Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
Szia!
Nekem (páromnak) L500-1XR notija van, de annál nem tapasztaljuk, hogy hú de gyengusz lenne .
Néztem már távolabbról is, onnan is láttam , szóval nem találtam rossznak. Mások riportoltak némi kékes színárnyalatról a noti alapszíneként, abban igazat adok, de keresni kell a halványkék színt, nem gázos...
Nem tudom, ez ért-e így valamit
Többiekhez kérdés: van valakinek ötlete, hogy 2010-2011-ben kiadott laptopokon mit cig*nykodnak a gyártók a "kiváló" 10/100-as csatolóval , és én meg tegyem a fülem mögé a gigabites hálózatot ?! Hülyeségük miatt kereshetek USB-s Gigabit lan csatolót..
-
MrCsiT
addikt
válasz
mr_ricsi #8354 üzenetére
Feltettem az 5400-asról ghost-tal az op. rendszert, és bekapcsoláskor egyből Sentinel-t néztem, és akkor már volt hiba.
..2x próbáltam a ghost-ot, elsőre használtuk 1 napot, akkor néztem csak rá, akkor már 46xxx esetben.. - üzenet volt, ekkor tettem fel újra másik ghost programmal.
Többször is próbáltam a vinyót kiszedni, visszatenni , de szerintem ezt el sem lehet rontani, mert a laptopnál olyan bepattintós megoldás van, ami stabilnak tűnik, plusz, ha kapcsolati hiba lenne, azt az 5400-asra is meg kellene kapjam - pláne, hogy kivettem/visszatettem azt a vinyót is.
Dolgoztam laptop-boltban egy ideig, így akár írhatnám, hogy nem tettem bele rosszul- bár gondoltam rá én is..
Nem volt meleg a vinyó, Sentinel szerint harminc fok környékén volt, de 35 alatt, végig.
Szerintem megkérdezem a Toshiba supportot a kérdésről, és akkor talán lesz válaszom..
-
MrCsiT
addikt
válasz
mr_ricsi #8352 üzenetére
Az 5400-at pörgő vinyóval nincs ilyen "kapcsolati" hiba.
Mivel "SATA-kábelt" nem tudok cserélni a laptopban - és szét sem szedném szívesen ; valamint a vinyó több teszt szerint is rendben van, így arra jutottam, hogy
- vagy valamilyen kompatibilitási problémába szaladtam bele ami kellemetlen, lévén mindkét HDD és a laptop is Toshiba ;
- vagy a laptop nem képes 1.1A-t adni a 7200-as modellnek;
- vagy ebben a laptopban semmiféle 7200-at pörgő HDD nem használható - ez esetben SSD lehet még csere"vinyó" , az alacsonyabb fogyasztása miatt.Mindenesetre, ennek így nem adtam volna sok esélyt
-
MrCsiT
addikt
Toshiba L500-1XR notiba próbáltam 7200rpm-es Toshiba vinyót tenni, és HD Sentinel szerint "voltak problémák az adatkapcsolatban n -szer" , ahol n minden újrateszteléssel 10-20al nő (pl. 42500-szor, 42509-szer, 42527-szer, stb.)
Valaki használ 7200 rpm-es vinyót konkrétan ebben a típusban? Ha igen, milyen típust ?
..amit láttam, hogy a gyári 5400-as toshiba hdd -n 1.0A felirat van, a 7200-ason pedig 1.1A.
Más eltérés nincs, 320-as mindkettő, és, az 5400-ast visszatéve, arra nem kapok ilyen hibát
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Tud valaki megoldást arra, hogy a Toshiba L500-1XR a helyi hálón csak 11300 kbyte/mp -vel másol Tcmd szerint, akkor mit lehet ezzel tenni, hogy jobban menjen ?
( Everest szerint, 100 Mbps- es a kapcsolat
)
todie: ha sűrített levegős kifújás nem segít, akkor szerintem szerviz lesz..
-
MrCsiT
addikt
válasz
mr_ricsi #8257 üzenetére
"Következő bekapcsoláskor pedig pár percig töltődik" - megválaszoltad a kérdésed :
ha az aksi 3-4%-ot veszített a töltöttségéből, az engem nem érdekel olyan szinten, hogy percekig töltögesse, vagyis, ha ez a "lépés" kihagyható lenne, akkor kihagynám. Mint írtam, aksit úgysem használom, így számomra a pár percig történő + 200% áramfelvétel felesleges.
Ezért kérdeztem meg, mi van, ha leveszem az aksit...de : "Csak egyszer kell megvárni, hogy teletöltődjön, aztán már semmi áramot sem vesz fel az akku, még csepptöltése sincs" -ez a fentebbi, ellenőrző töltést is figyelembe véve, ugyebár nem tűnik igaznak, hisz minden bekapcsoláskor ellenőriz, azaz tölt, mint írod is. (és lehet, hogy nem veszi fel az akku, de a fogyasztásmérőn látszik, hogy +40W fogy a konnektorból - azaz 56W a 16W helyett. )
Ezzel együtt, a válaszodból azt értettem ki, hogy bár kivehetem, de az aksiknak jobb az, ha 1-1 kicsi töltést kapnak, mintha kivenném őket
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Van valami akadálya, hogy egy Toshiba L500-ból kivegyem az aksit, és úgy használjam, ha asztaliként használom, hogy nincs benne ?
..csak mert 16 W-ot fogyaszt netezésnél, ami kiváló érték lenne, azonban az aksit +40W -al tölti, amíg nincs teljesen tele, de nekem jelenleg nincs szükségem a full töltött aksira, mert úgyis csak az asztalon megy a noti -
MrCsiT
addikt
L500 kb. 40 MB -val másol eSata kapcsolaton. (80-90MB/s -nek kellene lennie, szerintem,
asztalim kb. annyival másol a rack-re, ami a laptopra már csak a kb. 40-et tudja. )Van tippetek, hogyan tudnám megnézni, hogy rendben van-e a kapcsolat ? ( eszközkezelőben minden rendben lévőnek tűnik, Win7 x64 után nagyrészt feltettem a Toshiba drivereit is..)
..esetleg energiatakarékos mód beleszólhat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- Eladó ASUS TUF FX506UI 4800H GTX1660Ti 6GB 16GB ram
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest