- Magisk
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Dr. Akula #6655 üzenetére
Ez megnyugtató abból a szempontból, hogy másfél hete a notimban lévő író (LG GSA-4083N) elrontott egy DL lemezt. Előtte ilyet nem csinált, pedig kb. másfél éve van meg. Aztán voltak olvasási problémái is (nem ismerte fel a lemezt, amit beraktam - egy játék gyári DVD-je), de úgy tűnik, egy óvatos tisztítás megoldotta a gondot.
-
Tim82
félisten
Rendben, akkor legyen tervezési hiba. Ezen kívül?
Dottore: bevallom, T61-et én csak Thinkpad-találkozón láttam eddig (fórumtársakét), nem fogott meg, de azért, mert alapvetően idegenkedem a wide-tól (4:3-os, SXGA+-os T61-et viszont bevállalnék). Viszont valóban masszívabb, mint a T4x.
-
Tim82
félisten
Két ember szerint szembevilágít, egy szerint nem, ez még kevés reprezentatív mintának ahhoz, hogy elfogadjuk konstrukciós hibának. Na jó, az egyik, a topikban korábban idézett review szerint sem ideális az elhelyezése.
Egyéb hiba?
Nem vagyok HP-ellenes (sőt, az üzleti szériái igen kellemes gépek, bár én az NC4xxx és 6xxx-sorozat gépeit fogtam eddig, az újabbakat nem), csak nem látom be, hogy mivel gyengült volna a T sorozat minősége. Ha az összerakást vesszük, ahogy Dottore is említette korábban, az régen sem volt "tökéletes", a T41p-m sem az. Sőt, a T30 masszívabb az összes T4x-nél pl.
-
Tim82
félisten
Evone kollégának inkább némi személyes rossz tapasztalata van a T61-vel, ami nem jelenti azt, hogy a T-széria átment volna gagyiba.
720p-t egy 1.7 Ghz-es Banias proci is röccenésmentesen lejátszik, desktop gépben pedig állítólag egy Northwood 2.4 GHz-től felfelé nincs akadás.
A Dell D630 14' wide mérete azért nem olyan nagy.
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #6570 üzenetére
Nem mondod, hogy felraktad rá a Hackintosh-t...
Jim76: a T40 "karcos" fedelét dörzsöld át mosószeres-vizes ronggyal (vagy akár Clin-essel, bár én valami Lidl-ből vett mosogatószerből csöpögtettem a rongyra és aztán hígítottam vízzel) és voilá, máris kevésbé lesz karcos.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Genyó leszek és ezért mindenki utálni fog: az előbb látott érvelési rendszer tökre emlékeztet az Apple-hitűek teológiájának alapdogmáira.
-
Tim82
félisten
válasz
Adrian Mole #6423 üzenetére
Utánakérdeztem más fórumon, azt a tanácsot kaptam, hogy T30-nál a dokkolócsatlakozó melletti fedelet kell leszedni, akkor láthatod, hogy van-e benne antenna.
-
Tim82
félisten
válasz
Claudius #6438 üzenetére
Az első partíció felteszem, a rendszer, a második a recovery partíció.
Keress rá a topikban a "recovery" szóra, részletesen le van írva, hogyan tudod kiírni DVD-re az oprendszert (hogy lemezen legyen a gyárilag hozzáadott oprendszer vész esetére), szigorúan ez után töröld azt a partíciót. Én egyébként kiírnám és meg is hagynám a helyedben...
-
Tim82
félisten
Minőségileg? Ezt hogyan érted?
Nem attól függ, hogy a T-mobil adja, hanem a modem gyártójától.
A Huawei-t inkább kerüld, javasolt mobilnet-modemek pl. a Globetrotter, a Novatel és a Sierra. A Voda és a Pannon jellemzően Huawei-t szeret szórni a népnek, a T-mobil kínálatában azért vannak minőségibb gyártóktól való modemek is.
Félreértés ne essék: a Huawei termékei most sz@rok, viszont ez nem lesz mindig így, a vállalat nagyon fejlődőképes.
Jelzem, ha meg akarod osztani valahogy a mobilnetet, akkor felejtsd el a PCMCIA/Express Card-os megoldásokat, inkább usb-s modemben gondolkodj. Van ugyan olyan router, amelyik képes fogadni PCMCIA-t, de jellemzően Vodafone-os firmware-rel hozták forgalomba.
-
Tim82
félisten
válasz
Major Major #6414 üzenetére
Elnéztem, na, szóval három.
Az én (volt) X20-amnál emlékeim szerint nem volt a képernyő tetején semmi, az Ultraport mintha oldalt lett volna...
Dottore: rövid kábelem van.
Adrian Mole: valószínűleg nincsen benne antenna (ott lenne a specifikációknál, hogy "Wireless upgradeable"), de még utánanézek.
-
Tim82
félisten
válasz
Dottore #6410 üzenetére
Nem ad le elég áramot, nem lesz elég a vinyónak. Viszont erre gondolva egyes gyártók két db usb kivezetéssel ellátott kábelt is mellékelnek. Úgy elvileg működik, hiszen ez a célja. A mobil töltése az arra alkalmas telefonnál nem jár semmi negatívummal.
Nekem X20-nál anno ment gond nélkül USB 1.1-gyel a külső vinyó és nem Y-kábelt (tehát a két USB-kivezetésest), hanem szimplát használtam. De mindenképpen ajánlott az Y-kábel.
X23-nál kell lennie egy UltraPort aljzatnak, ami plusz egy USB-csatlakozóként használható, így gyakorlatilag két USB-portja van.
-
Tim82
félisten
Más foglalat. T23-ba Ultrabay 2000 való, T43-ba Ultrabay Slim.
Hogy mást ne említsek, az Ultrabay 2000 12.7 mm vastag (vagyis mint a legtöbb laptop-ODD), az Ultrabay Slim pedig 9.5 mm. Más a csatlakozó is, Ultrabay 2000-hez minden más laptop-ODD-t be lehet passzintani némi faragás árán (amit írtál is), Slim-nél viszont ez nem megoldás...
Ha visszaolvastok egyébként a topikban, az Ultrabay Slim írók nehezen beszerezhetősége/drágasága örök probléma.
-
Tim82
félisten
Annyiban módosítsunk, hogy IBM firmware-s g-s miniPCI nem terem azért minden bokorban. B-set jóval hamarabb kap, a g-s időnként szabályosan hiánycikk, pont azért, mert mindenki jobbra akarja cserélni a laposában...
Nekem kb. két hónapba tellett, amíg egy nagyon rendes PH!-s bazáros srác [ naga ] szerzett egy g-s, IBM-es kártyát, igaz, Atheros-osat, ami jobb is, mint az Intel BG2200.
Ha meg PCMCIA, akkor nyugodt szívvel ajánlom a Linksys kártyáit, én X20-hoz és A30-hoz használtam, jelenleg meg a "HTPC"-mbe van dugva (Asus Pundit-R, van PCMCIA-slot-ja is).
Ajánlanám, hogy Adrian Mole kolléga - PH!-n belül, mert a HWSW-s piacot nem ismerem annyira - forduljon még marcy-hoz, neki szokott elég sokféle Thinkpad-alkatrésze lenni, ill. érdemes körülnézni, ki árusít éppen T4x-alkatrészeket, azok között biztosan van IBM firmware-s g-s kártya, amit T30-hoz is lehet hasznosítani.
-
Tim82
félisten
Nekem elég volt az is bizonyítéknak, hogy amikor még T40-em volt, túlélt egy másfél méteres esést, annyi kárral, hogy a vinyón keletkezett bad sector, a TFT-n meg egy apró, alig észrevehető karc.
Más: ezúton is köszönöm Dabadabnak, hogy a segítségével lecserélhettem a T41p-m iszonyat zajossá vált hűtőjét.
Kis túlzással életet mentett, vagy legalábbis az idegeimet (és a hallójárataimat) mindenképpen.
-
Tim82
félisten
Jó cél érdekében: [link]
-
-
Tim82
félisten
válasz
jtrompi #5792 üzenetére
Két eltérő gondolkodásmód van a TP és a Mac-ek dizájnja mögött. Szerintem nem rosszabb egyik sem a másiknál. Mármint dizájn-szempontból.
Annak meg tudok örülni, hogy Steve Jobs-ék kezdenek rájönni, hogy nem hulladékműanyagot kellene használni az alma laposokhoz.
A T41p-met én sem cserélném le. Max. egy szintén 4:3 arányú, SXGA+ felbontású T61-re.
-
Tim82
félisten
Egyébként durva, de most a tegnap már említett ventizaj-probléma nem tűnik vészesnek. Van a forgás mellett egy alig hallható alapzaj és kész. Remélem, így is marad.
-
Tim82
félisten
Igen. A korábban már linkelt mobmeter-rel az akku állapotát is le tudod ellenőrizni egyébként. (Elindítod, ráklikkelsz jobb egérgombbal, Options -> Battery Information. Most megnéztem az enyémet, egy éve vettem alig használtan, akkor talán 5%-os volt a wear level-je, akkor tudott kb. két és fél, három órát, most tud úgy 1 óra 50 perc körülit, 37%-os wear level-lel.)
Egyébként a T40p-nek gyárilag az a kilenc cellás kellett hogy legyen az akkuja, ezeket a modelleket eredetileg ilyenekkel adták.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Pár napja a notim (T41p) ventije elkezdett zörögni (kb. mint egy halk fűnyíró). Gondoltam, biztos a por miatt, szétkaptam a notit, kifújtam óvatosan a megfelelő helyeket sűrített levegővel, de nem használt semmit. Valami ötlet, már azon kívül, hogy kezdjek el keresni egy csereventit?
-
Tim82
félisten
Nem kell különösebben aggódnod, bírni fogja.
Esetleg ezzel a programmal elég jól nyomon lehet követni a hőmérsékletet.
-
Tim82
félisten
válasz
Kukupenko #5767 üzenetére
Jobbra lent ott kell lennie a wifi systray ikonjának, a Windows kirakja, függetlenül attól, hogy fent van-e az Access Connections vagy nincs. Ráviszed az egeret, jobb gomb lenyom, "az elérhető vezeték nélküli hálózatok megjelenítése" (vagy ugyanez azon a nyelven, amilyen a Win), innen sínen kell, hogy legyél. Valószínűleg újra meg kell majd adnod egyébként a hálózati kulcsot, utána rendben kell lennie mindennek.
Ha nincsen ott, akkor valami nem stimmel, pedig az R & R-rel visszaállított oprendszerbe integrálva benne kell lennie a wlan-kártya driver-ének.
-
Tim82
félisten
válasz
Kukupenko #5762 üzenetére
Izé, inkább a Windows hálózatkezelőjét használd, többeknek nem túl jók a tapasztalataik az Access Connections-szel. (Én is inkább leszedtem, mert nem jól viselt egy wlan-kártya cserét.)
Amúgy meg célszerű nem a kepfeltoltes.hu-ra rakni fel képet, hanem inkább a kepfeltolto.hu-ra - gyorsabban töltődik be.
Képet linkelni pedig úgy tudsz, hogy amikor hozzászólást írsz, a "kattintható kódok és arcocskák" között van egy "kép" gomb, rákattintasz, a felugró JavaScript-ablakba pedig beírod/bemásolod a kép URL-jét, majd OK. Ha túl nagy a kép a fórumnak, akkor ugyanezt kell csinálnod, csak a kép helyett a "link" gombra kell kattintanod.
-
Tim82
félisten
Tudom, hogy izé meg bigyó meg a fórum nem hirdetőfelület, de hátha valakinek kell. Azt tudom, hogy nekem kell a pénz drogra.
Szóval van egy eladó mini-PCI wlan-kártyám, Thinkpad-ekhez.
[link]
Modiktól előre meg utólag is elnézést, többször nem fogom feldobni.
-
Tim82
félisten
Sziasztok! A Dock II-m elég furán viselkedik, ami a hangkimenetet illeti. Egy 2.1 szett van rádugva most zenehallgatáshoz, és meglepő, de régebben ilyenkor "kikapcsolta" a noti hangszóróit, most pedig nem, ill. a noti hangszórói is mennek (a mélynyomóra a mély hangok, a két hangfalra a magasak, ami közöttük van, az a noti hangszóróin keresztül hallatszik). A noti saját hangkimenetére kötve a hangfalat nincsen probléma, csak hát a dokkoló pont azért volna, hogy ne a notira kelljen kötni a perifériákat...
Valakitől tipp, hogy miért csinálja ezt és hogyan lehet orvosolni?
-
Tim82
félisten
Szó szerint idézem magamat: Nem lehet, hogy elgépelte a model numbert? Ez mindenesetre T41 típusszám. - Erre Te írtad, hogy lehet, mert T42-ként hirdeti.
Everest-tel nézted már, mit ír?
A product number alapján egyébként ennek egy SXGA+ TFT-s T41-nek kell lennie.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Igazából kijelzőt kis utánjárással tudsz cserélni benne, de nem biztos, hogy az a 30-35k körüli ráfordítás az SXGA+-ért annyira lényeges volna.
Ha a német bill. mégis zavaró volna, célszerűbb egyébként matricát szerezni, nagyjából tizede egy minőségi matricakészlet ára egy magyar kiosztású billentyűzetnek.
R & R azért nem lesz, mert azt csak gyári oprendszerrel lehet megcsinálni, tehát ha az eredeti tulaj hozzáadta volna a legyalult R & R partícióról a Rescue and Recovery alkalmazás segítségével kiírt lemezeket. Ha arról telepíted újra a rendszert, megint csinál R & R partíciót. (De nem túl sokat tudnál kezdeni egy gondolom német XP-vel.
)
-
Tim82
félisten
T42-höz? Nincsenek olyan kompatibilitási gondok, mint a T43/R52 esetében. Magam részéről egy Samsung HM160C-t gyűrök, egy komoly gondom van vele: zajos időnként (kicsapja az olvasófejet). De mivel HD Sentinel szerint nem károsodik, ezzel együtt tudok élni, esetleg egy WD2500BEVE-re lecserélem majd, a Samu meg megy a dokkolóba.
Általánosságban elmondható egyébként, hogy a legjobbak talán a Seagate és a WD noti-merevlemezei.
De attól tartok, R & R partíciót nem fogsz tudni varázsolni.
-
Tim82
félisten
Hmmm, nekem van egy magyar bill.-em 14" T4x-ekhez, amiről lepattant az "Í" betű, de lehet, meg lehet csináltatni (legalábbis Sipi kolléga szerint).
Viszont ne aggódj a német bill. miatt, nem akkorák az eltérések, hogy ne szokj bele kb. egy nap alatt. (Nekem is volt német bill.-es T40-em, nem volt probléma.)
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #5401 üzenetére
Ezt mondd meg néhány apróhirdetőnek is (nem PH!), akik szerint nem.
Ha a ThinkWiki-ből indulunk ki, akkor ezt is javítani kellene ott.
-
Tim82
félisten
Szerintem igen. De ebből még nem derül ki, hogy Banias vagy Dothan magos a proci (igazából általános használatnál részletkérdés), ill. b-s vagy g-s a belső miniPCI-os wifi. (A VGA-ról nem is beszélve, ami lehet Radeon 7500, 9000 vagy 9600, 32 vagy 64 MB saját memóriával. Még ha nem is játszol, azért ez is fontos lehet.)
Kérd el a teljes típusszámot. (Így kell kinéznie kb.: 2373-221 (ez a saját T41p-m típusszáma) - vagy a 221 helyett tetszőleges három szám ill. betű, ezt a Google-ba bepötyögve megkapod a pontos típusadatokat.)
(Egyébként élek a gyanúperrel, hogy ha gyárilag SXGA+-os TFT, akkor valószínűleg Bluetooth is van benne. Át tudod esetleg küldeni akár privátban a hirdetés linkjét?)
-
Tim82
félisten
A T41 és a T42 között nincsen lényeges (mindkettőben általában DDR RAM, 400 MHz-es FSB-jű Banias vagy Dothan magos processzorok), a T43 más chipset (Sonoma - 533 MHz-es FSB-jű Dothan magos processzorral), más memóriát (DDR2) használ.
Arra készülj fel, hogy az optikai meghajtók általában drágábbak, mint másfajta notiknál: az IBM saját szabványa, az Ultrabay Slim nem kompatibilis más gyártókéival. DVD-írót ráadásul aranyárban lehet a T4x-sorozathoz kapni.
A noti DDR-RAM (T41-be, T42-be) általában drágább, mint a DDR2. Viszont ami a T43 ellen szól, hogy (finoman fogalmazva) nem minden merevlemezzel kompatibilis, tehát annak a bővítése, cseréje neccesebb.
Szerintem T42, ha lehet választani. 70-80k körül, esetleg kicsit olcsóbban meg is kapod. Időnként felbukkannak SXGA+ felbontású darabok a használtpiacon, érdemes azokra lecsapni. Sipi fórumtársnak is ilyenje van. (Nagyon szép darab egyébként, szinte irigylem érte.
)
T41 időnként már 60k körül is előfordul, az is jó vétel. T43-at a fentebb említett merevlemez-kompatibilitási gondok miatt nem javasolnék nyugodt szívvel (ez egy olyan szempont, ami pl. számomra ellene szól). Persze, igazából más komoly érvet ellene se tudnék hozni.
-
Tim82
félisten
válasz
szmissz #5365 üzenetére
Mármint az érveid azok?
Nos, esetleg nyiss a Fáradt gőz-ben - de inkább a Logoszférában - egy "I hate Lenovo"-topikot.
Vagy hozz objektív érveket a "csúnya", "nekemnemjönbe" és "szerintemszar"-on felül.
Jelzem, magam sem vagyok lelkes Lenovo-rajongó, de az én érveim teljesen szubjektívek és ezt készséggel elismerem.
Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Dell Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged