- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Koshmar!
Akár 65 ezer forintos bírságot is kaphat az, aki kukákból gyűjti össze a visszaváltható palackokatSzegénytől elveszik a megélhetését
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40276 üzenetére
Nekem is van, benn egy könyvben
2017 óta
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40267 üzenetére
Nekem meg nem is volt áru hitelem
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40263 üzenetére
Csak hát a fenének nincsen kedve mindig vissza keresni
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40254 üzenetére
Ne félj, utólag le fogják vonni.
Én "azt szeretem" mikor egyből levonja a pénzt a bankom, de csak napok múlva tudom meg, hogy miért is. (jellemzően olyan furcsaságok, mint kártyadíj, számlavezetési díj, behajtás ... de volt olyan mikor azt állította, hogy egy adott napon négy nagy(!) bevásárlást csináltam, miközben aznap boltban sem voltam!)Régen (2004 tavasza talán) volt egy ilyen hiba a Westel toronnyal is ami a kisD közelében volt. Ha onnan telefonáltam vagy SMS-eztem, akkor nem vonta le a pénzt a kártyámról. Mikor ezt észrevettem akkor az ottani haveroknak ingyenes telefonálást és SMS lehetőséget biztosítottam, persze egy kis VBK-ért, ezért, azért cserébe. Jól is működött egy darabig, egy napon meg úgy megterhelték a kártyámat, hogy nemcsak az összes pénz tűnt el róla, de amikor feltöltöttem az is rögtön eltűnt, úgyhogy kénytelen voltam kártyát váltani. Mondjuk még ígyis úgy ahogy jól jártam.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40248 üzenetére
Szalámiskenyér, paprika, paradicsom, hagyma salátával, és sok sült sajttal
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40244 üzenetére
Nekem egy haverom váltotta 90%-al, de én nem kértem belőle, pedig egy időben nekem is eléggé sok volt.
Igen, Edenred. Mondjuk szendvics sütőt és hajnyírógépet vettem belőle.
De ugye fontos, hogy a névértéke felett költsél belőle, mert nem adnak vissza belőle, de pl piát sehol nem adtak nekem érte. Sőt, volt amikor a helyi boltba szóltak, hogy vagy a piát veszem ki a kajacsomagból, vagy az edenredet felejtem el, de a kettő együtt nem fog menni.
Ennek ellenére szerettem, és emlékszem mikor volt pár tízezernyi. Egy időben variáltak is, hogy Edenred kártyákat vezetnek be, akkor ft-ra pontosan lehetett volna belőle költeni, viszont az utalványt kb lehetetlen lett volna átruházni. Nekem csak annyiból volt fontos h néha öcsémnek adtam 1-1-et, hogy azzal menjen boltba.Nálam is szorul vissza a KP, de mai napig vannak vitathatatlan előnyei. Külföldön viszont igyekszem leszorítani, mert a sok eurocent már az agyamra megy... Ugyanakkor a németeknél még kifejezetten KP dominancia van, meg hát van is némi eurom amit még el kell lőni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40241 üzenetére
Fuh, egy ilyen kocsmába elvihetnél, határozottan vevő lennék ilyesmire.
Tény, hogy a kuponnal nehezebb vásárolni, meg nem mindent tudsz megvenni belőle, de én szokva vagyok már ehhez. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40233 üzenetére
Hiszed vagy nem, megfordult a fejemben, de kéne hozzá vállalkozói, egy kisbolt (mint írtam sandás, hogy az egyik most zárt be) és akkor full munkaidőben szenvedhetnék az automata karbantartásával is. Végül arra jutottam, hogy megvárom vele amíg Koshmar megtámogat a palack visszaváltásból szerzett millióival
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40228 üzenetére
Nekem is vannak ilyen boros üvegeim, és az egyetéen bolt, ami az ilyeneket váltotta vissza most zárva. Mármint nem nyitott ki vagy 1,5 hete ... Mintha nagyon nem akarnák az istenek, hogy én bármit is visszaváltsak.
(600ft-ért simán bevállalnám, hogy csövesnek nézzenek)
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40201 üzenetére
Nekem is így kéne, de melóhoz nagyon de nagyon nem esik útba semmi visszaváltópont
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #40194 üzenetére
Chevrolet SIX lehetett, így némi keresés után.
Igen, olyan vagy mint régen én, én is pont 1955-75-ig szerettem és értettem hozzájuk, de már nyújtom az idővonalat megyek le egészen a '30-as évekig, és már a '90-es évekből is akad pár kedvenc.jah, és ha mégegyszer meglátom, majd utána szaladok és megmondom neki, hogy vegyen valamit '55-'75 között, mert Koshmar úgy szereti
XD
-
KROK640
nagyúr
válasz
somogyib #40193 üzenetére
mert: kifarol ám az a Cheverollé,
valami filléres kupé, vagy cabriollé,
benézel az ülés alá, voilet külföldi lé...Miért épp '75-ös? Ezekben a keleti autókban az az unalmas, hogy évekig ugyanúgy néztek ki.
Egy osztálytársam járt UAZ 469-el középsuli végén. Amúgy nem rossz persze, de sokkal inkább valami Amerikai. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40187 üzenetére
Viszont ha megfelelő helyen guberálsz, akkor találhatsz gyémántot is. Meg hiába mocskos munka ez, valamiből be kell rúgni
Mint mondtam németben az egyik fesztiválon 48 ezer ft-nyit szedtem össze. De az teljes más eset volt, más országban, lassan már más időkben is.
Én nem is veszem el Koshmar kenyerét, mivel kidobálom automata híjján, ha erre jár majd mutatom neki, hogy melyik kukákban nézzen szét
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40183 üzenetére
Uh, nekem eddig szerintem összesen volt 1/10-ede ennyi üveg/flaska, igaz azokat kidobtam. (az is szép bukó)
Te nagyon recycling szakEmberXY lettélMár az sem lepne meg ha SZAKállad is lenne mellé
Na, és ha én össze szedem már mennyit buktam rajta?
Koshmar meg már lassan ebből fog élni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
somogyib #40181 üzenetére
Jah, akkor ez a céges kocsi a te szinteden még nem juttatás, hanem ugyanaz mint nekem anno a céges telefon és a céges laptop volt. A céges telefon arra volt jó, hogy a főnök hétvégén, munkaidő után, szabadságon is eltudjon érni, a laptop meg arra, hogy rögtön dolgozni is tudjak, ha olyat szól. (egyébként egy idő után rendszeresen taktikusan "bent felejtettem" a laptopot, mert hiába dolgoztam hétfő-szombat reggel 9-től este 7-8ig a telefon rendszeresen megszólalt este 10-kor vagy vasárnap, hogy még ez meg az kéne (1-2 órás feladatok) elszámolva meg sosem volt).
"készenlétes" és nem távoli asztalról? (különben nem adnának kocsit). Akkor gondolom valami szerver teremben dolgozol.
"abba jó sok palack belefér - és a repont még útba is esik." - igazi kényelem és királyság neked.
-
KROK640
nagyúr
válasz
somogyib #40177 üzenetére
Kikérem magamnak. Én még egyetlen darab flaskát sem váltottam vissza MO-n.
Mondanám, hogy meghagyom a hanyatló poor nép ópiumának, de igazából csak az az oka, hogy nem tudom visszaváltani a közelben, és pár oldallal ezelőtt levezettem, hogy nekem csak simán 50ft-al drágább lett minden
Illetve a legközelebbi visszaváltó pontig oda és vissza tudok buszozni 900ft-ért, tehát 18db palackot/dobozt ingyen viszek, de ha még mellé számolom az időmet is, akkor legkevesebb 38db-al kell elinduljak, és akkor a busz egyből jött és 500ft-os órabéren voltam
vagy másképp : 38 palackkal van 1000ft-om, de az is két órámba telik.Cserébe németországban ahol jó a rendszer ... na ott szoktam
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40159 üzenetére
Na, hasonló remekkel tudok épp máról szolgálni :
Mennem kell üzemorvoshoz. Csak, mert csak, kell a pénz nekik is.
De csak beutalóval lehet. Nekem holnap nem jó. El is daráltam ezt a szükséges helyen. Tegnap megleott ígérve, a beutaló idejében megérkezik.
Ma reggel 6:10-kor kelek, mert üzemorvos csak reggel 7:00-10:00 között van ma (de szeretnék ilyen munkaidőt). 6:40-kor jön az ígéret, hogy a beutaló is. 8:39-kor elindultam otthonról, hogy a 8:45-össel beérjek a városba. Nehogy lekéssem az üzemorvost. Beutaló sehol. Telefonálok a megfelelő helyre, fel sem veszik. 9:58 a beutaló sehol. Addig nem melózhetok még ez nincs letudva. Right, akkor go haza. (zseniálisan árnyalja a képet, hogy itthon már megint nincs áram reggel 8-tól délután 4-ig, szóval értem már a háborús vészhelyzetet egy ideje)
13:58 megérkezik a beutaló. MÁRANémi intézkedés után új időpont, holnap utánra. Jó, akkor ma este be lehet rúgni, mert a fű sem nő holnap.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #40154 üzenetére
Nem?
Hát ez kár. (ó, látom írtál, jókor veszem észre)
Igen, remek számítógép hűtést lehet vele csinálni.
Egyszer csináltattam egy TUBE-ot amibe folyékony nitrogént öntve tovább lehetett overclockolni a gépemet.
Elértem pár durva eredményt.
Netalán te is ilyen LN2-es rekord döntésre készülsz? -
KROK640
nagyúr
EmberXY meg ütközetben eltűnt. Utolsó infóm, hogy
bútort pakolnisörözni ment szombat délelőtt. -
KROK640
nagyúr
Az Egyesült Arab emirátusokban van egy darab Oman és abban van egy darab Egyesült Arab emirátusok. Enklávé az enklávéban.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #40124 üzenetére
Németországban is így láttam kb szinte mindenhol. Ez egy lényegesen jobb megoldás szvsz.
Itt meg tudok olyan helyet, ahol még a csomagautomatához is be kell menj a boltba, az eladó területre és mikor átvetted a csomagod, kivergődni a pénztáron keresztül. Értem én a logikát, akkor már vegyél is valamit, ha van pénzed csomagot feladni/átvenni. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40119 üzenetére
Itt eleve nincs sehol visszaváltó gép, a kézi visszaváltást a helyi coop meg pont ugyanúgy oldotta meg mint nálatok : "Technikai okok miatt szünetel". A legközelebbi település meg 12km. Úgyhogy ahogy 3 napja kifejtettem (az előző oldalon
) nekem csak simán 50ft-al drágább lett minden
Illetve a legközelebbi visszaváltó pontig oda és vissza tudok buszozni 900ft-ért, tehát 18db palackot/dobozt ingyen viszek, de ha még mellé számolom az időmet is, akkor legkevesebb 38db-al kell elinduljak, és akkor a busz egyből jött és 500ft-os órabéren voltam
vagy másképp : 38 palackkal van 1000ft-om, de az is két órámba telik. Szóval "Az anyjuk hátán lovagoljanak oda, ahová gondolom..." -
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Na, egy tippemet már meg is valósítják : Elege lett a boltoknak a palackvisszaváltó automatákból, nagy lépésre készülnek
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40112 üzenetére
Tegnapi gyros tortillában
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40108 üzenetére
Igen, pont piroska szörp, és van vagy 10 üres üvegem
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40094 üzenetére
A korábbi rendszer szerint visszaváltható üvegekről van szó.
Pedig úgy lenen a jó, ha a régieket is visszavennék. Pont azért, mert a nép kimenne az erdőkbe meg mindenhová és feltakarítana. De már a óriási előrelépés lenne ha legalább a régi hibátlanokat vissza lehetne dobálni.Kell egy szatyor, amibe beleraksz annyit amennyi kényelmesen belefér a hátizsákba. Aztán ha mégis másra kell a hátizsák, akkor gyorsan kikapod belőle az üvegeket szatyrostól.
Úszós cucc : Úszol a boldogságban? Régen én is jártam (20+ éve) és szerettem is, de most bitang messze lenne. Ráadásul a közlekedéshez két bérletet kellene vennem, ami önmagában havi egy 20 ezer, plusz a 10 alkalmas uszodabérlet további 17 ezer lenne, szóval lenne költsége a havi úszogatásnak.
Úgy volt mikor az iskolát pár éve újították meg bővítették itt a faluban, hogy lesz egy uszoda is, délután/esténként lakossági használatra is. Dörzsöltem is a tenyerem, hogy de jó, még gyalog is 10 percre lesz egy uszoda, majd hogy fogok én járni heti két este úszkálniErre elcsúsztak a költségekkel, és persze, hogy az uszoda volt amit kilőttek a projektből, minden más megvalósult (jó, volt még egy szabadtéri winter only koripálya is, abból sem lett semmi) csak az maradt ki. Olyannyira lekerült a napirendről, hogy azóta már szó sincs róla, hogy valamikor egyáltalán lesz.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40089 üzenetére
Akkor meg tedd be a hátizsákba akár kisebb tétekbe. Én is csak úgy tudnám visszavinni, meg Németben is úgy nyomtam. Tele a táskát (kb 10-12 fér bele összegyűrés nélkül) és mehet a menet. Arra jó volt 0,25 Centtel hogy kicsit csökkentse a bevásárlás költségeit.
Egyébként én sem szeretem ha valami húzza a kormányt, de szükség esetén megtudom pakolni, nyilván nem optimális, és nem akkor döntöm meg a következő sebességrekordot a bringaútonÉrdekes magyarázat az édes löttyök fogyassztására, de elfogadom. Én néha eszek egy kis csokit, de amúgy egészségesen sem kívánom ezt a sok cukros izét, meg sütizni sem szoktam, a sós dolgok jönnek be inkább. Egyébként tudom h sokba van, anno az egyik melóhelyemen napokig ilyeneket ittam mert ingyen volt, aztán már azt se tudtam melyik vackot igyam, utána inkább átálltam a vízre, pedig az drága volt (Ciprus)
Ezek hagyományos boros és szörpös üvegek, visszaváltó cimke nélkül. De ez a visszaváltós jel is ... Ami egyébként egy hülyeség, ha belegondolsz, mert a legtöbb üveg, és doboz (mondjuk ki eleddig mind amit láttam), pontosan ugyanúgy néz ki most is, mint tavaly ilyenkor, ugyanolyan anyagból is van, csak éppen nem lehet visszaváltani, mert más a vonalkódja.
ha a cél a visszagyűjtés és a tényleges környezetvédelem lenne, akkor ezeket is be kellene vennie. Mármint a régi vonalkódosat. Sőt, megkéne köszönni annak aki ezt csinálja, hogy visszaforgatja a körforgásba a régi rendszerből kimaradt palackokat.Jó lesz nekem a bankszámla szerintem. De még app sincs telepítve, lévén nincs miért. Na látod, én ezzel a 7700ft-al is kintebb vagyok, mert nekem ez sem volt, csak kifizettem mikor megvettem a cuccot.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40084 üzenetére
Jah, hogy még több pont is van a városban ... Hát úgy könnyű
Ugyanmár, egy olyan gyakorlott bringás mint te, felcsapod a kormányra a cigópackot és már mész is." gyakorlatilag víz helyett is kólát iszom" - uh, kb meghalnék... Nekem nagyon fontos, hogy VIZET igyak, sőt főképp azt iszom. A kólafogyasztásom nem éri el a heti 1 Litert sem sokszor, mert ha mégis valamit iszok, akkor az szörp, vagy rostos lé (azokat viszont igencsak szeretem). Plusz megkérdezném, hogy nem félsz, hogy cukorbeteg leszel? De ezzel már elkéstem ...
A túl sok szénsavas nekem a bendőmet is b*sztatná.Pontosan, maga az elv nagyon jó, ráadásul az automaták azon plusz szolgáltatása is tetszik, hogy akár bankszámlára is jóváírja nem csak vouchert kapsz külön tetszik, csak hát üzemeltetni is kellene tudni őket.
Jah, nagyon jó, minden csak 50ft-al drágább lett. Tiszta irigylésre méltó
Ami nyitott kérdés viszont nekem : Van egy pár boros és egy csomó szörpös üvegem, ami már régen is 130ft volt, vajon ezeket most hogy és mennyiért veszi vissza az a kisbolt, ahová eddig vittem vissza? Mostanában (tél vége óta) azért nem vittem mert mondták, hogy most egy ideig ne vigyem. Mert ha ezeket kifizettem anno 130ft-al és most meg 50ft vagy nem is kell nekik, akkor nem volt túl jó üzlet.Amúgy a vouchert amit ad az automata csak az adott boltban tudod levásárolni vagy bárhol?
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40081 üzenetére
Akkor miért nem mentél oda a másik géphez?
vagy a másik visszaváltási ponthoz? (jó sok kólát iszol
)
Nekem nincs ezzel a rendszerrel gondom, mivel nincs gép ahol vissza tudnám váltani. Úgyhogy nekem csak simán 50ft-al drágább lett minden
vagy másképp : 38 palackkal van 1000ft-om, de az is két órámba telik. Szóval "Az anyjuk hátán lovagoljanak oda, ahová gondolom..."Amúgy szomorú ez, mert németországban tök jól működik, ott magam is használom, sőt, az egyik fesztiválon ezek gyűjtéséből nem jelentéktelen mellékest is összeszedtem (48 ezer ftnyi euro). Én Németországban eléggé megszoktam, bár az, hogy nem lehet összetaposni komoly kellemetlenség tud lenni. Mondjuk az se kényelmes, hogy mikor mész a boltba odafelé is cipelsz valamit. Amit ott is sérelmeztem, hogy Ausztria és Németország más-más rendszert használt, (és persze MO is), így figyelemebe kellett vennem azt is, hogy mit melyik országban vettem. Kellene egy egységes EU-s rendszer, hogy mindegy legyen, hogy Finnországban, Spanyolországban, Németországban vagy MO-n akarod visszavinni és mindegy hol vetted, ugyanúgy bevegye. Szóval lenne még hová fejlődni. A másik, hogy kintre tenném a gépeket, hogy ne csak a bolt nyitvatartási idejében hanem 24/7 lehessen visszaváltani.
-
-
KROK640
nagyúr
Látom szeretitek egymást.
A topic talira vinnem kell chipset/popcornt
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest