- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
Mióta meleg van, már 2x ment el a wifi a Gargoyle al működő AP-n. Ilyen van? vagy beállításokhoz van jobban köze? QOS állítás után fagyott le , illetve egyszer amikor 1.6-ról frissítettem 1.6.1-re a klienst
-
Stonerice
őstag
válasz
bendeguz76 #1779 üzenetére
Én Enermax UCTB12A-ra cseréltem. Szabályoztam a rajta lévő potival, és elég halk a Yate Loon-hoz képest.
-
Stonerice
őstag
Nyugodtan leveheted a fordulatot a potival. Én is nemrég szereltem be ezt a ventit a tápomba. Elsőként nézd meg a fordulatszámát hideg táőőal bekapcs után (én rákötöttem az alaplapra a fordulatszám mérő szálat.) és ha megterheltem olyan 270-300 wattig, akkor rádobott nekem az induló értékre majdnem 300RPM-et.
Szóval az a lényeg, hogy a táp hőmérséklete szerint kell beállítani. Nekem hidegen 550-60-at forog. Eddig, 850 ig bírtam felmelegíteni a tápot. Talán volt egyszer 900-is, nemsűrven nézem. D
Perpill nekem 720-at forog- nadjából bemelegedve. Táptól, függ, hogy mennyire kell beállítani a fordulatot, a hűtéshez. -
Stonerice
őstag
Nagyon valószínű. AC=arctic cooling? Én is kapásból a Yate Loon venti vezetékszíne alapján forasztottam. Annál a piros volt a nyák szélén, és a fekete belül. Ezekszerint fordítva forrasztják a gyárban a Yate Loon ventire a vezetéket. Elég nagy fordulattal indul el utána az Enermax venti. Szerintem nincs is olyan venti, ami ne indulna el. Fogyasztóval mérve 4,8, 4,9 voltot mértem az Enermax venti melett. Úgyhogy a táp ennyivel indíthat 12 voltos és 0,3Amperes ventikkel
-
Stonerice
őstag
Kész!
Kicseréltem a ventit a Hexa 400-ban. Volt 1-2 olyan dolog ami nem tetszett, de végül megoldódot minden.
Elsőre nem indult el a venti, amit beleraktam, ezért szaladtam is a multiméteremért.
Fogyasztó nélkül a venti forrasztási pontján, majdnem 10v-ot mértem.
Ráadásul mínuszban. Itt már azonnal kiis derült, hogy a Yate Loon ventin felcserélték a kábel színeit. E-miatt, követve a rossz színezést, rosszul forrasztottam be a ventinek az átalakítóját.
Tudniillik, kaptam ilyen molex to 3pin átalakítót. Erről vágtam le a 3pin foglalatot, és forasztottam fel a táp hőérzékelő paneljára. Ugyebár fordítva, a rossz színeezést követve.
Mivel nem volt kedvem újból forrasztani, inkább a venti dugóján cseréltem fel a +- vezetékeket, kipattintva e dugóból, egy csavarhúzóval.
Ezután rögtön elindult a venti. Kicsit hangosnak tűnt alapjáraton, ezért kihasználva aventi adottságát ,(manual PWM) majdnem levettem a fordulatszámot teljesen. Így IDLE-ben teljesen hangtalan.A próbálgatást úgy végeztem a tápon, hogy a zöld, és fekete pólusst összezártam egy dróttal a 24pines csatin.
Amíg nem oldottam meg a venti elindulástt, először arra gondoltam, hogy talán, ha leterhelem (egy autó izzóval), akkor talán feljebbmelegszik, és bekapcsol a venti. Sajnos melegedést sem értem el veleTeljesen hűvösek voltak a bordák, illetve amúgysem indult volna el, még akkor , a rossz bekötés miatt.
Gondolom, a legalacsonyabb fordulaton használva a ventit, sem fog megfőni a táp. 85%-os hatásfokkal nemmelegszik annyira.Tanulsága, az egésznek, hogy ha nem indul el valakinek a frissen beszerelt ventije, érdemes felcserélni a venti pólusait, mert a gyártó, lehet, hogy felcserélte a színezést.
-
Stonerice
őstag
Én is nézegettem nemrég, de 7 volton indul el
. Nem én találtam ki --> COOLINK website
-
Stonerice
őstag
Várhatóan hétfőn érkezik meg a venti,"Enermax UCTB12A" és tápszétszedés(FSPHexa 400) után, összehasonlítom a zajszintet. Semmi zajmérő nem lesz..csak a 2 fülem
.
Bár kicsit tartok tőle, hogy nem lesz halkabb -
Stonerice
őstag
Van rajta fordulatszám állító vezeték is. VIDEO. Csak maximumra kell tekerni, és elhelyezni a házban rendesen, hogy neérjen bele a ventibe(kötegelővel például), Utána be kell kötni és már megy is. Remélem nemkell forrasztani
-
Stonerice
őstag
Legtöbb helyen 2800ft, Iponba most lett 3300ft
EGyébként figyelnikell, hogy "A" verzió legyen, mert ez szabályoz fordulatot csak. Egyébként 18(dBA)-s max fordulaton, azt olvastam valahol
Szerintem az alacsonyabb Amperű, ventik nem berregnek annyira, viszont elvileg hamarabb tönkremennek, én így gondolom. Illetve, azok pedig magasabb fordulatot is elérhetnek mint, ami a specifikációban van.
-
Stonerice
őstag
AZ a helyzet hogy most Enermax UCTB12A-ra pártoltam át
Itt (KLIKK) a kiterjesztett specifikáció alatt Induló fesznek 3,6 voltot írnak. Jó lesz ez pont 71.25CFM-el, ráadásul csendes típus
SZerintem ezt fogom venni Iponba. Kicsit drágább ott, de haver most rendel onnan cuccokat, és hozzácsapjukEgyébként itt az FSP HEXA ventije, lemérve
ATYA ÚR ISTEN, most ment fel az ára az orrom előtt Ipon WEBSHOPBA
-
-
Stonerice
őstag
-
Stonerice
őstag
válasz
duckload #1705 üzenetére
Üdv!
FSP HEXA 400-as tápba milyen ventit ajánlotok? Fonots lenne a zajszint is.
Ez van benne , ha jól tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Linux kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest