- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz
concret_hp #301 üzenetére
én pont pte s vagyok, tudtommal 400 milliós a hiány, ennek nagyrészét az orvosi termelte ki, így bár nem oda járok, minket is érint némi pte-megtakarítási kényszer illetve persze a saját karnak a szarja is
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
nem a kormány diktálta az emberekbe, a globalizáció korában 8általánossal próbálj meg lépést tartani a melleted elrohanó világgal és majd beszélgetünk még erről ha sikerül, jó ?
mellesleg az iskolák sorra jelentik be a megszorításokat és ktgvetési hiányokat, felhalmozott adósságokat, stb -
Kobe
veterán
válasz
concret_hp #290 üzenetére
nem tom nálunk a karon folyik Bsc képzés is, de ennek ellenére még az éveleji tájékoztatón is 14 félévet írtak
-
Kobe
veterán
válasz
concret_hp #287 üzenetére
pár hszel feljebb írtam, nálunk hivatalos tájákoztató serint 14 félévet finanszíroz az állam, legalábbis az eddig éves szinten kiadott közleményben mindegyikben ez volt...na akkor hogy is van ez a 13 ?
-
Kobe
veterán
válasz
Vilmoskorte #283 üzenetére
a ''szájkaratézás'' dolgot te kezdted azzal amit mondtál (igen, az ingyenélős dumára gondolok), de még mindig nem értem mi köze van annak hogy valaki kommunikáció szakon végez, a tandíj visszafizetésének módja között ? mert amit mondtál abbol az jön le, rossz szemmel nézed hogy ''kvázi'' ingyen tanulnak, holott később adóként ők is törlesztik, adót tudtommal közgazdásznak mérnöknek, bölcsésznek, és még a kommunikáció szakon végzetteknek is kell fizetni, ha meg bevezetik a tandíjat, úgyszintén mindenkinek kell, elvégre kötelező tandíjról volt szó...szóval sztem azt döntsd el hogy kire haragszol, a büfé szakosokra, vagy az általad ingyenélőnek nézett nappalisokra
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
válasz
Vilmoskorte #275 üzenetére
Ezt a pénzt közösen adja össze az adófizető nép. Amíg te ingyenes tanulsz, egy fillért nem fizetsz be a közösbe, ellenben leveszel, nem is keveset.
elég durvának érzem lebaszni valakit azért, mert tanulni mer....te mondtad, az adófizető nép dobja össze a zsét....az iskola után dolgozó emberként adót fizet, vagyis az általad mondott mondat olyan szintű hülyeség hogy az nemigaz, kb azt jelenti : hogy mersz te igénybe venni valamit aminek az árát később úgyisvisszafizeted, és ez a nonszensz, mert éppenséggel te sem abból tanulsz amit te befizettél hanem amit más, szal ez alól te sem vagy kivétel, hacsak nem fizetősn vagy, de ha fizetősön vagy az mért más hibája, mert nem tudtál bejutni áll finanszírozottra ?
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
-
Kobe
veterán
sztem meg 16
legalábbis anno amikor én jártam még általános meg gimibe akkor még 16 volt tudtommal, onné emlékszem hogy volt pár oláh a suliban 15 évesen még mindig 6odikos volt , alig várta hogy betöltse a 16ot és dobbantson
mellesleg a diákhitel : nem olyan rossz dolog, én és rengeteg haverom élünk vele, statisztikai tény hogy nyugdíjkorhatár eléréséig te az összeget nem fizeted vissza az fixcsak ha valami nagyon nagyon pénzes melód van...én pl személy szerint azért vágtam bele mert ősök 18. szülinapomon kijelentették, nem kötelesek eltartani, fűtés, lakás, ennivaló, stb az természetes hogy biztosítják de ha bulizni akarok, ruházkodni illetve albérletezni, vagy egyéb azt biztosítsam én, én így kerültem bele ....nem hiszem higy hátrány érne mert legalább nem létminimumon szűkölködve töltöm egyetemi napjaim, ami később kifizetődő lehet, egyetemen ugyis a kapcsolatok kialakitása a lényeg, nem a tanulmány
és ha neadjisten egyik haver segit hozzájutni egy zsírosabb melóhoz akivel anno mittomén együtt nyaraltam diákhitelből, hát uramisten legyen
de amugy a 6% tényleg nem egetrengető összeg akármilyen fizunál, tekintve hogy a fiatalok többsége úgyis fizet emellett még rengeteg részletet, lakáshitel stb szóval sztem belefér, legfelebb a jövőben figyel arra az ember hogy semmit ne részletre vegyen, hanem spórol rá egy évet vagy mittomén
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
diákhitelre igen, de általában a frissdiplomás jótulajdonsága hogy szeret előrébb jutni a ranglétrán, kicsivel több fizetést kap miután véglegesítik a melóhelyen, idővel jobb melót talál, és máris ottvan hogy meghaladja a minimálbért, ne adjisten bejut abba a kategóriába ami a minimálbér 3,33 szorosát jelenti, manapság nem nehéz ilyen fizut szerezni, onnantól kezdve a fizetésed 10% át fizetheted be diákhitelre, másik 10et ha nem többet meg a tandíjra, és akkor azt veszed észre hogy nem elég hogy levonogatnak tőled kurvasokmindnet a fizudból és örülsz ha a felét kézhezkapod, még azt is alaposan megcsapolják majd, ha tényleg bevezetik
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
válasz
concret_hp #237 üzenetére
azt hiszem az orvos simán kicsengethetné a tandíjat már bocs, mert az ok hogy betegeken segít, de ezt egy átlag háziorvos teszi havi 3-400 ezerért, sebész stb havi 150et fix zsebrerak hálapénzként, szóval sztem a hat évre való fizetés bőven kárpótolja hogy egész életében rakják alá amit csak akar, szóval az orvosokat nem kell félteni
mondjuk a tandíj azért gáz, mert nálunk rengetegen diákhitelből élnek, nem buliznak, hanem megélhetésre fordítják, én is abból tartom fenn magam, ha utólag meg még a tandíjat is be akarnák vasalni rajtam azt hiszem megbaszhatnám a diplomámat ott ahol van, lehet jobban jártam volna egy szakmával, mert igaz hogy kvázi kevesebbet (optimális esetben) fizet, de több maradna belőle az fix, mintha friss diplomásként kapnák vaamivel többetde abból levonják diákhitelt, tandíjat, stb...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Epson nyomtatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Horizon Forbidden West
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Linux kezdőknek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung S24 Ultra 12/256 GB titanium kék 3 év garanciával
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest