- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
mex2020
csendes tag
Sziasztok...Nem tudom jó helyre írok e de lenne egy égető és számomra nagyon fontos kérdésem.
A lényeg a következő.
Egy bizonyos illetőt le tudok e tiltani a mobilomról?Ergo meg tudem e azt csinálni hogy ez a bizonyos illető engem nem tudjon felhívni?
Konkrétan ez a dolog velem történt méghozzá úgy hogy amikor az illetőt rejtett számmal hívom akkor kicsörög ha SMS-t küldök neki azt megkapja de amikor kijelzett számmal hívom akkor folyton foglaltat jelez nekem. Tehát az igazi kérdésem az az lenne hogy van e ilyen lehetőség szolgáltatóknál vagy más módon hogy engem azaz egy bizonyos számot le lehet e tiltani.
Előre is köszönöm a segítségeket ! -
club1
veterán
Az antennára kábellel tudsz rácsatlakozni, egy jobb GSM antennával nyert térerő elveszik kb. 2-10 m kábelen (kábel minőségétől függően). Létezik a szolgáltatóknál jelerősítő is, ezt egyéni ügyfelekhez az ára miatt nem teszik ki, csak havi néhány százezret (inkább fél milka felett) forgalmazó ügyfelekhez. De itt is inkább az utóbbi időben antennát szoktak állítani a bázisállomáson.
Amit kicsiben lehet használni, azt egyelőre itthon a Vodafone forgalmazza csak, ez a femtocella, ennek működéséhez viszont szükség van a helyszínen egy vezetékes szélessávú internet kapcsolatra. -
tototos
addikt
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy van-e valami technológia amivel térerőt lehet növelni egy adott helyen? Olyanra gondolok hogy kirakok egy antennát a tetőre és akkor mint egy jeltovábbító működik.
-
tomp
félisten
Telenornak írtam egy térerős panasz levelet. Thököly úti lakásban 3G nincs, gsm alatt megszakadnak a hívások. Remélem tudnak vmit csinálni. Különben elmegyek. De ezt is megírtam.
-
baderoli
tag
Sziasztok!
Tervezek venni egy Tés mobilnetet Mogyoród környékére, Kukuk-hegyre. A szolgáltató
oldala szerint van lefedettség, de én nem nagyon bízok ebben az infóban. Van esetleg valakinek tapasztalata a közelben?Üdv!
Olivér -
rob85
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy iroda, ami sajnos szinte tökéletesen árnyékolt. Tud valaki
valamilyen lehetőleg olcsó eszközt, amivel egy kb. 30m2-es irodában
javítható a térerő vétele? /T-mobile/
Köszi előre is!Üdv!
-
Jadro
veterán
Ez nem így működik hogy minden négyzetcentiméterre ugyanolyan fullos lefedettséget csinálnak. Nyilván ez lenne az ideális, de egy Mátra a nehéz domborzatával és ritkább népsűrűségével ne legyen már ugyanaz a kategória mint az Alföld.
Nyilván a hegyeken nehezebb megoldani, több eszköz, több pénz kell. Ha megéri, akkor fejlesztik, de a két szép szemedért nem fog beleölni senki sem egy valag pénzt.
-
Sztbeni
őstag
Most nézegettem, a lefedettségi térképeket, és lehangoló amit találtam. Észak Mo-n olyan rossz a lefedettség, hogy hihetetlen. Mátra környékén és az Aggteleki nemzeti park környékén szinte nincs lefedettség. Amikor pár éve arra jártam, akkor se volt jó, és az évek alatt se javult. Nekem ne verje itt magát egyik szolgáltató sem a nagy lefedettségével, ok hogy az alföld minden négyzetcentiméterén van háló, de ahol van hegy, ott borzalom.
-
club1
veterán
Túl nagyban gondolkodsz. Panelban megvan a 300 m2 alapterületen az 5 előfizető, kertvárosban nincs. Azaz ha sok a panel (lakótelep) és az új megfelelője a lakópark nálatok, akkor van esélyed, hogy 5 éven belül megjelenik nálatok a Digi. Minél kisebb viszont a népsűrűség, a Diginek (és a többi vezetékes internet szolgáltatónak egyaránt) annál kisebb érdeke fűződik a területhez. Mivel a Digi olcsóbb mint a többiek, ezért neki nagyon fontos, hogy a sűrűbben lakott helyeket fedje le.
-
taxy88
aktív tag
Akkor mi soha ne is számítsunk digire?Adott egy 2200hektár(22millió m2) terütletű város.Ami azt jelentené, hogy több mint 360ezer előfizetőre lenne szükség.(sztem ennyi még pesten sincs).Egyébként Hódmezővásárhelyről van szó ami egy 60ezres város.Itt csak a méreg drága és lassú t-home van.
Lehet rosszul értelmeztelek -
club1
veterán
Fibernetet inkább ne akarjál. Digi meg oda megy, ahol 300 m2 alapterületen van legalább 5 előfizető. Magyarországon a 4. (és egyetlen szabad) 900 MHz-es frekvenciára kiírt pályázat eredménytelen volt, mert a pályázók nem mertek elégséges mennyiségű pénzt beletenni, mivel (joggal) félnek attól, hogy a meglévő három szolgáltatónál (akik egyébként lefedik a fizetőképes lakosság 3/4-ét) abban a pillanatban a havi 30-50 GB mobilnet 4-5 ezer Ft lesz, ahogy a koncessziót megnyerik. Ennyi, nem érdemes ragozni...
-
taxy88
aktív tag
Békés megyei tapasztalat:végig a Román határ mellet egyetlen szolgáltatónak volt 3g lefedettsége.Ez pedig a román vodafone.A vicc hogy még Békéscsabán is volt és csatlakozni is tudtam rá.
Valaki nem tudja esetleg ,hogy itthon mikorra tervezik a 900mhz-es 3g hálózat építést?
Nincs mindenhol ám fibernet meg digiSzándékos vidék pusztítás
-
tomp
félisten
Tegnap felhívtak a Telenortól és válaszoltak a térerő kérdéseimre.
2-es vili Fővám téri állomása: sajnos az állomás majdnem tökéletesen szigeteli a frekvenciát. Majd a 4-es metró átjáró megnyitása után remélik, hogy jobb lesz a vétel. De erre majd jövőre térjek vissza. 4-es metró UMTS lesz e? Jövőre kezdik meg a technikai kiépítést a gsm-nek. Az umts ügyben térjek vissza jövőre. Földalatti, 2-3-as metró UMTS? Ez évben nem lesz, viszont az 5éves fejlesztési tervezettben szerepel! Még hozzátették, hogy a metrón sohasem lesz 100%-os tökéletes gsm(ez által umts) lefedettség. Mivel kanyarokban árnyékolás jön létre és nem rakhatnak minden kanyarba antennákat. -
Landsmann
addikt
Úgy, hogy látni látja atelefon, nem takarja le avételt tereptárgy. Annak ellenére, hogy a tlefon látja, tuti nem tudna ráállni, ahhoz messze van. Ugyanúgy, mint nálam, mikor én is rányomkodtam hálózatválasztásra, többször láttam román hálókat, de egyszer sem tudtam ráállni. Légvonalban a határ 35 km. A bázisállomás ettől csak messzebb lehet. Még ha minden klappolt is volna, ráállni akkor sem tudtam volna, hiszen mint tudjuk, az elméleti hatótávolsága egy mobiltelefonnak és bázisállomásnak 35 km. Annál érdekesebb volt viszont, mikor szerb hálókat is láttam, noha a szerb határ légvonalban 130 km. Az ok pofon egyszerű. A rádióhullámoknak nem csak a tereptárgyak, épületek, fák állják az útjukat, hanem bizonyos légköri zavarok is. A légköri viszonyok ugynakkor a rádióhullámok terjedés is segíthetik. Jól tudják ezt a rádióamatőrök és a Tv DX-ezők. Hiába látta a telefon A szerb hálózatokat, technikailag arra semmi esély, hogy rá is tudott volna állni a telefon.
-
tomp
félisten
Tegnap vettem észre egy érdekes dolgot. Ha 3G-n elindítok egy hálózatkeresést a konyhában, akkor megjelenik a következő: "O2 SK" Hogy a fenébe fogja a szlovák O2-t? Határ kb 22km-re van.
GSM-en nem látja csak 3G-n. Pedig nem tud a telóm 900-as UMTS-t. -
tomp
félisten
Pár éve vodás telóval elindultam a városba. Volt egy utca ahol 1-2vonal térerő volt és legtöbbször eldobta. Most szintén vodás simet beraktam a telóba és bekapcsolt 3G-vel elindultam. Egyszer csak 3G elmegy, majd gsm térerő lemegy 2-re. Fél perc múlva "Csak segélyhívás" Pannon sim bele: Egyből 3G-n kapcsol be a teló és 2-3Mbitet nyom. hopp
Nem messze egy faluban állítólag van vodafone gsm lefedettség. Az ismerősöm meg kénytelen volt függetleníteni a telóját és Telenor simet belerakni. Mivel a térképpel ellentétben Vodafone nem volt.
De van pár érdekes dolog: pl Rudabánya Vodánál csak gsm van. Telenornál meg UMTS. -
club1
veterán
Leírtam már, hogy földrajzi alapon a Vodafone 2G lefedettsége a legkisebb az országban (ez mérésen, illetve modellezésen alapul), viszont a 3G lefedettsége a legnagyobb. Nem véletlen az, hogy az eldugott helyeken dolgozó szervezeteknek (nemzeti parkok igazgatóságai, egyes hatóságok, erdészetek, stb...) eszükbe sem jut a Vodafone. (Nekik egyébként érvágás volt a 450 MHz megszüntetése.) Lakott területeken persze nincs nagy különbség a szolgáltatók között, kivéve talán a GSM/UMTS hálóik terheltsége és így a minőségi mutatóik tekintetében.
-
Sztbeni
őstag
Sopron környékén sok kis faluban nem túl jó a lefedettség. A T-Mobile igen gyenge sok helyen, a Telenor elmegy, de igazán jó jele csak a Vodának van. Itt van pár kép, amit hálózatkeresés után fotóztam:
Egyik délután fél kettőkor:
Másnap délelőtt:
És még hogy a Voda lefedettsége a szar...
-
tomp
félisten
Most Kazincbarcikán vagyok. Eddig 1x volt olyan, hogy lement 1vonallal a térerő. Illetve 1x dobta el az UMTS-t, de egy 3G ki-be után rögtön visszajött. Alapesetben folyamatosan maxon megy és stabil. Egy vodás utazzon Budapest - Miskolc között vonattal! Haját fogja tépni a villámgyors GPRS miatt.
No de miért is volt a puszta közepén UMTS?
Eddig itt az elért sebesség le: ~350kb/s (3,6Mbitet tudó mobil) -
Sztbeni
őstag
Igen. Ez igaz, de szerintem legyen jó 3G az EDGE helyett
. Én maradok a Vodánál, ráadásul nem csak nagyobb a 3G-jük, hanem jobb is. Telenornál például a speedtest.net 120-as pinget írt 2-es letöltéssel és 0,5-ös feltöltéssel, a vodánál meg 50-es ping, 4-es le, és 3-as feltöltés
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest