Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frank.B
csendes tag
Reggel ébredés után azzal kezdtem, hogy elolvastam a válaszodat, Zsiday Viktor írásának az üzenete átjött. Teljesen. Megmondom, hogy mégis miért váltottam át reggel a pénzemet. Leginkább portfolio-t és hvg-t olvasok. A Fecdzo által ajánlott Inside Job-ot is megnéztem az elmúlt egy héten durván négyszer. Azért ilyen szokszor mert a legtöbb közgazdaságtannal kapcsolatos fogalom ismeretlen számomra. (Fősulin volt ugyan makro- és mikroökonómia is, de akkoriban tölteléktárgynak tartottam, nem foglalkoztam vele) Tehát amennyire én látom a Fitchtől sem számíthatunk jobb minősítésre, az IMF-fel való tárgyalásokról is nagyon vegyes információk keringenek, a jövőre életbelépő változásokat pedig nemzetközi szinten igen negatívan fogadják. Ezek összessége számomra tudod milyen jelentőséggel bír? Semmilyennel.
Az említett bizalmatlanság és félelem viszont olyan mértéket öltött (esetemben) amit még soha sem tapasztaltam. Volt már úgy veled, hogy alszol de mégsem alszol. Talán alvás paralízisnek hívják, máshol insomniának. 3 órát "aludtam" de az alvás kb. minden percére emlékszem. Itt chartok, ott elemzések, amott elemzések. Meg ehhez hasonló képek sokasága keringett. Mikor lenyomtam az ébresztőt úgy érztem, hogy olyan 24 órát aludtam, de a szemem égett és ásítoztam, arról a mélyről jövő savas gyomorszorongató érzésről ami az egészet kísérte meg inkább nem mondanék semmit.
Ott van a kognitív disszonancia amivel nagyon nehéz megküzdeni. Ugyanannyi jót hozhat mint amennyi rosszat. Úgy látom, hogy a tőzsdézés területén is ez lesz a legnagyobb ellenségem.
Szóval ébredés után, ilyen közérzettel, tudatában annak Viktor írásával, gyakorlatilag magamtól mentem pénzt váltani anélkül. Frankra esett a választás. Nem nagy pénzről van szó. Nagyjából ötszáz ezer forint. Januárban ha el tudom adni az autómat, veszek helyette egy olcsóbbat, és a különbözetet szintén valutába teszem.
A rettegésből egyszerűen elég volt. Noha tudom, hogy a félelemnek reális alapja -egyelőre- nincs, még sem tudok higgadtan cselekedni.
Végülis a tájékozatlanságom az ellenfelem, de túl nagy a (mesterségesen?) keltett feszültség ahhoz, hogy nyugodtan olvasgassak. Most ezt a minimális megtakarítást biztonságban érzem. Így már nyugodtabban tudok olvasgatni. Lehet, hogy nagy pofára esés lesz a vége, mert néhányan mondták a Frankba ne.
A telefonom is végelgyengült ma, szóval reggel pénzváltás után volt egy köröm vöröstelefonosbótban is, és még nagyon messze a nap vége.(Este 10)
Bocsánat a hirtelen témaváltások miatt. Inkább be is fejezném.
Minek a rövidítése a tpl?
Most már az indikátorok miatt is várom a webináriumokat.Most eltűnök egy-két napra, hogy végre tanuljak is, ne csak a számat jártassam. Legközelebb témába vágó kérdésekkel szeretnék visszatérni.
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű! HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- 2025.10.29 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro 7 (RTX 5070Ti / 5080 / 4080 / 4090)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE VERSA H17 600W
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő