Hirdetés

Aktív témák

• MrBreaker

csendes tag

Sziasztok!

Rejtélyes probléma ütötte fel a fejét a routeremnél. A minap 2 laptoppal mókoltam, toltam át a filmeket az enyémről egy másikra, mert az enyémben már nem tökéletes a DVD-író. Mivel Wifi-n ez meglehetősen lassan ment, kábellel rácsatlakoztam a routerre mindkét géppel. A gond ott kezdődött, mikor dolgom befejeztével vissza akartam váltani wifi-re. Azóta nincs netem wifi-vel. Viszonylag hamar rájöttem, hogy valami az IP-cím kiosztással nem stimmel, ugyanis ezt az IP-t jelzte, jelzi ki azóta is a wifinél: 192.168.0.1
    Ezzel ugye az a gond hogy elvileg a router 192.168.1.100-199 oszthatna ki, ha osztana egyaltalán, mert sztem nem csinál semmit. Az ipconfigban megnéztem, hogy a wifi-nél nincs engedélyezve a DHCP, az ethernet adapternél meg engedélyezve van, amit nem is tudom, hogy hogyan lehet és lehet-e valahol külön állítani?! Utána beléptem a routebe, ahol márpedig engedélyezve van. Ezután a paradoxont látva reseteltem a routert és újra beállítgattam. A probléma nem változott :S UTP kábellel van net és a DHCP is műkszik, wifi-vel tudok a routerhez csatlakozni, de net nincs, sőt a roterbe sem tudok belépni.
    Ami kimaradt, hogy kábeles netem van, dinamikus IP-vel.
    Várom az ötleteket, én kifogytam!

Aktív témák