Hirdetés
- Aktivitáskövető és füles is érkezett az új Motorolákkal
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Megjelent a OnePlus 13T
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
kraftxld #44881 üzenetére
Azért ez nem ilyen egyszerű! SMB hozzéférés esetén miért ne lehetnének ún. felhasználó szintek, amihez egy felhasználónév és jelszó tartozik - ennek semmi köze a tényeleges felhasználóhoz és valójában az asztalkezelési szolgáltatást nálunk én pl. le is tiltottam.
Csupán a lényegez az, hogy a Józsi 1 felhasználó (szint) eléri y,x smb könyvtárat, de csak olvasni tudja, Józsi 2 felhasználói szint eléri y, x, z smb könyvtárat, de csak olvasni tudja, Józsi 3 (szint),x,y, z olvasni és írni is tudja.
Az Active Directory sem ilyen egyszerű, mondom miért:
Vannak olyan eszközök, amikkel smb mappákat el kell érned, viszont a gépen fut egy olyan laborprogram ami 0-24 ben megy és több ember együtt használja a mérő gépet - ilyenkor mit teszel? Van egy "közös" felhasználó a gépen és mindenki azt használja.A Directoryval egy gond van Windows verzióként külön asztal van a felhasználóknak és nagyon pöcsölős Win Server nélkül az asztalok beállítása egyesével.
Sajnos egyébként részletekbe menően a Syno AD server nem konfigurálható, mindenképpen egyesével tudod a felhasználókat felvenni, ami ebben az esetben felejtős, inkább az 1 gép mint felhasználót lehetne beállítani.
Mindenki ugyanazzal a felhasználónévvel csatlakozik? én egyenlőre nem találtam rá limitet (kizárólag smb hálózati mappa használatnál)
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Nintendo Switch 2
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest