- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zedecske
tag
válasz
lenszkij #1652 üzenetére
Az alaplapom érzékeli a 3 tűs ventiket amit rádugok, és egy "Duty cycle" nevezetű százalékos vezérlés van hozzájuk biosban. Mivel most a venti ami a tápban van, az alaplapra van dugva, mert fizukor ugyis masik tapot veszek (egy Gigabyte Superb-el szemezgetek, forumon az ajanlott kategoriaban van), ezert nem akarom szetberhelni a venti vezetekeit. Rakotottem az alaplapra, es furcsamod az a csati dedikalva van a tapnak, legalabbis az AIDA mint "tápegység" hivatkozik rá. 2400 korul porog. 100%-os Duty Cycle-n. A venti ami a tapban van, masodmagaval atkoltozik egy AC S1 passziv vga hutesre.
Igy kellemes, alig langyos levego jon a tap hatuljabol. Ezzel csak kihuzza fizuig...Szerk.: a Gigabyte is FSP belsos
-
zedecske
tag
Igazabol kattogott a venti is, meg neha el sem indult. Ezert nem akartam forrasztani, mert en is arra gondoltam, hogy a panel a ludas. Nos akarhogy nezzuk, ha fizuig kibirja, veszek egy uj tapot (ha nem,akkor is
). Az jovo het szerda. De most ha nekiallok forrasztgatni, akkor sem eletbiztositas a dolog, raadasul tehetnem ra vissza a csatlakozokat. A tapcsere lesz a legbölcsebb.
Bocs, hogy nem kerestem, vissza, nem figyeltem oda
Akkor már tüzetesebben attanulmanyozom a taptopikot.
Lehet, hogy baromsagot mondok, de sztem porog az ~2200-at is, ha az alaplap vezerli a 3tus csatival... legalabbis egy masik venti igy inditott alapbol amit rakotottem.
lenszkij: egy nforce 680i/core2duo E6300/4850 van benne,ezt birnia kene sztem...
Mindegy, az lesz a legokosabb, ha nem hegesztek tovabb, ez veszek egy minosegi 400ast. Van ilyen, hogy az FSP is beadja a kulcsot, habar nem gyakori...
Koszi a segitseget mindkettotoknek
!
-
zedecske
tag
Hi.
Bárcsak előbb olvastam volna, aztán cselekszem. Inkább ez jellemzőbb rám, de most valamiert kivetelt tettem.
Szal észrevettem, hogy a z FSP 400PNF tápom kissé bizonytalanul kezeli a ventillátorát. Mondom akkor venticsere, olyan bonyolult nem lehet. Olvastam(nem ebben a topikban), hogy ha nem akarok forraszthatni, akkor kivezetem csatlakozora a ventit, szjovan. Nosza. Beszereztem egy Froze-n Silent Wind 12cm es csodat. 1200 rpm, 3 tűs meg molex is, hydro-bearing, 1200rpm, etc. Mondom ez igy jol hangzik (a CFM kifejezes hat az kisse(nagyon) ismeretlen volt eddig). Kicsereltem, ratettem molexre(1200 rpm should be enough for everyone
) . Fasza huvos levego jott ki a tapbol, egy ora multan sem volt meleg sem, langyos sem nagyon.
Nem is volt baj, amig egy erosebb vgat bele nem tettem a gepbe(TDP stimmelt).Akkor egy bő oras jatek utan egyszercsak lekapcsolt a gep, mint amikor kihuzod a konnektorbol. Vga-cpu hofokok "tapintasra", rendben, osszvissz a tapot nem neztem meg. Vartam 3-5 percet, majd bekapcsoltam a gepet, es poccre indult. Nemi turka az esemenynaploban, es igazolodott az instant-off(a win nem adott rola jelentest). Roviddel utana kikapcsoltam. Azota nem piszkaltam, melozni is kell vmikor.
Namost van egy szunetmentes elotte, mert olyan helyen ment a gep azelott, hogy jol jott a feszultsegkiegyenlites, de az akksik mar odavannak, szal egy pillanatnyi aramszunet elofordulhatott(mintha a monitor is kikapcsolt volna egy pillanatra) ez a jobbik megoldas.
De itt a kerdes(végre...), hogy tekintve a CFM-jét a ventinek 1200-as fordulaton (44-55), az 1től a Vargáné és Tsa-ig terjedő skálán mekkora hülyeséget követtem el a tápventi kiválasztásakor?
Esetleg tegyem at a ventit alaplapra, hadd porogjon 2200-at (hydro-bearing kibirja,nem)?
Ha tudna valaki érdemi tanácsot adni, azt nagyon szépen megköszönném...
Új hozzászólás Aktív témák
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- További aktív témák...
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Noctua nf a14 pwm 3db + nf a15 pwm 1db
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest