- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi®
addikt
-
Szabi®
addikt
válasz
MageRG #24037 üzenetére
Van egy kis homály és ferdítés az írásodban.
Az első : Nem a kétkezes kardokról kezdődött ez, hanem a másfélkezes kardokkal.
Második: Én is hoztam irományi bizonyítást arról amit állítottam, más is felvettette itt, a két kilós,1,5 kilós kardok vértezet ellen hatástalanok. Mert hajlanak, hajlékonyak.
Az, hogy neked milyen kútfőből jön az, hogy a középkori embereket, katonákat,lovagokat kímélték a könnyebb kardokkal, azt nem tudom. Ez valami modernkori liberalista eszme, rávetítve az 1200-as évekreUgyanis ez a kor nem a kíméletről szólt.
Harmadik: A vértezetet azért hoztam példának, hogy hátha lesz mellé egy kis logika, ami segít megvilágítani azt a tényt, hogy akkoriban minden baromi nehéz volt.Mindennek markáns súlya volt, amit Pl. egy lovagnak el kellett bírnia. Tudod annak a lovagnak akit 6 éves korától edzettek ....
És végezetül : Hátha negyedszer eljut a tudatodig, én lezártam, ha szerinted 50 grammos kardokat használtak, az sem érdekel.
Kellemes napot
-
Szabi®
addikt
válasz
MageRG #23987 üzenetére
12-13-14 században voltak 4 kilós másfélkezes kardok, ezt vagy megérted és elfogadod, vagy nem.
És az neked miért nem baj, és affektálsz rajta, hogy a fazéksisaktól kezdve a comb védőig 25-30 kiló is volt egy vértezet ?
Hétszáz évvel ezelőttről beszélünk, szted kit érdekelt akkor, hogy mi-milyen nehéz ?
Gondolod hogy kimentek a Human Rights munkatársai, és elvették egy lovagtól a nehezebb cuccokat, mert nem uniós ?
Már a kilencedik században élt az a hadászati nem, hogy "nehézlovasság"...
5 éves koruktól folyamatosan edzették őket. Olvasgass még kicsit a témában, mert nagy a köd jelenleg. -
Biga123
addikt
válasz
MageRG #23993 üzenetére
Azért van különbség a rugalmasra edzett (ezért nem törik) és a szottyatt kígyóuborkaként már a suhintás közben lefittyenő penge között.
Amúgy
Katana :
SpecificationsMass1.1–1.5 kg
Blade lengthApprox. 60–80 cm (23.62–31.5 in)
Mai napig fennmaradt kard , ezért gondolom h hiteles az adat.Ha ehhez hozzávesszük a keresztvasat + a markolatgombot , akkor a 2 Kg reális lehet .
De befejezem mert az lesz a vége h rendelek valami kardot
-
dobolan
senior tag
-
dobolan
senior tag
válasz
MageRG #23987 üzenetére
Szerintem a páncéltörés nem feltétlenül azt jelentette, hogy átvágta a páncélt, hanem azt, hogy annyira behorpasztotta, hogy vagy a koponyacsont, vagy a kulcscsont széttört alatta. Ehhez viszont tömeg kellett. A buzogányon van tüske, de úgy már szúrásról beszélünk. Amelyiken nincs, és könnyű, az a fenti esetben csak lepattan a páncélról.
Nyilván a végletekig nem lehet emelni a tömeget, mert akkor az emberi izomerő már nem elég a lendítéshez.
Amúgy a sütőtökös videóban látszik a legjobban, mennyire hajlik a penge. Szerintem egy felkötött egész malacot se tudnál vele kettévágni, annyira nincs merevsége a pengének.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
MageRG #23980 üzenetére
Nyeles szekercékről nem is beszéltünk amit 50-100m is elhajítottak
16szd már megjelent a szakállas (Kovás) lőfegyver, értelmét veszítették, ezek a fegyverek, átvette a helyüket, a pisztoly, puska, rapier, szabja, lovassági kard. Nem voltak már több réteges páncélok és társai, szerszámíj is úgy ment át rajta mint kés a vajon. Balliszta, és Vetőgépek helyett, ágyúk az egész haditechnika gyorsult.
#23979 Citroghost
Ohhh, i see... a kommentem akkor is illik ide + witcherhez vonalat vonniDanke bite.
-
Szabi®
addikt
válasz
MageRG #23980 üzenetére
Gondolod amikor egymásnak eset 4-4 ezer ember egy várvédő csata során, akkor ott szépen figyeltek arra, hogyan áll a kezükben a kard, és hová céloznak vele ?
Sztem ez egy elég hektikus dolog volt, és ütöttek, ahová értek.De elengedtem ezt, ti úgy gondoljátok, én meg így, ettől kerek a világ
-
Szabi®
addikt
válasz
MageRG #23973 üzenetére
Mert a nehéz darabokat nem is forgatták, azzal nem vívtak, addig ütötték-vágták egymást, míg az egyik ki nem fáradt, össze nem esett... A többi csak a filmekben van, hogy azzal precízen harcoltak. A másfélkezes kardokkal már trancsíroztak a szakirodalmak szerint.
Páncélok illesztéseit, és függőleges ütésekkel váll/csuklyát célozták, elég hamar belehetett rogyni. Ezek nem hosszú harcok voltak. És az sem elhanyagolható, hogy az akkori emberek genetikailag fejlettebbek/erősebbek voltak. Meg lehet nézni egy-egy feltárt leletet, milyen széles vállcsonttal rendelkeztek. Részben morfológiailag eltértek a mai embertől.#23974 Citroghost Te meg szimplán nem tudsz olvasni, vagy nem akarsz, ezért hülyeséget reflektálsz.
-
s7evcsenko
addikt
válasz
MageRG #22522 üzenetére
Ez valami vírus kereső?
Nincs semmi ilyesmi a gépen, csak a win beépített.
És friss win telepítés.dannyl:
Ott van.Köszönöm.
Mondjuk azt akkor sem értem, hogy a kereső miért nem találta meg?
Hacsak nem azért nem, mert most aktiváltam a onedrive-ot... de akkor meg hogy mentett ide?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest