Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fecdzo

senior tag

válasz aAron_ #7131 üzenetére

Szerintem alkalom adtan megverheted a piacot. Hosszutavon nagyon nehez. Viszont adok kedvcsinalot: [link] Itt hitelesitett hedgefundok publikalt szamlai vannak. A strategiakra rakeresve sok sok iras van a neten. SSSRN is rengeteg jo paper van. Oda mar kell azert vagni az angolt es a matekot is, de par eleg jol ertheto.

En most keszulok nekimenni a CFA-nak, mert most nincs felesleges 150.000 usdm, hogy a kolumbiai egyetem MFE programjara jelentkezzek. Sok terulet ismerete kell szerintem, hogy jobb esellyel csinalj penzt. En a fundat sokaig melloztem, plane a matekot, de megis azokkal uj tavlatok nyiltak meg. Viszont az evek alatt egyre kevesbe lettem kockazatvallalo, ezert mas pszicho buktatokkal kell megkuzdenem.

Meg valami. SOSE ADD FEL!!! Kozhelynek hangzik, de en mar joparszor hagyhattam volna az egeszet a fenebe. Sokmindent megeltem a piacokon, de meg itt vagyok es manapsag elegedettnek is mondom magam. 30% eves szinten eleg. Ennel tobb mar a hedge fundok terulete. Nem gondolom h jobb vagyok naluk. Viszont akarok olyan jo lenni. Es leszek is! Az o jatekteruletukre kell evezni, ahhoz pedig a technikai elemzesen felul joval tobb kell.

A nuclear phinance foruman kirohogik a TA-sokat. Nekem volt szerencsem talalkozni egy mareknyi emberrel akik TA alapon kereskedtek konzisztensen. Viszont ok is birtokaban voltak olyan tudasnak, amit a TA nem, csak a statisztika es matek tanit meg (eloszlasok, variancia, kovariancia, kointegracio, momentum stb...)

A technikai elemzes ugy gondolom most egy olyan fordulopont elott van, hogy vagy fennmarad, vagy eltunik a sullyesztoben. Ez egy nagyon jo video a fenti ellentetrol (TA vs quants) vagyis inkabb traderek vs akademikusok, de ugyanaz...

Vagy az inside the black box illetve a wall street code is roppant tanulsagos. Nezzetek meg. Fent vannak youtubon, persze angolu.

Az arfolyam legyen veletek!

Új hozzászólás Aktív témák