- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mc Elek
csendes tag
Sziasztok, valaki esetleg saned-et futtat openwrt-n? (Vargalex 1.1.7)
Sikerült beállítanom a sane-t a wdr3600-on,
Nagy nehezen a saneserv webes felületet is befaragtam, minden konvertálást átírtam benne imagemagick/convert-re, de addigra világos lett, hogy a router gyenge egy 300dpi-s képkonverzióhoz,
a 75dpi után meg egyből 300dpi a következő fokozat.
Tehát megpróbáltam a saned daemont feléleszteni, hogy a kliens csináljon minden konverziót.
Command line-on megy ez: saned -d125 (miután létrehoztam a
/etc/inetd.conf-ot ezzel:
sane-port stream tcp nowait root.root /usr/sbin/saned
)
ilyenkor PC-n és mobilon tudok scannelni, de ha kilépek a kliensből lezáródik a program a routeren.
Ha simán beírom, hogy saned, akkor hiba nincs, de service -et se látok a ps kimenetében és csatlakozni se tudok, egyszerűen visszaadja a command promptot.Ami tutorial-t találtam, azok más OS-re voltak, hiányoznak parancsok, config fileok,
pl: Then you need to ensure that the SANE server is running by setting the following in /etc/default/saned:
RUN=yes
nekem ilyen könyvtáram sincs, nemhogy file-om. Létrehoztem, nem segített.Valaki tudna segíteni, hogyan indítsam be a szervizt, vagy hogy hogy tudnám megtalálni, mi a baja?
-
Mc Elek
csendes tag
Sziasztok, aki használ transmissiont ezzel a routerrel használ blocklistet is? elbírja, vagy csak blocklist nélkül?
-
Mc Elek
csendes tag
Én beírnám, 1 próbát megér (persze csak az után, ha a másik amit találtál nem csinál semmit) OpenWrt alatt a defaultja 1-es, ha nincs megadva. Nálad nem tudom mi a default. Viszont több helyen olvastam, hogy egyes wifis klienseknél előfordul instabil wifi, ha be van kapcsolva (=1), pl telefon. A bekapcsolt állapotában a QOS-t optimalizálja media stream-ekre. (már amikor jól működik)
... viszont itt ezt most látom:Enables WMM (802.11e) support. Required for 802.11n support. Lehet, hogy nem vegy nélkülde az 802.11n?
-
Mc Elek
csendes tag
Sziasztok,
Remeg az ujjam a megrendelem gombon, de ez a zöld ledes wifi gond nagyon aggaszt.
Nem találtam belső képeket, de halvány elektrotechnikai emlékeim szerint rossz adás/vétel minőséget okozhat az antenna fizikai kivitelezése is, és itt az alaplaptól a hátlapig tartó vezeték elhelyezkedésére, esetleg árnyékolási minőségére gondolok, de akár még a hossza is számíthat. Aki látta mindkét (kék-zöld) verziót, meg tudja mondani, ugyanarra megy-e a 2.4Ghz-es vezeték?
Esetleg ki lehetne próbálni nyitott dobozzal, másik, az alaplapra nem rászorított vezetékkel (pl laptop "antennával"), illetve ha nem is másikkal de a vezetéket más irányból hátravezetve, hátha valami zaj az alaplapról kerül a vezetékbe. Bocs, ha ezen már túl vagytok, vagy érdektelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged