- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
senior tag
Hát hja. Android 5-6 idején még azért elég dúrván fejlődtek a hw-ek. Én amúgy szoftverfejlesztőként sem hiszek, hogy úúú, direkt lassítanák a régi eszközöket. Bőven elég ha a menedzsment tolja, hogy minél hamarabb toljuk ki a frissítést, optimalizációra meg nincs idő. De egy jó ideje már elég erősek a telefonok hw-ei maga az OS meg alapfeladatok futtatására. Azóta ez a "tervezett elavulás" sem annyira jellemző.
Pl. van egy iPhone 6s plus-om is. még idén nyáron jött ki rá minor update. Igen, ma tényleg lassú, gyakran újratölti az appokat, de egyáltalán nem mondható, hogy használhatatlanná vált volna
-
hapakj
senior tag
Amúgy iOS 18-al csináltak valamit. iPhone 12-m már ilyen döcögős volt, gondoltam már egy kis tervezett elavulás, vagy az akku már nem bír elég naftát adni, erre iOS 18-cal tök pörgős lett ismét. Teljesen jó . Mondjuk lehet az update törölt valami beakadt cacheket vagy nem tudom
-
hapakj
senior tag
Hát igen. Tényleg az a helyzet, hogy 4-5 éves telefonok is teljesen használhatóak ma már. Elgondolkodtató, hogy mai gyártás technológiával, valami modern de nem túlpakolt chip + normális szoftver optimalizációval, milyen használhatóságot és akkuidőt lehetne elérni.
Persze abba nincs business Sajnos úgy érzem, hogy a manapság a nagyobb sebesség meg a sok sok RAM nem a userek kényelmét szolgálja elsősorban, hanem hogy minél gyorsabban lehessen ontani a trehányul összegányolt appokat
-
hapakj
senior tag
A legutóbbi Exynos már talán nem is volt annyira rossz - persze elég sok mag kellett hozzá
- s attól egyébként jó lett, hogy sok mag volt benne? Értem én hogy a sok CPU meg GPU core-tól szép nagy pontszámokat fog tudni, de szerintem egy ilyen SoC attól lesz jó, hogy mennyire használható terméket lehet köré építeni.S mondjuk ha az alkalmazás megnyitás, meg a készülék gördülékenysége még mindig az egyszálas teljesítménytől függ, akkor nem sokra megyünk a sok maggal. A sok GPU core is szép és jó, de képes-e a tartani a teljesítményt több mint egy benchmark erejéig és közben nem ég le az eszköz az ember kezében?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest