- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kristof93
senior tag
Az, hogy az Intel mit mond lényegtelen, eddig is hazudoztak. Ha az 1.55v igaz akkor az ilyen semmilyen megoldás. A teljesítmény csökkenni fog, de nem olyan sokat és inkább a rosszabb példányoknál. (az sem semmi, hogy szerinted alacsonyabb feszültség mellett nem csökken az órajel is) A degradáció is marad, csak lassul, hogy nyerjenek időt vele. Komolytalan cég.
-
Kristof93
senior tag
Én felvázoltam a lehetőségeket és azon is elmélkedtem, hogy egy cpu tesztelése alapján (Jay tesztje) nem igazán tudjuk meg, hogy mit csinált az Intel. Szerintem az 1. opció a legelfogadhatóbb. Ez nem egy igen/nem kérdés, hiába kapálózol. Az előző hozzászólásban is egy feltételes kijelentést tettem.
-
Kristof93
senior tag
Nem tudom miért értetlenkedsz ennyit, annyira nem bonyolult...
Minden processzorhoz egyedi vid táblázat tartozik, a chip minőségétől függ. Ez nem tuning, ilyen gyárilag. Igor tesztelése pedig azt mutatta ki, hogy sok processzor csak káros feszültség mellett képes elérni a hirdetett frekvenciát.Ezek után olyan sok lehetősége nincs az Intelnek.
1. Csökkentik a feszültséget és a teljesítményt. A hírnevük rosszabb már úgy sem tud lenni, kapnak egy csoportos pert, pár év múlva meg fizetnek darabonként 10-20 dollárt, de csak ha feliratkoztál és jó országban élsz, az ügyvédek elviszik a nagy részét.
2. Nem oldják meg a problémát. Kicsit mókolnak llc-vel, lassabban reagál a processzor, de a degradáció marad. Lehet kibírják a garancia végéig.
3. Csökkentik a feszültséget, de a teljesítmény nagyjából marad. Ez instabilitáshoz fog vezetni, főleg a rosszabb minőségű példányoknál, de hátha a Windowst vagy a szoftvert szidja a felhasználó, a maradékot pedig kicserélik garanciában.
-
Kristof93
senior tag
Lehet szilícium lottó függő lesz a teljesítmény vesztés. Ha eddig 1.6v kellett a 6ghz-ez, akkor az nem lesz meg ezután, de ha jobb példányt fogtál ki akkor kevésbé esik.
Jay tesztjében még most is ugrált 1.5v környékére, úgy hogy hosszú távon nem hiszem, hogy megoldódik a degradáció.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Asszociációs játék. :)
- Steam Deck
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali informatikai kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gran Turismo
- További aktív témák...