- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szente
addikt
-
szente
addikt
Sziasztok!
Ha jól gondolom, akkor ez jó lenne tápventi cseréhez? [link]
A táp FSP Raider -
szente
addikt
válasz
chester91 #1806 üzenetére
PWM-eset nem nagyon szoktak rakni tápba tudtommal. Szóval a 120P nem igazán lesz jó. Az én tápomba 1201 van( konfig az adatlapomon) ép hogy határeset. Valaki ellenezte, van aki követett.
A te géped kevesebbet kajál, így kevésbé melegszik, szóval én nyugodt szívvel beletenném az 1201et. -
szente
addikt
Hali!
...mert a primer borda keményen megüthet!
Igen ezt már régebben megtapasztaltam, úgy hogy vigyáztam, hogy máshoz ne érjek.
Ha jól gondolom, akkor a ventinek a feszt a táp adta.
Igen, írtam is, hogy csak a sárga vezeték volt bekötve az alaplapba.
Ez eggyel több ok, hogy ne a Coolink ventivel használd a tápot! Hab a tortán, hogy még szét is volt szedve és még így is "melege" volt (kb. 50%-os leadott teljesítménynél).
Ha melege volt, akkor miért nem kapcsolt feljebb a venti?
Az eredeti YL ventije siklócsapágyas, így ha csak felhangosodott vagy hangosnak találod eleve, akkor esetleg szóba jöhetne a siklócsapágy újrakenése rendesen csapágyzsírral. Nagy valószínűséggel halkabb lesz.
Augusztusban vettem a tápot, szóval alapból hangosnak találtam. Konkrétan ez volt a leghangosabb eleme a gépemnek. Szóval szerintem feleslegesen kenegetném.
De ha csak egy próba volt, akkor ez ügyben nem mondtam semmit sem.
Nem csak próba volt, beszereltem a ventit.Tényleg érdekel, hogy a langyos-meleg miért rossz a tápnak, illetve akkor miért nem kapcsolta feljebb a ventit. Én úgy gondolom, hogy még van tartalék benne, ha teljes terhelésen csak 75-80%-on hajtotta a ventit.
-
szente
addikt
Sziasztok!
Kipróbáltam a tápomba (FSP Raider 550) a Coolink SWiF 2 1201 ventit:
Próba képpen így volt összerakva:Egy másik gépre dugtam rá a fordulatszám kijelzéshez szükséges szálat, így mértem, hogy mikor mekkora fordulaton van.
A chassis fan 1 speed-et kell nézni.Bekapcsoláskor:
20 perc Aida rendszerstabilitás teszt futtatása után:
20 perc alapjárat után:
A load teszt végén megfogtam a tápba a bordát és a langyos és meleg között volt valahol félúton. Amikor bekapcsoltam a gépet, akkor egyből felpörgött a venti. Teljes terheléskor 350-360W-ot vett fel a konnektorból.
A ventik összehasonlítása:
YL D12SM-12:
70.5 CFM
1,650 RPM
33 dBACoolink SWiF 2 1201:
55,4 CFM
1,200 RPM
18,2 dBA -
szente
addikt
Sziasztok!
Egy YL D12SM-12 helyére mennyire ajánlott egy Coolink Swif2 1201? Kb 10-15 CFM-el van elmaradva a gyárihoz képest, de a táp nincs kihajtva. Kb 350-400W-ot vesz fel a konnektorból. FSP Raider 550W.Illetve mennyire ajánlott a gyári helyére bekötni? Jó lenne, ha a táp szabályozná a fordulatot.
Köszi!
-
szente
addikt
válasz
Anathema67 #1434 üzenetére
Majd írsz egy rövid szösszennetet az Enermax halkságáról?
Vezérlőmet viszed akkor?
-
szente
addikt
Sziasztok!
Ki szeretném cserélni a ventit a tápomban (FSP 350 APN 80+), mert a gyári Yate Loon-nak hallom a hangját alapjáraton is. Most éppen egy Bitfenix Spectre Pro PWM van benne, de már 900-as fordulaton ennek is megjön a hangja.
Szóval valami olyasmi ventit szeretnék bele, aminek alapjáraton egyáltalán nem hallani a hangját. A konfigom idle fogyasztása 50-60W, terhelve olyan 150-160W.
Láttam, hogy az ajánlottak között van az Enermax T.B.Silence Manual Series UCTB12A, ami zaj szempontjából jónak is tűnik. Viszont találtam egy olcsóbb alternatívát aminek hasonló a statikus nyomása, mint az Enermax-nak, viszont alacsonyabb a légszállítása.Ez is elég lenne a tápomba? Ha igen, akkor úgy is hogy a CPU-m 65W helyett 100W, a VGA meg 7770 helyett 7850?
Fontos tényező még hogy a CPU hűtőm passzívan megy, a táp ventije szívja róla a levegőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Netfone
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest