- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeland0806
tag
válasz
TheMartin03 #33903 üzenetére
Ilyeneket látunk mi is, de valamelyik tartalomnál gyakori, valamikor csak röccenés van amikor tovább tart. Pl animációs film ugye Netflixen fent van a Super Mario 4K DV. Az intro ilyen sűrű ködös és mozog a köd vagy füst franc se tudja. Na de mindegy a lényeg, hogy az nekem konkrétan laggol akárhányszor tekertem vissza (tehát nem bufferelés miatt). Átrakom DV Játék módba boxon és tökéletes.
-
freeland0806
tag
válasz
Hiei555 #33899 üzenetére
Olyan 55-60 között szokott nekem lenni szóval stabilnak nem stabil van amikor kicsit megröccen de ez a játék sajnos amúgy sem az optimalizáltságáról híres. Viszont én imádom a hangulatát, nekem elviszi a hátán a hangulat meg a gunplay.
Porto: köszi a tanácsot auto HDR is be volt kapcsolva kikapcsolom majd
-
freeland0806
tag
válasz
joydrv #33879 üzenetére
De itt 55C805ön belül sem akad mindenkinek. Szoftveresnek kell lennie a bakinak, máskülönben DV Játék alatt is akadnia kellene és nyilván azt is szoftver vezérli. Van akinek bugos a szoftver van akinek nem, de hogy ezt mi okozza azt nem tudom, de szerintem valami random bug. Pl nekem a tv menüje is van amikor akad. Pedig nem töltöttem tele szeméttel (streaming app, kodi, tunein és spotify ennyi). Lehet ez is befolyásolná hogy maga a tv rendszere is megakad?
-
freeland0806
tag
-
freeland0806
tag
Joker: Kétszemélyes téboly 14:46tól akad 14:56nál egészen 15:00ig a cigifüstön látszik DV sötétben és IQ-n. DV fényes módon kevésbé, de ott is és most jön a csavar. Ha átváltok Xboxra és ott játszom le a Max appon DV Játék módban akkor nem akad. Beszarás...
-
freeland0806
tag
Többször is csinálja de itt van pár:
az 1. évad 9. rész 7:45-től 8:00ig érdemes nézni a kórházi ágyban amikor a nő beszél az arc mozgás ahogy beszél akad
Vagy 1. évad 7. rész 7:37-től 7:44ig a széken az ember ahogy elfordítja a fejét, szintén ez a rész 23:40-től 23:48ig Stallone amikor bólint.De ezek erősen spoileres részek szóval csak akkor nézd meg ha ez nem zavar
VRR szerintem játék függő nem mindig működik rosszul, a játék része a tévének nekem mégiscsak pozitív csalódás lett ahogy beállítottam 1-2 dolgot képbeállítások között.
-
freeland0806
tag
Igen és fix jeleneteknél. Tehát visszatekerek elindítom és ugyanúgy csinálja ugyanazoknál a jeleneteknél. Tulsa Kingben eddig az 1. évad során mindegyik részben volt egy jó adaggal. Pl ahogy elfordítja a fejét az ember látható, hogy akad pár mpig aztán hirtelen jó. Majd jön egy másik jelenet, mondjuk 5 perc múlva és ugyanez a helyzet. És ezek nem gyors jelenetek elég egy fej vagy kar mozdítás pl
-
freeland0806
tag
-
freeland0806
tag
válasz
Qtya123 #33808 üzenetére
Egyetértek. De nálam valahogy szinte mindenben elkezdett akadni. Eddig mintha ez nem lett volna vagy csak az első ilyen röccenés után elkezdtem nagyobb figyelmet fordítani rá. 3x állítottam vissza alapra hogy hátha valami beállítás vagy bug. Judder meg a motion ha 3ason van akkor talán kevésbé zavaró de látszik így is. Érdekes ez. Az a baj, hogy nekem baromi érzékeny az ilyen dolgokra az agyam és ha egyszer észrevettem tudat alatt is azt fogom keresni és meg is fogom találni. Ilyen hülyén vagyok összerakva. Játék nekem perfect a legtöbb esetben legalább abban nem csalódtam. Habár a kép lehetne élesebb is és ugye ott az a VRR dolog de ez mondjuk engem annyira nem zavar megmondom őszintén egy Series S-en. Amúgy se csúcs konzol. Na de mindegy is, talán ha nem járom meg 2 tévével ezelőtt, akkor ezt visszaküldtem volna, de már belefáradtam ebbe, ez tényleg olyan mint a lottó, 50-50 hogy mit kap az ember. 3ból 3 tévének van valami nyűgje az első egy philips volt. Tanuló pénznek jó lesz, aztán 1-2 év múlva majd váltok én is LG-re. HACSAK nem jön egy mindent is kijavító frissítés vagy valami okosság
-
freeland0806
tag
Hát nyilván aki nem teheti meg az megpróbálja kihozni olcsóbban a tévé vásárlást. De az a helyzet ennyiért nem kapsz csak sima LEDes tévét esetleg qledet Philipstől vagy Samsungtól ha a TCL-t vagy a Hisenset kizárjuk. Samsung meg edge led ebben a kategóriában. Habár lehet, hogy azok meg nem produkálnak ilyen dolgokat. Azért 230ért én mondjuk elvárnám, hogy ne legyenek ilyen gondjaim, szerintem ez sem kis pénz azért. Persze nem 500K dehát annyit meg sajnálnék kiadni egy tévéért. Nem azt mondom, hogy nem tudnék csak sajnálnék. Van jobb helye is
-
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #33783 üzenetére
Józan paraszt ésszel azt gondolom szoftveres hiszen ha a hardver lenne tré akkor játéknál is akadna de egyáltalán nem akad teljesen fluid. Itt valami beállítás hiányzik a TCL részéről ami megoldhatná, ha rá lehetne erőszakolni a VRR-t úgy, hogy nem csak Xboxal az pl szerintem megoldás lenne. Mert itt mintha az fps zuhanna be mintha ingadozna, nem tudná lekövetni rendesen
-
freeland0806
tag
válasz
TheMartin03 #33775 üzenetére
Megpróbálom majd. Játszani amúgy meg tök király ott nem akad egyáltalán. Szoftveres cucc ez
-
freeland0806
tag
Akkor én is beszállok az akadozósok táborába a C805el. Látszólag minden forrásnál csinálja legyen az sima 4K , 4K DV,stb. Sky 4K csomag, Tulsa King 1 évad 7. rész 7:39- 7:47ig veszem én észre amikor a széken ülő fickó lassan mozgatja a fejét pl de ez csak egy a sok közül. Tele van mikro akadásokkal főleg lassú mozgásnál akár egy lassabb fej mozdulatnál. Majd kipróbálom judder reductiont és társait hátha jobb lesz. Ha esetleg tudtok jó beállításokat amivel valamelyest elnyomható az akadás azt megnézném.
412es verzió van fent nekem, amit itt sokan dicsértek, ami érdekes mert akkor nálam is jónak kellene lennie, vagy csak más nem annyira fogékony ezekre a dolgokra.Amit észrevettem az az, hogy ha Xboxon bekapcsolom a VRR-t, de úgy hogy nem csak játéknál, hanem a mindig bekapcsolva funkciót választom, akkor mintha Netflixnél nem akadna egyáltalán. Csak ugyebár Sky az nincs konzolra nekem meg az a kedvencem.
Na mindegy ez van -
freeland0806
tag
Uhh az kiment a fejemből. Öcsém mondta hogy mostmár kezdjem el a Stalkert merthogy milyen komoly lett. Aztán muszáj voltam beadni a derekam, csak ugye Series S az kőkemény 500 gb. a Stalker 148
Indiana szintén és még ott a COD is meg a többi cucc. De a Stalkerben is tapasztalható amit beszéltünk. Ez ilyen sajna. Maga a tv attól szuper szerintem a hibái ellenére is -
freeland0806
tag
válasz
Hiei555 #33677 üzenetére
Ghosting nincs de ugyanazt tapasztaltam amit te nagyjából. Csak nekem csinálja VRR nélkül is. Szoftveres dolognak tűnik. Lehet majd javítják. Az árnyékos részekkel van általában probléma nekem. Távolról olyan olaj festmény effektus talán (Flintlock, Stalker 2)? (Nem mindig) Ha közel megyek akkor meg jó minden
-
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #33657 üzenetére
Kis update (55C805) ne csak rosszat írjak:
Elkezdtem folytatni a Skyshowtimeon a 4K csomaggal a Tulsa Kinget. Talán páran emlékeznek, hogy volt egy 43C655öm és sokat panaszkodtam a pixelesedő szétfolyt sötét részletek miatt. Nos ezen a tvn ilyen nincs. Nagyon jók a színek, szemmel látható hiba nincs. 14 napig tesztelem még nyilván, de már el is raktam a dobozát. Biztos nem fogom visszaküldeni hacsak nem jön elő valami brutál hiba. DSE van sajnos de eddig minden TV-m csinálta valamilyen szinten. Úgyhogy a panel lottóm végeredménye egyelőre: 1 halott pixel, némi DSE, felemás gaming élmény, de ellensúlyozza az űberkirály színek, magas képfrissítés, jó kontraszt, számomra tökéletes fényerő és Skyshowtimeal (legalábbis eddig azt próbáltam jobban) tökéletes minden. Összességében jó vétel volt 232ért én jobbat nem láttam, pláne nem a Telekomnál. Teszteket (pixel, grey uniformity stb) meg biztosan nem fogok többet nézni. Amiről nem tudok az nem fáj
-
freeland0806
tag
Igen és valószínűleg jobb tévén ez jobban ki is jön. Én az ominózus 3 test probléma 8. részét néztem meg a kastélyra ahogy rá közelít a kamera (7 percnél azt hiszem) de nem vettem észre rendellenes dolgot. Annyi a problémám, hogy ha a helyi fényerő nincs legalább alacsony szinten akkor felhős a kép. Nem szabályozza rendesen. Ha meg felvan kapcsolva akkor veszem észre ezt a furcsa elmosódott effektet. De még tesztelem
-
-
freeland0806
tag
válasz
TheMartin03 #33642 üzenetére
Ne aggódj. Én tesztet csináltam akkor vettem észre csak. Egyáltalán nem látod normál távolságból. Mondjuk lehet hogy van még de amit nem látok az nincs
-
freeland0806
tag
Na megjött a C805.
Első tapasztalatok vegyesek.A kontraszt jó a színek szépek a fényerő nagy. A panel homogenitás az nem tökéletes, van DSE valamilyen szinten, játéknál venni észre leginkább fényes háttérnél. De a tv eleve nagyobb is mint amihez szoktam (43 volt eddig és ez 55 ráadásul viszonylag közel nézem) ugye nagyobb tévénél jobban látszanak az ilyen dolgok. Egy beragadt/halott pixellel találkoztam de igazából nagyon bele kell bújni a kijelzőbe, hogy észrevegye az ember szóval nem zavaró egyáltalán. Ami tényleg zavaró az az amit itt sokan mondtak. Mármint akadás az úgy látszik nincs, van helyette más amit mondtatok azok közül. Ghosting pl egyes tartalmaknál, akkor ez a VRR probléma is fenn áll. Ami furcsa még az elmosódott zajos részletek egyes jeleneteknél. Ezek mind szoftveres dolognak tűnnek nekem egyébként. Hozzáteszem még biztosan van mit beállítani ezek csak az első benyomások.
-
freeland0806
tag
válasz
TheMartin03 #33598 üzenetére
Nekem közben jött az sms meg email hogy holnap hozzák. Hogy holnap mikor az rejtély egyelőre
-
freeland0806
tag
válasz
TheMartin03 #33590 üzenetére
Nekem ma került be a területi depoba a C805. Tegnap megkérdeztem a HDT-t hogy mire lehet számítani, azt mondták 2 napon belül kiszállítják és előtte való nap küldeni fognak sms-t. Nem annyira kaptam még sms-t, mondjuk még küldhetik ma
-
freeland0806
tag
Nekem testvérem volt ma az Euronicsban és megnézte a Hisense-t is meg mellette a C805öt sőt a C655-öt is. Szerinte a Hisense észrevehetően gyengébb mindegyiknél, pedig csak demók mentek mindegyiken ahol azért megpróbálják kihozni a maximumot a tévéből általában. Pont ma beszéltem vele erről. Bár nyilván ki tudja hogy volt kalibrálva, de őt nem győzte meg. Szerintem is nézd meg inkább személyesen. Én is filóztam rajta, de aztán úgy voltam vele, hogy inkább TCL.
-
freeland0806
tag
C805 tulajoktól kérdem, ti is észreveszitek ezt a VRR hibát amit #Hiei555 ír játék közben? 1-2 nap és C805 tulaj leszek szóval mondjátok csak mire számíthatok
-
freeland0806
tag
Ez nagy hiba egyébként. Főleg ennek tudatában, hogy idézem: "According to OMDIA's Global TV Sets Report 2023, TCL has maintained its second position in the global TV market for the second year in a row, with a total of 25.26 million units in TV shipment which represents a 12.9% market share."
Tehát egy ekkora márkát nem jó ötlet elhanyagolniuk, megérdemli azt a supportot mint egy LG vagy egy Samsung. Reméljük ez a közeljövőben változni fog jó irányba. Bár mondjuk az egyetlen streaming szolgáltatóról beszélek, amelyik 1 év alatt nem tudott megírni egy appot konzolokra. (szintén nagy piac pedig)
-
freeland0806
tag
válasz
bnorci71 #33468 üzenetére
Ez lenne amúgy a normális, hogy megvárja ameddig kibontod és átnézed, hogy minden rendben van e. Dehát nekem eddig a GLS, DPD, Sameday, MPL stb eddig még ilyet nem csinált. Amit te mondasz szerintem az lehet az üdítő kivétel. Habár én vidéken lakom lehet itt a vadkeleten nem divat ez csak
-
freeland0806
tag
Hát igen a 3 munkanapos csere a legjobb, dehát ugye Telekom azt nem annyira ismeri. Ha nem járok a nyakukra tegnap (a 6. ügyintéző végül megrendelte nekem amikor már kezdtem nagyon ideges lenni) akkor még mindig nem tudtam volna megrendelni a C805öt. Úgy rémlik November 8-án vettem kézhez a C655öt, így visszagondolva baromi régen volt már és ha neadjisten ezzel is lesz valami, akkor elmondhatom, hogy legközelebb már csak jövőre lesz TV-m .
Nem nagyon érzem idén a szilveszterkor elfogyasztott lencse hatását, na de majd mostmár hátha! Remélem ez a második körös dolog nekem is bejön -
freeland0806
tag
válasz
TheMartin03 #33443 üzenetére
Mondjuk lehet már eleve sérült volt és nem a futárszolgálat hibája. Mondjuk az se jobb verzió
-
freeland0806
tag
válasz
TheMartin03 #33440 üzenetére
HDT nekem is (soha nem volt dolgom velük)
-
freeland0806
tag
Jövő hét elején érkezik a TCL 55C805, igaz, hogy 6 ügyintézővel kellett beszélni, hogy végre hagyják már jóvá a vásárlást, de végül csak sikerült. Nagyon várom. Ugye kérdeztem dolgokat pár napja még annyi kérdésem lenne, hogy ugyebár hideg van, mínuszok is előfordulnak már. Ti ilyenkor szoktatok várni míg a TV átveszi a szobahőmérsékletet vagy nem foglalkoztok vele? Valamint ha valami jóféle beállítással ha esetleg tudnátok segíteni majd azt megköszönném ha esetleg a gyári beállítások nem lennének jók
-
freeland0806
tag
válasz
Cocos 2. #33366 üzenetére
Szeretnék én is a szerencsések közé tartozni.
De amúgy meg ha akad is, ha mondjuk egy filmen belül annyiszor beakad, hogy egy kezemen megtudom számolni az még nem is zavarna. Megnéztem Euronicsban hát maradjunk annyiban, hogy ha többet szánnék Tv-re sem biztos, hogy Oledet vennék ehelyett. Már csak a beégés miatt sem, nálam meg ugye sokat megy relatíve. Fekete szerintem brutál, fényerő is pont jó (nekem még sok is). Az akadást nem tudtam tesztelni, mert hirtelen ötlettől vezérelve tértem be az üzletbe futólag rálestem.
Tv adást amúgy nem nézek már nem is tudom hány éve. Streaming az viszont minden mennyiségben. Dehát szerintem ezt a TV-t bűn tv adásokra használni. 480P-s vagy full hd-s csatornákat nézni. Sport az más azt aláírom. Ennek a TV-nek 4K kell fasza filmek meg játékok
-
freeland0806
tag
Nagyon köszi a választ és a segítséget. Annyit még kérdeznék, hogy ez az akadás ez miben merül ki amikor jelentkezik? Mondjuk adott egy pl 50 perces sorozat epizód, amiben tapasztalsz akadást. Abban az 50 percben nagyon sűrű akadásra kell számítani, vagy van benne mondjuk pár ilyen jelenet de amúgy többségében nem akad? (lehet kicsit hülyén fogalmaztam)
-
freeland0806
tag
Mint leendő C805 tulaj elsősorban azoktól kérdeznék (az irományom második felében nem csak tőlük) akiknek C805 van és hibát tapasztalnak. Nem annyira van kedvem és türelmem visszaolvasni szóval csak dióhéjban ha válaszolnátok az is elég lenne:
•amikor akadást tapasztaltok az állandóan akad vagy mondjuk egy filmen/sorozat részen belül 1-2 alkalommal?
•Csak Dolby Vision tartalomnál akad vagy tökmindegy van e DV?
•Csak a Netflixnél akad, vagy más streaming szolgáltatónál is?
•Van egy Series S konzolom és szoktam játszani heti néhány alkalommal. Játék közben is akad? Flickering tapasztalható e (nem tudom magyarul hogy nevezik ezt a jelenséget)
Valamint lenne néhány fontos kérdésem még, azoktól is akiknek nincsenek hibák. Lesz közte 1-2 hülye kérdés is előre szólok, de ez a tapasztalatlanságomból ered.
•Soha nem volt még 55 inches tvm. Egy ember megbirkózik vele vagy érdemesebb ketten kiszedni a dobozból és mozgatni? Hol foghatom meg a tv-t, mely részén? Ugyebár az Oledet ahogy hallottam nem ott fogod meg ahol egy led tvt. Ez ugyebár mini led. Ilyennel sem volt még dolgom. Úgy láttam baromi vékony a keret így elkerülhetetlen hogy a kijelzőhöz is hozzáérjen az ember gondolom.
Nem vagyok kicsi 186 centi vagyok és jó erőnlétben szóval a súlya nem lenne gond. A fogása talán annál inkább.•Ahogy nézegettem kijelzővel lefelé fordítva lehet felszerelni a talpat. Ilyenkor asztalra vagy a saját dobozára rárakhatom e a tvt ameddig felszerelem a talpat? Vagy mindenképp keressek valami puhább megoldást? Azért kérdem, mert a 43"os tvknél nem volt gond ebből (bár ugye kisebb súlyban vannak), meg már láttam is eladót, aki a tv dobozát lefektette és arra rakta rá a tvt miközben felszerelte a talpát.
•Nekem a Netflix mellett a Skyshowtime a kedvencem (tudom tudom érthetetlen, de nekem bejön).
Prémium csomagom van. Ott hogy muzsikál a TV? C655ön nagyon zajos volt a kép (már - már zavaró volt) és a 4K sem tűnt 4Knak, inkább egy feljavított 1080Pnek.Köszönöm akinek van türelme válaszolni, tudom hogy hosszú lett és sok a kérdés, de nagyon örülnék ha mindre választ kapnék.
-
freeland0806
tag
Hát persze ez a két márka van csak amelyik értelmes modellt kínál 280 alatt. Vagy lehet venni edge ledes Samut, ami tud kemény 60 hz-et és nulla HDR élményt, IPS edge ledes LG-t, vagy edge ledes nano cell LG-t, vagy nagyon alap ledes IPS Sonyt és ezeket sokszor drágábban is ráadásul. A Philips lehetne még alternatíva az ambi és a direct ledes VA miatt ha nem lenne atomsz@r minőségű a panel ebben a kategóriában (egyébként a tv részleg full kínai tulajdon, egy bizonyos TPVision csak a névért fizetnek jogdíjat, akkor inkább maradok az eredeti kínainál). Dehát az is csak alap led tv. Szóval jól látod, ez a két márka van amelyik közül érdemes választani ha nem akarsz vagy nem tudsz bankot robbantani.
-
freeland0806
tag
Mikor már azt hinném, hogy na most találtam egy jó TV-t (C805) ilyeneket kell olvasnom, amiket fentebb írtatok.
Szerintem amint visszakaptam a pénzem feldobok egy érmét. Ha fej Hisense 55U7KQ ha írás TCL 55C805. Úgy látszik tökmindegy melyiket veszem, úgyis 50-50 hogy kifog az ember valami sz@rt.
-
freeland0806
tag
válasz
HateEternal #33198 üzenetére
Én ugye visszaküldtem a c655-öt így nem tudom mennyire releváns már, de nov 8-tól nov 22-ig nálam volt a készülék, első napon beregisztráltam de semmi.
Ami a poén, hogy miközben írom ezt megnéztem és még mindig ugyanúgy van minden, pedig rámentem, hogy törlés. Garanciának nyoma sincs -
freeland0806
tag
válasz
soldi3r #32914 üzenetére
Nehéz dolog ez. Lehet, hogy nem jön ki több új halott pixel, de az is lehet, hogy fél év múlva jön majd és zavaróbb helyeken. Aztán a gyártó megvonja a vállát, hogy ez nem garanciális, határértéken belül van.
Viszont ott a másik oldala is a dolognak, hogy ha alapvetően a képernyővel elégedett vagy (nincs DSE, nincs felhősödés, stb) lehet, hogy a cserekészülék rosszabb lenne bizonyos szempontból. Pl rosszabb helyen van a dead pixel vagy a screen uniformity gyatrább. És lehet, hogy 3 készüléket is vissza kell küldj, hogy normális panelt fogj ki. Sajnos ezek mind benne vannak a pakliban és ahogy ezt írom jöttem rá, hogy ezzel baromira nem segítettem döntenivan egyfajta kockázatvállalás azzal is ha megtartod, azzal is ha nem. A Hisenseről én mostanában egyébként nagyon vegyes dolgokat olvastam, ahogy beleástam magam a témába. Nem biztos, hogy azzal jobban járnál
-
freeland0806
tag
válasz
soldi3r #32856 üzenetére
Egyébként ha fehér az egyik az simán lehet beragadt pixel. NAGYON ÓVATOSAN (úgy hogy nehogy megrepedjen a kijelző) ha megnyomod úgy hogy egy puha törülközőt vagy ruhát az ujjadra csavarsz lehet eltűnik. Nekem tűnt már el így, igaz csak ideiglenesen. Viszont a hiba az akkor is hiba. Ez nálam azt jelenti, hogy nem megbízható a panel és ki tudja később mi lesz. Én visszavinném, főleg a pixel policy miatt. Lehet, hogy több is kijön aztán visszadobják szervízben, hogy tűréshatáron belül van nem zavaró helyen.
-
freeland0806
tag
válasz
tipcsi72 #32665 üzenetére
Szerintem félre olvastad, OLED-et ajánlották neked, vagy a miniledet alternatívaként
igazából ezekkel járnál a legjobban, de ha van rá mód akkor válassz OLEDet. Ha nincs akkor nézz meg élőben egy mini led tv-t, mert az is jó lehet. Ennél lentebb plazma után nem adnám. Telekomnál van többféle OLED tv Samsung, LG, Philips és Hisense is. Utóbbi a legolcsóbb 300 alatt van az ára, de ebben az Oled topicban tudnának neked segíteni, hogy melyik éri meg a legjobban ha leírod nekik mennyit tudnál költeni rá. Ők jártasak ebben
-
freeland0806
tag
válasz
tipcsi72 #32663 üzenetére
Ez edge ledes, plazma után nem fog tetszeni. Ha már QLED akkor direct ledest néznék inkább a helyedben TCL vagy Hisense vonalon, de az Oleddel járnál a legjobban. Sőt amennyibe ez kerül, abból már majdnem kijön egy Hisense 55U7KQ ami mini ledes, kicsit felette meg a TCL C805.
-
freeland0806
tag
válasz
mikrofon #32624 üzenetére
De pont ez az, hogy itt nem paráztat senki senkit. Szándékosan biztos, hogy nem. Vannak problémák, tapasztalatok amiket az emberek megosztanak, mert ráköltenek százezreket egy olyan műszaki cikkre, amitől elvárható lenne a rendeltetésszerű működés. Nem olyan hibákról van szó, hogy kevés a fényerő, kicsi a kontraszt, a fekete is milyen. Nem, mindenki tisztában van vele, hogy mit vásárolt. De az nem normális, hogy úgy kell vásárolni készüléket, hogy lehet majd kap az ember egy ocsmány foltos kijelzőt, míg valakinek tökéletes. Magasról tesznek a gyártók a minőségellenőrzésre és ez nem csak a TCL, hiába szidják alaptalanul sokan, hogy vacak kínai és biztos azért van ez. Ugyanez megvan a régi "nagy" márkáknál is. Nyilván az embert frusztrálja, hogy vissza kell küldeni egy TV-t, nem mindig olyan egyszerű ahogy azt írtad. Itt az én példám: a Telekomtól vettem részletre a C655-t, november 8-án elálltam a vásárlástól. Még mindig itt van nálam a TV, nem tudok másikat venni, mert a pénzem csak akkor utalják vissza (előleg+ kötbér) ha náluk lesz és bevizsgálták és mindent rendben találtak valamint a szerződést is vissza kell vonják. Lassan két hete, hogy küldik a futárt, már 6x(!) kerestem őket minimum, minden esetben az volt a válasz, hogy nagyon sajnálják és folyamatban van, hiába verem az asztalt nem tudnak pontosat mondani, csak hogy legyek türelemmel. Ha karácsonyra lesz másik TV-m akkor örülhetek, de közbe meg az is benne van a pakliban, hogy megint kifogok egy hibás darabot, és indul előről ez az egész. Arról nem is beszélve, hogy közben változnak az árak és nem feltétlenül jó irányba. Na ezért paráznak az emberek, mert van ilyen is.
A többi dologban egyetértek. -
freeland0806
tag
válasz
soldi3r #32601 üzenetére
Egyetértek, de sajnos sok esetben ez a helyzet mostanában
itt a fórumon belül is vannak azonos típusú TV-k, van akinek első naptól kezdve borzasztó a panel, van akinek szinte tökéletes. És ez ráadásul még csak nem is márka függő. Csak egy példa: Philips 8118 nálam dirty screen effectes vertical bandinges, öcsémnek ugyanilyen TV-je hibátlan
-
freeland0806
tag
válasz
csokker8899 #32576 üzenetére
Megtennéd, hogy beszámolsz róla ha nálad lesz légyszi? Én is nagyobbat akarok kihozni. Volt itt akinek gondjai voltak vele, ha neked is lesznek akkor én elengedem ezt a típust. Persze ne legyen gond és sok szerencsét kívánok!
-
freeland0806
tag
válasz
TheMartin03 #32543 üzenetére
Panel lottó
-
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #32513 üzenetére
off: a biztonság kedvéért most kipróbáltam korlátlan 5G nettel is hotspoton keresztül. Ugyanaz.
-
freeland0806
tag
válasz
TheMartin03 #32506 üzenetére
Persze úgy is próbáltam, még tv okosítót is rákötöttem (mi box s). Van Xbox Series S-em arról is ugyanúgy produkálja, egyedül a Dolby Vision tartalmaknál nincs nagyobb probléma csak ugye Skyon meg Disneyn ha sorozatot nézek ott nincs csak sima 4K vagy 4K HDR, ahol meg szintén csinálja azt a képhibát. Szó szerint minden beállítást kipróbáltam amit lehetett
-
freeland0806
tag
válasz
TheMartin03 #32504 üzenetére
Kizárt, hogy hálózati a probléma, mert másik szobában, egy alap uhd ledes philips tvn wifiről ráadásul, ezek a hibák nincsenek
-
freeland0806
tag
válasz
M@rdel #32500 üzenetére
Ez C655-ön készült? Tök jó lenne ha az enyém is ilyen szép képet produkálna. Én már gondolkodtam mindenen, hogy csereként ugyanilyen készüléket hozok ki, gondolkodtam Hisense 55U7KQ-n, de sok rosszat olvastam róla. C805 talán még ami szóba jöhetne, dehát olvasom itt a mozgással kapcsolatos hibákat. Ha ez nem normális dolog a C655-ön akkor talán maradnék inkább ennél mert amúgy meg ha ez nem lenne tetszene
-
freeland0806
tag
Mivel még egy hét elteltével sem jött a futár a tv-t visszavinni (Telekom ráér) így tovább tesztelgettem a C655öt
Azt tapasztaltam, hogy nem csak a fekete mosódik/pixelesedik el, hanem sokszor az ilyen élénkebb háttér is. Az érdekesség az az, hogy Dolby Visionnél szinte egyáltalán nincs ilyen probléma, játéknál sem. A másik különös dolog az az, hogy először azt hittem szürkés háttérnél, hogy koszos a képernyő, de nem. Tele volt a panel apró fekete pontokkal (stuck pixel?) amiket ha megérintettem egytől egyig eltűntek, majd a szemem láttára elő jöttek teljesen más helyeken. Ezek képernyő "masszírozás" után megint eltűntek. Kár, hogy erről nem tudok képet készíteni. A westcoastog által emlegetett vibrálás sűrű részleteknél (pl egy pöttyös ruha) nálam is jelen van. Egyébként az alábbi képeket neki küldtem el privát, de gondoltam ide is kirakom, hadd lássátok. A beállítások nincsenek elállítva, minden képjavító funkció off, élesség 0, és a képmód mozis, kontraszt 100, fekete 50, gamma 2, a net 500 mega ethernet kábellel a tv-re kötve.
A háttérben a falat érdemes figyelni az alábbi két képen. A kép a Disney+on található "A nagy öreg" című sorozat 1. évadának 1. részéből készült. A hiba 25:33nál tapasztalható, aki esetleg 655el rendelkezik és letesztelné nála is jelentkezik e.
Szerk: úgy tűnhet mintha rossz minőségű lenne a tartalom, de a valóságban csak a részletek azok és főleg beltéri jeleneteknél amikben nagyobb a kontraszt.
-
freeland0806
tag
Hát.. én Samsungot fogok jövő héten valamikor kihozni a TCL helyett a Q60D-t. Edge LED de tökmindegy, a 655nél olyan bevilágítások voltak, hogy simán elment volna egy nem túl homogén edge lednek is.
Már azzal is beérem ha nem lesz meg ez a fekete pixelesedés (még mindig nem tudok rá pontos definíciót pláne nem magyarul) stb, ami utána keresve valamiféle alaplap hiba lehetett külföldi fórumokon olvasva.
Ráadásul ezeknél a nagyon budget tvknél panaszkodtak erre, mint a Vizio (és a TCL egy pár évvel ezelőtti modelljéről is olvastam, amikor begugliztam a pixelated grainy blotchy black on tv szavakat, azt hiszem a p605ről beszéltek). Volt akinek gari után jött ez ki, én még szerencsés vagyok, hogy kb 2 nap után. Egy biztos. A következő tvm a Samu után mini led lesz, vagy oled az száz százalék, pedig nem használnám ki. Ez már a 3. tvm lesz fél év alatt alapesetben meg kb 5 évente szoktam cserélni. Nincs magas elvárásom csak annyi, hogy működjön normálisan a készülék. Semmi extra, nekem nem kell több ezer nit, meg valós hdr semmi csak egy normális nézhető képernyő, mellé egy normálisan működő szoftver. Működjön normálisan, ez minden amit elvárok. Nem azért írtam ne értse félre senki, mert fikázni akarom a TCL-t ráadásul egy TCL fórumban, pláne nem egyetlen modell alapján, de én nem merek egy ugyanilyen tvt bevállalni. -
freeland0806
tag
Csak a szokásos quality controll hiánya, ahogy tapasztalom. Mintha 240p-ben jelenítené meg a feketét. Na ilyen bajom se volt még. És valószínűleg ez a probléma tegnap jelentkezett, tuti észre vettem volna előtte, főleg, hogy még először tetszett is. A pixel problémával kezdődött. Nesze neked panel lottó jól megjártam. De legalább még benne vagyok a 14 napos ablakban ennyi a szerencsém.
szerk: a hang nálam is jó volt, de rádiónak drága lenne használni
Remélem te több szerencsével fogsz járni -
freeland0806
tag
válasz
Icewloxy #32086 üzenetére
Olyan felhős a kép sötétben, ha egy nyári zápor közepette felnézek az égre ott nincsenek olyan felhők. De ezzel is együtt tudtam volna élni még, viszont lehet ez okozza a problémát így belegondolva, hogy ugye fekete és sötétebb tónusú színekkel vannak gondok.
Viszont eredeti doboza megvan nyilván, viszont a kijelző fólia az nincs. Hogy csomagoljam be, hogy ne kössenek bele? Kibéleljem valamivel? Habszivacsok megvannak még
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The First Berserker: Khazan
- Autóhifi
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest