- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
Nimda #232062 üzenetére
Mondjuk ezzel a tegyük vízbe dologgal nem értek egyet, mert most ha belegondolok, hogy a G2800-amban 10 évente van Li-Ion akkumulátor cserélve 10 évig a tömítés tuti nem bírja ki, de ehhez az órához új szerintem nem is lesz, hanem a régit teszik vissza. Szóval ez a dolog akkor jó, ha új órám van.
De azt nem tudom mennyi fényt kaphat egy ilyen óra, mert ha becsukott ablaknál, még a pohár meg a víz is elveszi a napfényt, nem tudom, nem véletlenül nincs ez benne a használati utasításban.
A szűrt fény viszont benne van. -
hallador
addikt
válasz
Nimda #232059 üzenetére
LCD kijelzős órát mondjuk én sem tennék ki a napra. A G2800-amat úgy töltöm általában, hogy amikor a nap elmegy már az ablak előtt, akkor szűrt fényre teszem ki. És akkor Ő elvan úgy. Így is felmelegszik valamennyire, nem annyira. Mondjuk ekkor kell neki 3 - 4 nap, hogy maxra kerüljön. De a digitális kijelzős órákat nem annyira illik napra tenni.
A Citizen Tough-ot annyira nem zavarja. Ha 4 - 5 órán át kinn van, és persze nem 45 fokbam, hogy a nap érje, hanem csak fektetve. -
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #232054 üzenetére
Én meg nem vagyok órás. De a lényeg nem is az, hanem az, hogy azért vannak olyan emberek, akik legalább értenek hozzá még el tudják mondani, hogy lehet értelmesen használni ezeket az eszközöket. Mert ugye ez olyan nagy titok... Most készülök venni egy tough solar os casiot de azt is így fogom tölteni.
-
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #232043 üzenetére
Ezt meg Borkuti Béla bácsi mondta, valamint Ő is kiteszi napozni az órákat kondenzátor csere után igaz csak a legalsó ablakba. Ott nincs kitéve annyi napfénynek. Bár ott van több napot is. Amúgy Pedig nincs baja az órának. Bírja. KB 14 hónapja így van töltve. Igaz csak hetente egy alkalommal 4 - 5 órán keresztül. Semmi baja.
Azt leírja a használati utasítása is, hogy ne tedd ki a napra közvetlenül, mert sérülhet. De nem is a napra teszem ki. Hanem van közötte egy ablak is, ami kb 4ed annyira melegíti mintha közvetlen a napra tenném ki.
Nekem is sok kétségem volt ezekkel kapcsolatban, de meg kérdeztem olyan embereket, akik ezzel foglalkoznak napi szinten. A Casio szervizben nem természetes fénnyel töltötték a g2800-amat. Pont annyit is ért. Semmit. Meg a szűrt fény is többet ért volna. -
hallador
addikt
válasz
Empsepo #231886 üzenetére
Bocs, de miért nem olvasol vissza? Mert ezeket leírtuk én is. És 150 000 Ft-os órákról volt szó. Szóval értem, hogy most elő kell hozni mindent, csak nem lenne egyszerűbb visszaolvasni mint újra és újra előhozni valamit amiről teljes mértékben látható, hogy nem tudod honnan indult? Személy szerint unom, hogy valaki leírja amit én, utána még elvárja, hogy bólogassak hozzá.
#231888 dzsi23Ok, ehhez hasonló árú svájci szakszervizben? Mert a Seiko ott ennyi.
-
hallador
addikt
válasz
Empsepo #231878 üzenetére
Igen, nem egy Quartz, de a sokba kerül között is van különbség. Csak alapwerkekről beszélgettünk. Na a svájci minimum 1.5-er többe kerül (gyári szerviz esetében). Tegyük fel egy 150 000 Ft-os óránál. Persze ha egy jó órásmester csinálja, akkor nem. Ennyi kb a summa.
Nekem, ha kellene választanom, akkor Japán. Orient, Citizen, vagy Seiko. Ha a szerviz költségeket nézem, akkor mindenképpen. Tegyük fel szerintem egy miyota 9015 és egy Eta 2824 között akkora különbség nem lehet pontosságban, meg minőségben. A Quartz-nál meg nem is kérdés. -
hallador
addikt
válasz
Amatőr123456 #231874 üzenetére
Pont az a baj, hogy az olcsónál sem olcsó érted? Ez a baj.
-
hallador
addikt
válasz
Amatőr123456 #231871 üzenetére
Igen ezt tudom csak ezt aránytalanul csináljak.
-
hallador
addikt
válasz
hallador #231845 üzenetére
Én sem márka szervizbe hordom a sajátjaimat, na nincs sok, az említett pr50- amit azért örököltem meg, mert a gazdáját jól le akarták húzni, és amikor vette az órát 55000 Ft volt, majdnem ennyiért szervizelték volna... (Köszi WDL)
Meg egy Marvin 560, ami meg valójában abból a korszakból van, amikor a svájci óra azt jelentette, amit ma próbálnak róla elhitetni. Igaz most kb 65 éves és még megy, de itt 5000 Ft egy szerviz, a pr50-et meg 12000 Ft-ért szervizelték, illetve tartották karban, mert mint kiderült nem kellett mit cserélni rajta.
Szóval értem amit írsz, csak megkérdezném, hogy aki nem figyel oda, szerinted hova fogja vinni az óráját, a becsületes órás mesteremberhez, aki 40 éve ezt javítja, vagy a svájci nagy közös lehúzó gyárba? -
hallador
addikt
válasz
rbalint88 #231834 üzenetére
Ez az órás dolog, szép, csak ez a 40000 Ft, nem valós, már csak azért sem mert most megint linkelgessem be azokat az árakat, miért egy svájci óra szerviz szokott dolgozni?
Longines pl
Szóval ez a hülyének is megéri, vagy csak neki.
Svájciból, csak olyan órát szabad venni, ami legalább 5 - 10 000 Euro ott már megéri a szerviz. De ilyen 500 - 800 swiss Francs-os óráknál ez nagy ráfizetés tud lenni.
De csak egy élő példa, Tissot pr50 201x-ben mondtak egy raszta 4x ezer Ft-os árat. Nem most volt kb 5 éve, azóta romlott a Ft, azóta itt a Vírus, ez kb ma 60 000 lenne.
Ennyiért biztos nem svájcit vennék, nagyon szép, meg nagyon nagyot villant, csak utána legyen az a hülye, aki szervizelteti. -
hallador
addikt
válasz
Magnum_ #231832 üzenetére
Én meg nem. Mert utána a karbantartásra, a hivatalos szerviz két három alkalommal kifizetteti vele az óra árát. Ha mindenképpen ennyiért vennék személy szerint automatát, akkor a svájciakat messziről kerülném, és/vagy ha svájci, akkor nem automata lenne, hanem kézi húzós.
Ennyiért csak Japánt szabad venni szerintem. -
hallador
addikt
válasz
SOAD19 #231809 üzenetére
Lejárt az idő.
Hétvégén ki kell tenni az ablakba legalább 4 - 6 órára és akkor nincs gond vele.
Nekem az ilyen óráimat ki szoktam tenni minden hétvégén, és akkor ilyen nem fordul elő.
A szűrt fény kB 50 - 80 óra alatt tölti fel. Az ablakon keresztül juttatott napfény 8 - 10 óra alatt tölti fel. Ha közvetlen napfényre kerül az 2 - 4 óra.
A szűrt fénnyel nagy sokat kellene tölteni, hogy jó legyen. -
hallador
addikt
válasz
Hzsolt11 #228576 üzenetére
100k alatt csak Japán quartz. Ebből is Citizen, Casio, Seiko. Vagy Japán automata Orient, Seiko.
Ezek óra gyártók, és szerkezet gyártók is azaz nem csak tokozó cégek. Minőségben jobbat ennyiért nem kapsz.
Quartz óra terén ennyiért van már kondenzátoros is. 10 évig nagyon nem kell hozzányúlni. -
hallador
addikt
válasz
Polarstar #228565 üzenetére
Ezeket én is várnám. 😁🙃 Mondjuk csak azért is, örülök pl a Casionak mert ha quartz-ról van szó amiben ezek mozognak amit felsoroltál, akkor kB meg ezek ugyanazt tudják mint a Svájci alsó, közép kategória. Azon sem csodálkoznék annyira ha egy Tissotban, Roamerben ugyanaz a szerkezet lenne, mint amiket felsoroltál, csak 5*-ös áron.
Mondjuk ehhez képest egy Casio, Citizen valóban világbajnok.
Persze szebbek meg 1888 (vagy előbb ) óta a piacon vannak. Mondjuk ez még nem magyarázza meg elég sok dolgot az árral kapcsolatban...Már csak az árból kiindulva is kB 10*er annyi japán szerkezetes óra fogyhat mint "svájci" szerkezetes. Ha már topikot nyitnék azt nem abból amiből kevesebb van. Hiszen erre pl itt van ez a topik is. Ahol sok szakember van.
Mondjuk lehet hogy én látom rosszul.
-
hallador
addikt
-
hallador
addikt
válasz
Lev Abalkin #228376 üzenetére
Casio Royale. Szuper ez is. Lehet veszek is egy ilyet. A James Bond Octopussyban hordott seiko inspirálta. Csak a Casio ma így gyártja. A 10 éves elem műkődésével kevés casiok egyike amik tudják ezt. Igaz 2012 környékén jelent meg, de 10 évente kB 1000 Ft a karbantartása. Jó cucc.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #228177 üzenetére
És ilyen nívósabb órásból mennyi lehet Magyarországon, aki 50 - 100 millió Forintot tesz bele egy szervizbe? Ok az 5-ik kerületit még értem elmondta g0n21 hogy ennek meg kell felelni, igaz ember nem feltétlenül kell, hozzá, hogy ezeket kezelje (Ha az én fülembe is eljutott a hír).
A másik, hogy láttam egy kettő ilyen szervizt igaz Casio-t és nem Magyarországon, de azért, ha nem Rolexet, vagy IWC-t kell javítani, akkor nem gondolom, hogy ilyen eszközökre lenne szükség.Valamint, ha ennyibe kerülne egy órás felszerelés, akkor mennyi olyan órás lenne, aki órákat is javítana?
Félre ne értsétek, nem azt állítom, hogy nincs ilyen, de az igényesebb alatt az (említett 50 - 100 milliós érték), kijelenthető, hogy 10 alatt vagyunk az országba (lehet, hogy sokat is mondtam, mert inkább 5 alatt), ami meg meg is felel ilyen olyan certinek mondjuk 10 márkánál abból nagyon nincs 1-2-nél több, de lehet hogy én tévedek.
Valamint a legtöbb helyzetben ezekre az eszközökre nem biztos, hogy egy átlagos órás mesternek szüksége lehet, mert nem biztos, hogy akinek ilyen drága órája van az elviszi egy órás mesterhez.
Nem egyszer én is belefutottam, olyan helyzetbe, hogy csak egy G-SHOCK-ba szerettem volna elemet cserélni, és arra is azt mondta egyik másik órás mester, hogy ezt vigyem inkább a Casio szervizbe. Cserébe simán kitisztított, egy PR50-est. Vagy egy Marvin 560-at.Szerintem.
-
hallador
addikt
válasz
csabulaxi #228206 üzenetére
Szerintem ez egy elég jó műsor volt, jól összefoglalta a magyar óragyártás történelmét. Nekem szimpi volt az öreg, abban a korban (A Rákosy rendszerben nem csodálom, hogy nem akart órákkal foglalkozni, a nagymamám is mesélt ezt azt. Nem volt vidám akkor.) Legalább őszinte az öreg. Mondjuk ma sem kifizetődő, ha valaki megmondja az igazat, fontosabb a feleslegesen felturbózott nemzeti identitás, mint a haladás. Mondjuk az Evolvenst megemlítették volna benne, de erről a témáról pont van egy másik műsor, ami nem feltétlenül órákról szól, de azért van benne arról is szó:
-
hallador
addikt
válasz
g0n21 #228158 üzenetére
És a svájciakat az nem érdekli, hogy nincs adott márkára szakosodott megfelelő certifacate-el rendelkező ember?
Azért csak azt nem mond, hogy egy 100 - 300 000 Ft-os órát ilyen műszerekkel szerelnek, mert azt hagy ne. A Suzuki szervizben sem Mercedes S osztályhoz alkalmazott műszereket használnak, mert annyiba kerül egy mint egy Vitara. Nem érné meg.A másik, hogy ugyan már a magyar vállalkozót mikor érdekelte, az, hogy mekkora a zajszint, meg mennyi por jön innen onnan. Ez nem a Győri Audi gyár, vagy, a bécsi Rolex szervizek egyike.
Azt is értem, hogy kellenek a megfelelőséghez ezek a műszerek, csak ugye a Notebook szervizben sem Wera, Wiha szetteket használnak, pedig hát ugye, hanem azt ami oda kell. Kb ez pont így lehet ez az órásoknál is. De az átlag autós szervizekben sem Haupa fogókat, meg Wiha, Wera szetteket, meg Hazet szerszámokat hasznának, mert akkor valóban annyiba kerül. Hanem inkább Yato, Tony King, és hasonló szettek mennek, mert a célnak megfelel.
A másik, hogy igen, kb amiről beszélsz abból lehet Magyarországon 1 de több sem. Akik nem abból élnek, hogy az emberek beviszik a szervizbe az órát, hanem abból, hogy bér szervizelnek. Amiért nyilván nem kér annyit, mint tőlem ha bemegyek. Mert ha nem így lenne, ilyen publikus szervizdíjak mellett már rég bezártak volna.
A Seikóról, meg csak annyit, hogy közel nem olyan elvetemült árakkal dolgoznak, mint az általad is említett svájci lehúzó cirkusz. Értem, hogy említed a Rolexet, és hasonló márkákat, na de őszintén Magyarországon? Ha nem éri meg fenntartani, egy ilyen szervizt, akkor nem kell fenntartani. Mert nem éri meg, legalábbis a vásárlónak nem! (Mondjuk ha létezik, akkor megéri.)
Akkor még meg is érteném, ha a magyar órás mester annyit kapna mint a bécsi, csak ugye tudjuk mind ketten, hogy ez nem így van. A legfontosabb különbség, hogy egy bécsi szerviz esetében el tudom képzelni, hogy közelít az elvárásokhoz, de a magyarról nagyon nem. (Certificate-ek, Emberek fizetése, munkakörülmények, munkaidő, vezetők képzettsége stb.. )
Szerintem legalábbis, lehet, hogy rosszul látom.
-
hallador
addikt
válasz
g0n21 #228105 üzenetére
Az elvárás pont az ami a seiko-nál, Orient, citizen esetében. Mert csak svájciaknak nehéz embert képezni vagy? Mindenki másnak meg nem? Az elvárás az hogy az óra árához nem a pökhendi Svájci óra gyártók elvárásaihoz igazodjanak az árak. Értelek hogy szerinted ez így ok, csak abba kellene belegondolni, hogy ha ez így menne mondjuk az autóiparban akkor kinek lenne autója?
A nem tehetek róla dolog még nagyon szép, csak amikor veszek egy alsó kategóriás órát 7-800 euróért akkor nem azaz el áras hogy 4 év múlva még kifizessek rá 200 eurót, majd 15 után kifizettem az óra árát. Az Orient nél is így megy ez vagy a Casional is. Nem.
Magasról nem érdekel, hogy nem képeznek orásokat. Bocs. Ez nem gond ugye. Az pedig, hogy mennyiért tesznek le egy szervízt amit elfogadnak megintcsak azt jelzi nekem hogy ez megint csak egy lehúzás. Ennyit talán nem ér. Egy átlagembernek sztem. Ahogy ezt elmondták a quartz forradalom (direkt nem válságot írtam) a Svájci óra ipar azzal tudta túlélni ezt az egészet, hogy a 80-as évek végén luxusiparnak titulálta magát. Amit persze elfelejtettek közölni aki beleugrott megszívta.
Sajnos ez már nem is sznobság hanem pofátlanság.
Nem utálom a Svájci óra ipart ne adj a számba ilyen szavakat, hogy neked nem tetszik a valóság azt megértem, de a jelenlegi helyzetben a Svájci óra kB a hülyének éri meg vagy csak neki... Az átlagemberek közül.
Minden másra ott a Seiko, Orient meg a gyakorlatilag nem sznob kategóriába eső minimális összegekért fenntartható quartz órák. Ja igen nincs ráírva hogy Omega, nincs "lelke" és a többi dolog...
-
hallador
addikt
válasz
g0n21 #227891 üzenetére
Ja ja mert általában az emberek 5 - 10 euróért vesznek órát nem? Ja várj nem.
Mit szívtam, szerinted, ja várj:
Kezdj el számolgatni...
Valamit az az 5 - 7 év az inkább 4-5 év ugye.
Értem én jöttök azzal, hogy jajj nem kell azt gyári szervizbe vinni, csak akkor magyarázd már meg mit fog mondani a Tissot 20 év múlva, csak nem ugyanazt amit az IWC.
Értem én, hogy van aki ilyen órákkal mászkál, meg az órának lelke van, de ez már nem lélek, hanem nem tudom mi... Mert ekkora lehúzáshoz pofa kell...
A másik, hogy egy 2,5 milliós órára valóban "nem" sok a 200 000 Ft, de az annyiból már nem fog kijönni...
Igaz ennyiért azért még adnak egy év garanciáit is.Mondhatnám ez a hülyének is megéri.
Igen a Seiko-t kompletten kicserélnek ennyiért ez igaz. Igaz, hogy a Seiko nem annyira pofátlan. Valamint nem svájci ugye.
-
hallador
addikt
Meg tudnátok mondani, hogy Suunto Core-hoz hol lehet védő fóliát venni? Most le vannak árazva a Sarkcsillagban, már van 44k-ért Suunto Core. Állítólag kifutó modell lett. És kiszórják. Most veszek egyet azt hiszem.
Kerestem, de max a Vaterán találtam.
Valamint van valakinek tapasztalata a szilícium dioxid alapú folyékony kijelző védő fóliákkal? Ez megvédheti egy óra üvegét, a nagyobb behatásoktól? Csak második esetőségként gondoltam, ha nem lenne fólia.
Köszönöm szépen.
-
hallador
addikt
Jó kedvében van az öreg. [link] video
-
hallador
addikt
válasz
Eugene Roe #226504 üzenetére
Na ok de ha a Casioban is szervizben cserélnek elemet, nyomás probaval akkor vízálló marad. A Rolex sem lesz vízálló ha nem cserélnek benne tömítést csak a Rolex egy karbantartása többe kerül mint a 4 Casio meg a 3szori szervize.
-
hallador
addikt
válasz
hdanesz #226318 üzenetére
Szerintem, a svájci Quartz órákat nem erőltetném. Egyszerűen nem éri meg. Ameddig egy Miyota Quartz fele annyiba - ötödébe kerül, mint egy ETA, de még tartósabb is tud lenni, elég csak az Eco-Drive-okat megnézni. A Casio amiben nem Miyota van szintén hasonlóan jó.
Én nem nézegetnék Svájci Quartz-ot. Ezek a szerkezetek javíthatatlanok a legtöbb esetben. Ahogy öregszik a szerkezet, kopik, és pontatlanná válik, egyre sűrűbben kell elemet cserélni bennük, valamint ez is kopik, a végén csere a vége. Ez a nagyon drága Quartzoknál (5 - 10 ezer Euro) lehet, hogy nem így van, de az ilyen 70 - 200 000 -es svájcinál nagy eséllyel igen.
Nem mindegy, hogy a Svájci sarc rajta van vagy nincs a szerviz díjakon, mert jellemzően ezek a szerkezetek még a legócskább is többe kerül, mint egy Miyota munkadíjjal együtt. Tartósságban, pontosságban, minőségben semmi nem indokol egy Svájci quartz-ot. A kinézet meg a név mindenkinek a saját döntése, meg az ár. (ha csak nem valamilyen nagyon drága óráról van szó, mert ott még lehet is valamilyen egyediség a szerkezetben)
Szerintem.
-
-
hallador
addikt
válasz
robaGB10 #226085 üzenetére
És Svájcban is 200 000 az átlag kereset nem, amiben benne van a felső 10000 keresete is? Oh wait...
(#226075) BloodRay
Igen ezért van az, hogy nem adnak el 10 000 számra Magyarországon 1000 euro-s órákat? Csak kérdezem... Ez szimplan hülyeség amit írtál. Szerinted...(#226060) djeperto
Ja csak Casio G-Shock ha nem is MR-G, vagy MT-G de Master of G van már 30 - 40 000 Ft-ért pl az én 9000-esen, és az kb pont ugyanazt tudja. Ameddig Seiko, Svájci uszkve nem tudja amit egy g-shock, ennyiért meg pláne nem. Szóval csak hogy a Hayek féle mentalitást vegyem fel nálam a Quartz forradalom igen is Luxusórákká tették ezeket a mechanikus termékeket. Persze a svájciaknak Quartz válság, na de ez az ő bajuk. -
hallador
addikt
válasz
Sungoo #226030 üzenetére
Ok csak 1000 euró sztem az egy határ Európában is. Nem a jobb a lényeg. Hanem az ára nemzetközi szinten 1000 dollár/euro ne nevezzük már szinte olcsónak mert nem az. Ok hogy a seiko kínálatában nem volt ebben a szériában ilyen de kB a pr50 pont ezt tudta 55 000 Ft ért 2008ban. Szóval ha így nézem akkor a szép tok nem ér ennyit.
Szóval csak annyi hogy egy 1000 eurós órát ne nevezzük olcsónak.
-
hallador
addikt
válasz
SOAD19 #226012 üzenetére
Azért ne essünk túlzásba annyira nem olcsó. Mert az Orient olcsóbb ennyiért pedig azért azt venném. Ennyiért már van mondjuk Roamer ami még ha itt tartunk szebb.
Automata óra eleve... Én is seikot vennék nem Svájcit.
De ennyiért inkább egy német manufaktúrát néznek vagy orintet. Sajnos a név sokba kerül a seiko esetében is.-------------
Azért a baby gs kicsit erős. 6r szerkezettel. Valamint ok hogy zafír de ennyiért legyen is.
-
hallador
addikt
válasz
hdanesz #225920 üzenetére
Ez nekem is nagyon tetszik. A német óra manufaktúrák még képesek rendes bauhause vintage kinézetű órákat gyártani. Ellentétben a svájciakkal. Ráadásul kézi handwind. A svájciak gyártanak szerkezetet hozzá, de vagy értelmetlen áron, vagy csak Field watch stílusú Hamilton van értelmezhető áron.
Pedig igény lenne erre a stílusra elfelejtettek gyártani ilyet.
Én is vagy ezt vagy a Junkers 6030 ami Eta 7001re épül és nagyon jól néz ki sztem. -
hallador
addikt
válasz
csabulaxi #225729 üzenetére
Jó ez a Citizen, és is beújítottam egy ilyet (weboldal). Csak fény kell neki
-
hallador
addikt
válasz
Blamazs #225708 üzenetére
Pont ilyen órám van, megörököltem. Ez a Tissot márka szervizben kb 3 éve pontosan nem tudom 45 - 60 000 Ft között volt a szervizelése (akkor még nem az enyém volt). Én is viccesnek gondoltam, mert az óra 2008-ban 55 000 Ft volt. A márka szervizbe nem érdemes vinni. Valamilyen megbízható órást kell keresni, aki kb 15 - 20 000 Ft-ért karbantartja. De a nagy márka szervizek közül a Seiko a legolcsóbb.
Ez volt az utolsó svájci óra amire ránéztem... Meg van egy ~70 éves Marvin 560-as szerkezettel, de azt 5 000 Ft-ért szervizelik... -
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #225613 üzenetére
Én komolyan nem értem ezt. Ennyire buta, sznob és műveletlen, aki ilyet ki mer írni. Eleve a Poljot, Vosztok, Pobeda már maguk is régebbiek, és ismertebbek Magyarországon mint a lista nagy része ami nem "divat".
A Swatch az micsoda?Mert az f91w-m patinásabb mint a mai csúcs swatch. De a DB-31-em ami még 34 évesen is lassan drágább mint egy átlag swatch.
Az Casio DW-5035D-1B-m 1 - 2 éven belül többe fog kerülni, mint egy alap svájci automata.
A másik, hogy a Casio a fél világon elterjedtebb, mint bármelyik svájci pénzporszívó márka valaha volt. Kezdve az USA komplett fegyveres testületétől, a komplett tűzoltó szerverezeteken át, a NASA-ig.
Nem nagyon értem én ezt. Ennyire hülye emberek miért foglalkoznak órákkal... -
hallador
addikt
válasz
Peddy789 #224834 üzenetére
A szerviz részre szívesen válaszolok neked. Pár éve sikerült belefutnom egy alap PR50-es történetbe, ami nem cosc meg nem tudom milyen a legalapabb 2824-2. (Ma már megvettem magamnak, mert 15 000 Ft-ért eladták nekem, annyit pont megért.)
Persze itt a fórumon jó pár régi szaki nekem jött, hogy nem értik a dolgot, pedig nem nehéz a dolog, csak az órás sztori hasonlít a stewardess szakmához, mocskosul titokzatos, ameddig nem tudod mi a valóság.
A kérdés az, hogy van-e olyan órás ismerősöd, akiben megbízol, ha van, akkor annyiba kerül, mint ha egy órát tartatnál karban (nem egy "műremekbe" szabott tárgyat, aminek "lelke" van) (Óra alatt értem a Seiko, Citizen, Casio, Orien, Poljot), ha betartod a "szabályokat" akkor sajnos ezeket az órákat olyan árban szervizelik, mintha legalább Mercedest hordanál a karodon.
Sajnos a svájci óragyártók eléggé pökhendiek ebben a témában, ugyanis, ha szakszervizbe viszi az ember, akkor ott gyári áron javítják. Amivel nincs semmi baj, mindaddig, ameddig pl ki nem derül, hogy ja amúgy ezeket az órákat egy gyári szerviz amúgy akkor javíthatja, ha egy Svájcban végzett certificált órásmester szervizeli (és nem Perrelet certificatel, javítja a Tissot-ot, hanem a Tissot certificatel), tehát nem zolika a sarokról, mert akkor bármelyik órás javíthatja, lehet, hogy jobban is.
Szóval, én a magyar svájci szervizben a sajátomat nem viszem, mert amikor ezt az órát vitték még oda, Magyarországon van-e ilyen ember a szervizben arra kíváncsi lennék.
(Arról nem beszélve, hogy amikor beírtam ide a fórumba, hogy sikerült a pr50-et karbabtartani 1x000 Ft-rt már nem emlékszem pontosan (akkor még nem az enyém volt), azonnal jöttek azon emberkék privátban, akiről tudom, hogy a váci utcában dolgoznak, hogy mondjam már meg ki javította, mert "Ők" is oda vinnének.... Hogy honnan tudom hogy Ő most azt se firtassuk. Gondolom nem tetszett a dolog, de hát ez van... Persze nem erre ment ki a helyzet... )
A lényeg nem ez, hanem az, hogy ezeknek a gyártóknak van egy árlistájuk. Az árlista publikus, csak otthon megy rá még 27% áfa is.
Tissot
Longines:Tehát ha valaki mint az én ismerősöm megvett egy Tissot PR50-et, 2008-ban 55 000 Ft-ért majd 201x-ben közölték vele a Váci utcában, (Már nem emlékszem) de 40 - 60 000 Ft közötti árat, karbantartásra. Ez kb az egyik legalacsonyabb nívóval rendelkező tokozó cég. Ha ez egy Omega, akkor:
Ehhez képest pl a Seiko vagy Casio, vagy Citizen ahhoz képest szervizel. hogy milyen a termék. Tehát egy Seiko 5 szervizelése amiben van egy 4r szerkezet nem lesz 200 CHF soha. De szerintem egy 6r sem. Vannak biztosan kiemelt modellek, de közel nem úgy állnak a dologhoz, hogy ja Tissot általányár hello.
Meg biztosan az is valid, hogy, fontos, hogy egy órát hogy hordanak, vagy éppen mi megy tönkre benne, de jelen esetben ugye ha én a Tissot pr50-et nézem, akkor kb pariban van árban egy Seiko 5-el. Ehhez képest a a Tissot teljes szervizéből, a Seiko 5-n kicserélnek mindent, akkor sem lesz ennyi.
Szóval ha valaki svájciban gondolkodik, és betartja a "szabályokat":
- 4 évenkénti szerviz intervallum, igaz ehhez azonnal jár 2 év gyári garancia is. (Feltéve, hogy a feltételek teljesülnek a szerviz részéről is, ezt a gyárban szokták tudni... Ha csak nem jön közbe a Kelet-Európai "találékonyság")
- Ugye egy nem swissmatic, powermatic és barátai, ami azért macerás, és annyira nem jó hírűek, mint egy Visodate. Akkor a legolcsóbb óránál is 200 CHF körüli a szerviz költség.Ebből annyi következik, ha nem mondjuk 5000 Euróárt veszel órát, akkor az óra árát 3 szervizzel simán kifizettetik veled. Azaz ha betartottad a szabályokat, akkor 12 évente veszel egy Visodate-t.
Na ez a hülyének is megéri.
Biztosan vannak kivételek, pont mintha egy fórum társ emlegetett volna egy talán Tudor-t ami csak 350 Euro volt Bécsben, az óra árához képest nem drága valóban...
Szóval én hanyagolom a "modern" Svájciakat, ez a PR50 amit egy megbízható órás mester 4 - 5 évente 10 - 15 000 Ft-ért rendbe rak pont megéri nekem.
Persze ez magánvélemény.
-
hallador
addikt
válasz
buci30 #224363 üzenetére
Szerintem nem baj, ha valamihez nem értesz. De azért az én sztorim a Casio-val. 1987-ben az ismerősöm kapott Ausztriában egy Casio DB-31-et, és ma is megy. 4. elem van benne, már az enyém az óra, mert kidobásra került volna, ma már többet ér mint új korában. És nagy eséllyel az fogja eltemetni, hogy 2029-ben lejár a naptára.
Majd azért szólj, ha a Certinád 33 év múlva is üzemelni fog úgy, hogy kb 10 000 Ft lett elemekkel, óraszíjjal ráköltve az órára.
De mondok még egyet, Casio G-Shock G2800 2003-as, egyszer kellett kondenzátort cserélni benne.Na ezzel kellene versenyeznie, bármelyik svájci pénztemetőnek. Amire ha betartod a szabályokat 15 év alatt kifizeted az óra árát, karbantartásra, ha annyira hulladék, a "szerkezet", akkor meg 8 - 12 év múlva csere, mert javíthatatlan. Ja és nem annyi lesz mint egy Citizenben, vagy egy Casio-ban...
Egy Suunto-ról tudjuk, hogy megy simán 15 évig, mert van ismerős, aki arra használja az órát amire való. A divatmárkákról meg ilyen infó nem nagyon van.A Q & Q pedig Citizen al-márka annyira szar nem lehet.
Hozzáteszem, hogy a Casio is használja a Miyota szerkezeteket. (Meg fél világ beleértve az Svájci márkákat is), valamint alig ha tévedek, hogy ma a legnagyobb szerkezet gyártó a piacon...A HB-vel kapcsolatban, ha Smart Watch, akkor Suunto vagy Garmin, Polar nem azért ez, mert ezek a piacvezetők, ebben a témában, hanem azért mert a HB órának nem lesz semmilyen nivo-ja. Mert aki egy picit is ismeri, az tudja, hogy ez egy 1500. divatmárka, amiből Dunát lehet rekeszteni. Persze a tudatlanabb sznobok között lehet, hogy menő lesz, de aki egy picit is tájékozottabb, annak boldog pillanatokat fogsz szerezni...
Másrészt ennyiből lehet venni egy frankó bármilyen hasonló csúcs smartwatchot, aminek minden szempontból kategóriákkal magasabb nivója lesz, mint a Gucci, Hugo Boss, Police, Diesel stb divatóráknak.Persze ez magánvélemény.
Ha meg tetszik, akkor meg kell venni, aztán majd írd meg milyen.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #224109 üzenetére
Ezt komolyan képes volt leírni egy magára valamit adó órakereskedés azok után, hogy ki merték adni a Powermatic-ot, és van pofájuk eladni annyiért, amiért lehet venni 2 - 3 4r35-ös szerkezetes órát?
Megy rendesen a hülyítés.Reméljük ezek, még hivatalos szerviz is, persze hivatalos minősített szakemberek nélkül is, az annyiba kerül egy "karbantartás" mint egy Seiko 5 Sports, vagy egy Orient Star.
-
hallador
addikt
válasz
Eugene Roe #221167 üzenetére
Cinkes, de a gyári szerviznek elég komoly követelményei vannak. Ugye azért nem mondok azzal újat, hogy kell lennie olyan embernek, aki Svájcban vizsgázott, pl Tissot jogosítvánnyal, mert akkor nem javíthat pl Tissot órát. Én ismerek olyat akinek van, csak az nem a Tissot szervizben dolgozik, ennek ellenére megkérik azt az árat amit a certificate ember javítaná.
(#221168) djeperto
És a 2824-et miért nem tudod nem márkaszervizbe vinni 6 évente?Pontosan azért nem mert van egy Suzuku Swiftem (jól szolgál) amit 3,4 Millióért megveszek, akkor nem akarok 6 évente 1.2 miliiót költeni rá, mint ahogy nem is kell, mert jó eséllyel, ennyit 15 év alatt kell rá költeni.
nem értem mi az a 200 750 svájci frank
Ez csak a Tissot, mindegyiknek van ilyenje, ugye azért tudjuk, hogy a Tissot nem teteje, mint inkább az alja. Ha ez egy Omega akkor ott * 4. Szóval értem az érvelésed, csak nekem nem éri meg, ennyi. KB erre még költenék is a magam részéről, a szervizre már nem költenék ennyit.
Szóval nem akarom meg tenni, nem azért mert nem tudnám, csak nem vagyok a saját pénztárcám ellensége.
Azokra az esetekre nem vonatkoznak ezek az árak, mikor pontosan olyan a svájci akár automata, vagy quartz szerkezet, hogy 10 - 12 év múlva kuka az egész, mert javíthatatlan, csak ameddig egy Citizen E168 50 - 70$ addig az ETA 300 - 500 a gyári szervizben. Vastag a bőr...
Persze ez az én hülyeségem.
-
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #221159 üzenetére
Én most kicsit más szemszögből írom le, ami alapján én nézem ezt.
Én akkor mondtam le bármilyen automata óráról, amikor szembesültem a svájci óra ipar pökhendiségével. Ameddig ETA automata a téma az még nem lenne baj, az már viszont igen, hogy 3 - 4 szervizeléssel kifizettetik az emberrel az óra árát. Szép a svájci, meg a mechanikus órának lelke van, meg a többi. Csak ahhoz pofa kell, hogy egy bármilyen 2824-2, 2836 szerkezetért márka függően a szervizelésért elkérjenek 4 évente 200 - 750 CHF-et.
Tudom hogy ebben is vannak variánsok, ha pl Vennék egy Visodate-et simán 3 szervizzel kifizettem az óra eredeti árát. Na ehhez kell a pofa. (Elvileg úgy, hogy az óra kopó alkatrészeit cserélik 4 év után, úgy, hogy azokon 4 év használat után ugyan mi kopott volna el? Igazából majdnem semmi. Akkor is 200 CHF)Tudom akinek majma van, banánt is vegyen, inkább nem tartok majmot.
Meg az ember nem akarja kifizetni az óra árát 15 évente, akkor inkább 2801, 2804, 7001, 6497, 6498-as szerkezettel vesz órát, és nem "szak szervizbe" hordja az órát, bármennyire csábító az "újrainduló garancia", ismerve a viszonyokat, Bécs-nél közelebb nem vinném az órámat, hanem megbízható óráshoz. Ezeken túl sok minden nincs ami tönkremenjen. Igaz húzni kell naponta.
Azt is értem, hogy nincs órás, meg nem képeznek, meg ez meg az.
Marad a Casio, és a Citizen. Pontosan ugyanolyan jók, és töredékébe kerül a szervízelésük 15 évre lebontva. Nincs lelke. Már nem zavar.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #219153 üzenetére
Nekem DW-5035D-1B van mondjuk fém van a műanyag alatt. Érezhetően nehezebb, mint a DW-5600BB-1 vagy a G-9000-1V. Amúgy megéri megvenni, kb 2*esét éri mint az eredeti ára. Nem tervezem eladni, azért vettem meg mert az eredeti 5000-es széria 35-ik évfordulójára készült modell. Nagyon jól néz ki, és minőségben érezhető különbség van e között, és a sima modellek között. Nekem nagyon tetszik.
-
hallador
addikt
Sziasztok,
Szeretnék venni egy kvarc órát, de nem nagyon ismerem a lehetőségeket, a technológiák után érdeklődnék, hogy merre induljak el. A napfénnyel működő szerkezetek közül melyiket érdemes választani három nagy gyártó közül? -:
Citizen Eco-Drive
Seiko Solar
Casio Tough SolarNapfénnyel működő órák közül: 3 - 400 Euro környékén gondolkodom.
Vagy egy jobb elemes Kvarc felé induljak el, ami 7 -8 évig elketyeg.
Eddig tapasztalataim szerint, (ami főleg Casio órákra vonatkozik 15 évvel ezelőtti modellekkel. ami nem ma volt, és egyáltalán nem mérvadó) 8 -10 évet bírnak ki a Tough Solaros Casiok.
Ma mennyi használatósága van időben egy Citizen Eco-Drive szerkezetnek? pl: Citizen Promaster Tough monobloc órában van lehetőség capacitor-t cserélni, mert a Citizen úgy hirdeti, hogy soha nem kell elemet cserélni. A kérdés persze elméleti.
Vagy egy Sinn EZM 2B ETA 955.652 szerkezet, amire a gyár 15 évet ír egy elemcserére.
Esetleg 300 - 400 Euro-s árban valamilyen Japán Kvarc óra, amit ajánlotok.
Tudom, hogy az egyáltalán nem egy árkategória. De egyelőre tapogatózom, hogy merre induljak kvarc fronton.
Köszönöm a segítségetek
ui: FW91-es, Mudman 9000, DW-5035D-1B, DW 5600BB-1 óráim vannak, mindegyik nagyon kedves a szívemnek ilyen olyan oknál fogva. Most szeretnék venni, egy mutatós órát is ami nem mechanikus.
-
hallador
addikt
Sajnos sokkal olcsóbban Peseux/ETA 7001-re épülő óra nem nagyon lesz ez alatt. Talán a Junghans 6030 de az is 8 - 900 Euro lesz. A Stowa meg barátai meg már nem ez az árkategória.
Ez a svájci az amit én is megvennék igénytelen, és töredéke a karbantartása mint egy automata óráé. Persze nem fogok ilyet venni jó nekem az olcsóbb G-Shock is. -
hallador
addikt
válasz
Dyrtyho #200652 üzenetére
Azért a Casio letett valamit az asztalra az elmúlt 40 évben. Az Icewatch meg, nem tudom Te hallottál már róla amúgy, mert ugye a Casio neked is csípőből eszedbe jutott, ez nem azért van, mert quartz óra, hanem azért mert a quartz óra fogalma nagyon sokáig a Casio jelentette, ez nem véletlenül van, nem azért mert "csak" casio, hanem mert fillérekért, sokszor több évtizeden működnek, amire annyira nem alkalms egy mechanikus óra, már csak azért sem, mert adott időnként karban kell tartani különben megállt, romlik az minősége stb, ameddig egy tisztességes kondenzátoros quartz (Casio, Citizen, Seiko) 10 évig is "elketyeg" anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni.
Itt az én példám Most már van egy Casio db-31-em 25 éves, és egy g2800-am is az csak 11 éves. Szívesebben hordom mostanában mint a 60 éves Marvin-t vagy a majdnem 50 éves Seiko-t.Én nem lennék benne biztos, hogy egy 2007-ben alapított óramárka ami abból jött létre, hogy Kína egyik bolhapiacából vásárolta fel az órákat, Belgiumba exportálták, és elkezdték árulni 30 - 50 $-rt, ami mostmár a márka érték miatt 70$ környékéről indul, felvenné a versenyt bármilyen szempontból, akár a Casio-val is.
-
hallador
addikt
válasz
Šolaire #200146 üzenetére
Közben hozzám került, mert a gazdájának nem kellett, kidobni nem akarta, feláldoztam magam.
Mindig is akartam egy ilyen klasszikus Casio Órát. kb 25 éves lehet és még megy. Nagyon örülök most....
--------------
Közben nálam az a helyzet, hogy a G-Shock-omba cseréltetve lett az akkumulátor. Nem vettem semmilyen új órát. Már ez is több mint 10 éves. És jó lesz ez nekem, úgy döntöttem, hogy ennyit megér. Kisebb G-Shock-ok közül való, pont jó a csuklómra. Hetente 1 - 2 napot kiteszem majd az ablakba, akár szűrt fényre is, hogy ne merüljön le a kondi.
-
hallador
addikt
válasz
Fall-N #199879 üzenetére
Ebbe az szörnyű, hogy épp tegnap mutattak egy DB31-es Casio-t. Nem biztos, de azt hiszem 1993-as vételezésű óra.
Röpke 25 éves, most cseréltek benne 3-adszorra elemet a gazdája szerint 1500 Ft-ért
Na most az óra akkor valami fillérekbe került.
Ha ebbe még egyszer elemet cserélnek 30 év felett lesz. Ez egy filléres kvarc. -
hallador
addikt
válasz
Narakh #199841 üzenetére
Szia
Nekem is megakadt rajta a szemem mikor hasonlót kerestem, akkor mikor direkt mechanikus órát kerestem. Akkor én is ezt, a Junghans max bill Hand-winding-ot, és a Steinhart 6497-es unitas szerkezetes óráját. De végül használtat vettem, meg kaptam egyet családon belül. De ezeket még nem döntöttem el hordjam-e mert eléggé szépek.
Én kb 2 hónapja bementem egy olyan üzletbe, ahol van Hamilton is, ugyanezt kérdeztem meg, amit Te is linkeltél, persze nem volt a listában, de beszerezni beszerzik, nekem ezt mondták:
6 - 8 hét
140 - 145 000 Ft.Mondjuk ennyit szerintem bőven megér, látva a többi cég (Tissot, Roamer, Doxa) árakat.
Szóval Magyarországra nem hozzák be ezeket a klasszikus 2801/2804 (Ha naptáras) kézi húzós órákat, csak Unitas 6497/98 van persze többszörösen túlárazva, különböző tokozó cégektől, mint a Doxa meg a Tissot 4 - 500 000 Ft-os áron. Amit persze a Steinhart odaad harmad ennyiért.
A németek árulnak ilyen kézi húzósokat olcsóbban, a svájciakat el kell felejteni, feleslegesen magasra van pozicionálva az áruk szerintem. Persze állítólag a Tissot, meg a többi most alacsonyabban van mint 10 éve, nálam abban merül ki, hogy a szervize, meg egy értelmesebb óra ára is többszöröse, mint amit elvárnék én.Én ezeket nézegettem:
- Junghans max bill Hand-winding
- Junghans Meister Hand-winding (Mondjuk ez már valamilyen 7001-re épülő szerkezet)
- Junkers 6032-5 Series Bauhaus (Szintén 7001-re épül)
- Steinhart-ban van még értelmesebb áron.Kb ezek be is szerezhetők Magyarországon. A többit én nem is néztem, mert hát hogy is mondjam, nem nagyon értettem miért kerül valami 3 - 4 *-er annyiba, ha ugyanezeket a szerkezeteket tartalmazza. Persze ez csak a saját magánvéleményem.
-
hallador
addikt
válasz
Misi1979 #199822 üzenetére
Igen, azóta jobban utána jártam én is és beszéltem az Édesapámmal. Aki 2013-ig hordta is az órát. Aztán hozzám került.
Én tavaly vittem be az órát a szervizbe, Mert azért itt elég sokat olvastam, meg tanultam tőletek.
És az óra valóban karban volt tartatva. És nem egy alkalommal.
Ami ebből a történetből igaz, hogy 1987 óta van Apámnál, és én szervizeltettem 2017-ben, még miután írtam ezt a bejegyzést amit Linkeltél is.
Januárban kaptam vissza a szervizből az órát. Mert akkor már mentek szabadságra. Illetve akkor több mint egy hónapra vállalták.
Itt mondták mennyi idős, kb mikor gyárthatták stb. Ezekkel akkor nem voltam teljesen tisztában.Nincs ellentmondás én nem voltam felkészült amikor írtam a hozzászólást. De mindig tanul az ember.
Ja még egy biztos, ezt az órát nem fogom hordani napi használatban. Mert több eszmei értéke van, mint hogy elhordjam.
Azóta többet tudok erről.
-
hallador
addikt
válasz
schawo #199818 üzenetére
Na azért ezzel az olcsó trottyal csak nagyon finoman.
Csak a saját bőrömön tudom bemutatni ezt a dolgot. Amire itt egy ketten kiakadtak.
Seiko 6602 1987 óta a családban. 4 * szervizelve Seiko szerviz, utolsó alkalommal 15 000 Ft-ból karbantartva fillérekből megvan 1971-es óra.
Marvin 560 50'-es évek nálam van valamennyi ideje. Szervizeltetve, utolsó alkalommal 5000 Ft-ért legalább 60 éve megy.OK, hogy egy 17 köves egyszerű szerkezet, sokkal olcsóbb, nincs zafír üveg, nincs cicomás tok, nincs nem tudom milyen COSC minősítés, meg nem chronometre pontosságú, kevesebb ideig tart karban tartani, nincs tömítés nem tudom micsoda benne, stb. De ezek a trottyok akkor is menni fognak, amikor már a mai nagy értékű automaták nem biztos. Vagy azért mert nem fogják ennyiért karban tartani mint amennyit kérnek érte vagy mert nem olyan minősége.
-
hallador
addikt
-
hallador
addikt
válasz
g0n21 #199803 üzenetére
Biver is megmondta, hogy aki 50 svájci franknál drágább órát vett, az érzelmi döntést hozott. Pedig ő ebből él.
Én egyet értek ebben azzal aki mondta. Pontosan én is hallgatok a kollégára. És teljesen igaza van. MOst éppen egy 10 Years Battery-is Casio-t nézegetek. Mert nekem az éri meg a legjobban. a Mechanikus óráimat (Seiko 6602, Marvin 560) nem akarom hordani annyira szépek. Havonta 2* felhúzom őket, hogy ne sűrűsödjön be az olaj bennük.
Én ezzel be is fejeztem, csak valahogy nálatok bicskanyitogató. Én elmondtam már mindent megértek, azt is, hogy van aki ebből él. Teljesen jogos a felháborodásotok.
De szerintem a Tulaj nem gondolt arra, hogy ez a piac ennyire megváltozik ennyi idő alatt...Részemről ezt elengedném, mert bizony ebben a történetben nincs ennyi, legalábbis a részemről, mivel a történet az ami érdekes a részemről nem is enyém az óra...
(#199806) g0n21
Igen, és ezekről vásárlás előtt, de legkésőbb vásárláskor szokás tájékozódni, nem pedig utólag fröcskölni az ipart
Ugyan ez a művelet 10 évvel ezelőtt még kb fele ennyibe sem került, nem ennyibe amibe most. Szóval aki fröcsög, meg mellébeszél az nem én vagyok... Ráadásul a Tissot mint márka igencsak más pozicionálásban volt 10 évvel ezelőtt mint most.
Aztán tolhatod a mellébeszélést, a fröcsögésről, meg a mekkora hülyeséget beszél valaki, aki nem látta előre, hogy 10 év múlva mi lesz, mert Te gondolom ezt ha megkérdezem 2008-ban vágtad volna...
Na hagyjad inkább a hülyeséget. köszi...
Engedd el a történetet. Én is azt teszem.
-
hallador
addikt
válasz
Deskdiver #199801 üzenetére
Bizony. Teljesen egyetértek veled. Én nem vennék soha ilyen órát magamnak ezeknek a tudatában, amit megtanultam itt a fórumon, amit ezúton is köszönök azoknak akik segítettek.
Nálam az óra max egy valamilyen Casio óránál megáll, ami max 40 - 50 000 Ft-ba kerül.Ezt én is így látom, ahogy Te.
-
hallador
addikt
válasz
Misi1979 #199785 üzenetére
Egy órásmester nem attól lesz rendes és becsületes, mert “csak” 12ezret kért a Tissot szervizre. 12e forint reális ár akkor, ha nem kell drága eszköz/szerszámparkot fenntartani, alkalmazott béreket, rezsit fizetni, egyéb járulékokról nem is feltétlen beszélek.
Ezt én pontosan tudom. De engem ez nem hatna meg, szerencsére a tulajt sem hatotta meg, hogy ezt fenn kell tartani az infrastruktúrát. A tulaj ezt a példát hozta, és egyet kell értenem vele:
KB ez olyan átverés szagú dolog, mintha van egy márka. Például Volkswagen, majd ennek a márkának van Lupo, és a Pheaton modellje is, majd a Volkswagen márka szerviz azt mondaná a tulajnak, hogy ja haver, nekem fenn kell tartani ezt az infrastruktúrát, de mi kiválasztottunk egy alapárat ami a 2016-os Passatra vonatkozik, igaz a Lupo-t 5 éve nem áruljuk és amúgy tömegmodell, de mi 2016-os Passat árban javítjuk, mert hát megérted ugye, hogy fenn kell tartani nekem ezt a szervizt.
Órára lefordítva, ez nem egy Tissot Hertigate Visodate Automatic-ról van azó, hanem egy PR50-ről. Alapóra, work horse szerkezettel 0 extra. Ráadásul úgy, hogy a 2824-2 minden idők legnépszerűbb ETA automata szerkezete, amit használ boldog boldogtalan, arról sincs szó, hogy nehezen beszerezhető alkatrészekről, vagy valami nagyon egyedi modellről lenne szó. Ráadásul a történet csimporasszója, hogy egy standard 2824-2-ről nem akár egy Elaborated. Top, Chronometre 2824-2-ről van szó.
Azt pl tudod, hogy bizonyos szerkezetek megfelelő minőségű szervizeléséhez milyen eszközök és fogyóanyagok, pl olajok kellenek? Azt tudod, hogy a Tissotodban lévő szerkezethez, ami újonnan kb 40-50e forintos tétel, ha elveszik vagy javítás közben megsérül egy fogaskerék, máris ráfizetéses a munka a mesterednek? És ez csak egy eta alapwerk, jó alkatrészbázissal. Persze igen, azért órásmester, hogy ne hibázzon..
Nem az én Tissot-om. Nem az én Mesterem.
A tulaj kérdése ugyan ez volt, hogy ebben amúgy szerkezetet cserélnek? Mert kb ennyi a szerkezet ára. Mint utólag kiderült a Tissot szerviz 1x ezer Ft-os órabérben dolgozik, mint kiderült gyári technológiával javítanak (Magyarországon ez nekem bullshit kategória, mert ha a svájci órás azt mondja, hogy 200 CHF, akkor azt készpénznek lehet venni, ha ezt egy magyar szerviz, akkor az kb vagy úgy van vagy nem úgy van...).
A Made in Swiss felirat. A márka érték, ami a Tissot esetében az elmúlt 10 évben lett magasabbra pozicionálva. Stb.Az is teljesen más kérdés, hogy tuti olyannal is találkozik sok szerviz, hogy az óra óránként 10 percet késik, (persze túloztam), meg naponta megáll (megint túloztam), olyan állapotban kerül az óra a szervizbe, hogy már károsodott a szerkezet. Itt nem erről volt szó, sőt pontosan el lett mondva az óra története a szerviznek.
Én elvárnám, hogy egy Órás mester (Nem hogy egy gyári szerviz), olyat ne kövessen el, hogy megsérül egy fogaskerék. Ezt tudja felmérni egy szerviz. Hibázni emberi dolog, és ha azt mondaná egy ilyen mester ember, hogy az óra javítása nem 12 000 Ft- hanem 18 000 Ft, mert valamely alkatrész kell még hozzá, azt is kifizeti a tulaj, mert van ilyen.De azt feltételezni, hogy ez minden óránál így van, az kicsit erős. ÉS! Minden óra sérült állapotban kerül a szervizbe az is, mert az ár minimum ezt feltételezi.
A lényeg, 12 ezer az az ár, amiért nagyon kevesen fognak jó minőségű munkát végezni (pláne Budapesten) egy ilyen órán. Max barátilag.
A 12 000 azért 12 000 mert ez a Mester a földön jár a Tissot szerviz meg átlagárakkal dolgozik. Nem pedig óra fajta arányossági áron. A fenti példa az ezt jól példázza, amit leírtam.
Szerencsédre neked ez most összejött, ahogy látom, értesz is ahhoz, hogy ezt meg tudd ítélni, gratula az órához és még sok boldog évet nektek!
Köszönjük, illetve a tulaj. Én is így gondolom ezt.
Köszönöm hogy ezt leírtad, eddig is sokat tanultam azokból, a hozzászólásokból, amiket a kollégák írtak, mert ezek érdekes dolgok. És sokat lehet tanulni abból is, hogy ki hogyan kezeli ezt.
(#199786) Sungoo
Már Te is beleállsz ebbe a hülyeségbe? Mint a széllel szemben pisálás...Engedjétek el.
Hát neked mindegy az látszik... De a hülyének nézés, az max annak OK aki ezzel húz le másokat... Én elengedtem ezt, de a dolog akkor is vérlázító, még akkor is, ha szerinted ez mennyire rendben van így. Tehát ha ez így működött, amit leírtam, akkor ez máris nem széllel szemben eset ugye?
Na én pontosan azért kérdeztem ezeket, mert sok mindent nem tudtam, na nem tőled kaptam a választ... Az nem szégyen, ha az ember valamit nem tud (Ez voltam én). Az, hogy azonnal leírjuk aki tudni is akar, azt viszont máshogy hívják...
(#199788) gipsztigris
Agysebészetről szó sincs, felesleges pénzkidobásról van szó.
-
hallador
addikt
Visszakapta az ismerős a PR50-es Tissot. 12 000 Ft volt a karbantartás. Amibe egy rendes/becsületes órásmesternek, az is belefért, hogy a Tissot külsejét is rendbe tette, úgy, hogy 1 év garanciát is vállalt a karbantartásra. Az óra úgy néz ki mint Új korában. Ezt nem kellett külön kérni, hanem magától megcsinálta.
Reméljük sokáig csinálja ezt a szakmát.Köszönöm a segítségeteket, és a tanácsokat sokat tanultam belőle, és legközelebb ezeket felhasználva veszek magamnak órát.
-
hallador
addikt
válasz
Lauda #199633 üzenetére
Ezen én nem csodálkozom. Sajnos ez a társadalom része az eléggé számottevő irigység, szakmai irigyseg, vagy csak rosszindulat.. Pedig eléggé toppon vannak a Borkuti família szakmailag, még úgy is, hogy volt az öregnek egy stílusa. Szóval ezt én sem értem. De valaki leírhatná mi történt vele.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Háztartási gépek
- Trollok komolyan
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest