Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
iMaverick
addikt
válasz
Mickey5
üzenetére
Én már hosszú évek óta x86 vonalon tolom ezt, csak annyi különbséggel, hogy nekem nem "csak" NAS kellett, hanem komplett PC (filmnézés, böngészés is), ezért először még XP, Win7, 10 és most éppen a 11 ketyeg az aktuális gépen.
Kövezzetek meg, hogy nem Linux alapon tolom, nekem ez jött be. Stabilitási gondokkal sem találkoztam (van hogy a Windows Update indítja újra a frissítések miatt és észre sem veszem).
Transmission, Servio, "fájl szerver" funkciók. Illetve amikor meg bekapcsolom a TV-t is, akkor gyakorlatilag egy "munkaállomás" lesz belőle. (Egy drótnélküli Logitech K400-szal vezérlem.)
szerk: OFF-ba tettem. Bocsi.
-
kokopo
aktív tag
-
prsq
aktív tag
válasz
Mickey5
üzenetére
Annak idején csináltam többet is. A Devil Linux -ot követően (CD-ről fut, a konfig írásvédett floppyn, a vinyón csak az adatok) a FreeNAS jött (7-es verzióig), majd ez két irányba ment, akkor NAS4Free-re váltottam. Ma már egyiket sem így hívják, előbbi TrueNAS, utóbbi XigmaNAS.
Ezek FreeBSD alapúak, de ha Linux nem probléma, ezek sem lesznek, én elég kezdőként vágtam bele. (Linux alapon ott a már említett OMV.)
Ha van egy PC-d a célra, nyugodtan játssz velük, hátha megtetszik valamelyik. Vagy próbálhatsz saját felhőt, ahhoz is vannak modulok, lehet, hogy az jobban bejön, pl. a Nextcloud.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Mickey5
üzenetére
Az RPi-re is egy linuxot teszel, sőt ott még a partícionáláson sem kell gondolkodni, hiszen egy lemezképet kell a microSD kártyára írni.
Leírást nem tudok adni, én Arch linuxozom (desktopon, szerveren és RPi-n is), de azt nem igazán ajánlják kezdőnek, mert még grafikus telepítője sincs. Viszont arra valóban az kerül fel, amit te szeretnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- OLED monitor topic
- Billiós befektetéssel bővül a Samsung magyarországi akkugyára
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trollok komolyan
- BestBuy topik
- Pánik a memóriapiacon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
vargalex