- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
st6969 #23593 üzenetére
OTA valóban ezt jelenti eredetileg.
Ez ebben az esetben a TCL-nél annyiban más hogy nem találja meg online, mert még nem adták ki mindenki számára. Hanem egy pendrive-on kell a TV-nek megmutatni. A többi már így folyik ahogy írtad és ahogy kell.
Feltehetően azért Telegramra kerül fel mert így egy korábbi fázisban jutunk az új verzióhoz és nem kell külön nagy darabszámú tesztelő csapat, csoport készülék típusonként. Mert azok mi vagyunk. Van aki ezt szereti és élvezi. Mint én is.
De azoknak akik úgy akarják használni mint a többi márkánál és mint ahogy írod annak meg kell várni az internetes automatikus frissítést, mert azért jön ott is. Így pont ugyan annyi frissítést fog kapni a TCL TV is mint a többi ismert márka, azaz az élettartama alatt max 1-2-t...
-
-
mikrofon
veterán
válasz
Peterka31 #22739 üzenetére
Jól érted.
Annyi kiegészítés, hogy az újabb tv-k új FW-vel már jobban lekezelik. Mert nem az egy másodpercet és a 60 vagy 100 vagy 120Hz-et veszik figyelembe, hanem hosszabb egységet. Tehát nem lesz hiányzó pixel mert nem hagyja ki egyet sem.
Tehát 5mp alatt 5x24 képkocka az 120 így egy 120Hz-es panelnél ez lehet az egység. A nem egész FPS-es is hasonló csak sokkal bonyolultabb az algoritmus.Az emberek 90 vagy 95% már nem látja ezt így. Lehet hogy te pont az érzékenyebb kisebbségbe tartozol. Vagy valami régebbi FW van a gépeden nem jó algoritmussal.
Egy manuális frissítést próbálj meg . Hátha segít.Az oka nem a gyártó hanem az alap Android TV rendszer....
Ezért okoz az Android alapú tv-boxoknál is problémát még a mai napig is.
Állítólag az Android tv v12 oldja majd meg mert vissza került bele az amit valahol a v9 környékén kiszedtek, vagy módosítottak.
De még így is kell hozzá hogy a lejátszó szoftver vagy streaming alkalmazás is módosítva legyen ennek megfelelően. Az meg ugye nem a hardver gyártótóin meg az FW fejlesztőin múlik majd. -
mikrofon
veterán
válasz
Peterka31 #22736 üzenetére
Ez az AFR hiányára utal. Ha ezt látod és ennyire zavart akkor ezen külső lejátszóval lehet csak segíteni. Ha tárolt tartalmakat akarsz így nézni akkor egy olyan boxra van szükséged amin CE fut. Ha a DV tartalmak is érdekelnek l, akkor az a drágább kategóriában jól működik. Pl a homatics box r 4k plus valamelyik változata már nagyon jól dolgozik. A legolcsóbb változata a Nokia 8010.
Ebben a topikban rendszeresen beszéd téma: [link]
Korábban milyen tv-n és milyen lejátszóval néztél filmeket hogy ezt nem láttad? -
mikrofon
veterán
válasz
Parmezan77 #22463 üzenetére
Én sem értem ezt az időnként elő jövő feketézést.
Mert vagy nagyon sok itt a kéményseprő aki a sötét keményebben meglátja a fekete kormot.
Vagy valami baj van.
Néha van egy két film amiben valóban nem fekete a fekete, vagy ugye pl az appleTV alkalmazásnál volt probléma hogy szürke volt az alsó felső sáv, vagy amikor a film része a csík és emiatt nem olyan fekete. De alapvetően jó minőségű film vagy streaming esetén is fekete az a fekete, akár a sávok, akár a szöveg körül, ahogy fotóztad, vagy a sötét jelenetekben.
Így amikor én nem feketének látom akkor abban biztos vagyok hogy a képanyag hibája.
Szerencsére én szinte csak sötétben, teljesen sötétben nézek filmet. Még a hosszabbítók se világítanak. Ilyenkor is fekete a fekete és nem sötét szürke. Ilyenkor mikor előjön ez a téma, pár napig szoktam figyelni és ilyenkor is fekete.
De lehet csak nagy szerencsém volt a TV-vel -
mikrofon
veterán
válasz
ricsik #22015 üzenetére
Én c825-ön használom már jó ideje és minden jól működik. Persze én a saját rendszerét a TV-nek nem használom csak HDMI-ről táplálom.
Nekem nincs ilyen air... értesítés, nem is volt így nem kapcsoltam semmit!
Helyette van egy olyan, hogy Soundbar-t csatlakoztattam e-ARC felületen így álltsam be.
Csak nem értem mit szeretne, mert minden be van állítva...
Ezzel találkozott már valaki? -
mikrofon
veterán
válasz
BB555BBB #21834 üzenetére
JBL bar 1300 esetleg JBL bar 1000
Igen jól szól és jó a térhatás is. Persze Soundbar szinten. -
mikrofon
veterán
válasz
boborján2 #21067 üzenetére
Hátul a kikapcsoló nyomógomb mellett/alatt/felett van egy másik kis két állású kapcsoló ez kapcsolja ki és be a mikrofont. Ha be van kapcsolva a mikrofon akkor fehér a LED ha ki van kapcsolva akkor több színes LED világít. Ez mindig is így működött.
Keress vissza itt a topikban mert rendszeresen előjön ez a téma és mindig ez a válasz.
Ha ki van kapcsolva akkor világít a több színes LED..... -
mikrofon
veterán
válasz
szkutyi #21042 üzenetére
Szinte csak HDR vagy DV tartalmat nézek mostanában...
Így nekem a fényerő fontos és igen jelentős különbség már néhány száz nit is nem hogy a többszöröse. Ki kell próbálni normális tartalommal...
SDR TV adásokhoz biztos nem vennék ilyen tv-t. Mondjuk semmilyet se mert olyat nem nézük.100nit az elég alacsony. Mondjuk lehet hogy az LG-nek ez áll jól.... Vagy legalább ez megnyugtató....
Fényképszerkesztésnél is 120ni-re kellene kalibrálni. De én itt is inkább 160 nit-re kalibrálom a monitorjaimat, mert utálok tök sötét szobában ücsörögni órákon át....
-
mikrofon
veterán
válasz
rumkola #21039 üzenetére
Hát akinek nem elég a tcl annak úgy tűnik még ennyit rá kell szánni.... Jobb mint a folyamatos elégedetlenkedés...
Pedig szerintem egy c835/845 már igen jó szint. Mondjuk én a c825-ömre se panaszkodom. A c728 után úgy gondolom igazán látványos előre lépés volt. Azóta is elégedetten használom. Persze néha felmerül bennem hogy az újabb fényereje valószínűleg megérne egy frissítést... De aztán leülök és nézek egy jó minőségű DV vagy HDR filmet és megnyugszok hogy jó ez így...
-
mikrofon
veterán
válasz
Imi1981 #20845 üzenetére
Amíg nekem úgy volt beállítva, addig rendszeresen megjelent jobb felül egy kis értesítő ablak, hogy használjam a személyre szabható Google TV rendszert. Úgyhogy átváltottam arra aztán meg is szűnt ez az értesítés. Kb 5-10 perc volt teljesen beállítani. Én se használom a rendszerét csak külső lejátszókról használom kijelzőként.
Képminőség és beállíthatóság terén nem volt különbség a basic és GoogleTV mód között. -
mikrofon
veterán
válasz
LLKobe #20750 üzenetére
Nem véletlenül mondjuk többen is hogy az igazi élményhez egy külső lejátszó kell....
Minimum egy Firestick 4k max. De én pl egy ideje Fire TV Cube 3rd-t használok. Majdnem mindent tud amit kell....
Egy DuneHD Homatics meg várja a polcon hogy végre kijöjjön a hónapok óta ígért firmware fejlesztése. Csak sajnos lassan elmúlik a remény.... -
mikrofon
veterán
Van már arról tapasztalat vagy információ, hogy a c825\35\45 esetén a v592 firmware az már jó-e vagy ugyanúgy sötét lesz a DV mint a v590-es firmware-val?
-
mikrofon
veterán
válasz
EquinsuOtcha #20630 üzenetére
Még jó hogy kettőt is elégedetten használok Amerika egyik legnagyobb TV gyártója termékéből...
Mert ugye biztos tisztában vagy a TLC márkával.... -
mikrofon
veterán
válasz
EquinsuOtcha #20601 üzenetére
Még azért is jó a PH mert megjelennek ilyen alakok akik ontják a szakértelmet és a releváns véleményt.
Egy biztos Samsungon DV nem lesz sötét de még problémád se lesz vele. Térj vissza arra a vonalra.... -
mikrofon
veterán
válasz
ricsik #20454 üzenetére
de nem küldi ki egyszerre a tv-re és az optikaira a hangot, ami nekem fontos.
Ez neked hiba. De akik használják az optikai kimenetet azok 99%-ának nagyon jó, mert ha optikán kötik az erősítőre akkor nem kell némitani a tv-t hogy az ne szóljon és így nem látszik a némítás jele folyamatosan.... -
mikrofon
veterán
válasz
Parmezan77 #20446 üzenetére
Nah ezért kell felrakni, mert kipróbálod és lehet neked jobban tetszik. Ha pedig nem jön be vagy hibás, akkor megy vissza egy img, aztán második lépésben az eggyel előbbi OTA
-
mikrofon
veterán
válasz
szkutyi #20433 üzenetére
Szerinted azért van a korábbinál zárójelben mert nem jó rá?
Vagy azért mert igazából nem ahhoz készült de akár ahhoz is jó lehet?
Én c825-ön használom őket. Mondjuk nekem egyelőre a 587-es van rajta. Mert túl gyanús hogy ilyen gyorsan jöttek ki ezek az FW-k így kívárok. De a c825 már régóta zárójelben van és én felteszem őket rá pont azért mert ott van zárójelben... Mert számomra azt jelenti, hogy akár ahhoz is jó.....
Miért lenne ott valami ha ahhoz nem jó vagy nem ajánlott!?De pont azért kérdeztem mert hátha valamit nem veszek észre vagy rosszul értelmezek.
De természetesen attól hogy jó valamihez egy adott FW még lehet hibás. Ennél most többen is jelezték elég konkrétan itt is.
Korábban az 582-re is írtad hogy nem jó csak az új típushoz. Ezt pedig itt többen cáfolták, bele értve engem is. -
mikrofon
veterán
válasz
szkutyi #20430 üzenetére
Telegram csoportban a legújabb verziónál ezt írják:
TV models ....C745 & C845....C955 (Japan)
C735 & C835 & C935.......(C728 & C825)
V8-T615T03-LF1V590.000829Tehát igazából csak a Japán és a c728 valamint a c825 van zárójelben. Így nekem az következik hogy ez mindegyikhez jó.
Ezért kérdeztem hogy miből következtetted ezt ki. -
mikrofon
veterán
válasz
Solymi81 #20368 üzenetére
"...kezdem el megnézni, hogy filmeknél milyen."
Ez maradjon is így mert nagyon jó készüléket vettél. De a tesztábra és tesztvideó nézegetők ennek is meg látják a hibáját. Olyat is ami film nézés közben nem jön elő.Ha pedig filmezésre használod és nem tesztelésre, akkor hidd el a miniLED is tökéletes lenne, bevilágítás ide- vagy óda, mivel a mellette lévő nagyon világos képrészlet miatt nem veszed észre, csak ha direkt ezt nézed és keresed.... C825; C835 vagy a c845 mind nagyon jó képet adnak filmezéshez. Jobbat mint a C7xx széria...
"...veszek egy rendes OLED-et vagy Miniledet 2-3 év múlva."
Azért erre kíváncsi vagyok: mit nevezel rendes miniLED-nek? -
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #20366 üzenetére
Igen! Erről itt is volt már szó és pont arra jutottunk, ami az általad linkelt felső képen is látszik, a képen a felső csík látszik mert alatta nagyon világos téma van. Míg az alsó fekete csík nem látszik, mert ott nagyon sötét a kép széle!
Középső képen is ez látszik, csak mivel ott szinte mindenhol világos a képszéle, így alul és felül is világos a fekete csík. -
mikrofon
veterán
Plusz egy ajánlás. Simán megéri az árát.
Ráadásul ha nem sürgős akkor megéri várni egy kicsit mert következő hónapban jön az új verzió belőle így a mostani verzióból biztos lesz akció, vagy eladó használt. Pl én is cserélni fogom az enyémet...
A mostani verzió is nagyon jó és ajánlott. Akkor éri meg az új ha olyan házi mozi erősítőd van ami kezeli a TrueHD vagy DTS-HD hangokat és nézel is ilyen tartalmú offline anyagot. -
mikrofon
veterán
válasz
nicu71 #20262 üzenetére
Hát szerintem mikor 3 frissítés ilyen gyorsan jön ki egymás után, akkor az lehet, hogy ez elsőben kipróbáltak valami és az rosszul sült el, amit a másodikkal megpróbáltak javítani de az rosszabblett, így a harmadikkal visszaállítottak egy korábbit, amig nem sikerül rendesen megoldani....
-
mikrofon
veterán
válasz
winters123 #20286 üzenetére
és ott mit írnak az új FW-ről? Sötét vagy nem?
-
mikrofon
veterán
Az lenne a kérésem, hogy akinek van Prime Video előfizetése, az legyen kedves belenézni a The Terminal List sorozatba. Kíváncsi lennék kinek mi a véleménye az itt látható hdr10+ képminőségről. Az igazi az lenne ha valakinek van más fajta hdr10+ megjelenítésre képes tv-je és azzal is össze tudná vetni, hogy ugyanolyannak látja-e.
Van több lejátszóm, mindegyikkel kipróbáltam és ugyanolyan. Viszont nincs több hdr10+ képes megjelenítőm így ezt a részét nem tudom összehasonlítani.
-
mikrofon
veterán
válasz
szkutyi #20128 üzenetére
A gyártó szerint is jó rá és tökéletesen működik.
Olvasd vissza a HSz-eidet a saját TV-del kapcsolatban..... olyan hibákat írtál róla amelyek ha valóban így vannak akkor az már a hibás kategória...
Rengeteg HSz-ed szólt ezekről....
Vhiktor egy konkrét típus egy konkrét példányát írta. Az hogy ez össze vág a te véleményeddel még nem általános hiszen mások mást tapasztaltak. -
mikrofon
veterán
válasz
szkutyi #20035 üzenetére
Nézzétek meg Disney+ -on a Préda (2023) filmet!
Az is undorító?Ha igen akkor a DV nem nektek való. De attól még nem lesz sz@r.
Fényképezésben is van egy hasonló jelenség. Van akinek a túl szaturált túl élesített agyon dolgozott mobilos képek jönnek be. Nekik hiába magyarázod, hogy pedig ez a fényképezőgép és objektív páros szuper és nagyon jó képeket készít. Nekik nem jön be így számukra sz@ar.....
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
Vicces ez a csillag eltűnési mizéria ami itt kialakult. Amikor fotós körökben beszélik, hogy éjszakai égbolt fotózásnál az algoritmus megeszi a csillagokat az égbolton, akkor még számomra is érthető. De elég szomorú lennék, ha az általam nézett filmben egy ilyen jelenet lenne a film csúcspontja és a hiányzó csillagok élvezhetetlenné tennék. Mert akkor nem a csillagok hiányával van a probléma, hanem a filmmel és hogy az időmet ilyen tartalomra pazaroltam....
Szerintem a jó DV filmek észrevehetően szebbek , mint az SDR vagy HDR10 formátum. HDR10+ tud még hasonlóan szép lenni. De a lenyűgöző képi tartalomhoz az kell, hogy jó legyen a lejátszó hardver, a szoftver és jól is legyen beállítva is. Valamint nagyon sok múlik a forrás minőségén is. Amikor az ember filmet keres és tölt le, nem véletlenül talál ugyan abból a filmből rengeteg féle változatot. Nagyon nem mindegy, hogy milyen az a forrás. El lehet indítani, ki lehet próbálni 3-4 változatot is és egyből látszik, a különbség. Ha valaki ezt lespórolja, és mondjuk a rosszabbat nézi végig, akkor érthető a negatív kritika, mert némelyik tényleg jóval silányabb képi világú feldolgozás.... és tényleg azt az érzetet adja hogy sz@r az egész, bezzeg a katódcsöves, ja nem hanem az sdr fullHD az milyen király...
-
mikrofon
veterán
válasz
szkutyi #19124 üzenetére
Akkor ezzel zárhatjuk is ezt a témát, mert ezek szerint senkinek se fekete csak mi nem látjuk, hogy nem fekete.
Még szerencse, mert eléggé zavarna, hiszen ebben a sorozatban pont az a jó, hogy szép feketét ad még magas kontraszt mellett is.Szerintem kár több HSz-t erre a világító feketére pazarolni, amit más nem lát!
Főleg, hogy te kizártad, hogy hibás legyen a TV-d, vagy akinek még ilyen. Biztos alaposan megvizsgáltad, a panelt, a többi elemet és a szoftvert is, és ez alapján zártad ki.#19127 @ricsik: Ez így van, viszont a fórumtárs pont nem ezt mondja!
-
mikrofon
veterán
válasz
Parmezan77 #19110 üzenetére
Nekem a c825 v562 is fekete teljesen ahol kell. Azóta direkt figyelem. Pl. Most tök sötét van és most is csont fekete akár az alsó felső sáv, akár a film végi feliratoknál. Sőt pont ma néztem meg azt a Jack Ryan részt amikor van egy pár másodpercig teljesen sötét a kép csak a rádiókommunikációt hallod és a felirat van a képen, minden más fekete és nem világított sehol csak a fehér felirat.
-
mikrofon
veterán
válasz
szkutyi #19090 üzenetére
Ne streaming alkalmazással teszteld hanem egy média lejátszót köss az egyik hdmi bemenetre. A média lejátszón meg egy rendes jó minőségű filmet vagy sorozatot néz meg. Egyből jó lesz...
Ha nem akkor cserélj tv-t pl. úgy hogy eladod és veszel egy másikat.
Így hogy ennyit foglalkoztál és görcsöltél ezen, örökké zavarni fog....
Az új tv-t pedig tesztelés helyett próbáld használni és élvezni a saját kategóriájában...
Hiába veszel egy zsír új full extrás Suzuki Vitara-t sose fogja azt tudni mint egy Audi Q5.... valahogy ezt az autóknál mindenki tudja és elfogadja.... -
mikrofon
veterán
válasz
Gino20 #18989 üzenetére
Ne viccelj màr!
Szerinted hányan használják avr-rel vagy soundbar-ral, akár itt a fórumon, vagy úgy a teljes piacon akik ilyet vettek?
Én személy szerint elégedetten használom teljes értékben egy Yamaha v6a erősítővel és egy jbl bar 1300 soundbarral is...Jah és ez igaz c728-ra és c825-re is....
Ha már ennyire biztos vagy benne hogy sok az elégedetlen tulajdonos , esetleg a konkrét márkát és típust összegyűjthetnéd hogy milyen tcl tv tulajdonos milyen avr-t ne vegyen. Vagy fordítva milyen avr tulajdonos milyen tcl tv-t ne vegyen...
Az ilyen tények valóban hasznosak. -
mikrofon
veterán
válasz
Tajték #18411 üzenetére
Igen az is működhet. Ehhez kell média lejátszóalkalmazás amit ajánlotak. Én mondjuk a Vimu Media Player for TV szoftvert ajánlom. Kodi is jó csak akkor az DV képes változatot kell letöltened .
Amúgy még csak nem is biztos hogy kell pendrive, mert hálózaton is megoszthatod és így is le tudod játszani. -
mikrofon
veterán
válasz
eastsider #18391 üzenetére
Szia,
Szerintem itt tedd fel a kérdésedet és akkor részletes és pontos választ kapsz:
Amazon Fire TV stick/box -
mikrofon
veterán
válasz
Vhiktor #18376 üzenetére
Csak megerősíteni tudom.
@Vhiktor rögtön felajánlotta hogy visszaküldi a paraméterek árat ha nem vagyok elégedett azzal amit kaptam.
Természetesen én erre nem tartottam igény, mert legeleje óta használom a beállításait még a videói alapján egy c728 és c825 készülékhez is. Nekem már ez megérte a támogatói díjat ;)
Már a videóban szereplő beállításokkal nagyon szép képe van a tv-nek.
A fehér egyensúly beállításra most szántam rá magam. Ezért csak most vettem meg a doksit és most próbáltam ki.
Valójában első körben arra voltam kíváncsi hogy kinek mi a tapasztalata vele és mik a visszajelzések. Hiszen lehet csak én vagyok más fehérhez szokva.
Ráadásul felajánlott @Vhiktor egy másik kalibrálási paraméter csomagot a c825-höz. Ami beállítása után eltűnt a számomra zavaró zöldes árnyalat, pedig jelleg hasonló volt a két paraméter csomag, tényleg csak egy kicsit tértek el az értékek. De nekem jobb így.
Sőt még azt is felajánlotta eljön és ránéz a TV-mre, ha nem túl nagy a távolság. De sajnos az. Ha közelebb lenne én kihívtam volna már rég rendes kalibráláshoz mert nekem ennyit ez megérne a tv árához képest....
Minden esetre ez az új paraméter csomag nekem megfelelő. -
mikrofon
veterán
Van még valaki, aki megvette @Vhiktor kalibrációs beállításait c825 készülékhez és használja is?
Mit tapasztalsz?Nekem az SDR tartalomnál a fehéregyensúly beállításnál a 2 pontos kalibráción belül a B-Gain: -30 nagyon elvitte zöldes irányba a fehéret. Szemmel is jól látható a fehér színen.
Aki ezt használja az mit tapasztal?
@Vhiktor neked mi a véleményed erről? -
mikrofon
veterán
"vettem egy platós teherauót, de csak személyszállításra használom... "
Szerintem ez pont nem igaz erre, így rossz példa. Hiszen ezt a TV-t, nem lehet megvenni okos funkciók nélkül, amire nekem semmi szükségem. Számomra a benne lévő android és programok feleslegesek, mert sosem lesz olyan, mint egy médialejátszó....
Szerintem ide a jópélda: Vettem egy 9 személyes transportert amiből kivehetőek az ülések hogy teherszállításra is használhassam. De én sosem veszem ki az ülést, mert csak embereket szállítok, sosem használom teherszállításra.....Most pedig azért jegyeztem, meg, mert, azt írtam, hogy nem találtam, hibát. Azonban mivel nem használom az android részét, így ha abban lenne hiba meg sem találnám....
-
mikrofon
veterán
Én is a V562-ot használom a c825-ön mióta kijött. Semmi hibát nem vettem észre. Bár az is igaz én csak kijelzőként használom a TV-t.
Viszont észrevettem két, számomra pozitív előrelépést:
- szerkeszthető a gyors menü. Végre nem kell annyit a menüben mászkálni a "Csak hang" lehetőségért. Jó lenne, ha ezt egyből el lehetne érni a gyors menüben, de ez a kétkattintásos elérés is sokkal jobb- CEC-en keresztül a TV távirányítója rendesen kezeli a médiabox-omat. Eddig ez nem ment. csak a ki-bekapcsolás és a hangerő. Ugyan néha elveszti a CEC kapcsolatot, ilyenkor a gyors menüben nyomok egy CEC ki-be kapcsolást és újra megy.
Igazából az utolsó pontot teljesen véletlenül vette észre tegnap a gyermekem.... Én ezt már régesrégen elengedtem....
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
vidaila #17363 üzenetére
Lehetőleg mindezt közelről, tényleg pár centiről és nagyítóval. Természetesen az összes pixelt ellenőrizd nehogy kimaradjon egy is ....
De az is lehet, csak keresel pár szemetgyönyörködtető bemutató videót, vagy természetfilmet aztán pedig olyan tartalmakat amiket szeretsz és élvezed a TV-t és az életet......
-
mikrofon
veterán
válasz
atee_13 #17317 üzenetére
Telekom TV GO?
Hogy varázsoltad rá a tv-re? -
mikrofon
veterán
Én sem értem ezt a témát...
Igazából szerintem ott kezdődik a dolog, hogy TV adások, illetve ehhez hasonló minőségű műsorok, tartalmak nézéséhez szerintem nemszabad nagyméretű és nagy felbontású TV-t venni, főleg nem drágát. Mert akkor szerintem mindig megmarad az az érzés, hogy az "XX éves készülékemen sokkal jobban nézett ki."
Minap belefutottam a Szökés című sorozatba a Disney+-on. Még a megjelenése idején néztem az 1.-2. évadot. Most újra belenéztem. Hát kipróbáltam gyári alkalmazással a TV-n a lejátszómon, de még CE és Kodi alól is, mert nem hittem el, hogy ilyen rosszul néz ki a TV-n. Pedig elvileg HD felbontású.... Tehát ha valaki ilyen tartalmakat néz többségében, megértem, hogy nem elégedett a TV-vel....
Lényeg, hogy akkor ezek a TV-k csak is kizárólag, jó minőségű tartalommal mutatják meg azt, hogy milyen csodálatos a képük.....IPS vs. VA panelhez meg csak annyit, hogy filmezéshez szemet gyönyörködtető megjelenésre csak a VA képes, még akkor is ha a betekintési szögre érzékeny. Amúgy szerintem a függőleges irányú betekintési szöge a gyenge, ezért kell jó magasságba rakni vagy kicsit feljebb és lefelé dönteni. Tehát ha valakinek alacsonyan van és pl. állva nézi az joggal panaszkodik....
-
mikrofon
veterán
válasz
aliali #16942 üzenetére
Szerintem meg mindegyik tv-n van pixel hiba legalább egy... csak nem mindenki veszi észre. Nem véletlenül nincs rá garancia......
Ezért nem kell ilyen tesztekkel stresszelni feleslegesen magunkat. Inkább a vásárlás után 10 napig célszerű sok sok filmet vagy sorozatot mennézni jó minőségben és élvezni az élményt. Ha meg közben feltűnik valami zavaró akkor kell visszaküldeni...Végül is nem is biztos hogy rossz ha most mindenki tesztelgeti. Mert most sokan vettek a nagy akcióban aztán lehet lesz még aki egy pixel hiba miatt vissza küldi, és akkor lesz olcsón több jól használható olcsó UCS tv...
-
mikrofon
veterán
válasz
Gsx-rr #16899 üzenetére
Dolby Vision IQ képmód beállítással nem elérhető. Míg sötét és világos beállítással már elérhető.
Mind három beállítás esetén marad a Dolby Vision képmegjelenítés. Csak a Dolby Vision IQ esetén mindent automatikusan próbál állítani a tv, míg a másik kettő esetén te magad manuálisan is belenyúlhatsz pl.: a mozgás megjelenítésbe is.
Úgyhogy nyugodtan válaszd a szemednek jobban tetsző sötét vagy világos módot. -
mikrofon
veterán
Ha Alza-ról rendelitek a TV-t, akkor ne felejtsetek el alza hdmi kábelt és esetleg alza fali tartót venni hozzá. Alza Power hdmi kábel, nagyon jó árban van és tényleg tudja a hdmi2.1-et. Azt keressétek, amelyik nél szerepel a 8K és 48 Gbps. Az alza fali tartók is jó árban vannak és van köztük igen masszív, ami kell is a nagyobb tv-khez...
-
mikrofon
veterán
Használ valaki tcl x937u soundbart tcl tv mellett?
-
mikrofon
veterán
válasz
#48613632 #16597 üzenetére
Ez így teljesen érthető és el is fogadható hiszen ez az egyedi igényed, de ennek nem az a neve, hogy kinőtted. Hanem felmérted az igényeidet és a szerint választottál.
Ettél még nem lesz rosszabb a térhangzás adta élmény, csak te másra vágysz....Nálam pl. a hálószoba és az ágy mást jelent: alvás, beszélgetés, és még ....mást.... De nekem oda nem kell TV és egyéb... Szerencsére ebben egyetértünk a feleségemmel
A filmezés esti korlátozottságat is értem, mert nekem se nagyon jutna máskor idő.... De három gyerek mellet, addigra meg már erőm se marad ;)
Amúgy pont ezek miatt gondolkodom, hogy lecserélem a hangrendszeremet kompletten egy új szériás JBL Bar-ra mondjuk az 1000-es vagy az 1300-asra.... Inkább az álljon itt, mint egy komplett hangrendszer.... helyet is nyerek és pénzt is....
De ettől még nem csökken az az élmény amit egy térhangzás nyújtana és nem kinőttem... -
mikrofon
veterán
Akkor nézz körül, hogy mennyi egy hozzá illő hangrendszer. Mivel egy csúcs minőségű TV-t említesz, nézd meg a hozzá illő hangrendszert....
De többkaraktert nem érdemes erre pazarolni. Gyakran látok parkolóban sport autót vagy tuning autó olyan gumiabroncsokkal, aminek se a márkája, se a kora, se a kopottsága nem méltó az autóhoz, amin rajta van és közel sem tudja kiszolgálni.... de van aki így szereti..... -
mikrofon
veterán
TV-t olcsóbb és egyszerűbb kicserélni, mint egy jó hangrendszert
; De még egy jó Soundbar is drágább, mint a TV.....
Ráadásul a hangrendszert sokkal ritkábban kell cserélni, ha jó....#16587: Ezt én sem értem. Szerintem is rengeteget nyom az élményen. Ezekről nekem az jut eszembe, hogy ha valaki összerak egy jó hangrendszert, akkor igazából, nincs olyan hogy kinövi, vagy már nem érdekli, mert ha filmet néz és teheti bekapcsolja, ha éppen nem akkor nem... Ilyenkor inkább az jut eszembe, hogy nem sikerült jó rendszert összerakni vagy kipróbálni és ezért nem működött az érzés....
Persze van aki a DV-re es a HDR-re is ezt mondja....
-
mikrofon
veterán
Én annyival egészíteném ki, hogy azt a mappát, ahova letölti a laptopon meg kell osztani a hálózaton a laptopról, aztán a ViMu player biztos látni foga egyből, meg a VLC is szerintem, illetve a Kodi is ha egyszer hozzá adja azt az egy mappát a Kodi fájlkezelőjében.
Képernyő tükrözésre/megosztásra ki lehet próbálni az AirScreen - AirPlay & Cast alkalmazás telepítését a TV-re. Az is sokat segíthet és egyszerűsíthet az egészen. Én használom a box-omon. Mondjuk nem filmezésre, hanem ha valamit szeretnék mutatni a gyerekeknek a laptopról. Nagyon egyszerűen és könnyen működik
-
mikrofon
veterán
Nézd meg az erősítő és a TV CEC-cel kapcsolatos beállításait. Hátha valami ott nem jó, mert mennie kéne. Illetve mondtad, hogy Box-ról fogod hajtani, akkor próbáld meg annak a távirányítójával is.
Persze végső megoldásnak ott van még a hibrid kínai távirányító az ali-ról, ahol az IR részét be tudod programozni akár a TV-re akár az AVR-re. vezeték nélküli része meg kezeli a boxodat.
-
mikrofon
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest