- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szulita28
senior tag
Ezt a tragikomédiát..
-
Szulita28
senior tag
Fagyállló vs. R.F.:
-
Szulita28
senior tag
Ugyanezt a bézs Hamit nézegettem én is jóó hosszú ideig...aztán lett belőle a krém Citizen-ed
Anélkül, h érdemi lövésem lenne megállapítani a hamis/eredeti viszonyt, szerintem ennél a modellnél sokkal kisebb a rizikó, h hamisat veszel. Tok és számlap is sokkal összetettebb, rakott indexek, eléggé egyedi hátlap stb. Sokkal könnyebb észrevenni a hibákat laikus szemmel is. Szerintem.
Persze legózgatni még lehet a számlappal, de az nagyon határmezsgye.Wizard,
Mondjuk ez akkora öntökön-rúgás a WDL-nek, ha a Kristóf tér kiad egy ilyen papírt, és bármi is kiderül később. Miért nem küldték át a MC-be? 2 perc..
A múltkori Alpina-szíjnál nekem telefonban mondták, hogy két szervizük is van. Lehet ők csak formailag tesznek különbséget, mit hová irányítanak. Vagy a két órásmester lelkesedte túl. -
Szulita28
senior tag
A minap volt itt szó a hamis Fortis-okról. Szerintetek ez eredeti?
[link]
A nagyított hátlapos képen látszik, h nem stimmel a refszám, és a beütött karakterek is furcsák. Plusz ezt a modellt már nem gyártják egy ideje (amennyire ismerem a Fortis-t), mégis új, hordatlan. És török a tulaj.Nekem így kicsit sok együtt, bár a boltja elég komoly.
Az is furcsa, h az ebay-en minden Fortis-a fent van, kivéve ezt az egy darabot.
Vélemény? -
Szulita28
senior tag
válasz
Bazsi101 #154948 üzenetére
Én nem néztem utána jogszabályilag, de abban biztos vagyok, hha ők nem is üzemeltetnek szervizt, arra a kérdésre, hogy "De akkor mondják meg, mi a szervize, hol tudok rendelni hozzá szíjat?", az sem általánosan, sem jogilag nem helyes válasz, hogy "Nem tudom".
És itt most már nem a szíjról van szó.
tangiers,
Köszi az infókat!
A "beszégetőpoartner" egy hölgy volt, aki felvette a szerviz telefonját. Elmondása szerint két szervizük is van, de a vele szemben ülő másik szervizes hölgy is a fejét rázta, hogy ők sem.. Már azt a hölgyet sem sikerült megtalálniuk, akit 2-3 hete még sikerült, hogy ő foglalkozik az Alpina-val.. Hát ja, lerázás szaga van történetnek.Én sem szeretem annyiban hagyni a dolgokat, de kb. 10 perc keresés után találtam ezt. A WDL-lel meg nem foglalkozok többet (de mondhatnám sokkal csúnyábban is, mit gondolok róluk). -
Szulita28
senior tag
válasz
fagyalllo #154943 üzenetére
Hát ez nem olcsó divatmárka
Resool,
A WDL-ről van szó, és az általuk forgalmazott Alpina-ról. Azt mondta a szerviz, hogy ők nem szervizelik, és alkatrészt sem rendelnek hozzá (szíjról lett volna szó amúgy).
És a gyártó honlapján amúgy valóban nincsen fent a WDL, mint hivatalos mo-i forgalmazó. Ami tök jó, mert nemrég hagytam ott a névjegyemet, hogy felhívnak, ha megérkezik a már rendelés alatt lévő új kollekció hozzájuk. Innentől nem értem a történetet.. -
Szulita28
senior tag
Az létezhet, hogy egy jónevű magyar órabolt-hálózat (nem sok van..) úgy forgalmazhat egy adott óramárkát, hogy nem biztosít mo-i szervizt hozzá (miközben egyébként más általa forgalmazott márkákhoz igen)? Hogy van ez jogszabályilag?
Megjegyzem, a gyártó honlapján valóban nem szerepel viszonteladóként a magyar cég. Hogyan van ez most? Vagy csak naiv vagyok? -
Szulita28
senior tag
válasz
vadászcsiga #154467 üzenetére
Bakker, menyire gáz egy ilyen pártizenezer Ft-os óra belseje
(Ne magadra vedd, gondolom a legtöbbnél ugyanez van..lehangoló)
-
Szulita28
senior tag
Ha már Hantos szóba került, egy kis szösszenet.
Volt nála egy órám szervizen, 8-10 mp-es késéssel kaptam vissza. Megkértem, h picit állítson még rajta, tegye pluszba pár mp-re. Ma bevittem, beállította. Volt egy másik óra a kezemen, az meg sietett, megkértem, azon is állítson. Ezt is megcsinálta. A kettő együtt volt vagy 10 perc. Amikor fizetni akartam, mosolygott egyet, és elköszönt.
A legkevesebb, hogy itt is egy nagya munkájáért.
-
Szulita28
senior tag
-
Szulita28
senior tag
Ha szép állapotú, tartozékok megvannak, akkor a 300e nagyon korrekt ár érte. Szervizt azért számolhatsz, tomitescsere problémás lehet.
-
Szulita28
senior tag
Csak úgy, mer' szép
Swatch-group-on belül más (tiszo-certina-mido-stb.) nem nyúl bele ennyire a szerkezetekbe, mint a Hami, ugye? (értem ezalatt pl. a járástartalék-növelést stb.)
-
Szulita28
senior tag
Szakik, a Lemania 5100-as szerkezetet szeretjük? Jobb/rosszabb/másabb, mint a 7750?
-
Szulita28
senior tag
A hőkompenzált kvarc ETA-szerkezetnek mennyi az általános/megengedett járáseltérése (mp/hó vagy mp/év viszonylatban)?
-
Szulita28
senior tag
-
Szulita28
senior tag
válasz
nord_ #153311 üzenetére
Ejnye, no, fotóscuccból Made in Japan, órából meg nemteccik??
MO-on én egy helyen láttam Louis Erard-t, Debrecenben. Nagyon jó minőséget képvisel, hibátlan órákat készít. Szvsz a 300e HUF korrekt ár lenne ezért a darabért, de szerintem erre még rájön a tréfa, és 400e fölött már nem annyira jó vétel.
Sinn esetleg? Alternatíva.
Ha a műszaki tartalom is fontos, akkor náluk jobbat ennyiért nem nagyon találsz (már persze a Steinhart-on kívül)
-
Szulita28
senior tag
válasz
WiZARD #153251 üzenetére
Én őt már rég töröltem a figyelt órabeszerzők közül..
Szerintem csavart eleve nagyon nehéz díszítő-elemként alkalmazni. Merthogy randa, az óra meg egy ékszer (leginkább, főleg ilyen márkáknál). De nézzük úgy, hogy így legalább egyedi az óra, mert nincsen két egyforma belőle
Másik csuklóra mehetne mellé egy ilyen kiegészítő -
Szulita28
senior tag
válasz
WiZARD #152917 üzenetére
Nekem is van olyan elabore 2824 (Davosa), ami beszabályzás után stabilan +1 mp, bármit csinálok vele (szabályozás előtt meg stabilan -9 mp volt).
2893 passz, egyelőre beszerzése van tervben, bővebbet utána.
Ja, 2892 meg nem is volt. M1ó-nak volt pár ilyen werkje, ő talán tudna érdemit is mondani róla. -
Szulita28
senior tag
Szakik, ez Daytona?
-
Szulita28
senior tag
válasz
Williamgrant #151508 üzenetére
Hogy mi az ideális, azt nem tudom, de a 2824-nek mindegy a forgásirány (én váltakozva használom a forgásirányt, mert miért ne), a 7750-nek jobbra kell forogni (szemből).
Sebességből én a kettes-hármasra tenném. -
Szulita28
senior tag
válasz
vadászcsiga #148733 üzenetére
-
Szulita28
senior tag
7750 milyen irányban húz? Ha beletenném a forgatóba, jobbra vagy balra kellene forognia az órának?
-
Szulita28
senior tag
válasz
Ereshkigal #148294 üzenetére
"Guzmics gyönyörűen átlépte"
-
Szulita28
senior tag
válasz
5-ös kezelő #148109 üzenetére
Akkor ez a te órád
-
Szulita28
senior tag
-
Szulita28
senior tag
válasz
vadászcsiga #147533 üzenetére
Sokkal ütősebb volna a buzisok felirat helyett egy logó+Daytona páros a számlapon.
Wg,
Vmi Sinn -
Szulita28
senior tag
Ezt tudjátok, melyik Sinn modell?
-
Szulita28
senior tag
válasz
vadászcsiga #147357 üzenetére
Fogalmam sincs. Szerintem ugyanazt a jelet veszi.
Az én lakásom amúgy Ny-i fekvésű, ez nyilván a legkedvezőbb.Fagyállló,
Ez jó
Nézd meg amúgy az óráját is. Szerencsére gurulnia kellett haza.. -
Szulita28
senior tag
válasz
vadászcsiga #147347 üzenetére
Ha jó helyen laksz, sztem nem. Nekem minden nap pontosított 2,5 évig (panel, 4. emelet, Bp). Jobban vette a jelet, mint a Citizen, ami elég hektikus.
Ha nincs jel, akkor inkabb egy GS -
Szulita28
senior tag
Babósék akcióznak.
Van egy-két fincsi vétel.
(Pdf katalógus jelenik meg, telóról óvatosan!) -
Szulita28
senior tag
válasz
vadászcsiga #146339 üzenetére
-
Szulita28
senior tag
válasz
KelemenUhr #146317 üzenetére
Lavie, Kelemenuhr,
Nektek is koszi!
Mar megvan a sárga szíj is, várom a nyarat. Ennek az órának az egyik legjobb tulajdonsága, h rengeteg fele-fajta szíj jól áll neki. Ironikus, h pont a gyári fémmel tetszik a legkevésbé.
Ja, nekem a sárga Baby Tuna volt a másik versenyző, de az végül élőben annyira nem győzött meg, mint ez. -
Szulita28
senior tag
válasz
vadászcsiga #146249 üzenetére
-
Szulita28
senior tag
Ezt honnan másolhatta a Davosa?
Komolyan kérdezném.. -
Szulita28
senior tag
válasz
phranxinatra #144852 üzenetére
Ja hogy közben meg is jött??
Gratula hozza! -
Szulita28
senior tag
Egy kis segítséget szeretnek kerni. Férfi-női párban levő órákat linkelnétek nekem, amit ismertek? Inkább elegáns vonal, mint sportos, de mindenképpen everyday óra kellene (tehát ne wr30, ne kaucsuk, ne páratlan tokful , ne ásványi üveg stb.). Elsősorban kvarc kellene, svajci, nemet, japo is lehet. Új kellene, használt nem játszik. Presztízs nem lényeg, a minőség fontos lenne. Keret mondjuk 300e/db., plusz 20%, hátha van vmi joarasitott forrás. Méret olyan max 40-42 mm férfi, es unisex kategória a női.
Elore is koszi a segítséget! -
Szulita28
senior tag
-
Szulita28
senior tag
válasz
vadászcsiga #143274 üzenetére
Nekem is tetszik, bár az U2 még jobban.
-
Szulita28
senior tag
válasz
vadászcsiga #143232 üzenetére
U1-nek ki a büszke tulaja, ha nem titok?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Háztartási gépek
- Trollok komolyan
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest