Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Magisk
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huma
addikt
-
Huma
addikt
Én a fekete teát jobban szeretem mint a zöldet. A fermentáció miatt nincs olyan jó beltartalmi értéke, viszont karakteresebb az íze. A fehér teának elég jó íze van. Oolongot pedig még nem ittam.
-
Huma
addikt
A tea (főleg a zöld) nagyon egészséges, csökkenti a szabad gyököket, gátolja a rák kialakulását, jó étrendi hatású és nagyon jó beltartalmi értékei vannak.
Míg a kávénak (erről nem sokat tudok) gondolom nincsenek ilyen jó beltartalmi értékei ezenkívül pörkölik ami tudomásom szerint csekély mértékben rákkeltő.
Ennek nem néztem utána:
Szerintem maga a koffein nem káros. Lehet, hogy van vérnyomás növelő hatása de ez nem túl drasztikus, csak az arra érzékenyekre ill a magas vérnyomásban szenvedőkre ártalmas. -
Huma
addikt
válasz
szandisas
üzenetére
A zöldben és feketében is sok van. A gyümölcsösökben egyértelműen nincs, kivéve ha van benne igazi tea is. Amúgy tudomásom szerint a koffein(tein) tartalma a kávéhoz viszonyítva 100-200%. Ezen kívül a hatása hosszabb ideig tart mint a kávé esetében.
Szerk: Persze sok minden módosítja a koffein tartalmat. Milyen erős a kávé, tea (mennyit raksz bele) milyen volt az időjárás mikor begyűjtötték, honnan, mikor, milyen fajta.
[Szerkesztve] -
Huma
addikt
Nemrég vettem Gyömbéres rooibos teát (csipkebogyó és citromfű is van benne). Finom. Érdemes kipróbálni. Az egyetlen hátránya az, hogy drága. 570Ft volt a doboz ami 30g. Mondjuk még mindíg olcsóbb mintha üdítőt vennék.
-
Huma
addikt
Kösz a választ.
Raku-t nem veszek mert drágább mint amennyit megér nekem (egyenlőre). Ha nagyon megtetszik lehet, hogy később majd veszek, addig megteszi valamilyen pohár is. Amit te írtál azt egy személyre írtad? Úgy kb 2dl? Úgy tudom, hogy először csinálnak egy tömény kivonatot (csaszen-nel felhabarják), majd azt osztják szét több bögrébe és felhigítják. -
Huma
addikt
Engem nem érdekel ki mikor regelt, nem ez alapján ítélem meg az embereket. Lehet, hogy hülyén hangzik, de egyfajta tisztelet a másik irányában, hogy tisztán és érthetően fogalmazza meg a mondandóját.
Itt nem a mostani hozzászóláson volt a hangsúly. Olvastam tőle olyan hosszabb szövegeket, hogy lefáradtam mire értelmeztem. Igazából amit most leírtam úgy hangzik mintha valami sznob irodalmár lennék. (nem vagyok az)
Egyszerűen csak nem értem miért ír így amikor rendesen is leírhatná. Semmivel sem kerülne több fáradságba.
De nem akartam vitatkozni úgyhogy most abba is hagynám.
A maccsa zöld tea amit a japánok és a kínaiak (ők gondolom máshogy nevezik) isznak.
Nagyjából tudom, hogy kell elkészíteni csak az arányokra lennék kíváncsi. (víz/teafű)
mod:
Interneten rendeltem nem boltban vettem így nem tudom megkérdezni a receptet.
[Szerkesztve] -
Huma
addikt
Tudja valaki hogy a maccsa-t, hogy kell elkészíteni?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Anyagi helyzetek és életutak
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Pedig már meg akartam szerezni a Rosetta követ hátha könnyebb dolgom lesz.