Keresés

Aktív témák

• cornail

csendes tag

sziasztok!

thinkpad r61-emben kell memóriát bővítenem 4GB-ra, megvettem a ramokat, be kellene hát pakolni. az infoparkos lenovo szervíz itt van a szomszédban. memória CRU-nak számít, v jobban teszem, ha rájuk bízom a melót? (a maintenance guide megvan hozzá, amiben le van írva, mit tegyek, viszont garos még a gép jócskán)
    a fő kérdés, h nem tudom kérnek-e munkadíjat érte itt agyarországon, a lenovo oldalán ti. ezt találtam:
    "You may request that a service provider install CRUs, at no additional charge, under the type of warranty service designated for your machine"
    vki tud vmit erről?

kösz

• cornail

csendes tag

válasz wienattwo #2203 üzenetére

A gyárilag benne lévőről nem tudom milyen márkájú, a bővítés Zeppelin volt, amit idő közben kicseréltünk Kingmaxra és azóta a hiba is megszűnt (legalábbis három napja egész nap használom és nem jött elő).

• cornail

csendes tag

Sziasztok!

Egy hete vettem frissen egy R61i-t. A gyári 1GB mellé még +1GB memória meg lett etetve vele.
    Hosszabb használat során vettem észre, hogy kb órás gyakorisággal merevre fagy a gép és a kijelzőn szemetes, csíkos lesz a kép. Azóta ez már több, mint 10x előfordult Ez XP és Linux alatt is így van.
    Az új memóriára gyanakodtam először, de én magam nem szívesen szerelgetem ki-be a memóriamodult.
    Memtestet lefuttattam 2x is. Először 24 órát ment, akkor 1 memóriacímen talált 1 hibát. Másodszor 11 órát, akkor nem volt hiba. A jelenségről többször is csináltam fényképet. A ThinkVantage tesztjei nem mutattak rendellenességet.
    Azon kívül, hogy kiszedetem majd a memóriákat külön-külön és úgy tesztelem, van még vmi épkézláb ötletetek, mielőtt az új évben becaplatok vele a Lenovo szervízbe? Elég az, ha képeim vannak a dologról? Mert 5 perces csekkolás során nem valószínű, h előjön a dolog....

• cornail

csendes tag

válasz Shadowfax #2178 üzenetére

Ok. Garancia mindenképp lesz hozzá (főleg, h már az ultrabay dvd-író is, ami a legkönnyebben megfexik, k**va drága). Az számomra még a kérdéses, h vajon miért ilyen olcsó a PDAMániánál ez a gép... ("gyanús")

A másik topikban arra jutottunk az elállással kapcsolatban, h kb a kormányrendelet értelmezesén múlik, h visszaveszik-e a terméket, ti. mit tekintenek olyan állapotnak, amilyenben visszafogadják :S Megkérdeztem a PDAManiától magától is emailben, de nem fogtál fel egyelőre a kérdésemet, nem arra válaszoltak, amit kérdeztem. Amúgy a cég azonos a SpeedShop nevűvel...
    Ahogy elnézem, ennek fényében már nem bír egyértelmű előnnyel a webáruházas a bolti vásárláshoz képest.

Egyébként nem tudom meg lett-e említve már a topicban, de ha vki más is R61 vásárlásán töri a fejét, figyeljen rá, hogy a 15,4"-es modellekben nincs a kijelzőfedélben roll-cage, csak a 14,1"-esben (ld Lenovo oldalán a specifikációs táblázat), utóbbi azonban ritka nálunk. Én csak az NA01EHL-lel találkoztam. Ha vki látott másik 14,1"-es R61 konfigot, szóljon légyszi.

• cornail

csendes tag

válasz cornail #2176 üzenetére

Sry, ez véletlenül ment válaszként egy 2005. augusztusi üzenetre :) A "Milyen notebook-ot vegyek?" topikban a pdamániás részét már kitárgyaltuk.

• cornail

csendes tag

válasz emitter #50 üzenetére

Sziasztok!

Szeretnék venni 14.1"-es R61-et:

http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?do=2&catalog_id=30000&prod_id=92942

Sehol máshol nem láttam az NA01EHL-t ilyen olcsón. Szerintetek van ebben vmi svindli?

Ha futárszolgálattal küldetem, akkor a 17/1999 Kormányrendelet értelmében (ez olvasható a PDAMania oldalán) jogom van indoklás nélkül elállni a vásárlástól 8 napon belül.
    Ez azt jelenti, h lecsekkolhatom, h pixelhibás-e, megy-e rendesen? Mert boltban történő vétel esetén sokszor zsákbamacska a dolog, nem veszik vissza utána ha pl pixelhibás.
    Véleményetek?

Aktív témák

Hirdetés