Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• wipe00008

csendes tag

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy szerintetek reális, hogy egy tft monitor
    6200 óra után purcanjon ki. Persza a 3 éves gari lejárt, el lehet dobni. (viewsonic 17")
    Én úgy hallottam, hogy 20.000 órát kellene neki kibírni. Vagy a tömeggyártás okozta nezézségebe ütköztünk. Tudomásom szerint a régi, (IPS panel-es) külső tápos tft sokkal tovább bírták,mint a mai monitorok. Egy kis utána olvasás után, keresgélés után megtudtam, hogy akár 8-10 évet és 16.000 - 20.000 órát kibírtnak.
    Szeretném kérni véleményeteket ezzel kapcsolatban. Mostanában csak azt hallani, amint kihozzák a boltból, egyből lesz valamilyen problámája. Igaz 3 év garanciát adnak rá. De valakinek szerencséje van, még a gari időbe beleesik a hiba, valaki meg oldobhatja a monitorát.
    És azt is tudjuk, hogy nem olyan egyszerű megoldani a garanciális problémát, főleg ha interneten vásárolunk. Vannak azért megbízható boltok is. Saját privi vélemény.
    Amennyiben lehetséges, nagyjából meg tudnátok saccolni, hogy melyik tft típus mennyit bír? Köszönöm a segítséget előre is! Illetve használt régebbi tft-t (ami még minőségi anyagból készült, még súlyra is nehezebb)érdemes venni, vagy inkább újat? Mondjuk használt esetén nem tudjuk mennyi üzemórát ment.
    Várom a véleményeteket!

Én egy nec multisync lcd 1810 18" colos tft-t néztem meg az ebay-n. (kb. 8 éves) Nem tudom mennyit ment. Átlagos napi munkaidő használat mellett 9 óx5 nap x52 hét = éves szinten 2340 óra lenne. Ha igaz a 20 000 óra, lassan ennek is lejár az ideje.(8 évesnél 18720 óra) De feltételeztem, hogy ennyit ment! Azt pedig tudom, hogy a több mint 3 éves tft-m kb 7000 óra alatt megadta magát!
    Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák