- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Mobil flották
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
válasz
2007ath #3758 üzenetére
Beep codes One long and two short beeps, and a blank or unreadable LCD > System board
or LCD assembly or DIMM.Vagy alaplap vagy LCD vagy memória.
Ha fagyás is jelentkezik, akkor sajnos az alaplap lesz.Ha külső monitorra kötöd, s megmozgatod óvatosan a notit, mi történik?
-
Shadowfax
addikt
válasz
tototos #3745 üzenetére
Akkor itt a megoldás:[link] Ha nincs floppy-d, akkor itt az .iso fájl:Rescue and Recovery - Recovery repair (Vista) . Írd ki egy CD-re, bootolj be róla, s kövesd az utasításokat.
Amikor feltetted az XP-t, akkor az átírta az MBR-t, ez a progi helyreállítja majd, s ismét tudod használni bootnál a ThinkVantage gombot. (Egyébként az F11-re is a Recovery partíciónak kell bejönnie bootnál.)
Win alatt más progik kellenek a gomb működtetéséhez. Ha van kedved használni (nincs sok értelme szerintem), visszakeresel a topikban.
-
Shadowfax
addikt
Most ott tartok hogy vírusirtó fent, system update, windows update és utána gondoltam a lemezek írását.
Mindegy mikor csinálod a Recovery cd-k kiírását, szűz, vagy "belőtt" rendszeren, hiszen úgyis a Recovery partíciót írja ki, azon meg nem változtatsz azzal, hogy programokat/frissítéseket telepítesz a C:\-re.
Viszont addig ne nyúlj semmilyen particionáló eszközhöz, míg nincsenek meg a lemezek!Itt is 3rd party particionáló progi kell, mint az XP-nél.
#3725: Azt még NE telepítsd!!!
-
Shadowfax
addikt
válasz
2007ath #3717 üzenetére
HMM- 160. oldaltól: 14.1" modellek, 175. oldaltól: 15" modellek: LCD panel, LCD cable assembly stb.
Alaposan szét kell szedni, de elég a kábelt kicserélni, ha az a rossz. Vaterán nézz körül, szokott lenni alkatrész, illetve a laptopinfo-n is akad T4x-hez kijelző szalagkábel (itt be is szerelik, ha kéred).
-
Shadowfax
addikt
Azt tudja-e valaki, rá lehet-e venni a T60-at, hogy ne úgy működjön az ultrabay akksi, hogy először az merül le csontra, majd csak utá na kezdi el használni a fő akkumulátort
Sajnos nem változtatható meg a sorrend. Bár Linux alatt néhány modell esetében műxik a dolog: [link]
-
Shadowfax
addikt
Egy szuperjó oldal a Lenovo-tól: szétszedési, összeszerelési útmutatók, kézikönyvek, videók, stb.
Lenovo service and support trainingA régebbi típusokhoz (T6x előttiek) az IBM oldalon vannak a videjók.
-
Shadowfax
addikt
Aki esetleg nem olvassa a TBK topikot, de szeretne eljönni: Teaerdő este hatkor ma ThinkPad-tali a középső szeparéban.
-
Shadowfax
addikt
válasz
parandroid #3644 üzenetére
Ja, csak ha az Acert leejted, akkor búcsú a vinyónak.
Ha a ThinkPadet ejted le, akkor max. kicsit lepattan a sarka, vagy megkarcolódik (a padló). -
Shadowfax
addikt
válasz
Kovács84 #3642 üzenetére
Lenovo Jótállási Nyilatkozat
Ha a Te hibádból sérül a noti, akkor biza mind a munkadíjat, mind az alkatrészköltséget Neked kell állni... -
Shadowfax
addikt
válasz
Kovács84 #3637 üzenetére
Akkor én is kérdezek.
A warranty lookup-nál 3 év garit (2011-ig) ír ki a notidra?
-
Shadowfax
addikt
válasz
Kovács84 #3627 üzenetére
Karesz hsz-éhez kiegészítésül: Itt nézd meg a bill FRU-ját (Ne a Chicony-t, hanem az NMB-t válaszd, az a jobb).
Utána ezt az említett raktárat hívd fel, diktáld be ezt az FRU-t, s kérdezd meg, van-e raktáron, s mennyibe fájna:
IBM Spare Stock Request Handler
1117.Budapest, Budafoki út 60.
tel : ( 00-36-1 ) 481-0532
fax : ( 00-36-1 ) 382-0285 -
Shadowfax
addikt
Újabb infók az X300-ról. [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
X300 vs Portégé R500 X300 vs egyéb X300 vs Sony Vaio SZ széria X300 vs Dell XPS M1330 X300 vs Asus U3
Lehet gyönyörködni és ábrándozni.
-
Shadowfax
addikt
Ezt az írást ajánlom figyelmedbe, Racecam mester tollából.
-
Shadowfax
addikt
válasz
fokukac #3548 üzenetére
ezért kéne pedig petíciót indítani, nem azért, hogy legyen csík a pöcökegérhez tartozó egérgobokon...
Az utóbbiban van beleszólása a Lenovonak, az előbbiben nincs...
Azért gyártanak wide-ot a panelgyártók, mert olcsóbb előállítani. A Lenovo meg azt veszi, amit gyártanak, nem tud mást tenni. Max. visszafesti a pöcökgombokra a csíkokat. -
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #3536 üzenetére
Innen kiválasztod a gép típusát, s kiadja a hozzávaló drivereket.
-
Shadowfax
addikt
Nem emlékszem már tisztán, de nem sok a 65-70 fokos proci, úgy hogy csak be van kapcsolva a gép, de hozzá sem nyúlok ?
Az attól függ, milyen energiagazdálkodási sémát használsz. Ha fullon fut a proci (pl. Maximum performance séma), akkor ez elfogadható hőmérséklet.
Állítsd át pl. Thinkpad default-ra, ami a terhelésnek megfelelően állítja az órajelet. Ha akkor is 70°C körüli a láza a gépnek, akkor porcicái vannak. -
Shadowfax
addikt
válasz
dabadab #3518 üzenetére
De X300-ad még lehet.
Már egy ideje nem tudnak lázba hozni az új fejlesztések, de ez most egy nagyon erős kivétel.karesz, dabadab: Thinkpad-talira jöttök?
-
Shadowfax
addikt
Az ötlet innen származik: [link] [link] Bár hülyeségnek tűnik ez a nyomkolósdi, de mégsem az:
That's due to charge built-up in the capacitor The idea here is to fully discharge all residual charge in the system by repeated running power cycles.
Szóval kiűzni a kondiból az ördögöt... izé, a maradék feszültséget.Egy másik nyomkodási séma:
- remove battery and disconnect AC
- press and hold power switch down for 15 secs.
- repeat the press and hold about 10 times
- on the last cycle, press and hold the power switch for 30 secsSajnos az alaplappal van valami gáz, ha ez sem használ.
-
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
válasz
djDanee #3446 üzenetére
[Problem_with_unauthorized_MiniPCI_network_card]
Nem biztos, hogy érdemes próbálkozni. Vaterán nézz körbe esetleg, szokott lenni IBM wlan kártya, vagy az IBM Központi Raktárat hívd fel (keress rá a topikban.)
-
Shadowfax
addikt
ismert probléma. Megoldás nincs igazából nagyon rá...
-
Shadowfax
addikt
IBM TPN200 P2D
Ilyan notebook nem létezik. De csókoltatom a boltot, amelyik így hirdeti.Ez ui. egy Lenovo 3000 N200 nevű gép, sose volt köze se az IBM-hez, se a ThinkPad (TP) elnevezéshez. Lenovo 3000 sorozat topikjában érdeklődj.
-
Shadowfax
addikt
Újabb kiszivárgott infók szerint ilyen ThinkPadek lesznek elérhetők:
X-series
ThinkPad X200 (11")
ThinkPad X300 (13.3")W-series
ThinkPad W400 (14")
ThinkPad W500 (15.4")
ThinkPad W700 (17")T-series
Thinkpad T400
ThinkPad T500R-series
ThinkPad R400
Thinkpad R500 -
Shadowfax
addikt
válasz
Major Major #3373 üzenetére
Valószínűleg kettéosztják az X sorozatot 13.3"-os X300-as és 12"-os X200-as modellekre.
Nekem nagyon bejövős.Lealázza majd a Macbook Air-t.
Láttátok, hogy visszatették a hagyományos piros-kék csíkokat a trackpoint gombjaira? A Lenovoblogon erre szavaztak a júzerek pár hónapja.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Kovács84 #3359 üzenetére
Kérd el az eladótól a gép serial és type számát, s itt csekkold le, van-e és meddig szól a garancia. A szerviz is csak ezt fogja nézni, nem kérnek semmilyen más papírt.
Ha esetleg a laptopinfo adott róla számlát, azt érdemes azért elkérni (nem a szerviz miatt).
(Válaszoltam a prividre is.) -
Shadowfax
addikt
Jeeeeeeeeee!
Kiszivárogtak infók az új ThinkPadről.
Ultralight Lenovo X300 Series Thinkpad
At a glance, some of the major features include: a 13.3-inch LED backlit 1440X900 screen, an ultralight 2.5 pound form factor, and Intel Merom Santa Rosa Dual Core CPU (2.0 Ghz / 880 Mhz ), a 64 GB SSD, up to 4GB of DDR2 PC2-5300 memory, and 4 hours of battery life.
[link]Nekem tetszik.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #3314 üzenetére
Akkor: Eszközkezelőben a Nézetben "Rejtett eszközök megjelenítése" katt. Ekkor előjön a "Nem PnP (Plug and Play) illesztőprogramok" közt "Beep" -> dupla klikk -> Illesztőprogram fül ->Letiltás.
Angol windózon: Device manager Menu-> View-> Show Hidden devices ->Expand Non Plug and Play devices -> Double Click "Beep" -> Select the Driver Tab -> Disable.
-
-
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #3277 üzenetére
Igazad van. Kerülő megoldásként a Microsoft ezt írja: A probléma a lapozófájl ismételt létrehozásával hárítható el. A lapozófájl ismételt létrehozásához hajtsa végre az alábbi lépéseket: [link]
-
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
válasz
Major Major #3258 üzenetére
a másodikhoz pedig, hogy itt mi az átvágás
Semmi átvágás nincs, raktáron maradt készlet. Én is tőlük vettem kb. két hónapja az X20-asomhoz, s klasszul műxik (eredeti IBM, nem utángyártott). Csapj le rá, amíg van. -
Shadowfax
addikt
Sajnos sehogy.
Csinálj inkább egy Custom OEM Windows CD-t a leírás alapján. -
Shadowfax
addikt
T4x sorozaton nincs Windows gomb (nem is hiányzik), csak a T6x-eken. Ahogy Gondwana említette, használd a Keyboard Customizer Utility programot. Az AltGr gombot megteheted Windows gombbá, s akkor AltGr+L lesz a bill zárolása.
-
Shadowfax
addikt
Az új OS felrakása a MBR-t szokta átírni, ezért lehet, hogy a gyári állapot visszaállításnál szükséged lesz egy olyan progira, ami helyreállítja ezt, ezért ezt az .iso fájlt írd ki most egy cd-re. (Ez a verzió a 3.1 R&R-hez van; Win 2000 és XP-hez.)
Ide teszem a 4.x R&R-hez; Vistá-hoz valót is, hátha kell másnak:
Recovery repair ISO file: [link]Ja, ugye megcsináltad már a Recovery lemezeket?
-
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #3210 üzenetére
Próbáld ki egyszer, hogy miután beállítottad azt, hogy lid lecsukásnál semmit ne csináljon, újraindítod a gépet, elindítod a zenét, lecsukod a fedelet. Kíváncsi vagyok, szaggat-e akkor is. Blaise-nek igaza lesz abban, hogy ez Win fícsőr.
-
Shadowfax
addikt
válasz
karesz501 #3204 üzenetére
Mi a mostani proci típusjelzése, s mire váltasz?
Általános tanácsok Core 2 Duo upgrade-hez:
1. BIOS frissítés (min. 2.xx verzió)
2. CPU-Z programmal megnézni: alaplap chipset revision: itt 3-nak (vagy nagyobbnak) kell szerepelnie (ha 1 vagy 2, az nem jó, nem kompatibilis a Core 2 Duo-val).adnoctum18: Akkor passz...
-
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #3090 üzenetére
akkor ha zenét hallgatok rajta (lecsukott fedéllel), akkor az szaggat?
Ilyenkor netről hallgatsz zenét vagy a vinyóról? Ha az előbbi, akkor gondolom néha meg-megszakad a wifi kapcsolat, ezért szaggat a zene. Próbáld meg firssíteni a wlan-kártya driverét, hátha segít. -
Shadowfax
addikt
Az csak addig marad ott, míg mi oda nem megyünk.
Folytassuk itt a szervezkedést.
-
Shadowfax
addikt
Mindent át lehet hidalni, csak akarni kell.
Mindenesetre külső dvd-s eszközről nem sikerült az X20-asomra telepíteni semmit, mert a telepítés különböző fázisaiban állt le, fagyott ki. Vettem egy dokkolót (Ultrabase) egy tizesért (beépített DVD ROM), s láss csodát, elsőre sikerült az install.
Amúgy az X20-asomat 30k-ért vettem augusztusban, az X23 csak slightly better config, nem hiszem, hogy a dupláját érné. Szerintem. -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
Egy pöttyet drágán méri a dolgot... Csak portreplikátort ad hozzá, nem ultrabase dokkolót, így nincs optikai meghajtó, ezért a rendszer(újra)telepítés egy nagy szívás...
(Macerás az 1.1 USB-n keresztül külső cuccról, ha egyáltalán menni fog. Max. azt lehet csinálni, hogy átalakítóval betenni a vinyót a pc-be, s ott formázni, telepítgetni, oszt jóccak.)Hol legyen a tali? Többnyire pestiek vagyunk?
-
Shadowfax
addikt
No, akkor az ígért kép(ek). My ThinkPad family.
Első sor balról jobbra: X20, T43, 765D
Középső sor: 760L, 365E, 365XD
Hátsó sor: 340, 345C.A kis huncutok már nem férnek el az asztalomon.
Csak a T43-mat és az X20-at használom mindennap, a többi a "múzeum".
Szerencsémre nagyon olcsón jutottam hozzájuk, de még volna pár gép, ami hiányzik a kollekciómból (pl. 701C, Transnote, 360P, stb.) -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #3145 üzenetére
Egy kollégámnak adtam el a T41p-t, egyszercsak majd úgy köszön reggel, hogy a fejembe húzza.
Ez nincs időhöz kötve. Szerintem az a lényeg, hogy ne a kijelzőnél vagy egy sarkánál emelgesse a gépet, mert attól az alaplap kis mértékben elhajolhat, s a video chip elengedi magát... -
Shadowfax
addikt
válasz
dabadab #3141 üzenetére
a videokartya kezd elszakadni/elszakadt az alaplaptol
Sajnos ez egy ismert probléma több típusnál is. A Thinkpads fórumon is gyakran emlegetik. Többeknek sikerült így megoldani a dolgot. Mondjuk nekem ehhez nem lenne bátorságom...Szerintem a manual alapján könnyen ki lehet cserélni az alaplapot, ha sikerül szerezned.
Az uramozás márcsak azért is zavar, mert a nememből fakadóan nem lehetek "úr".
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Motoros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amatőr csillagászat
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Synology NAS
- ZIDOO médialejátszók
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged