- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz Busterftw #19 üzenetére
Nálam meg Ryzen 9700X van kinézve (kicsit felhúzott orral, mert bekajáltam a marketingesek előzetes hazugságait), de őszintén drukkolok az Intelnek, hogy minél ütőképesebb legyen a proci generációja, a verseny mindenkinek jó.
Hopsz, és meg is jöttek a papír adatok: Intel Core Ultra 200 CPU specs allegedly leaked — Arrow Lake tops out at 24 cores and 5.7 GHz boost clock at 250W | Tom's Hardware (tomshardware.com)
Nem lesz azért annyira alacsony ez a fogyasztás, pláne, ha ehhez visszafogott teljesítmény fog társulni. De nyilván várjuk meg az első teszteket 1 hónap múlva.[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
Busterftw
nagyúr
-
martonx
veterán
válasz Busterftw #12 üzenetére
Azzal meg jön a marketingelt 15-16% előrelépés, csak akkor meg fogyasztás csökkenés nincs. De hát az embereknek soha semmi se elég jó
Csak erre akartam utalni, hogy az Intelnek rohadt nehéz dolga lesz, ha "csak" annyit sikerül elérnie az új generációval, hogy ugyanazt tudja, mint az előző generáció, csak kevesebb fogyasztással.
Pláne, hogy az ő esetükben a kevesebb fogyasztás még mindig erősen kétséges, hogy fog az immár 65W/105W-os Biosban kedvünkre állítgatható AMD-s fogyasztásokhoz viszonyulni.Én kérek elnézést!
-
Nemfértkiaze
kezdő
Szerintem jók lesznek ezek, a gond a gyártástechnológiával volt, nem a tervezéssel.
A 13-14 generációból azt próbálták kipréselni amit a saját tech. nem bírt el, a bencsmárk huszárkodás jegyében. Azokkal sem lett volna semmi gond, ha nem feszítik túl a húrt. Persze a tsmc legdrágább sorára fizetett be a zintel, ezért faja lesz csak k..va drága. -
peet05
aktív tag
válasz Valamivagyok #13 üzenetére
Oké, ez "csak" egy 13600k, de a fogyasztással szerintem itt sincs probléma, sőt (nem saját kép): [link] Innen nem sok difi van a 14600K-ig, az Arrow-nál pedig ez lesz a 245K (14/14 - 6+8). Érdekes lesz a kistesó is.
-
Pipó
őstag
válasz Valamivagyok #13 üzenetére
Csak a HT miatt. Ha lenne mérés a 14700K HT OFF-ra Geekbench alatt, akkor látnánk, hogy a magok mit fejlődtek. Akkor lenne 8p/12e/20T mindkettőben, össze lehetne hasonlítani.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Valamivagyok
tag
Vagy itt a PH-n vagy más fórumon volt róla szó, hogy az Arrow Lake nem fog túl lépni a Raptoron. Továbbra is az lesz a csúcs. Ellenben marha jól fog fogyasztani. Ha ezt 100W körül hozná, nem is lenne (lesz) rossz.
-
hokuszla
senior tag
10600k 16GB 1660s 5TB
-
hokuszpk
nagyúr
oké, így néz ki az "Intel baseline" profillal.
no de majd ha bekapcsolják a népek az Asus enhancementet, akkor beindul a fúziós hajtómű !Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
KROK640
nagyúr
Ez még csak egy eredmény, és talán nem is a csúcs procitól, az sem optimális körülmények között.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
martonx
veterán
Sose gondoltam volna, hogy valaha is az Intel talpra állásában fogok reménykedni. A verseny jó lenne.
Én kérek elnézést!
-
ricsi99
addikt
Szerintem ott a gond ,hogy a kompis hűtés hiányzott a prociról
Láttunk már ilyet isEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Pipó
őstag
1) 20 szálon hozta ezt az eredményt, a tesztben következő legalacsonyabb is 28 szálon.
2) A PH!-n 40492 pontot mértetek a 14900K-nak, míg az ominózus tesztben csak 35399-et, így biztosan nem egyforma körülmények között zajlott a két teszt. Az ő mérésük így sokkal relevánsabb, mint a ti következtetésetek.Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
IgorKGB
csendes tag
az arrow lake 7 ghz fölött lesz, ez a tesztelt a mobilos változat
[ Szerkesztve ]
-
peet05
aktív tag
Lesz még ott egy 285K is (24/24 - 8+16). Kíváncsian várom a teszteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest