- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
Aktív témák
-
-
Shadowfax
addikt
válasz
danielh2 #2096 üzenetére
A másik a bootloader kérdése, a guide írja h az xp felülírja a saját bootloaderével az IBM-eset. Hogyan lehet azt majd visszahozni?
Sipi írta a floppy-s megoldást, de én korábban már linkeltem a cd-s verziót egy másik totyikban: [link] Érdemes ezt az iso. fájlt most kiírni CD-re, eltenni a recovery diskek mellé, adott esetben jó szolgálatot tehet.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Cathfaern #2094 üzenetére
nem a konkrét lépések érdekelnének, hanem hogy gyakorlatban ez mennyire könnyen és hibamentesen megvalósítható
Szerintem nem vészes, a manualt kell követni. De csak óvatosan.
A Recovery cd-k összefésülése nem fog menni, de ha a gyári állapotot visszaállítod, akkor megint ki lehet írni egy recovery set-et.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Ricsi26 #2062 üzenetére
Egy pontos konfig jó lenne, mert R51e-ből is volt többféle változat.
Nagy vonalakban azt tudom mondani, hogy nagyon alaposan át kell vizsgálni, jó-e a kijelző, nincs-e rajta pixelhiba, ha mozgatod, nem jelennek-e meg csíkok, stb. Működés közben, ha picit megemeled alulról, oldalról, nem fagy-e le (alaplaphibára utalhat). BIOS-ba lépj be, ellenőrizd, nincs-e jelszóval védve, stb.
Javaslom a ''Használt notebook vásárlás'' c. topik olvasgatását. [link]
Ha minden stimmel a géppel, 65e-ret megér. -
Shadowfax
addikt
válasz
#18538752 #2058 üzenetére
Nagyon kicsi a különbség. Míg az R5x és T4x sorozat közt jelentős volt a differencia (súly, méret, minőség), a Lenovo égisze alatt az R sorozat nagyon sokat fejlődött. Gyakorlatilag a T61/R61 közt alig van különbség: a T61-nél opcionális a WWAN, az R61-ben nincs ilyen. Ugyanazon kiépítést nézve a T61 2 mm-rel vékonyabb és kb. 10 dekával könnyebb. A T61-nek Ultrabay slim meghajtója van, az R61-nek Ultrabay Enhanced.
Összehasonlító képek: [link]
Hasznos olvasmány: [link]
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Gondolom azért kell, hogy akku is legyen a gépben, mert ha hirtelen áramkimaradás van, s éppen BIOS-t frissítesz, akkor a gépnek annyi...
Egyébként nem is engedi akku nélkül csinálni, bár vannak leírások, hogyan kell, de én óvatos user vagyok.
#2049: De az nem jó a Multidrive-hoz (DVDRW), ha jól látom. -
Shadowfax
addikt
This CD-R or CD-RW utility, on the bootable CD, will examine your system configuration and detect a DVD Multi drive installed in your ThinkPad. It will then check the firmware revision of the drive and judge whether your system requires a firmware update or not. If required, it will prompt you to run the appropriate firmware update program for your drive.
Azaz ez bootolható cd-s készség megvizsgálja a DVD íródat, megnézi, milyen firmware verzió van rajta, ha van ennél frissebb, akkor azt kijelzi (villogó jelzés baloldalt), s frissítheted. Ha nincs villogó jelzés, akkor nincs újabb firmware verzió vagy az nem jó a drive-hoz.
Drives that have been detected will be listed in the upper area of the main menu. If a drive that requires an update is detected, it will be shown with a blinking mark on the left. If you find no blinking mark, your DVD Multi Drive has the latest firmware and there is no need to update or the update firmware is not valid for your drive. Remove the Firmware Update Utility and shutdown your ThinkPad. -
Shadowfax
addikt
Mielőtt rátetted volna a Vistát, nem csináltad meg a Recovery CD-ket? Célszerű lett volna akkor megejteni.
Attól tartok, hogy a Vista alól frissített R&R nem tudja az XP-s rejtett partíciót lemezre kiírni.
Kénytelen leszel felhívni a szervizt, s elmondani, hogy nem tudsz recovery cd-ket gyártani, bemondod mi a hibaüzenet, oszt hátha tudnak valami értelmeset mondani. -
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #2026 üzenetére
-
Shadowfax
addikt
Sajnos elírtam egy mondatot, nem tudtam már javítani, s mertem remélni, hogy a priviben megkért modi időben korrigálja, mielőtt reagálnál rá, de nem így történt.
Szóval a mondat helyesen: ''a This upgrade will remove the following functions kitétel csak és kizárólag a 3.1-es verzió 4.0-ra cserélésénél van írva, a 3.0-nál nem, tehát csak arra a vonatkozik, hogy akinek 3.1 verziója volt, az azzal kreált workspace jelszót, stb. visszafejtését elveszíti.''
Engem az ''upgrade will remove [...] the ability to encrypt backups with Client Security Solution'' rész szúrja a szemem
Hmm... Igen, ez furi. Igazság szerint a CSS és az R&R kapcsolata kissé bonyolult, ennek még utána olvasok. -
Shadowfax
addikt
Consider the following before installing this code:
Rescue and Recovery 4.0 can only upgrade version 3.1. Rescue and Recovery 4.0 is only compatible with Client Security Solution 8.0 or later.
Installing on a computer with Rescue and Recovery 3.1
This upgrade will remove the following functions: Rescue and Recovery workspace authentication, the ability to recover forgotten passwords, and the ability to encrypt backups with Client Security Solution. These features will not be available after the upgrade process is complete. Any backups encrypted using Client Security Solution will be inaccessible.
Installing on a computer with Rescue and Recovery 3.0
Before you upgrade to Rescue and Recovery 4.0, you must first complete the following steps: (...)
Egy mondatot kiragadva a szövegkörnyezetből, valóban félreérthető. De ha megnézed, a 'This features will not be available after the upgrade process is complete.'' kitétel csak és kizárólag a 3.1-es verzió 4.0-ra cserélésénél van írva, a 3.0-nál nem, tehát csak arra a vonatkozik, hogy akinek 3.1 verziója volt, az azzal kreált workspace jelszót, stb. visszafejtését elveszíti.
Readme file-ban olvasható::
Major features
==============
Some features of the Rescue and Recovery program might vary, depending on the
version you have; however, major features include the following:
- Full and incremental hard disk recovery using backup files created by the
Rescue and Recovery program. Backup files can be stored on your hard drive,
on recordable CD or DVD media, on a network drive, or on a USB device.
- Recovery of individual files from a Rescue and Recovery backup file.
- Restoration of the hard disk to the same state it was in when the computer
was manufactured [selected NetVista(TM), ThinkCentre(TM), and ThinkPad(R)
computers only].
- Access to the Internet for e-mail, file downloads, and other uses.
- Ability to create a migration file to migrate your settings and information
to a new computer.
- Protect the Rescue and Recovery workspace with a password or passphrase.(...) (kiemelés tőlem.)
A másik installerben kiírt figyelmeztetés (and the ability to encrypt backup files with the TPM) a CSS (Client Security Solution) programmal van összefüggésben, nem ebben az R&R leírásban található.
Valóban félreérthetően fogalmaztak, jobb lett volna, ha kicsit bővebben kifejtik az elején.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Innen másoltad ki, ugye? [link]
Akkor légyszí' a readme file-t is olvasd el.
Arról van szó, hogy ha 3.1 verziójú R&R-t letörlöd, s a 4.0-át felteszed, akkor az előző verzióval készített R&R workspace jelszavak ill. az azzal a verzióval készített TPM-ben titkosított backup fájlok visszafejtését elveszíted.
Szó nincs arról, hogy a 4.0 verzióban nincsenek meg ezek a fícsőrök.
Korábban már említettem, hogy lehetőleg mindenki maradjon meg az R&R azon verziójánál, amit gyárilag kapott, mert problémái lehetnek. Pl. aki az előző verzióval backupokat csinált, azt esetleg nem tudja visszaállítani az újjal... -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
válasz
vah-vah #1994 üzenetére
Akkor Start menü: Access IBM - Battery MaxiMiser.
Ha sehol se találod, akkor innen letölthető: [link]
R50e-hez a BIOS és az összes driver innen frissíthető: [link]
Ha nem akarsz egyenként tökölni velük, akkor van egy hasznos program, amit ha elindítasz, automatikusan letölti a gépedhez szükséges drivereket, s telepíti is, amit megjelölsz: Software Installer [link]. Ennek alternatívája: System Update [link]. -
Shadowfax
addikt
Több módszer is van.
- A feladatkezelőben kilövöd a SynTPLpr.exe és SynTPEnh.exe alkalmazásokat.
- Ha amúgy sem használod a touchpadot, akkor letiltod, s a probléma megszűnik.
- Kikapcsolod a touchpad scrollozást.
- Keresel egy frissebb ultranav drivert.
- Megbékélsz a sorssal. -
Shadowfax
addikt
3 év gar: a T-re alapból ez jár merthogy az ugye business class
Csak hogy teljes legyen a kavar a fejetekben (): a T-ből sincs minden modellre 3 év gari alapból. Van két olyan típus, amire csak 1 évet adnak, ez pedig a 1875 ill. 2378. (ill. a 2373-ra Japánban csak 1 évet adnak, de szerintem az itt senkit sem izgat).
[link]
bbazsy: Gratula a gépecskéhez, várjuk a beszámolót, a holnapi zh-ra meg egy kalappal. -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
Ha megnézed, eléggé kihangsúlyoztam rögtön az elején hogy kizárólag a saját t43-amról írom, azt, amit.(...)Nem hiszem hogy bárki, aki akár csak átlagos figyelmességgel olvasná végig a hsz-emet, félre lenne tájékoztatva.
Ha elolvasod N hszét ezután, látod, hogy nem így jött le, hanem általánosításként: ha egynek nem kemény a kijelzője, akkor a többinek sem az... Értem én a jószándékodat, csak sajna kevesen fogják végigolvasni, s helyesen értelmezni, amit írtál.
Az USB kérdés szerintem elég objektív dolog a T43 és az R60 összehasonlítása során. Ebben a relációban nem releváns, hogy a többi T-ben és a régebbi R-ekben is csak kettő van/volt.
De igen, releváns, mert a T43-mat max. az R52-vel lehetne összehasonlítani, az lenne a tisztességes, kb egyidőben dobták a piacra őket, kb hasonló konfigban. Az R60 1 évvel fiatalabb, azt csak a T60-nal érdemes összehasonlítani (s azon is már 3 USB-s csati van).
Előbb azt veted a szememre, hogy olyan dolgokat panaszolok föl, ami lehet hogy csak nálam van, rögtön utána meg az a baj hogy olyasmit emlegetek ami minden T-nek sajátja?
Lásd előző bekezdés.
a T sem mindig fenékig tejföl, (...)szerintem bármennyire is respektáljuk a Thinkpadek kvalitásait, igenis szólni kell a negatív tapasztalatokról is, akár általánosak, akár egyedi (vagy legalábbis nem általános) jelenségek.
Egyetértek. Arra szoktam kérni az embereket, hogyha tehetik, kukkantsanak be az angol Thinkpad fórumba is, mert ott tényleg rengeteg tapasztalat van, s ha már 10-15 ember számol be ugyanarról a hibáról, akkor ott tényleg gond lehet.
ui: Ja igen, említettem már, hogy ideiglenes rossz pixeleim is szoktak lenni? Egyszer csak megjelennek, és a következő bootolásig nem is tűnnek el.
Ultranav driver hiba, olvass vissza légyszíves. -
Shadowfax
addikt
Egy darab T43 alapján elég messzemenő következtetéseket vonsz le...
Ennyi erővel én is írhatnám, hogy a T43 nem hangos, nem sípol, hiszen én nem tapasztaltam.
Ha valakinek van kedve, végigolvashatja az angol Thinkpad fórumot, ahol nagyon sok tapasztalat gyűlt össze, többek közt arról is, hogy a T43 valóban egy kicsit hangosabb, mint a T42, ugyanakkor általánosítani nincs semmi értelme, mert jócskán írnak más ún. ''hangos'' gépekről (R51, 52, T42p, sőt a csendesnek mondott T42 esetén is többen beszámolnak arról, hogy az anyjukat is eladnák, csak végre kussoljon a venti stb.). Ez a ventizés persze még mindig messze nem olyan zajos, mint mondjuk más ''márkáknál'' .
Az, hogy Te kicsit megszívtad a T43-maddal, még nem jelenti azt, hogy az összes szar.
A T43-nak USB terén gyengécske a csatlakozófelhozatala, össze-vissza 2 db, az is kissé szerencsétlen elhelyezéssel
Ahogy az összes T4x és R5x esetén.
(Ezt csak azért írtam le, mert aki a hszedet végigolvassa, kicsit félre lesz tájékoztatva.) -
Shadowfax
addikt
Olyankor elég gyorsan leesik jópár százalékot (nem valami fényes az akkus üzemidő ), mittudomén, 5-öt, 20-at, aztán már rá is tölt, aztán két nap múlva megint.
Ja, vagy úgy. Nekem nem esik olyan gyorsan a töltöttségi szint, ezért javasoltam a 90%-ot, de a leírásod alapján valóban megfontolandó a 30-40%-os töltési küszöb. -
-
Shadowfax
addikt
válasz
Akheron #1878 üzenetére
Ha gondolod, írhatsz néhány sort arról, hogy mennyire tartod valószínűnek, hogy tényleg összejön a fenti gép, a fenti áron. Mert egy kevés félelmem még nekem is van ezzel kapcsolatban.
Ööö... valahol az adatlapomon írva van, hogy jövőbelátó vagyok?
Egy dolgot érdemes tisztáznod, ha külföldről veszel HP-t: elfogadják-e itthon is a garilevelet, vagy sem. PeterkeT vagy xcbiker biztos tud segíteni ebben. -
Shadowfax
addikt
válasz
Akheron #1872 üzenetére
Én is azt a 407-410 körüli z61m-et terveztem megvásárolni, amit belinkeltél, de végül meggondoltam magam. HP-ból ennél jóval kevesebbért lehet kapni hasonló konfigurációjú nc-t a renew és egyéb programok keretében,
Egy ilyet linkelnél ide?Ami az említett Z61m-mel felvenné a versenyt az nc-k közül, az egy nc8430 : [link] szintén WSXGA+ felbontással, picit gyengébb procival és kisebb vinyóval: 479.988 Ft - EGY év garanciával (renew program).
Csak az nx sorozatoknál kapsz kedvezőbb árat, csodák nincsenek. -
Shadowfax
addikt
Szóval a Z úgy tűnik többet nyújt kevesebb pénzért, viszont nem tudom, mennyire strapabíró a legendás T sorozathpz képest.
Nehéz kérdés. Egyrészről a Z sorozat csak 2005 szeptemberétől van, ezalatt nem gyűlt össze olyan sok tapasztalat (vagy mind pozitív, ezért nem tudunk róla), másrészről a T sorozat számos extráját tartalmazza (pl. Roll Cage váz, Active Protection, stb.), tehát valószínűleg ez is egy jó, megbízható kis masina. Bár azt meg kell említsem, hogy a Z sorozatnál a fedlap nem minden esetben titánium-magnézium ötvözet, mint a T-nél (modellje válogatja). Illetve belül a műanyag részek a T-nél CFRP (szénszálas műanyag - erősebb és könnyebb), a Z-nél ABS műanyag (de ez is ütésálló).
Remélem, ez segít a döntésben. -
Shadowfax
addikt
Én igazából azon filózom, hogy megér-e egy hasonló felszereltségű T-s modell 120e -el többet.
Ezt Neked kell eldöntened. A T sokkal kisebb, vékonyabb, könnyebb, tehát ha mindennapi hurcolászásra szeretnéd, akkor mindenképp T60. Mondjuk ez itt hasonló felépítésben: [link] csak 60e-rel drágább. De ha Neked a szélesképernyős jön be, akkor vagy vársz, míg a T-ből is lehet kapni ilyet nálunk, vagy go for Z61m.
Esetleg még itt nézz egy árlistát: [link] -
Shadowfax
addikt
válasz
szilvaspet #1861 üzenetére
Az nem nyolc, hanem 9 cellás - és belemegy. [link]
Az optikai meghajtó helyére viszont nem tudsz plusz akksit betenni R50e-nél. -
Shadowfax
addikt
válasz
gattodire #1855 üzenetére
Hogy őszinte legyek, én nem rajongok a T30-ért... Asztali proci van benne, melegszik nagyon (az idle hőmérséklet 45-50°C körüli, de ha kicsit terheled, akkor 80°C fölött is lehet...) - ennek megfelelően a venti is elég gyakran jár, az akksiidő kevéske. Ráadásul elég gyakori, hogy hibás az egyik memória slot.
Vagy T23-mat nézegess, vagy T40-et. Szerintem. -
Shadowfax
addikt
válasz
gattodire #1851 üzenetére
Megérhet ennyit, de ehhez kellene tudni a pontos konfigot.
A support szerint DDR memória van benne, de bővítési lehetőségnek SD RAM-ot írnak!!!??
Nincs ellentmondás: a T30-ba ez a memória jó: PC2100 266MHz Double Data Rate (DDR) Synchronous DRAM (SDRAM), front side bus clock frequency 133MHz x 2, non-parity, 200-pin SODIMM. -
Shadowfax
addikt
Nos, milyen Energiagazdálkodási sémát használsz? Ui. ha valamelyik sémánál pl. az van beállítva, hogy 25 perc tétlenség után standby, 30 perc után hibernálás, s Te mondjuk 10 órakor hibernálod a gépet, majd 1 óra múlba felébreszted, akkor a Windows azt gondolja, hogy most 1 óra tétlenség volt (ergo több, mint 30 perc) tehát goto hibernálás again.
Tanács: az összes általad használt energiagazdálkodási sémádat (akkus is!) úgy állítsd be, hogy a ''standby'' és ''hibernate''-nél a ''soha'' legyen - így saját magad teszed készenlétbe vagy hibernálásba, s éleszted fel, s a Windowsnak se kavar be a dolog. -
Shadowfax
addikt
válasz
#90996736 #1800 üzenetére
ugye jól látom hogy ezen a képen egy R50-es van ? (azokon nincs tapipad)
A képen egy R60e van.Ezen sincs tapipad, ahogy az ''e'' végűeken általában.
(Én speciel jobban szeretem a pöcökegeret, a touchpadot ki is kapcsoltam.)
nekem az ilyen kategóriás notik között ez egy best buy-nak minősül. valaki megcáfolná ezt? olyan keveset látok itt (bocs, egyet sem ... ) hogy kételyeim támadnak.
Szerintem is nagyon jó vétel ebben az árkategóriában, ha a megbízhatóság, jó support és szervíz a fontosak számodra, s nem az überbrutál VGA.
- ilyen kijelző (XGA 1024x768) van más (R50/R51/-r52 stb) Lenovo (IBM) notikban is? szubjektív véleményeket kérnék hogy mennyi lehet a minőségromlás ha ennél (natívnál) nagyobb felbontást állítok ve, kb mit tapasztalhatok? (pl PH! olvasásakor a karakterek mennyire lesznek pixelesek, mosódottak ... stb)?
Natívnál nagyobbra nem tudod állítani a felbontást, csak kisebbre (pl. 800x600-ra).
Sajnos látszani fog a minőségromlás a képen, ez a TFT panelek sajátossága, nem márka- vagy notifüggő dolog.
Előfordulhat hogy ez a Lenovo és ez az R60e hasonló üzemidőkkel rendelkezik (4+ óra)?
Nem. Ehhez a Thinkpadhez gyárilag 5,2 óra, a Lenovo N100-hoz 3 óra akksis üzemidőt írnak.
Ha engem kérdezel, a két gép közül gondolkodás nélkül a Thinkpadet választanám. -
Shadowfax
addikt
A márkát az Everest írta ki, vagy belekukkantottál a gépbe?
Shadowfax mindenhol azt írjátok, hogy különböző tipsú ramokat nem szeretik.
Inkább úgy szoktam/szoktunk fogalmazni, hogy célszerű ugyanolyan márkájú memóriát venni, mint ami a gyári... De pl. a Kingston általában jól együttműködik más típusokkal is, kivéve egy esetet, amit egy fórumtárs írt le pár oldallal korábban.
Da a hynixek is mosel nyákkal készülnek nem ?
Rovernél érdeklődj, ő a szaktekintély memória ügyben. -
Shadowfax
addikt
válasz
Gogolak #1778 üzenetére
Rengeteget lendítene rajta a plusz félgigás memória. Mivel a VGA-d is a rendszermemóból csípi le a szükségest, ezért érzed kevésnek...
Amúgy az olvasottak alapján a Heroes V szó szerint zabálja a memóriát, tehát az 1 GB se biztos hogy elég lesz neki, esetleg kompromisszumokkal.
S igen, DDR2 kell a gépedbe: [link] -
Shadowfax
addikt
válasz
Blamazs #1758 üzenetére
Ha nem tapasztalsz semmi furcsaságot a Programok telepítése/törlésé-nél, akkor semmit. Nem érintett minden Thinkpad-et...
Amúgy leszedték már az oldalról: [link]
The PC-Doctor 5 for Windows files have been temporarily removed from this Web site. An updated version will be made available here shortly. We apologize for any inconvenience. -
Shadowfax
addikt
válasz
Waingro #1756 üzenetére
Futass egy PC-Doctort. [link]
Először csináld végig úgy, hogy nem mozgatod a notit, majd mozgasd meg a ''szokásos'' módon, ahogy a bootnál tovább tudod indítani...
Sajnos alaplaphibának tűnik így nekem első blikkre, de remélem, nincs igazam.
A többiek figyelmét meg ezúton felhívnám, hogy ha a System update vagy Software Installer frissíteni akarja PC-Doctor-t (PC-Doctor 5), NE töltsétek le, mert bugos verzió! [link] -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
válasz
Gogolak #1737 üzenetére
Azert fagyott le mert a mobilom becsongott a gep ,mellett jobb oldalt, a proci mellett.
Ott a vinyó van. A proci kb. középen van, a pöcökegér alatt.
Ugye nem tettem semmi kart a gepemben? Meg avval sem hogy ugy allitottam meg hogy kivettem az aksit?
Hát jót nem tettél vele az biztos, de ha baja lenne, már kiderült volna. No para.
Mindenesetre jobb, ha ezentúl messzebb teszed a mobilod a géptől. -
Shadowfax
addikt
DDR2 memóriának teljesen más foglalata van, a Te gépedbe csak DDR-t tehetsz. A márka nagyjából mindegy, viszont próbálj meg ugyanolyan memóriát beletenni, mint a gyári eredeti (típus, időzítés, sebesség stb.).
Nehéz tanácsot adni abban, hogy mennyire bővítsd, ez igazából pénztárcafüggő is, mert az 1GB-os modul nem túl olcsó. Esetleg ezt érdemes elolvasni: [link] -
-
Shadowfax
addikt
válasz
Gogolak #1717 üzenetére
Még azt szeretném megtudni , hogy nincs ez a sok IBM es util között egy sem amivel a proci hőmérsékletét tudnám látni?
Sajna, ilyen nincs. De vannak jó kis hőmérséklet progik a neten, pl. a MobileMeter (readme: [link] letöltés: [link]) ill. az NHC [link]. Ez utóbbi nemcsak a CPU és a HDD hőmérséklet monitorozására jó, hanem a proci feszültségértékeket lehet csökkenteni vele (kevésbé melegszik a gép és hosszabb az akksi üzemidő). (Sajna a Celeron M-nél nem lehet feszértékeket változtatni, de Pentium M és Core Duo esetén jó szolgálatot tesz ez a program.)
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
és az acces gomb win alatt továbbra sem működik
Taratis kolléga #1711-ben linkelt programon kívül még szükség van a Hotkey driverre is, hogy Win alatt működjön az Access IBM gomb. [link]
egyedüla bios frissítés nem ment, kicsit furcsállom is, hogy windoz alól akarta...
Ezt kifejtenéd bővebben? Ha a friss BIOS verziót letölti a System update (vagy a SI), akkor a progi jelzi, hogy a gép az okézás után újraindul, s a BIOS-t hozza be, ott pár igenelés után történik meg a frissítés. -
Shadowfax
addikt
válasz
Gogolak #1710 üzenetére
Ha az IBM-es programmal akarod csinálni: Start menü - Minden program - ThinkVantage cuccok közt kell találsz egy Create Recovery Media nevű cuccot. Ha megnyitod, ott van egy ''Create a set of Recovery Discs now'' nevű opció. Ezzel készítheted el az ún. Recovery CD-ket, amivel baj esetén gyári állapotra visszaállítható a vinyó. A rejtett partíció is helyreállítható vele, abban az esetben, ha olyan vinyóra teszed fel, amit nem particionáltál előtte (ha akár csak egy partíciót is talál, helyreállítja a rendszert, de nem kreál rejtett partíciót).
Ha készíted a Recovery CD-ket, akkor elsőként egy CD-t adj neki, mert arra kb. 5-600 MB-ot ír ki, utána újabb CD-t kér, ekkor már DVD-t is adhatsz, ez utóbbiból elég lesz 1 db is. (Tehát 1 CD+1DVD, vagy 6-7 db CD összesen a Recovery szett.)
A másik módszer a rejtett partíció kiírására: Acronis True Image használata (vinyó klónozás):
[link] -
Shadowfax
addikt
Ha ennyire felforrósodik, akkor ez nem normális... Ha garis a gép, akkor mindenképp cseréltesd ki.
Központi szervíz:
IBM Magyarországi Kft.
1117 Budapest Neumann János utca 1.
Tel.: (+36) 1 382 5885
Fax: (+36) 1 382 5501
Nyitvatartás: H-CS: 8:30-16:00 P: 8:30-15:00. Technikai szünet (!) 12:00-13:00 közt.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest