Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• LordX

veterán

válasz X-COM #57 üzenetére

?!?

A Win beépített tűzfala egy ''szar'' SPI tűzfal (ráadásul csak egyik irányban szűr..), a NIS az meg csomagszűrő (is). Előbbit egy gyenge képességű hekker is szétszedi, mint foxi a zsebórát, a NIS ellen azért ''kicsit'' több kell, hiszen (talán nem véletlenül) a világ legnagyobb pénzforgalmú biztonságtechnikai cége, a Symantec csinálta..

Egy csomagszűrő tűzfalnak pontosan az lenne a feladata, hogy csak jogosultakat engedjen át, és a férgek ebbe a kategóriába tartoznak. A féreg nem vírus, ami megfertőzi a futtatható fájlokat, full programokként működnek, saját exe fájlja van mindnek, és a többi programot abszolút békén hagyja. A vírusok más program futtatható fájlába, vagy doksikba scriptekként ragasztják be magukat. Teljesen más ''módszer'' a vírus és a féreg, és teljesen más algoritmusok kellenek a megtalálásukhoz.

Ezért mondom, hogy tűzfal, nem vírusírtó.

Mod: a NIS helyett olvashatsz NPF-et is, abban nincs vírusírtó, spamszűrő, reklám/popupblokkoló, csak maga a tűzfal..

[Szerkesztve]

• Notes

senior tag

válasz X-COM #57 üzenetére

Ott a pont!

Egyébként Spybot S&D tényleg qrva jó. Ez a második szoftver amiért (majdnem) pénzt is adtam. Utóljára a Mafia-nál éreztem ilyet, de végül mindkét esetben legyűrtem ezt az érzést. :B

Új hozzászólás Aktív témák