Hirdetés
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
somogyib
őstag
Vettem az egyik kollégától egy liter pálinkát. Szilva.
Koshmár: Péntek. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Nem feltétlenül van az, hogy kibontom és az egészet megakarom inni, néha pont elég 1-2 pohárral.
Kofolát??? Hogy a viharba ne!! mai napig emlékszem az első alkalomra : 2004-ben Szlovákiában voltunk, hatalmas nagy biciklitúra a hegyekben, jó nagy szintkülönbségekkel. Majd mikor már iszonyat kittikkadtunk, jött egy random kis kocsma, betértünk, piszok szomjas voltam és kikértem fél liter jéghideg kofolát. Húzóra megittam. Majd kikértem mégegyet és megállapítottam, hogy ez jobb mint bármelyik otthoni kóla.
Aztán 2005-ös kint tartózkodásomkor már rendszeresen azt ittam, hoztam haza anyámnak is. Ő is szerette. Majd a faluban is adtam pár havernak, akik kértek mikor legközelebb mentem ki. 2007-ben már nem voltam szlovákiába, de kint kapcsolataim miatt tudtam még az akkori barátnőmnek szereni, meg pár embernek tulajdonképp a szűk haveri társaság kofoladílere voltam. A "vaddisznós" (Original) is nagyon jó volt, de a kedvencem a citromos volt. Emlékszem, egyik haverom azt hitte ez valami Unikum alapú ial, és majd jól be fog állni tőle XD
Legutóbb Kofolát tavaly szeptemberben ittam Prágában.
Szóval fogjuk rá, hogy ismerem ...
Semmi "jajj nektek ti bűnös fák?
". De kár h nincs már meg az alkesznevelde 
-
koshmar
veterán
Csütörtök van.
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Én is érzem a különbséget a Coca és Pepsi között, de míg régebben a Pepsit jobban kedveltem, ma már egyre megy, hogy melyiket iszom.
Bor eltarthatósága? Miért kéne eltartani?
Ha egy üveg megbontásra kerül, az el is fogy, tárolgassa a fene. 
Egyébként ha már "kóla", Kofolát ittál már? ( [link] ) Én a cseheknél ittam ilyet, viszonylag vállalható...
Cukrosbácsi? Én? Az a baj az erdőkkel, hogy nekem mindig egyedül kell hazajönnöm...

-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Nekem a kóla is csak egy lónyál, bár kétségtelen, hogy egy szál cigi mellé semmi nem tud olyan jól esni mint a sima kóla. Lehetőleg hideg Pepsi.
Coca, Pepsi, lényegében egyre megy, de én érzem a különbséget köztük. Mint ahogy pl román Fanta (finomabb) és a magyar Fanta között is. Na mondjuk ezzel már nem lesz "bajom" mert hamarosan egységesítik az egészet.
Nekem régen adta vörösbor, de az egyik legnagyobb bajom vele az eltarthatóségának hiánya nyitás után-. Az alacsonyabb minőségűek, de a jobbak is, ha kinyitom, majd elteszem hűtőbe, másnap tiszta rossz ízű, alig iható, két naposan meg már csak a csapba tudom leküldeni, mert nagyon sok kólával is ihatatlan. (cserébe lehet tőle a wc-re rohangálni). Ugyanakkor a fehért kinyitom, iszok belőle, elteszem... 2-3-4 nap múlva eszembe jut, hogy van, előveszem. Ugyanolyan jó mint amikor kinyitottam
És hát a fene se akar mindig feltétlenül egy egész üveg bort meginni, főleg ha az két literes 
Egyébként a Sangriát változatlanul szeretem, meg most LaFI néven jöttek finomak, pl mentás citromos fehérbor, elképesztően jó! (A menta és a bor amúgy együtt magában is nagyon jó, erre már jó pár éve rájöttem)
A szárazat nem tudom meginni, vagy ha mégis akkor sokkal hamarabb fejbevág, de rettenetes savam lesz tőle, és másnap sokkal másnaposabb is leszek. Ráadásul akár 2-3 napig is tud tőle fájni a hasam/gyomrom.
Múlt szerdán ittunk száraz bort barátnőmmel (sok kólával), nagyon kellemes málnás utóíze volt, azt hittem nem lesz baj, de másnap rohadtul fájt a gyomrom tőle.
(Régen sokkal jobban bírtam, de ez még azelőtt volt, hogy csípőssel pár éve gallyra váhgtam magam, ugyanis másik nagy kedvencem az volt, hogy különféle bitang erős paprikákat fogyasztotottam mindennel is, neg chilli evő verseny meg amit akarsz, aztán egyszer megártott
)(Szóval te amolyan cukros bácsi vagy? Értem én, csak a helyedben nem híresztelném a fórumon
) -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
A kólával az a "bajom", hogy hogy az üdítők közül valahogy kitűnik, és nem csak simán üdítő, hanem "kóla", ezért valahogy többre tartom, és így jobban megszerettem.
Coca, Pepsi, lényegében egyre megy, volt, hogy összeöntöttem...

A múltkor a Tescoban találtam koffeinmentes Coca zérót, na az az én emberem, csak hát kb sehol nem lehet kapni, csak a nagyobb helyeken.A fehér borokat is megiszom, csak amióta cukros vagyok, a vöröset iszom főleg. Az a furcsa, hogy korábban az édes borokat szerettem és nem értettem, hogy miért isszák sokan a szárazat, pl vadász (idősebb) ismerőseim is, meg hogy egyáltalán hogy lehet azt meginni, aztán nemrég megértettem, sőt meg is szerettem...

-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Na, én meg ritkán kólázok, pedig a pepsi magában is finom. De tudom, hogy nem egészséges, meg a sok szénsav sem túl jó.
Régen én is a vörösbort szerettem, ma is megiszom, de nyitottam a fehér felé is pár hevesi kör után.
Amúgy így bekeverve (7up / Sprite + fehérbor hívják Szamurájnak is, de mi a haveri társaságban kukamosónak is. Mondjuk a kukamosó az 1:1 arány inkább, a Szamuráj meg 3:2) -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
A kóla eleve nem áll tőlem távol, mert sajnos szinte csak azt iszom, igaz, hogy zérót, de kb még rosszabb mint a cukros verzió... Le kell állnom róla...
A borból meg a száraz vöröset szeretem, ez az optimális tudtommal az emésztés és a cukor szempontjából is, de kíváncsivá tettél ezzel a fehér kombóval, ki kell próbálni. -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Én eleve nem komázom az Unicumot, de szülinapra kaptam ezt, ki nem dobom, ez már akkor biztos volt. Pepsivel nem olyan szar amúgy.

A díszdoboz marad a vitrinben, az anyag meg desztillálódik a szervezetben.
Pénteken felutazok egy régi jó barátomhoz Bp-re, már régóta tervezzük az iszogatást, hát most nem lesz akadálya. Aztán az ünnep többi napján meg családi programok, ami jön. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
De hát a péntek az mindig is hétvége volt
Legalábbis a délután. Most csak annyiban változik, hogy már csütörtök déután is hétvége lesz, és esetleg csütörtök este is lehet(ne) kocsmázni.
De szerintem maradok a péntek és szombat esténél.Unikum szilva : Évek óta nem ittam olyat ...
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Milyen hétvége?
Én már pénteken is iszok majd. 
Na meg persze most is, a bor elfogyott, de találtam még egy darab Unicum szilvát a fagyasztóban, azt még beveszi a huzat, a holnapot már alvás közben is végigmelózom. (mindig így kezdődik, aztán ba*znak olyan melót a nyakamba, hogy egy hétig emlegetem az anyjukat)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
somogyib
őstag
Csakhogy egy kis lírai számmal oldjam a feszültséget.
(egyébként minden idők egyik legjobb gitárszólója van benne...legalábbis szerintem...) -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar
üzenetére
Én ezt jobban csináltam pár éve : Találtam(!) egy kaparóst ami nem volt lekaparva, lekapartam és nyert 700ft-om, ami amúgy az ára volt. A postán beváltottama nő kérdezte h nem akarok-e inkább egy másikat? Mondtam nem, a 700ftot kérném

Egyébként gratula az 1000db kaparós sorsjegyhez, kis szerencsével pluszba jössz ki az évszázad nyereményéből

-
koshmar
veterán
Igen!
-
KROK640
nagyúr
Sokkot kaptam ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar
üzenetére
majdnem elfelejtettem, az ajándékod
-
Kicsoda?
-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib
üzenetére
Vasbeton állványzat? Szerintem az még most sincs, nem hogy akkor..

Fémet már ismerték, szóval akár még betonacélt is tudtak volna csinálni, ha akartak volna, nyilván feleslegesnek tartották, hiszen bőven elég volt a nagy kőtömböket betonból és geopolimerekből kiönteni, tudták, hogy évezredek múlva is állni fognak, a vasbeton meg pár 10-100 év alatt elporlad, főleg ha a mester előre felvette a lóvét.

-
koshmar
veterán
Csütörtököt mondok.
-
EmberXY
veterán
válasz
sztanozs
üzenetére
Végülis az jó megoldás lehet.
De van egy másik probléma is: ha ekkora számokkal kell dolgozni, és az infláció mértékét és haladását látva feltételezhető, hogy ez még csak egy kenyér ára lesz, hogy fogják bírni a szerverek?
Sok számológép már most kifekszik ettől a számtól, mi lesz, ha még szorozni is kell vele?
-
válasz
KROK640
üzenetére
A ket meggyfa eszmei erteke kb 100.000 forint (megyfa suhanc beszerzesi ara, plusz harom evi elmaradt termes nagytermeloi ara - ha joszivu vagy). Ha az egesz akacot otthagyta volna (amit amugy csak jovore tudsz hasznalni futeni, mert kb egy ev, mire 20% alatti viztartalomra szarad), akkor se fedezte volna a karod felet se (amit raadasul csak jovore tudnal realizalni, plusz neked kell felvagni, tehat dolgozni is kell vele).
Ha nem akar egyezkedni, akkor kihivnam a biztositot (vagy a jegyzot), hogy dokumentalja le az esetet es be lehet fenyiteni polgari perrel.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Ma már igazából úgy láttam, hogy nem vitt a meggyből hanem itt hagyja nekem. Viszont az akácot azért szerettem volna, mert hiába állíja helyre a kerítést (minimum ugyanolyanra) akkor is nekem oda a két meggyfám
Úgy voltam vele ha megkapom az akácot akkor abból elfűtök addig (mega meggyekből), hogy esetleg enyhüljön az az iránti fájdalmam, hogy nincs meggy ezután
(egy kb 30 éves és egy 10+ éves fáról van szó, hiába ültetek újat az nem holnap, meg nem jövőre, meg nem is 3 év múlva fogja hozni azt amit ezek hoztak)
Szóval addig ok, hogy összeveszni nem akarok vele, elfogadom, hogy nem akar biztosítózni, állítson vissza mindent, de szeretném ha még bedobna valamit a termő meggyfáimért...#34997 EmberXY : csináltam egy rakás fényképet. Egyébként azzal jött, hogy megoldjuk egymás között háztájiba. Neki is látott eltakarítani a fát, bár kézifűrésszuel nem hald gyorsan, de ha helyreállítja a kerítést is, akkor én nem ragaszkodom a biztosítókhoz. Különösen, hogy több nagyon rossz tapasztalatom is van velük.
-
válasz
sztanozs
üzenetére
Bocsanat, ez a regi PTK volt.. ez az uj:
5:25. § [A szomszédos telek igénybevétele](1) Ha közérdekű munkálatok elvégzése, állatok befogása, az áthajló ágak gyümölcsének összegyűjtése, az ágak és gyökerek eltávolítása céljából vagy más fontos okból szükséges, a tulajdonos kártalanítás ellenében köteles a földjére való belépést megengedni.
(2) A tulajdonos a szomszédos földet kártalanítás ellenében használhatja, ha ez a földjén való építkezéshez, bontási, átalakítási vagy karbantartási munkálatok elvégzéséhez szükséges.
-
Kiindulasi alap:
[link]Masreszt - kinek a gyumolcse?
Áthajló ágak, az azokon lévő gyümölcs, átnyúló gyökerek
A 101. § (2) bekezdése szerint
A tulajdonos a földjére áthajló ágakról lehullott gyümölcsöket megtarthatja, ha azokat a fa tulajdonosa fel nem szedi;
az áthajló ágak és átnyúló gyökerek levágására nem jogosult, kivéve ha azok a föld rendes használatában gátolják, és a fa tulajdonosa azokat felhívás ellenére sem távolítja el.A Ptk. 102. § (1) bekezdése szerint
Ha az áthajló ágak gyümölcsének összegyűjtése, az ágak és gyökerek eltávolítása céljából vagy más fontos okból szükséges, a tulajdonos kártalanítás ellenében köteles a földjére való belépést megengedni.
A ház tulajdonosa jogosult, hogy a csatornáját eltömő ágakat, tűleveleket (amit a szomszéd telkén lévő fa okozott) a szomszédja takarítsa ki, vagy a szomszéd költségén a tulajdonos végeztesse el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- Yettel topik
- Hálózati / IP kamera
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- GAMING PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / 32GB 3600MHz / SSD / 700w Gold!
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Dell UltraSharp 24 USB-C Hub Monitor - U2422HE - 27% ÁFÁs
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Sandisk Portable SSD 2TB!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

". De kár h nincs már meg az alkesznevelde
)