Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dalee
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy DS110j NAS-om 1,5 TB HDD-vel. Ezen kívül egy noname, 2 tálcás NAS egy darab 2 TB HDD-vel, továbbá 2 db 2 TB HDD magában (külső USB-s házakban, NTFS partícióval). Mindegyik tele van.
Most vettem egy DS213j-t, illetve egy 3 TB HDD-t.
A fentiek alapján most 5 HDD-m van.
A 4 meglévő HDD-n lévő anyagot priorizáltam 1-től 5-ig (HDD-1 – HDD-5). A prioritás természetesen a tartalom fontosságát tükrözi.A koncepcióm az alábbi:
1. HDD-k felosztása:
• A fő NAS maradna továbra is a DS110j az egyik régi, jelenleg külső 2 TB HDD-vel, mely menne állandóan. Ezen lennének az adataim, fotók, házi videók, illetve a gyerekeknek szánt rajzfilmek, mesék (HDD-1). A jelenleg már 3-4 éve benne lévő szinte folyamatosan üzemelő 1,5 TB HDD-t tenném be a Noname NAS-ba, erre raknám a HDD-5 anyagokat.
• A DS213j-be tenném az új 3 TB HDD-t (HDD-2), illetve a másik külső 2 TB HDD-t (HDD-3). A noname NAS-ba maradna a jelenleg benne lévő 2 TB HDD (HDD-4), illetve a DS110j-ből kivett 1,5 TB HDD (HDD-5).
2. Működés:
• A DS213j-ben lévő két HDD-t külön kötetként kezelném, azaz a kapacitás 3 TB + 2 TB = 5 TB lenne. A DS 110j időzítve, naponta mentené a rajta lévő adatokat, fotókat, házi videókat a DS 213j-re.
• A DS 312j időzítve kapcsolna be- ki a mentések időtartamára, azaz alapállapotban ki lenne kapcsolva. Ha filmet szeretnék nézni az androidos telefonomról wake on lan funkcióval fel tudom ébreszteni. Ezzel három dolgot nyerek: nem megy folyamatosan a NAS, másrészről (ami fontosabb) a gyerekek csak a folyamatosan működő 1 lemezes NAS-ról tudnak filmet nézni amin szigorúan csak mesék, illetve rajzfilmek vannak. A harmadik amit a RAID tükrözés sem old meg: ha az egyik NAS elromlik HDD-vel együtt, elég, ellopják, fizikailag sérül stb… akkor a másik NAS nagy eséllyel megmarad (mivel másik épületben elrejtve helyezem el).
• Maximum 1 napi adat veszne el. Ha valami 1 évben1-szer előforduló irtó fontos adatot tárolok le a DS 110J NAS-ba akkor manuálisan azonnal indítok egy mentést a DS213J-re.3. A migrálás (általam gondolt)lépései:
1. 3 TB HDD DS213j-be telepítése, konfigurálása
2. DS110J-ből (HDD-5) tartalom másolása DS213j-be.
3. DS110J-ből HDD (HDD-5) kiszerelése, üres Noname NAS-ba telepítése
4. 2 TB HDD-n (HDD-1) lévő tartalom másolása a DS213j 3 TB HDD-re az USB portján keresztül (ha nem fér a noname NAS-ba előző pontban betett HDD-re mentem a maradékot).
5. A megüresedett 2 TB HDD-t (HDD-1) telepítése a DS110j-be. HDD-1 inicializálása, adatok, rajzfilmek mesék felmásolása
6. Utolsóként maradt 2 TB HDD (HDD-3) NAS-okra másolása a DS213j USB portján keresztül.
7. Üres HDD (HDD-3) telepítése DS213j-be második HDD-nek.
8. A prioritás 3-as anyagok visszamásolása HDD-3-ra.A kérdések:
1. Szerintetek jó az elképzelés?
2. A DS 213j NAS-ba ha külön kötetekbe teszem a 3 TB-os, illetve 2 TB-os HDD-t és ha cserélni akarom nagyobbra az egyiket akkor ezt meg tudom tenni, azaz kiveszem a cserélendő HDD-t, beteszem mellé az új üreset, a kivettet feldugom a NAS-ra USB-n és rámásolom a rajta lévő adatokat az új nagyobb méretű üres NAS HDD-re? Ha meg lehet oldani, hogy konfiguráljam a köteteket?
3. Migrálás során a 7. pontban lévő új HDD telepítése a DS213j-ben léve első HDD tartalmát gondolom nem veszélyezteti?
4. Migrálás 2. 4. 6. pontja gondolom a NAS belső Backup programjával megoldható?
5. A Noname NAS videokat tartalmazó mappáját fel tudom mountolni a DS213j-re, hogy DLNA-n keresztül tudjam nézni a noname NAS-on lévő filmeket?
6. Jelenleg úgy mentek, hogy a noname NAS Backup programjának meg lehet adni Samba megosztást, illetve azon belüli könyvtárar(névvel, jelszóval) és onnan menti le inkrementálisan az adatokat ütemezetten. Emlékeim szerint amikor pár éve konfiguráltam a Synology nem tudott Samba szerverre menteni, ezért csináltam így. Ez jelenleg is így van?
7. Backup progi tud-e csinálni az adott könyvtárról, illetve annak alkönyvtárairól tükörmentést? Arra gondolok, mivel a DS110j fő NAS azon dolgozom, azon vannak a dokumentumok, levelek, stb… A házban találhatók számítógépek, laptopok, tablet nem tartalmaznak adatot, minden családtag a NAS-ra ment, azaz bármelyik gépről bárki tud dolgozni a saját adataival. Mivel a mentés inkrementális a a fő NAS-on törölt dokumentumok, mappák, stb… nem törlődnek a Backupról, vagyis meg lehet-e oldani a két Synologyval, hogy a fő NAS-on megadott könyvtárakról tükörkép keletkezzen a másis NAS-on, vagyis a fő NAS-on törölt adatok az al NAS-ról is törlődjenek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honda topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- Kuponkunyeráló
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
- Utolsó darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27% ÁFA - Garancia - (0437AB)
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Patice