- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Na, asszem van némi szar a palacsintában, ugyanis kicsiny falum lakói tardba tolják
Ma kikerült a boltba egy ilyen (nem az én képem, én normálisabban fotózok ennél).
Ez felkerült a falu csoportjába, ahol rögtön megindult a habzó száj, hogy de márpedig fizessék ki kpba a palackok árát, meg ha nem tudják akkor zárják be a boltot is, stb, stb.
Fogom a fejemet, hogy nem képesek felfogni, hogyha KP-t akar, akkor megy a francba messze mint eddig, de ha nem, akkor örüljön, hogy végre közel is van. De neeem... nem fogja fel a sok hülye, még a boltot is bezáratnák, mert olyan nincs, hogy ő nem kaphatja meg KP-ba. APP? Ugyanmár, egy csomónak írtam, volt aki simán röhögős fejjel reagált, és tovább követelte még a boltnak is a bezárását.
Persze abból indul ki, hogyha neki van kocsija, és ingyen üzemanyagja, akkor nyilván mindenki másnak is így van a faluban, így nem lesz nagy veszteség ha bezárják a boltot, felszámolják a repontot, de a lényeg, hogy neki igaza lett!
Komolyan mondom, 5 perc a komment szekcióban jobban fellökte a vérnyomásomat, mint Koshmarnak egy tálca Hell. -
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42371 üzenetére
Igen, én is így vagyok vbele, hogy ezeket a szav időket a best before számomra is jobban leírja.
Tavaly előtt megettem egy halkonzervet ami már akkor 2+ éve le volt járva, de semmi baja nem volt. Viszont tegnap előtt helyeztem ki a kertbe finoman két tojást, ami kereken egy hónapja lejárt. (Azért raktam ki, hátha valami macska vagy ilyenek még jónak ítéli és elviszi) Lehet, hogy ki lehetett volna főzni, de már nem mertem.
Amúgy ugyanazt jelenti, és a legtöbb esetben leinkább csak hasraütés szerűen megy. Még a best before annyira nem is, de a tényleges szavidőt nem állapítják meg. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42366 üzenetére
Nekem szerencsére mindig akkor sikerül menni, mikor senki sincs.
Ismerem ezt a típust, minden le van szarva, csak ő a kis nyugalmából ki ne zökkenjen. Tescoban fogok ki rendszeresen ilyeneket.
Az meg h vesz egy rahedli dobozos sört jó alap lesz arra, hogy megint összefuss vele ... ezt a típust is ismerem, most legutóbb Lindauba volt egy kollégám esténként 7-8 doboz 8%-os Perlenbachert vágott be, 2 deci vodkával. Másnap mindig úgy nézett ki mint a mosott szar, és bűzlött a piától, de este már szaladni kellett velem a boltba, mert az előző este vett tálca sör már nem volt meg. A hülyéje először haza sem talált (nekem kellett háromszor hazakísérnem, mert hogy én jobban ismerem Lindaut), meg vonatjegyet se tudott venni automatából, a végén énb vettem neki bérletet. Na neki volt nagy szokása, hogy mikor leszálltunk a vonatról, akkor jajj ugorjunk már be a boltba sörért. Amikor nekme is kellett valami OK volt, de azt nem szerettem hogy neki mindennap kellett bolt a sok sör miatt, és akkor még várni is rá. Meg szidta a német vodkát, hogy szerinte nem elég erős
A lejobb a céges bulin volt (tavaly dec 19) : megivott egy üveg fehér és egy üveg vörös bort, 8-9 sört, majd közölte, hogy lépjünk le, mert nincs itt semmi rendes piaA hülyesége miatt lekéstük a csatlakozást és Bregenz Hafenben dekkolhattam egy órát ... istenem de kellett pisilnem. (amit végül az állomás mögött megoldottunk, csak meg kellett várni, hogy besötétedjen rendesen, mivel az állomás mögött a Boden tó volt, és szó szerint még svájcból is látták volna, hogy hugyozunk XD ) Aztán meg olyan jeges esőt kaptunk a nyakunkba Lindauba érve, hogy még most is fázok, ha eszembe jut. Mondanom sem kell, boltba akkor is menni kellett, mentségére legen mondva, hogy legalább adott vodkát, ami akkor nagyon is kellett.
-
KROK640
nagyúr
Pfandrückgabe / Repont Mohus ital visszaváltó automata 13-ik kör :
Megláttam, milyen amikor a rendszer rádmoso...vicsorog
Amint az automatához értem, közölte, hogy megtelet, és hívjam a személyzetet. Hátramentem, szóltam a boltos csajoknak, mondták h mindjárt intézik. 15 perc szobrozás és telefonnyomkodás után meguntam, és bemenetem vásárolni. Ott két embernek is szóltam, mondták h majd csinálják. Jól bevásároltam, amit nem igazán tudtam hová tenni mert tele volt a táskám pfandal, szóval egy részét benyomorítottam az üvegek mellé, egy része szatyorba, egy része kézbe. Visszasétáltam (biciklizni így esélytelen lett volna). Még mindig várnom kellett, épp ott tartottam, hogy hazaviszem az egészet és visszasétálok a biciklimért otthonról, amikor végre jöttek üríteni (az első szólástól itt már kb 30 percnél tartottunk).
Ürítés után viszont elsőként vethettem be magam. Eddigre az APP valamiért kiléptetett, és mobilnetről léphettem vissza, persze a tetves jelszó is csak harmadjára talált. Lescanneltem a QR kódot, üdvözölt, hogy SZIA, KROK, amikor is NEM vette be a palackokat. Mondván sérültek (a cucc egy részét rá bele kellett pakoljam a táskába). Azt mindnél eljátszotta egy kivétellel, de szerencsére a felfújós módszer mindet megjavítottaRekord hosszú szarakodás után [megkérdezte, hogy akkor bón, jótékonyság, vagy számla? 'Nyád hogy van???
kérdeztem ingerülten. Szerencsére a QR kód ismételt lescannelésével, megköszönte, hogy papírmentes vagyok
Hát ez nem volt egyszerű kör.
-
KROK640
nagyúr
Koshmar meg azóta már Renoir vagy Vincent van Gogh* esetleg Picasso nyomdokaiba lépett.
csak a fülét le ne vágja* vagy nincs Gogh
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42349 üzenetére
Hát így nagyon passz ...
"az ő szintjén a napi másfél üveg kannás mellett " - szóval élőben neveli az alkeszét
"Most akkor az asszisztenssel ez megoldható? Nem volt egyértelmű a válasz... " - arra való. De hogy jó is-e rá? Azt nem tudom (még csak clean Win 11 installt végeztem eddig).
"max eliszogatok egy üveg bort én is" - ez a beszéd, már megéri átmenni
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42347 üzenetére
Arra inkább a jól bevált Ford Mustangot használnám
(Bár a Jeep még jobb rá)
Más téma :
Első hiba, hogy elvállaltad.- Alkalmas-e a gép? Jó lenne egy pontos config leírás. Úgy ilyesmire gondolok :
Asrock B560M Pro4
Intel Core I5-10400F (2900MHZ, 6C/12T, 12MB cache)
32GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ RAM
EVGA RTX 3060 XC BLACK GAMING 12GB GDDR6
Samsung 980 Pro 1TB M2
4TB TOSHIBA P300 5400rpm 128MB SATA
2TB WD Green WD20EZRX SATA
LG HL-DT-ST GH24NSB0 DVD RAM meghajtó
Corsair CX550F RGB 550W
Gigabyte Custom Airbrushed Tower!
X-Falcon Z-88 Outemu Blue Switch 105
Acer Predator GN246HL monitor (1920×1080)de minimum ilyesmire :
10th gen I5, 32GB RAM, RTX3060 12GB, 1TB M2, 6TB HDDRemélem érthető, hogy mire gondolok
"a windows telepítési asszisztenst ha letöltöm és azt futtatom neki, akkor az a meglévő win10-et áttelepíti a 11-re, igaz?" - ugye?
"előtte a fontosabb cuccait lementjük valahova" - ezt kifejezetten javasolni akartam. Jó gondolat.
"Ha bárhol elakadna a folyamat, természetesen azt ki tudom magyarázni, hogy nem alkalmas, oszt kész" - átmész és a cuccai mentése közben erre a megállapításra jutsz
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42328 üzenetére
Azért én Lordságomnak csak nem kell talán anynit várnia
Egyébként nem ilyen hatvanpusztai lehasznált darabokra gondolok, sőt Rollsból valahogy semmire nem gerjedek a '90-es évek előtt, hanem legalább egy 2016-os Silver Ghostra. Na azt imádtamCsak kell hozzá sofőr és személyzet is ...
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42299 üzenetére
Akkor nyilván az automata rossz.
Ha lenne egy a kisDbe is neked az lenne az igazi főnyeremény -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42297 üzenetére
Végülis akkor azt ugyanúgy hagyományosan kézileg kell visszaváltani mint korábban. Van egy rakás ilyen üvegem is, szal lesz egy utam abba a kisboltba, már látom.
Egy vagy több automata is van ott? (hol van? én is szoktam arra járni, csak sosincs nálam akkor palack, de ez változhat)
Csak nálad csinálja, vagy másnál is? Esetleg nem tudod?Mindenrsetre megtetted állampolgári kötelességed, és jelentetted, hogy a gép biztos szar, és csinálják meg.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42292 üzenetére
Esetleg ő a szomszédom. Talán ... De erről nem adunk ki infókat ezekben a körökben. A lényeg, hogy a pápa otthoni száma is megvan
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42285 üzenetére
Kicsit nyomoztam, igen, ezek a visszaválthatóak. Van olyan gép ami vissza tudja venni, de a miénk itt nem ilyen, sőt... az ilyen gép ritka, mint zsidókon a fityma.
Kiderült, hogy van itt egy bolt ahol vissza tudom adni, persze természetesen jó messze. Na féktelen természettől és biciklitől vezérleve elviharoztam oda. Gondolom nagyon rosszkor mentem : 8-10 cigó segédmunkás kávézott épp a boltban, 4-5 magyar nagy bevásárlással hosszú sorban állt, és a személyzet egytelen tagja egyszerre volt húspultos és pénztáros. Láttam, hogy kb 10-15 perc lesz, mire csak kérdezni tudok, úgyhogy inkább fél perc alapos szemrevételezés után úgy fordultam ki, ahogy bementem, és hazajöttem. Visszasírom az automatát. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42283 üzenetére
Akkor csak e-mail cím gyűjtésre jó. Meg gondolom mérik, hogy mekkora (részemről semekkora) érdeklődés övezi ezt az egész (z)űr programot.
Más (vissza a topic fő témájához
) :
Összeszedtem pár boros üveget és ilyen jelet találtam rajtuk, csak 100ft-al.
Na most az automatánk ezt valamiért nem eszi, visszaadja. Igaz csak a másik fajta jel van rajta. Akkor ezzel most mit csináljak? -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42278 üzenetére
Én azon filóztam, hogy nekem ebbe a mi jó??
Mert megadom a nevemet és a fotómat (meg ki tudja milyen adatot azt nem néztem), kapok érte egy jpg-t ami tanúskodik arról, hogy egy memóriakártya megjárta a világűrt amin a nevem és az egyik képem volt.
Ennél sokkal értelmesebb volt 2015-ben az, hogy Angliába lehetett venni földet amire ültettek egy fát, cserébe (a csomag árától függően) kaptál egy ilyen jpg-t/kinyomtatott papírt postán, hogy mostmár Lord vagy, mert van (egy 30×30cm-es) földed Angliában. Mivel 2002 óta használom sok helyen a Lord-ot a KROK előtt*, így a dolog kézenfekvő, de valójában ettől száz emberből kilencvenkilenc a nevemre ránézve nem fogja azt gondolni, hogy ténylegesen Lord vagyok. Sőt, talán még a papír bemutatása se győzne meg mindenkit. Egyébként nem érzem, hogy másabb lenne az életem ettől...
Talán Randomname-nek megváltozik az élete pozitív irányba, és a nigériai herceg rá hagyja mesés vagyonát, miközben az igaz szerelmet is megleli*
2002 december: KROK egészen nagy War3 player, de azért nagyon messze esik a suli legjobbjátol...
Haverom akkoriban stílussosan Sir RP néven játszott így én beírtam poénból h Lord_KROK...
Erre azt mondta a suli legjobb játékosa: majd ő táncolni fog ezen a Lord néven!
azt mondtam neki ha nyerek ezentúl ez lesz a nevem...
Mentünk egy hatalmas nagy meccset a Lost Temple-n és akkor tanulta meg mindenki a Lord_KROK nevet. (A suli összes War3-asa előtt vertem meg abszolút vesztes helyzetből)
Pedig semmi esélyem sem volt állítólag...
Ennek a csatának az emlékére (a gyerek egyébként nagypofájú volt nagyon) marad a Lord_KROK. 2003 január 21-én részben az ő szivatása miatt (is) REGeltem az első fórumon (GSF) Lord_KROK néven... Persze azóta már a Lord is úgy hozzám nőtt ... (igaz előbb utóbb mindenki elkoptatja és csak KROK lesz belőle --> van egy lány aki Lordnak szólít)
Azóta mindenhol is ezt a nevet használom sőt, még a haverok sőt a barátnőim is KROKnak szólítanak. A Lord természetesen el van koptatva ... -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42278 üzenetére
A neved? Nekem úgy tűnik ez egy űr jegy neked
(Nyilván valami bugyuta FB alaklamazás) -
KROK640
nagyúr
Pfandrückgabe / Repont Mohus ital visszaváltó automata 12ik kör :
Az app az elején bohóckodott kicsit (alig akarta megszülni a QR kódomat, de jó lenne ha screenshootolhatnám) majd 3-4ik kísérletre olvasta be a kódot az automata. Ezután minden üveget elsőre elnyelt, és megköszönte, hogy papírmentes vagyok. -
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Ma a boltba menet biciklivel folyamatosan ezt a dalt dúdoltam ... a bolt előtt rájöttem, hogy miért
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42251 üzenetére
Megnéztem a Coopot is. Joghurt nincs, túró nincs.
Feltűnően húzott szeműek kerültek elő itt is hétfőn, azóta kiderült, hogy itt laknak az utcában, egy magán kertes háznak álcázott munkásszállóban (elöl a kertes ház mögötte a kert tele lakó konténerekkel). Valahogy ezt sem reklámozza a falu - amúgy kormánypárti - vezetése.
De van tök (creepy) szép húsvéti dekor
Nyilván nem a béreket kell emelni, hanem a munkaerőt importálni inkább. -
KROK640
nagyúr
Pfandrückgabe azaz repont Mohus italcsomagolás visszaváltó automata 11-ik kör : Ezúttal nem az automatával volt baj
Szóval épp odaértem amikor elszállt a biciklimen a fék, és nem fogott váratlanul. Szerencsére a fixy-n nyert tapasztalatok alapján (amikor is évekig közlekedtem fék nélkül) nem váltottam magam vissza az automatába, hanem kikerülve a helyet megálltam.
Elő az appot... amiben még otthon előhúztam a QR kódot. Az app közölte velem, hogy lejárt a biztonsági tanúsítvány, és ő MOST AZONNAL frissíteni fog. Így lefrissültünk mobilnetről, úgyis túl sok volt még az 5GB-ás Maratonból...
Ezután lefigyeltem hol is van a kis piros fény, és sikerült lecsippantanom a QR kódot. Köszöntött, hogy "Szia, KROK" és már dobhattam is be mindent. 4 nagy és 4 kicsi palack. Mindent elsőre bevett, a kicsi és nagy palackokat is. Aztán a végén kifizetés után megköszönte, hogy papírmentes voltam. -
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42241 üzenetére
Azt ne hidd, hogy ez nekem nem jutott eszembe, hogy 2-3 perc eltéréssel a 2-300kmre lévő helyek feltűnőek lehetnek. De mint írtam : ez nem a mi bajunk
Itt örültem múltkor, hogy az árréstop milyen jó, van 122ft-ért joghurt. Aztán már múlt csütörtöktől nem volt. Mostmár semennyiért sincs. Túró sincs. Egyre több pénz marad a zsebemben, ahogy egyre üresebb kézzel jövök ki a boltból.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #42239 üzenetére
Te bicikli szerelő (is) vagy?
Nos... lehet h erre is lenne neked megbízásom. Lassan tényleg érdemes lesz erre jönnöd
Mindenesetre szép, ezekszerint már 10 hónapos várakozási idők vannak nálad ... de mindre igaz, hogy "nem lopott" akkor már jó. Mert ugye a lopott biciklit azt dugni kell.
Akkor már nem is a pfand a fő megélhetési forrásod -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42238 üzenetére
Pontosan. Vagyis most adómentes. És papíron nem fog más látszani, csak hogy az adott youtubber igencsak szorgalmasan gyűjti a palackokat, mert sokat megy a QR kódja.
ha pedig nagyon sok helyről folyik be beétel, akkor majd az aktuális szervek kitalálják, hogy mit kezdjenek vele ... nem a mi gondunk
(Bár Koshmar igazán használhatná az én QR kódomat) -
KROK640
nagyúr
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42231 üzenetére
ÓÓÓÓ jesszus, jobbulást szegény Annának
Elképzelhető, hogy beolvas ide Guns, múltkor mintha láttam is volna valamelyik topicba kommentelni (múltkor értsd az elmúlt félévben) -
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42226 üzenetére
Hát mit ne mondjak, próbára tette a türelmemet az biztos. Egyből láttam, hogy valami random üvegvisszaváltó, és az is hamar leesett, hogy nem a legélesebb kés a fiókban. Az egyetlen hasznos infója az volt, hogy most ürítették a gépet, de itthon csak két palack maradt, azért nem fordulok újra, plusz, hogy a végén bedobtam neki, hogy föld napja alkalmából ma 100-ast fog adni a gép, gondolom azóta is visszajár, és nem érti, hogy mi történik
A képernyőfotó megvan, de sajnos amikor megjelenítem a telefonomon a QR kódot, akkor a tetejét "levágja" az idő, wifi stb miatt. Szóval majd meg kell dolgozzam a gépen (vagy rájönni, hogy a telefon hogy csinál full screent a saját screenshootjairól, mert eddig csak a fotókról tudom). Sőt, azt is tudnom kellene, hogy mennyire legyen a kép közepén, esetleg a könnyebb leolvasás miatt.
Szóval nem lesz ez sajnos olyan egyszerűde tényleg ez érné meg.
Tajpesta meg nem egyszerű eset, két évig tanított is. Hát maradandó élmény volt
Különben szerintem pont, hogy a NER az ilyeneket kedveli, kis nyugdíjas, és annak a semminek is örül amije van, az ő szavazatára biztosan lehet számítani. Különben meg nem érti, hogy a lassan 40 éves lányának, hogy nincs még saját lakása/háza, egyáltalán miért mond olyan hülyeségeket, hogy ő erre a világra nem mer gyereket vállalni? Mikor van minden.
Ami minket és a nyugdíjas kort illeti, az egy dolog, hogy megéred-e, de a másik, hogy lesz-e nyugdíjjad? Én pl pályám elején kétfelé fizettem, a magánnyugdíj pénztáramat ugye 2010-ben tüntették el a másik nyugdíjjárulékomat meg ... épp pár hete tudtam meg, hogy csak tavalyról 9 hónap munkaviszonyomat "nem találják". Meg a munkaügyinek nem gyanús, hogy dolgozok egy cégnél 3 hónapot, és ezalatt mindössze 4 munkanapot "vállaltam". Szóval hagyjuk is...
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42222 üzenetére
Na igen, ha velük le ül az ember akkor kell is, ott nincs mese meg limonádézás
Gondolom egy kis D betűben történt az eset,
Egyébként üdvözlöm őket, ha megint összefutsz velük
-
KROK640
nagyúr
Megvolt a tizedik Pfandrückgabe / Mohu automatás kalandom. 10:30 körül értem az automatához
Kis címletes 50-esekkel (0,5L kólás üveg) és nagy címletes 50-esekkel (2L rostos leves) palackokkal indultam el 4-4db-al.
Mikor megérkeztem akkor egy szemüveges kacska kezű srác fogadott, szódás szifonalja vastag szemüvegeben, örömmel tájékoztatott, hogy a gép most lett ürítve, majd teátrális mozdulatokkal beengedett a helységbe. Rögtön elkezdte magyarázni, hogy akkor most vegyem el a telefont, és az appba vegyem elő a QR kódo... mondtam neki, hogy köszi, de vágom.
Na erre az app látom, hogy MEGINT logoutolt. írom be a jelszót, nem fogadja el. Írom be megint, elkezd tekerni és végtelen ciklusba került... vártam 30-40mp-t közben a srác felhívta a figyelmemet arra, hogy mennyire fontos, hogy előre bejelentkezzek az appba, és most nézzem meg, hogy mekkora kényelmetlenség, hogy nem gondolkodtam előre. (azt nem gondoltam, hogy az app fogja magát és kidob).
Feladtam, mondom elkezdem bedobálni, hogy majd bón. Erre nekiáll nekem oktatózni a srác, az első sikeresen bevetett palack után, hogy mikor dobjam a következőt meg hogy rakosgassam. Harmadjára is megköszöntem a segítségét el anekdotáztam, hogy Németországban ezt évek óta használom itt is a tizedik alkalom, leléphet nyugodtan. De csak marad és fontoskodik.
Az utolsó palack bedobása után egy pillanatra elgondolkodtam, hogy megpróbálom megint az appot, de ő már mondta is, hogy akkor kifizetés, majd jótékonysági felajánlásra... én meg mondtam akkor kiszedem bónnal. Abban a pillanatban rá is nyomtam, ki is jött a papír. Mondtam neki, hogy végeztem, és megyek. Megdicsért, hogy egész ügyes voltam(!) és örül neki, hogy segíthetett, mert hát nélküle nem sikerült volna ezt megoldanom. Megköszöntem ismét, és húztam mint a vadludak. Magamban pedig jól megjegyeztem a képét, ha ezt a közelbe látom, akkor inkább biciklizek egy kört, de nekem még egyszer ne "segítsen".
Még visszaszóltam neki, hogy meglegyen az április 1-ei csavar is, hogy megyek a következő körért, mert ma mindegyik palack 100ft-ot ér, mivel a Föld napja van.Láttam, ahogy ő is ugrik, mondta, hogy akkor még keres otthon vagy valahol pár palackot
(szemmel láthatólag a srác nem a legélesebb kés volt otthon)
Bementem a boltba, ahol összefutottam Tajpestával, a volt elektrotechnika tanárommal. Róla azt érdemes tudni, hogy egy igazi jelenség, ő az, aki volt már az űrben, titkos ügynök volt, átrepült a Debreceni nagyállomás hídja alatt sugárhajtású repülővel, a sivatagban 80km-t sétált rossz irányba 80kg menetfelszereléssel, mikor rájött, visszafordult és még 160km-t sétált ennyi cuccal, persze szigorúan egyedül. Jah és egyik évben a kazahsztáni választások eredménye konkrétan az ő szavazatán dőlt el. Volt vasgyári dolgozó, és akkor mindennap 3kg-t fogyott, a végén már mínusz több tonnát húzhatott XD De legalább minden egyes nap mióta él elolvasott egy legalább 300 oldalas könyvet ... Most kisnyugdíjasként az akciós farhátat keresi, egy 35 éves Ladával jár, és télen az asszonnyal, beköltözik a fiához és annak feleségéhez (képzelem hogy örülnek neki), mert a Kádár kockát nem tudják kifűteni, de ő megmondja neked, hogy ebben az országban van minden, és jól élünk.
Na jó "Tsönd öcsi, ne kutyulj" mondhatná, ha tudná, hogy ezt írom róla, még egy graitz kapcsolást is feldobhatnék a tábláraígy inkább csak azt mesélem, hogy még vele kellett egy rövid találkozó, és a pénztárnál úgy elfelejtettem visszaváltani a bón-t mint a sicc!
Mérsékelten, de sikeresnek nyilvánítom az akciót
-
KROK640
nagyúr
Úgy tűnik EmberXYnak ma sok munkája van ... De Randomname és koshmar is ki tudja merre jár
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #42209 üzenetére
RAIDen és most is szellemes volt ez a név, hiszen majdnem RAIDEN.
És milyen zenét játszanánk? megvan ... Floppytron hangokra lehetne rappelni
és kell egy papagály is a bandába a hörgős részekhez. Mert metálos hörgés is lenne benne.
Jövő ilyenkorra már milliomosok leszünkÉs csak úgy bukni fognak utánad is a nők Koshmar... majd EmberXY-al kihúzunk egy damilt boka magasságban.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42202 üzenetére
Na, nálam pont ez az ami nem hiányztik. Hogy bármit megakarok csinálni töprengeni kelljen, meg gépészkedni. Pont az a cél, hogy mindent a leggyorsabban/legegyszerűbben megtudjak csinálni.
De már írtam régebben is ezen a fórumon, hogy a Linux azoknak való, akik az utat élvezik és nem csak a célba jutásra tudnak gondolni. Van amiben én is ilyen vagyok (csajozás) de az oprendszer használat nem tartozik ide.
De ha téged motivál, meg jó neked, akkor hajrá -
KROK640
nagyúr
Vajon Koshmarnak is felajánlotta a Ferrari az Aperta megvásárlásának a lehetőségét?
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42180 üzenetére
Aha, akkor már gondolom 2000-es évek eleje, közepe. Mert az első sulinet az 2003-ban volt.
C64 után az első PC-m nekem egy 366-os Celeron lett 1999 májusában, szóval az sem most volt. Az ilyen AT, XT, 286-486 totál kimaradtak, sőt, igazából már (talán a 486 kivételével) mindet eleve úgy ismertem meg, hogy elavult vén hulladék. Épp ezért nekem ezeknek a gépeknek mai napig nulla az értéke a szememben.
Retroban még 2003-ban megvolt a P1 133-as éra. Amikor meglett 2003-ban a P1 133, akkor az első dolgom az volt, hogy feljavítottam, ahogy csak tudtam (16MB helyett 128MB RAM, 8GB-os HDD, Voodoo2, CD író, ISDN modem) és igazából a használhatóság volt abszolút a cél, nem a korhűség, vagy a nosztalgia. Olcsón legyen itthon még egy minél használhatóbb gép, a lényeg nem az, hogy korhű, vagy kiegyensúlyozott legyen, amit olcsón tudtam bele szerezni az volt. Akkor 2003-ban viszont filléres, fillérekből feljavított kényszer megoldás volt. (A 4×32MB RAM pl valami 1000ft volt bele)
Plusz haver által '97 környékén a 166-os P1, szintén 16MB-val.De úgy igazából nekem kb 300-as Celerontól kezdődik a PC-s korszak, és az egyik legnagyobb nosztalgáim a PPGA/FCPGA Celeronok felé van (és a Tualatin felé) a másik, talán ennél is nagyobb meg az Athlon XP felé (amiből ma is van itthon működő, meg sok tartalék alkatrész), na meg nyilván - kisebb súllyal picivel - de a Pentium 4-ek felé, főleg az S478 és az LGA 775 felé.
Windowsból a 95 még anno havernél, a 3.1 suliban, otthon a 366-os Celeronon Win 98-al kezdtem (volt Win98 plusom, majd SE), majd 2001 jan 3-tól Win ME, 2001 októberétől meg már XP. (Azért a Win ME egészen 2006-ig megmaradt másodlagos oprendszernek, még az Athlon XP-men is volt egy kicsit).
2006-ban a Win ME köszönt le nálam, 2009-ben pedig az XP, és a C64-et is elcsomagoltam. 2009 november 5-től Win 7-et használtam 2021 március 10-ig, amivel eleddig a leghosszabb ideig használt fő oprendszerem lett (az XP a második helyezett 2001 október - 2009 november között) -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42178 üzenetére
Csak mondom, hogy ég és föld a különbözet az értékében a működő és a "teszteletlen" között. Szóval lehet megérné túlórázni vele kicsit. Ha ismered a hibáját, lehet hibásként is árulni. A linkelt topicban van aki olyan cuccokat keres, hogyismert hibával...
"2002 körül a pc-max-ba bevittem anno a 60 utcán, és ott is kamilláztak, hogy ez mi ez, ez de jó ez, csak öreg." - 2002-ben? Ez elírás lesz, hát 2002-2003-ban ez konkrétan aktuális platform volt. De szódával még 2005-ben is elment.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42176 üzenetére
Ez egy Intel D845WN, Socket 478 (BOXD845WN) Motherboard
Sétálj be vele EBBE A TOPIC-ba. Ha valakit érdekel ez itthon, akkor ott lecsapnak rá.
Az ára meg sokmindentől függ, pl elsősorban, hogy működik-e, de az is számít, hogy megvan-e a doboza, hátlap, kiegészítők stb.
Teljesen máshová áraznak egy teszteletlen és egy tuti működőt, egy oylat ahol csak lap van, és egy olyat ahol minden, doboz stb. Vagy ezekkel az infókkal beáraztathatod itt -
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #42170 üzenetére
Nekem is az lenne még a gépemen ha tehetném. De sajnos nem ismeri az alaplapomat (így kb semmit nemkezel, se hang, se háló, se net, se M2 SSD) se a VGA-mat (általános megjelenítő, mennek ugyan vele játékok de messze elmaradt teljesítménnyel), így kénytelen voltam Win 10-re váltani.
De a másik gépemen (I3 4170, 8GB RAM, GTX960, 120GB SSD, 1TB HDD --> tervezem fejleszteni I7 4770 alapú Xeonnal, 16-24GB RAM, RX570 8GB (ez meg is van hozzá), így egész jó gép lenne) azon bizony Windows 7 van.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42163 üzenetére
Steamen meg GOGon összesen van vagy két játékom ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42162 üzenetére
Miért döglött volna meg a Windows ettől? Már a Win alól is megtudod csinálni.
A particionálástól kb Win ME-ig döglöttek, XP az már asszem megtudta csinálni, de legalábbis volt alá olyan program. Azóta meg ...Engem holnap aligha fog felhúzni, mert ha jól emlékszem, akkor hétvégén nincs automata ... (ne is jöjjek azzal, hogy a vending maschine lényege pont az lenne, hogy 24/7 intézheted a visszaváltást)
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42160 üzenetére
Tesztelgessél. Nekem sajna alapból nem játszana, mivel nem mennek rajta a játékok akkor már de felejtős. Ha mennek de sokkal szarabbul akkor megint. Mondjuk elvileg vannak már erre is egész jó Linuxok, ki tudja mit hoz nekem a jövő, mert a Win 11 és a Windows sorozat iránya eléggé nem tetszik ...
Na, akkor neked is "remek" neted lesz. Amúgy csak engem zavar, hogy az egész inernetszolgáltatás szinte egyetlen szolgáltatóhoz kerül, ami meg állami kézbe?
Mert mi történt az üvegvisszaváltásnál? Cserben hagyott a cigó pack?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest