- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
winfier
senior tag
válasz
Borisz76 #88747 üzenetére
Szia,
Köszönöm a gyors és számomra a pontosító választ. Azért nem értetted pontosan, hogy mit szerettem volna, mert nem jól értelmeztem az SHR2 működését és a "2 lemez meghibásodása ellen védett" szabályt. Tehát én arra gondoltam és a személyes értelmeztem alapján az SHR 2-re úgy tekintettem, hogy ahogy bővítem a NAS-ban a HDD számát párosan, úgy abból az egyik HDD mindig a mentése lesz a másiknak, ez ugye a 918+ esetében igazat is nyert. Viszont a bővítőben lévőkre ez már nem lesz igaz, mivel így további 2 HDD-vel már 4 lemezes védelemre lenne szükségem. Abban segít még kérlek, hogy a most a kötet részévé váló további 2 HDD-nek miként tudok ugyan kvázi mentés csinálni, mint a 918+-ban lévők esetében ez megvalósult? Vagy így is jó vagyok a redundanciában?
Köszönöm!
-
winfier
senior tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Régóta megvan egy DS918+ NAS és 4*8TB merevlemez, mostanáig elég volt mindenre, de kinőttem. Vettem hozzá egy DX517-es bővítőt és tovább 2*8TB merevlemezt. Összkötöttem a két NAS-t és a meglévő kötetet kibővítettem velük. Viszont eddig nekem SHR-2 RAID típusban volt az egyetlen kötetem ami alapján kb. 14TB volt haszbálható kotábban, a kibővítés óta viszont a meglévő 2*8TB-ből az egyik nem a "mentés lett", hanem tovább bővítette a kötet méretét. Tudnátok abban segíteni, hogy mit ronthattam el, vagy a következő 2*8TB megvásárlásánál mit tegyek majd, hogy azok ne a meglévő kötet bővítsék, hanem a meglévő mentéseként épüljenek be?
A sárgák a meglévők HDD-k voltak, a kék hátterű a bővítő és a 2*8TB frissen vásárolt HDD, alul pedig látható, hogy nem kb. 20TB lett belőle, hanem a két új HDD teljesen hozzáadódott a kötethez, mint használható tárhely.
Köszönöm! -
winfier
senior tag
válasz
Formaster #46204 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a PLEX esetében is szükséges-e. Én csak a DS video-t használom. Ott minden esetben hiba volt amíg fel nem telepítettem, mivel nem kezeli a DTS-t a DS video alapból. Azt könnyen le tudod tesztelni, hogy a TV tudja-e a DTS-t vagy sem. Kap egy adathordozót és arról játszod le a filmet. Illetve DLNA/SMB/NFS megosztással éred el a NASon lévő tartalmat.
-
winfier
senior tag
válasz
Borisz76 #44610 üzenetére
Eredetileg úgy oldottam meg ahogy a 2. (egyszerűbb) módon leírtad. Magát a letöltési mappát adtam meg a VS-nek. Csak itt jött az a képbe, hogy már a letöltésnél le se szedtem a számomra felesleges fájlokat. Egy köteten van minden 4*8TB SHR2-ben lett megcsinálva.
Magyarán, ha jól értem amit írtál. A meglévő hiányos torrentek mellé leszedem a hiányzó fájlokat és utána törölhetem őket a File Station segítségével véglegesen?
-
winfier
senior tag
válasz
Borisz76 #44606 üzenetére
Köszönöm a segítséget, így már jó lesz. Titkon reménykedtem benne, hogy nem kell majd a többi fájl. Lenne még egy kérdésem, hogy a DS videóban, el tudom valahogy rejteni a sample videókat, vagy alapértelmezetté tenni a film mkv-t? Ezért se voltam meg a sample-k, hogy ne is jelenítse meg őket. Csak egyből a lejátszás tudjon elindulni.
-
winfier
senior tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Pár napja vásároltam egy 918+ NAS-t. Eddig minden sikerült az összefoglalóban lévőleírásoknak megfelelően beállítanom. Köszönöm szépen a fáradságos munkát amit beletettetek!
Viszont a Download Station-ban belefutottam egy hibába amit nem tudok megoldani, leírást sem találtam hozzá. Eddig a filmjeimet úgy tároltam el, hogy csak maga a film mkv és az NFO. Azt vettem észre, hogy a NAS szerint rendben a kapcsolat, de az nCore szerint pedig letöltésbe voltak a filmek, miközben le is jöttek meg vissza is töltöttem majdnem az egészet. Minden beállítást kétszer átnéztem, de nem jöttem rá a hibára. Viszont kipróbáltam, hogy mi történik akkor, ha az egész torrent állományt leszedem sample stb...
Most már az nCore helyesen mutatja, hogy seed-ben van a torrent.A kérdésem a következő. Hogy tudom megoldani, hogy úgy is seed-ben legyenek a torrentek, hogy nem a teljes állományt szedem le?
Köszönöm a segítséget!
Üdv,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Hegesztés topic
- Ilyen lesz az anime stílusú Neverness to Everness (NTE)
- Assetto Corsa EVO
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest