Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mikeyhun

csendes tag

Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy a DS220+ próbáltam beállítani az Active Backup for Businesst. Mivel nem akarok teljes pc mentést a "fájlszervernél" adtam hozzá smb-n keresztül a gépet(win10). Sikeresen csatlakozik is, de amikor ki akarnám jelöli, hogy melyik meghajtóról melyik mappát mentse kidobja hogy: "Nincs engedélye a forrásszerveren lévő fájl eléréséhez".

Az alap fiókommal kapcsolódok ami rendszergazda és én hoztam létre a dolgokat. Plussz megnéztem a jogokat biztos ami biztos de ott is teljes hozzáférésem van. Van valakinek ötlete, hogy mi blokkolhatja? Vírusirtót már teszteltem.

• Mikeyhun

csendes tag

válasz PhoenixK #64677 üzenetére

Köszönöm szépen! Már két napja játszok vele és azon gondolkodom hogy miért nem vettem előbb :D

• Mikeyhun

csendes tag

Sziasztok! Ma megjött a gyönyörűséges DS220+ és miután végigolvastam az összefoglalót még maradt pár kérdésem, mivel ez lesz az első nasom és ebben kérnék segítséget.

1. Érdemes első telepítéskor csak az egyik hdd-t betenni leellenőrzni, mint az összefoglalóban van vagy csak szemléltetés céljából volt és mehet mind a 2 egyszerre éjszakára ellenőrzésre?

2. Raid 1 vagy SHR? Ha jól értelmezem az SHR akkor előnyös ha 2+ lemezes rendszerben különböző méretű HDD-k vannak és azt jobban ki tudja használni. Viszont nekem csak két fiókos és ha kellene bővíteni akkor úgy is 2-t kell vennem, mert maradna felhasználhatatlan terület. A raid 1 "gyorsabb" de gondolom ez minimális. Van valamilyen más előnye vagy ajánlottab e valamelyik?

3. Érdemes több volument/partíciót létrehozni? Egyiken mondjuk amit itthon tárolnák és csak innen lehetne elérni titkosítottan, a másikat meg minden torrent/ftp/weboldal stb. elérésre? Van biztonsági előnye vagy ha az egyikbe behatolnak akkor a másiknak is vége? Esetleg egyéb előnye/hátránya?

4. Ez picit meg is válaszolja az előző kérdésem, de mappánként lehet állítani a titkosítást vagy csak volume szinten (már nem emlékszem hogy merre olvastam)?

5. Ha csinálok több volumot és hagyok "felcsatolatlan/üresen" területet, hogy meglássam hova kell késöbb akkor azt bármikor hozzá tudom e csatolni a már meglévőhöz?

6. Ha késöbb szeretnék egy kis virtualizációval mókolni akkor annak kell hagynom lefoglalatlan helyet vagy az valamelyik volumot fogja használni?

Előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák