- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Yettel topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
abcukistván #7972 üzenetére
Ha van rajta, akkor be van kötve. Ha van ethernet csati, akkor meg kell nézni miért nem működik.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
abcukistván #7970 üzenetére
PCMCIA slot van rajta, abba mehet bármi, wifi / ethernet.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
ArrayOfLilly #7963 üzenetére
ebay, vatera, esetleg bolt
-
Dr. Akula
félisten
0...25 + 85...100 = 40(%). Ennyi "felesleget" nem dobnak ki sehol az ablakon. Minek korlátoznák le a kapacitást, ha egyszerű "optikai tuninggal" a teljeset is odaadhatják és verhetik a mellüket hogy +40% kapacitás? Már +10%-ra vastag betűs feliratok, meg tévéreklám hegyek szoktak figyelmeztetni...
-
Dr. Akula
félisten
Sztem meg nem, hiszen akkor az aksit csak kisebb névértéken tudja eladni, vagy 40% kapacitás menne a lecsóba. Ilyet egy profitorientált cég nem csinál. Még a vinyóknál is trükköznek a MB átváltással (1024^2 helyett 1000^2), mert az úgy jobban hangzik. Itt miért tennének máshogy?
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
Még annyi hogy saját vinyócserétől nem ugrik a gari, ugye?
-
Dr. Akula
félisten
Ezt a vinyót vajon bele lehet rakni egy X200s-be, hogy ne nyavajogjon a gép a nem eredeti vinyó miatt? Gondolom még most is típusszámhoz vannak kötve a behelyezhető vinyók. Vagy mindegy milyet rakok bele?
-
Dr. Akula
félisten
Ez lopott? 200 fontért vadiújan "kicsit" gyanús.
-
Dr. Akula
félisten
Kérdés: az x301 128 GB-os SSD-je jobb-e vmiben mint az X300-ban alkalmazott? SLC vagy MLC tehcnológiás? Főleg a megbízhatóság érdekel.
-
Dr. Akula
félisten
Boltban mondták, miután utánanézett a csávó.
Biztos hogy a hölgy tudta mi a különbség a lenovo és a thinkpad közt? Lehet hogy a 3000-es kommersz széria adatait diktálta be. Nekem anno a Readyben 2 gombos A4Tech egeret adott a csávó mikor Microsoft egeret kértem. Megkérdeztem hol lát ezen MS logót, mire azt mondta "hát 2 gombos egér, MS kompatibilis". Na lehet ez is ennyit tud.
-
Dr. Akula
félisten
Kérdés: a ThinkPad X60 Tablet 8 Cell Li-Ion Battery és ThinkPad X60 Series Extended Life Battery való az X61t-be is? Nem látok külön X61(t)-hez való aksikat a Lenovonál.
-
Dr. Akula
félisten
Nagy aksit (9 cellás) is akarok, de mégjobb lenne ha emellett kevesebbet is fogyasztana. Addig szaroztak a boltban az x200s beszerzésével míg vagy 100k-val drágább lett. Volna, ha megvettem volna.
Gergő_:
A logitech egerei is jól bírják a kiképzést. Billentyűzet meg mind törik az 1. ütésre, ezek már sajnos egyik se olyan mint a régi angol billentyűk, amik 3 darabba törve is tökéletesen működtek, csak össze kellet tolni a darabokat. -
Dr. Akula
félisten
A ThinkPad X200 és X200s közt csak az LV-s proci a különbség, vagy a chipset is alacsonyabb feszről megy? Kb. mennyiért lehet belerakni LV-s procit az x200-ba? 200k az árkülönbség a sima és az "s" közt, ennyinél már elgondolkodtató a (szakszervizes, mert ugye gari az kell) barkács.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Shadowfax #7190 üzenetére
Nekem nem nagyon hiányzik a dokkoló, főleg hogy pótaksit is akarok hozzá, az meg a helyére megy. DVD írót már vagy 1 éve nem használtam, mert kicsi a kapacitása és lassan ír. Floppy célokra pendrive (16GB), archiválni, tárolni meg külső vinyót használok. A T61-es íróját kb 2x használtam, azt is inkább csak próbaképp. Külső monitorra se nagyon van szükségem, ahhoz van asztali gép is.
Mást nagyon nem tud egy dokkóló. Ja de, serial meg lpt portok - nem használom; az usb meg épp elég a 3, gyakorlatilag csak egeret meg külső vinyót kötök a gépre. Nem mondom hogy nincs akinek jól jöhet, de az nem én vagyok.
Na akkor ha tuti a 3 év a bolt bohóckodástól függetlenül is, akkor megnyugodtam. Kell a 3 év, de pont ott írtak 1 évet ahol a legolcsóbb a cucc, ilyen 30-60k-s árkülönbségek mellett azért nem mindegy.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Shadowfax #7186 üzenetére
htx!
És ahol 1 év garit írnak az mit akarna jelenteni? Ha 3-at ír be, az se kerül a boltnak pénzbe (IBM szervíz javít, nem a bolt), miért jó ha csak 1-et tűntet fel? Tudatlanság? Parasztvakítás hogy hátha megveszi valaki hozzá a +2 év garikiterjesztést is, nem tudva hogy alapból 3 évet kap a masinához?
Tehát ha 1 év van feltűntetve akkor is garantáltan 3 év garit kapok? Gondolom igen, de hátha van vmi trükk benne, ezért megkérdezem.
-
Dr. Akula
félisten
X200s-t akarok venni, de nem értem a garanciát. Van ahol 1 év, van ahol 3 év ugyanarra a típusra. Tudtommal a ThinkPadek mind 3 év gyári garisok, hogy lehet akkor 1 évvel eladni??
1 év
itt is 1 év
itt meg 3
itt is 3, de +2 év garikiterjesztést árulnak hozzá (3 évre), ami nem igazán stimmelMost akkor 1 vagy 3 év a gari?
-
Dr. Akula
félisten
DL lemezzel még a pio112-esemnek is volt már gondja, pedig az nem egy noti író. A boti írók szarabbul írnak jelentősen, inkább csak arra ideiglenes másolásra jók (haverhoz átvinni vmit), tárolásra nem. Eddig nekem is szempont volt a dvd író, de mára sztem már tök feleslegessé vált. cipelésre pendrive, tárolásra vinyó. A köv. notimban már nem is lesz, ezzel megspórolok 2"-et meg 1 kilót.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
fordfairlane #6066 üzenetére
Ezekszerint a napokban frissítették, nemrég még a T61 volt a legújabb náluk, csodálkoztam is hogy miért nincs semmi újabb.
-
Dr. Akula
félisten
Kérdés volt, mert én is csak hallottam. Van nagykeres haverom, aki mesélte hogy most a válság miatt csomó nagy és ismert cég nem kap hitelbiztosítást (pl. a 3 számjegyes konzolos cég). Az is tény hogy náluk még mindig a T61 a legújabb noti, miközben (ha nem is s/t-t, de) X200-at, X300-at, T400-at már sok helyen látni. Ennek fényében talán nem is olyan meglepő ha felvetődik a kérdés.
Nekem nincs érdekeltségem egy cégben se, nem érdekem hogy lehúzzak cégeket, de mint vásárló azért érdekel hogy ha egy olyan helyről ami szóba jöhet nálam mint ahol hajlandó lennék notit venni (gari miatt akárhol nem vennék) ilyen pletykák röppennének fel. Vettem már úgy vinyót hogy 1 héttel később becsődölt a cég, gari meg az ablakban. Most ugyanez egy 400k+ notinál azért nem mindegy. Ha nem csődölt be, annak csak örülök.
Otisz:
Amit linkeltél az csak sima X200, az s és t modellek LV procisak. -
Dr. Akula
félisten
Lehet már valahol valóban (nem rendelésre, x hónap múlva esetleg) kapni x200s-t, vagy x200t-t?
Hallom a notebook.hu csődbe ment? Mondjuk eléggé lepattant a kínálata a konkurrenciához képest, talán ezért.
-
Dr. Akula
félisten
Az X200-akról van már vmi konkrét megjelenési dátum? A "hivatalos" szeptember ugye már kiesett.
Nehalem alapú notik vannak már bejelentve?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FehérHolló #5032 üzenetére
Az üzemidőt alapjáraton, terhelés nélkül (kb. windows képernyővédő) számolják. Ha használod is, nyilván nem lesz annyi. De mivel mindegyik gyártó ilyen módon adja meg az értéket, a többi se fogja a terhelés alattit megadni, mert még azt hiszik a vásárlók az csak az üresjárat, és rosszabb színben tűnik fel a gépük. Szóval valós helyzetben nem reális, mint mindegyik másiknál se.
9 cellás aksi + pótaksi, úgy elérhető, persze nem Crysis alatt.
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Gondwana #2293 üzenetére
Nekem is 8-as CSS van, de nincs semmi disable meg pipálnivaló. Semmit nem lehet állítani, csak aktiválni a CSS-t. De én nem akarom, ez meg azért zaklat hogy ugyan használjam már. Mint a hittérítők.
A kép egészben: [link]
Vagy muszáj bekapcsolnom csak azért hogy utána kikapcsolhassam? Nincs vmi olyan megoldás hogy msconfiggal kilőni vmi startup processt, és akkor nyugton marad?
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
válasz
ge.k.ko #2285 üzenetére
1. 3 év garis a cucc, ha újonnan vetted, kell lenni még garinak.
2. Ha használt volt, és letelt a 3 év, akkor szopás, mert az IBM vinyók baszott drágák, más vinyóért meg reklamál a BIOS. Bár ha jól tudom a reklamálás cancelezése után azért működik, ha nem zavar, akkor ez is lehet megoldás. -
Dr. Akula
félisten
Ezt az idegesítő ablakot hogy lehet eltűntetni?
Minden bootoláskor feljön, és idegesít. -
Dr. Akula
félisten
Valamelyik cikkben olvastam ezt az értéket (10 fok), de most így hirtelen nem találom. Lehet hogy maximális hőfokok különbsége volt, átlagban kevesebb, a tököm tudja, nem vagyok katalógus. PH-s cikkre emlékeztem, de ott nem találtam, csak ennyit: A hűtőrendszert is továbbfejlesztették, így a friss ThinkPadek, bár elődeikhez képest valamivel több energiát disszipálnak, a jobb hatásfok miatt összességében kisebb felszíni hőmérséklettel és halkabb aktív hűtéssel üzemelhetnek. ([link]).
A Vista annyiban jobb hogy szoktatod magad hozzá, előbb-utóbb az asztali gépen is ezt kell használni. Elvileg biztonságosabb, sok hibajavítást is kapsz vele (és új hibákat is). És a terméktámogatása is később jár le. Ez a jövő, mindenképp rákényyzerülsz előbb-utóbb, akkor már jobb ha legálisan kapsz egyet a notidhoz, mintha warezolnod kéne egyet valahonnan.
-
Dr. Akula
félisten
Nézőpont kérdése, sztem elég indok az hogy 10 fokkal hűvösebb a T61 mint a T60, Vista jár hozzá (játszani úgyse fogsz rajta, tehát a driver problémák nem érintenek), és hát maga a Core2 proci is gyorsabb mint a Core, és 64 bites. Kombó meghajtó helyett pedig DVD íróval adják. Ennyi épp elég.
-
Dr. Akula
félisten
Eltűnt a System Updatem. Ez így normális dolog? Találtam az IBM honlapon egyet, letölt vmi 65k-s fájlt, elindítom, feljön egy üres DOS ablak, és ennyi. Nem csinál semmit. De időnként villognak a ledek, mintha valamit mégis alkotna. Ez most mi?
-
Dr. Akula
félisten
Naszóval az a problémám hogy az ujjlenyomat olvasó minden bootolás után aktivizáélni akarja magát (vmi user enrollmentet nyavajog, gondolom hogy kreáljak user profilt és rendeljek hozzá ujjat), én meg nem. Mit és hol kell beikszelnem hogy békén hagyjon?
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Meg az is érdekelne hogy kell kikapcsolni a feliratot ami mindenáron fingerprintes azonosítást akar létrehozni minden bootoláskor.
---
Lecsekkoltam az aksi árakat T61-hez, 6 cellás 28k +fa, 9 cellás 30k +fa, kinek éri meg a 6 cellás?
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Másik: már a T43-on is idegesített hogy állandóan növekményes archiválni akar, aztán jól bespammeli a rejtett partíciót. Nekem ne mentsen semmilyen állapotot, ha vissza akarok állítani, az csak a full kezdő állapot legyen. Hol tudom kikapcsolni hogy ne mentegessen semmit?
-
Dr. Akula
félisten
Vettem egy T61-et, telepítő lemez híján nem ártana archiválni a dolgokat. Simán csak a security centerben rábökök a backupra, meg hogy >> dvd, és annyi? Ez installálható telepítőlemezt készít, vagy csak vmi ghost szerű izé, amihez kell maga a progi is bootolni?
Vagy hogy kéne elkészíteni a telepítő dvd-(ke)t? Mintha a T43-nál az elején felajánlotta volna hogy kiírja cd-re, de itt semmi. -
Dr. Akula
félisten
1 db Type I/II 2.1 kártyahely/CardBus 32bit, a második foglalat helyén vagy 1x ExpressCard34/54 foglalat vagy Smart Card Reader vagy Multicard Reader
A Type I/Ii gondolom a PCMCIA lenne, az ExpressCard34/54 a szélesebb express card, de a smart card és a multicard reader miben különbözik? -
Dr. Akula
félisten
nVidia Quadro NVS 140M 128MB <-- ez mit tud? Kb. milyen 3D kártyának felel meg, illetve főleg: mennyit fogyaszt?
-
Dr. Akula
félisten
Kérdésem van. Valamelyik frissítésnél engedélyeztem a security chip használatát, abban tárolja a jelszavakat a noti. De most újra akarom installálni a windowst. Hogy lehet ''lenullázni'' a security chipet? Nem akarom hogy újratelepítés után valami probléma legyen belőle (főleg ha más jelszót akarok használni).
-
Dr. Akula
félisten
Nézem a notebook.hu-n, hogy az X41 még 4300 mAh-s aksival van, az X60 meg már csak 2200-assal. Ez mire jó?
-
Dr. Akula
félisten
Hmm, ez a Lenovo Battery Program aszongya nem érintett az aksim a visszahívásban.
Ez akkor most hivatalos álláspontnak tekinthető, vagy ellenőrizzem le szám alapján is?
Volt itt régebben vmi weblap ahova be kellett irkálni a számokat, aztán kidobta hogy cserés vagy nem. Vki be tudja linkelni nekem azt megint? Csak biztosra akarok menni. -
Dr. Akula
félisten
Engedtem a system updaternek felpakolni minden frissítést, még a password eltárolót is, csak ne erőszakoskodjon már annyit (különben minden bootkor reklamál, hiába mondom neki hogy nem érdekel). Na ez hiba volt, innentől kezdve a default honlapot nem tudom átírni blankra (másra se), mindig az msn szarságot hozza be, pedig nem érdekel. Meg bizonyos oldalakat is hülyén jelenít meg, pl. a jatek.hu csetjének főablakán a felső fele átlátszó, és ami ott van, nem is érhető el.
1. Hogy lehet átírni a default honlapot hogy az valóban át is íródjon?
2. Hogy lehet megszabadulni ettől az erőszakos, fos security akármitől, ami átveszi az uralmat a win felett? Elég uninstallozni? Lehetőleg a security chipből is törölje az oda elmentett szarságait.
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
válasz
Flashcash #933 üzenetére
Nekem T43-ba kéne dvd író, lehetőleg minél olcsóbban. Ha az IBM honlapról nem, akkor honnan tudhatom meg hogy milyen(ek) mennek bele a gépembe, melyik (láb és minden másban is) kompatibilis írót kell keresnem? Jó az utángyártott is, bármi, csak belemenjen a gépbe és működjön megfelelően.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Flashcash #860 üzenetére
lehet hogy az IBM-nél akár egy flat bezel meghajtó sem kompatibilis egy olyan notival ahol íves előlap van gyárilag.
Akkor az ebayen miért írják mindkettőhöz hogy mindegyikhez jó? Gondolom ha IBM cuccról van szó, akkor meg kéne felelni az IBM oldalon közölt infónak az ebayessel. De legalábbis nem ellentmondani neki.
Viszont az új T60 meghajtók meg visszamenőlegesen kompatibilisek a T4X szériával.
Namost ha a flat bezel meg a curved bezel nem kompatibilis, akkor itt se az.
Ezt a Stock akármi handlert akarom felhívni, de régebben aki berakta a címüket azt írta hozzá hogy előtte pontos típust meg kell nézni, úgy lehet rendelni. Na ez az amit nem sikerült kiderítenem hogy melyik is kell nekem, és az későbbiekben kompatibilis lesz-e egy T60, vagy annak meromos utódjával. Ha már ennyi zsét kiadnék érte, nyilván megtartanám később is.
Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Automata kávégépek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- T15 Gen1 15.6" FHD IPS i7-10610U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia!
- LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LENOVO T14 GEN 5 l TÖBB DARAB l RENDELÉSRE IS
- Macbook Pro 16" M4 PRO - 2025 gyártás, 14/20 mag, 24GB RAM, 1 TERA SSD, 2 ciklus - Apple garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest