- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Magisk
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Ez nem teljesen így van. Csak akkor van hatása, ha fel van téve a
wget-ssl
csomag. Ha nincs, akkor mindegy, hogy beállítod-e azuse_curl
-t 1-re. Ugyanis a script először megnézi, hogy van-ewget-ssl
. Ha van és azuse_curl
értéke 0 (0 akkor is, ha nincs beállítva), akkor azzal végzi a műveletet. Ha nincs, akkor már nem számít azuse_curl
értéke, a feldolgozási sorrend a következő:- curl
- uclient-fetch
- wget (busybox, vagy egyéb) -
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
OK, akkor nem a legfrissebb OpenWrt-ről beszéltél (szerintem itt mindannyian így értettük), hanem a legfrissebb FastPath patch-es LEDE build-ről (gwlim által buildelt).
Mentségemre szól, hogy soha nem próbáltam egyiket sem, mert nincs szükségem rá. Így nem tudtam, hogy az utolsó nem jó sebességben. -
vargalex
félisten
Ez véletlenül nem a FastPath patch-es (gwlim által build-elt) LEDE? Esetleg nem LAN-LAN összekötés?
-
vargalex
félisten
válasz
meszimark #15936 üzenetére
Szia!
Soros porton újra flasheled és kész
-
vargalex
félisten
válasz
MaXing #15899 üzenetére
A doamin név plain text-ben közlekedik HTTPS esetén is, úgyhogy a string szerinti szűrésnek (ami az én build-emben is van példaként) elvileg mennie kellene. Persze, ez csak az új kapcsolatokra vonatkozik.
A másik megoldás, ha a letiltandó eszköz nem túl profi emberé, akkor én felvenném, hogy a DNS szerveren (ami lehet csak azé az egy eszközé, ha másnak viszont el kellene érnie) a facebook.com a localhost-ra mutasson (vagy index.hu-ra, stb.).
-
-
-
vargalex
félisten
válasz
Headless #15385 üzenetére
Nem kell itt nagy dologra gondolni. Van pl. egy egyszerű 172.16.0.0/24-es hálózatod. Ott ugye a broadcast IP az 172.16.255.255. Tehát a 172.16.0.255, 172.16.1.255, stb. IP-k valid címek. És semmi nem akadályoz meg abban, hogy 192.168.0.0/16-os tartományod legyen.
Szerk.: míg mobilról válaszoltam, megelőztek... -
vargalex
félisten
A 9091-es külső port foglalt a router által futtatott transmission-nak. Továbbíts egy másik külső portot (pl. 9092) a NAS 9091-es portjára. Így azt kívülről a 9092-es porton fogod elérni. Persze a NAS transmission config-jában úgy kell beállítani a whitelist-et, hogy kívülről is elérd.
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #15322 üzenetére
Jtag<>serial interface.
-
vargalex
félisten
válasz
dredjudge84 #15214 üzenetére
Nincs filerendszer hiba? Csatolási próbálkozás után a logban nem látszik semmi?
-
vargalex
félisten
válasz
szabifotos #15175 üzenetére
A WAN tűzfal zónában a Bemenet (Input) Elfogadás (Accept) értéke miatt van. Az default-ban Eldobás (Drop), vagy Visszautasítás (Reject). A mostani beállításoddal minden port nyitva van. Illetve ugyan így a WAN zónánál a Továbbítás is Visszautasítás, vagy Eldobás legyen, valamint az Általános beállításoknál is a Továbbítás értéke Visszautasítás.
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
mzolcsi #14869 üzenetére
Ha a router az első eszköz és így publikus IP-t kap, akkor mindenképpen az interface-ra érdemes állítani az IP cím forrását.
Majd megnézem a ddns scriptet, de nem ellenőrzi, hogy http 200-al tér-e vissza a checkip-ről? Batyamnál az 1043nd másodlagos eszköz, checkip-ről ellenőriz, de soha nem kapott még levelet... -
vargalex
félisten
válasz
donmackó #14866 üzenetére
A force update nem függ az IP változástól. Éppen akkor van szerepe, ha nem változik. Ezt a te hozzászólásodra írtam, mivel azt írtad, hogy alapból túl gyakori.
Ha változik az IP-je, akkor azon semmilyen beállítás nem segít, mivel azonnal frissíti. És természetesen frissíteni is kell... -
vargalex
félisten
válasz
kaciokos #14733 üzenetére
Szerintem csak a DHCP és DNS request-eket kell engedélyezned a tűzfal szabályoknál.
-
vargalex
félisten
válasz
dredjudge84 #14640 üzenetére
Szerintem nem raktak vissza mindenkit. Ahogy írtam, nem is lenne rá lehetőségük. Inkább az lehet, hogy mégis volt eredménye a személyes bejelentésnek is...
-
vargalex
félisten
válasz
dredjudge84 #14638 üzenetére
Az biztos, hogy akik a digi-s topicban NAT-olt IP-t kaptak, nem kérték külön. Egyszerűen nem rendelkezik a Digi (sem) akkora IP pool-al, mint amekkora az előfizetői bázis. Így (úgy tűnik random) bepróbálkoznak. Ha nem veszi észre az előfizető (mert mondjuk tényleg csak böngészésre/e-mail-ra használja), akkor máris nyertek egy publikus IP-t.
-
vargalex
félisten
válasz
dredjudge84 #14634 üzenetére
Szia!
Ne menj be, telefonon hívd őket. Mondd meg, hogy kell a publikus IP (továbbra se hagyd magad rábeszélni a fix IP-re, mert a kettő teljesen független dolog), mert pl. az otthoni kamerákat el akarod érni távolról. Vagy bármit... Igazából semmi közük hozzá, hogy miért. Adjanak dinamikus, de publikus IP-t.
-
vargalex
félisten
válasz
szegto #14566 üzenetére
Ha az én buildem van rajta, akkor megkérdezem, hogy milyen hw verzió? (A router alján lévő címkén megtalálod.) Ha 1.3, vagy újabb, akkor a wifi patch-et megcsináltad?
-
vargalex
félisten
válasz
joker.001 #14472 üzenetére
Igen, az mjpg-streamer-el. Van LuCI felület is hozzá.
Mozgásra rögzítés is megoldható, a motion csomaggal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged