetszik a haptikus visszajelzés lehetősége gépeléskor (16-on is volt már? nemtudom)
Igen, az iOS 16-ban is benne van. -
GoldhandRent
őstag
válasz
#48138511 #84 üzenetére
üzeneteket ha le"tálcázod" (vagy azt hiszem akkor is ha csak simán lezárod a telefont, majd később feloldod) és újra nyitod, az összes üzenetet látod, nem pedig azt, amiben voltál lerakáskor (lezáráskor). ez idegesítő
szociális média platformok (kivéve a messenger ugye) új értesítési hangot kaptak, és elég megosztó. nekem nem kifejezetten tetszik, sőt
zárképernyőn a lakat kissebb, a legyintsen felfele szöveg nagyobb lett (nekem ennek a kettőnek a kombója bántja a szemem xd) [vagy valami bug van, mert most akárhogy nézem nem jön elő a felirat a lakat alatt, az előbb meg ott rikácsolt, hogy legyintsek] [-> aha, most előjött... a dátum helyett írja ki, kurva nagy betűkkel, vastagon, mikor nem ismeri fel az arcot]
szafariban érdekes, hogy lapok között egészen kiemelt helyet kapott a privát lehetőség
zenelejátszó zárképernyőn nem tetszik, hogy nincs ott a hangerő csúszka. autóban pl ha tartóban van a telefon egyszerűbb a kijelzőn hamar felhúzni a hangot, mint gombokkal vergődni. vagy ha csak simán az asztalon a telefon, és fülessel (vagy bármivel igazából) zenét hallgatsz
én a saját kártyát(contact poster) kipróbáltam, de eléggé katyvaszos... nem jön át a másiké mikor hív, nem az van kint mint amit beállított, stb.
akku % kijelzés (én a 16-os iOS-t kihagytam a lockscreen miatt...hánytam attól a vastag órától) túl vastag, vagy nem tudom, számomra idétlen.
továbbra sem tetszik (16-tól ugye), hogy zárképernyőn alul vannak az értesítések..
tetszik a haptikus visszajelzés lehetősége gépeléskor (16-on is volt már? nemtudom)
tetszik a vízszintezés a kamerában! még olyannal egészíteném ki, hogy a telefon bárhogy van tartva, a képet vízszintesen készítse (valamelyik xiaomi telefonom tudta pár éve) - nyilván belenagyít, ha úgy vagy forgatva, de szerintem tök hasznos dolog lenne
nagyon tetszik a képek témájának kivághatósága (16tól és nem minden készüléken), és az ebből készíthető matricák. ez zseniális - tartalomkészítéshez, rajzolgatáshoz, vagy akár csak simán iMessage beszélgetésekhez
egyelőre ennyi jut eszembe / ennyit vettem észre
-
K0vasz
aktív tag
-
törölt tag
Megzavarnám az Android front és Lumia nosztalgiát egy kis iOS 17 első napi észrevételekkel:
Safari, Notes és Photos újítások tetszenek: zárolható privát tabok, PDF megjelenítés jobb stb. Több tartozás törlesztve: több timer, offline térképek, Music-ban crossfade, interaktív widgetek, lock screen live photo opciót visszarakták, még egy sötét-világos automata hátteret is. Fotó widget végre saját album is lehet. Spotlightban lehet közvetlenül kapcsolgatni beállításokat!
Kicsit izé: contact poster részt kihagytam amikor feldobta, névjegyeknél most ott egy sorban kiemelt helyen “reklámozzák” kicsit zavaró.
Nagyon izé: szó nélkül megváltoztatták a default csengőhangot! Legalább kiírták volna telepítés után, hogy ne lepődjön meg senki.
Buggal nem találkoztam még, pörgős és fluid minden. Nem szoktam .0 verziókat rögtön telepíteni, most nem vártam, gondoltam a 16-nál csak jobb lehet. Annak a rajtja tavaly gyenge volt. Várom a Journal appot, talán még idén érkezik. -
janeszgol
félisten
válasz
GeryFlash #73 üzenetére
Csak félig. Én 2009 óta felültem az Apple-re (akkor még csak iPod Touch-csal). Az első androidos készülékem 2013-ban vettem. Az első Lumiám meg 2014-ben.
Most is van egy Xs Maxom, de már nem használom. Nem akartam iPhone-t venni, csak iPadet (van iPad mini 5, iPad 8th, iPad 9th). De meggondoltam magam. Nem akarok lemaradni, mert akkor nem fogok hozzá érteni.
Szeretem az androidot, de néha a szabadság egyben korlát is. Az iPhone meg egyszerű, a felhasználók mittudomén 70-90% csak a gyári appokat használja, szóval inkompatibilitás nincs. Nincs az., hogy én ezt használom, én azt, én amazt.
-
kmisi99
addikt
válasz
GoldhandRent #52 üzenetére
Frissítettem béta 17 ről.
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
hegedus001 #65 üzenetére
Dettó!
Nekem is volt, és nagyon szerettem! -
formula01
senior tag
válasz
hegedus001 #65 üzenetére
Mai napig itt lapul a fiókban, mint tartalék telefon, 8 év után is hibátlan, csak sajnos totálisan kiherélték szoftveresen, internetezésen meg telefonáláson kívül semmire sem alkalmas, de én is nagyon szerettem.
-
wlandroid
tag
válasz
LosBlancosRM #22 üzenetére
A Fb-Spotify összeütközés és a SwiftKey eltűnése nálam évek óta adott probléma iPad-en és iPhone-on is, úgyhogy szerencsés vagy, ha eddig nem jött ki
-
strogov
senior tag
"Bt-n lehet már küldeni fájlokat?"
Nem. MFM HDD-t se kezel. A múltkor a 1541-et rá akartam dugni de azt se lehetett. Tiszta agyrém így 2023-ban.
Viszont van airdrop ... nfc-s kapcsolódással is. Ha odébbmész akkor is átdobja a file-t. Az utolsó dolog amivel így 2023-ban megpróbálnám a file küldést az a BT lenne, és elég hosszú a lista a lehetőségekből.
Az öreg Tim biztos telesírja a párnáját mind a 3 felhasználó miatt aki emiatt nem vesz iphone-t. -
zsoltiz
aktív tag
“Számomra megfelelő ez az üzemmód, hogy koppintást követően rövid ideig látható egy „analóg” óra,”
Az megvan, hogy nem is kell a telefont megérinteni, hanem elég kicsit odakoppintani az éjjeliszekrényre, és máris bekapcsol a kijelző? (Pont mint egy watch.) Nem kell sötétben tapizni hogy hol a telefon. -
nozs23
addikt
válasz
alkatraz3000 #66 üzenetére
-
alkatraz3000
senior tag
Úúúris10, rohadt jó lett a 14 pro tőle. Az égvilágon semmi különbség...
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
LosBlancosRM #56 üzenetére
Jogos.
-
joey04
titán
Bt-n lehet már küldeni fájlokat?
-
ilor14
tag
Nekem nagyon szar az aksi ideje, bár már eddig is az volt, mert 77%-on van
Venni kellene inkább egy újat már a 11 helyére. -
kmisi99
addikt
Nekem 13 pro max, az akku idő zseniális lett, 2 nap simán kijönne úgy hogy azért egész nap nyomom.
-
Zsolt,72
senior tag
Sokunk tapasztal most extrém fogyasztás-növekedést. Ha nem állandósul, hanem 1-2 nap alatt elmúlik, akkor ez betudható annak, hogy ilyenkor sokkal többet nyomkodjuk a telefont, próbálgatjuk az új menüpontokat, új képességeket.
Gond akkor van, pl 5-6 nap múlva sem áll helyre a rend. -
Snoop27
őstag
Nekem mintha jobban merűlne azóta a 11 PM, de pár napig még figyelem, talán helyre jön.
-
formula01
senior tag
Microsoft Lumia 640 LTE volt az első AOD-s telefonom. Ahogy janeszgol írja, IPS LCD kijelzős telefon, mégis tökéletesen működött rajta az AOD, és mellette baromi jó üzemideje volt, aktív használat mellett bekapcsolt AOD-vel simán bírt 1 töltéssel 2 napot. Innentől kezdve főleg OLED kijelzőkkel szerintem csak akarás kérdése, hogy melyik telefonba kerül be, melyikbe nem.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
janeszgol #36 üzenetére
Teljesen értem, hogy mi ezzel a problémád.
Viszont nem tudom, lesz-e rá megoldás.Ez alatt arra gondolok, hogy az n+1 számú gyártmány, azaz a rengeteg féle telefon az oka, hogy listázni kell és nem lehet mindenkinek egyszerre hozzáférhetővé tenni. Ugye az Apple termékpalettája sokkal kisebb, így nálu(n)k ez nem akkora gond. Minden szeptember közepén jön az új főverzió, mindannyiunk számára.
Ami a mini-kérdést illeti, szerintem válassz inkább a 13-as sorozatból, mert picit nagyobb az akkuja és korszerűbb a procija, azaz valamelyest jobban bírja, mint a 12-es. A terméktámogatási ideje is hosszabb lesz.
A mérete zseniális, én nagyon élveztem a valódi kompaktságát, és az saját életvitelem mellett a kis akku sem okozott problémát. De az nagyon nem a megszokott életvitel, szóval megértem, hogy sokaknak fájóan kevés a készenléti ideje.
Plusz egy kicsit „hazabeszélek”, az iPhone 13 vagy 13 Pro sem lesz mellényúlás, ha nagyobb kijelzőt es akkut kívánsz… -
janeszgol
félisten
Én már azt várom még android fronton (inkább a Samsungtól, egyedül ő az épkézláb gyártó ott), hogy ne legyenek update listák, hanem minden támogatott eszköz kapja meg időben. Tök gáznak érzem, hogy elkezdik az X rendszer megjelenése után pár hónappal a frissítést, majd az X+1 rendszer megjelenése környékén fejezik be azt.
-
embe
nagyúr
Androidhoz szoktam azt használtam mindig ( 1-2 Windows Phone-tól eltekintve) , és most is megbírok még lepődni a frissítéseken. A feleségem XR telójára most települ éppen ez a friss 17-es.
-
Zsolt,72
senior tag
az end call buttont meg lejjebb tették kozepre, szuper
Igen, ez és a bővebb híváslista voltak sokszor kifogásolt elemek. Láttam a fórumon, hogy ide-oda pakolászták a piros gombot a BÉTA verziókban; gondolom, részben azért is került középre, hogy mind a jobb, és mind a balkezesek el tudják érni. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
az üzemidő pedig szépen bezuhant
Az nálam is… egyelőre betudom annak, hogy rengeteget nyomkodom, végignézem az összes menüpontot és persze próbálgatom is őket, illetve bizonyos határok között tekintve, körülbelül 24 órán keresztül normális a fokozott akku-igénybevétel, egy főverzió-frissítést követően.
-
nozs23
addikt
válasz
LosBlancosRM #25 üzenetére
Mert gyakorlatilag orakent funkcionalna. Ha polcon levo oram egy halott kijelzo lenne tapicskolas nelkul akkor nem sok hasznat latnam.
Es az időt eddig is mutatta ha megerintettem. Nem tudom mivel vagyok ezzel elorebb?
-
nozs23
addikt
válasz
Es? Nem mukodik always on modon, vagy mit akart volna mutatni a screen shot?
-
Curtain
senior tag
-
LosBlancosRM
őstag
13 ProMax... Más kérdés, hogy első dolgom volt kikapcsolni.
Jelenleg ami kissé kiveri a biztit, hogy a Facebook app megállítja a Spotifyt, az üzemidő pedig szépen bezuhant. Swiftkeyt néha eltűnteti, és a gyárit rakja a helyére... Viszont végre lezárt képernyőről is beugrik az appokba. Hihetetlen.
-
evooo
aktív tag
válasz
janeszgol #14 üzenetére
Bocs hogy így beléd állok , de ne vegyél 12 minit. Nagyon megbantam, egy forintot se ér az akksija, de komolyan, egy vicc. 8 után vettem 12 minit, 1 éve hasznalom, de inkabb tettem volna még hozzá 40 ezret egy újszerű 12ért.
ios17: rettento csunya lett a stock hívásháttér. szurke szin apro betumerettel, az end call buttont meg lejjebb tették kozepre, szuper
-
Oliverda
titán
válasz
janeszgol #17 üzenetére
Sok minden megoldható lenne, csak nem biztos, hogy megéri. Még 1 Hz-es képfrissítés mellett is sokat fogyaszt a kijelző, nem, hogy 10 vagy több Hz mellett. A beégés kérdése sem elhanyagolható, az Apple pedig jellemzően nem dob addig piacra fejlesztéseket, amíg azok minősége nem ér el egy bizonyos szintet.
-
janeszgol
félisten
Xs Maxon kihagyom. Ősszel-télen akarok venni egy iPhone 12-t vagy 12 Minit, majd arra.
-
nozs23
addikt
Biztos. Nekem nem volt, így nem félek tőle. És soha nem figyeltem oda, hogy hogyan használom. AOD annyira nem érdekel, inkább órán. Ha egy óra nem mutatja az időt, akkor csak egy halott kijelző a csuklón szerintem. Viszont így dokkolt formában asztalon használtam volna, de ha pöcögtetnem kell akkor inkább be sem kapcsolom, mert szerintem totál haszontalan.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6 üzenetére
Nem találtam erre vonatkozó beállítási lehetőséget, ezért kicsit utánanéztem.
A [link] alapján csak koppintás van:
-
Zsolt,72
senior tag
„Egyszerűbb lett volna, ha ki sem adják a régi és/vagy nem Pro modellekre”
Szerintem nem baj, hogy elérhetővé tették korábbi, illetve nem-Pro gyártmányok számára is, mivel be/ki kapcsolható funkció, így a használata opcionális.
Számomra megfelelő ez az üzemmód, hogy koppintást követően rövid ideig látható egy „analóg” óra, a naptár és a pillanatnyi töltöttség szintje (iPhone 13).
-
nozs23
addikt
Nem nagyon értem, hogy a StandBy always on változata miért van az i14-15 Pro modellekre limitálva. Ennek a funkciónak SEMMI értelme always on nélkül. És nagyjából megértem, hogy a 60hz-es iPhone-ok miért nem tudnak always on-t, mert nem LTPO és nem megy le 1hz-re, így sokat fogyaszt, de könyörgöm, itt töltőn van a telefon... Arról nem is beszélve, hogy a 13 Pro széria is LTPO volt már, tehát 1Hz-re is lemegy és az sem tudja.
Nagyon gyökér húzás tőlük. Egyszerűbb lett volna, ha ki sem adják a régi és/vagy nem Pro modellekre -
Zsolt,72
senior tag
[Ide kattintva] pedig olvashattok az újdonságairól.
-
bedibazsa
senior tag
Az iPad Pro 10.5-ösöm be is lassult tőle, mint a sz@r.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Szemüveges topik
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Formula-1
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nintendo Switch
- Gitáros topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest