- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
válasz
nostromo73 #31078 üzenetére
Köszönöm szépen az elismerésedet! Nagyon sok időt elvesz a feleségem és a lányaim szerint, de én mégis úgy érzem, hogy nem haladok. Itt van most is 4 óra darabokban, restaurálnom kellene őket, de mindig elmegy az idő. Muszáj némi pénzt most már visszaszereznem, mert átestem a ló túloldalára, és kell visszaforgatnom egy kis pénzt.
-
Dzsana
senior tag
válasz
stevewonder #31074 üzenetére
Igen, azt tokozzák be a kínaiak is, a G10.211-et, tehát egy mezei órás eredetinek hiszi. Csak hát az összes többi nem eredeti benne...
-
Dzsana
senior tag
válasz
nostromo73 #31068 üzenetére
EREDETI KÍNAI! Csak a véletlen műve, hogy mellette kínai GPS-eket árul!
Ha meg kéred, hogy vizsgáltassátok be együtt, elzárkózik előle, személyes találkozó meg nincs! Messze kerülendő!
-
Dzsana
senior tag
válasz
stevewonder #31067 üzenetére
Nehéz megmondani, az arany szabály, hogy amennyit a piac ad érte. Mivel ritka, és minden elfogultság nélkül tényleg szép, szerintem felvernék az árát min. 150-170$-ig. Szerencsére én a töredékéért jutottam hozzá, de hát nem minden a pénz.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Mosanke #31062 üzenetére
Máris? 4 napja kelt el itt Szegeden Tissot óra, a vevő meg Győri, épp hogy megkaphatta. Ne titkold már el azt a hirdetés, légyszi oszd már meg. A belinkelt képed alapján még új képet is lusta volt készíteni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #31056 üzenetére
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #31054 üzenetére
Eladni??? Tissot-t nem adunk el! Pláne nem egy fekete számlapos ilyen jó állapotban lévő Campinget, nem tudsz másikat mutatni. Megy szépen a videókártya dobozába!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #30863 üzenetére
Én még mindig kitartok a wehrmachtswerkeknél, továbbra is tartom, hogy baromi jó, megbízható, pontos, strapabíró szerkezetek!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Neurotoxin #30839 üzenetére
Semmi baj azokkal a G10-esekkel, üzemszerű használat mellett igenis megbízhatóak, sok gyártó tokozza. Az este hozzáfogtam egy szép bicolor óra felújításához. Seiko kedvéért kibontottam a rugóházat is, hát nem ért meglepetés. Mint ahogy látható, ez nem egy mai óra, mégis tiszta a rugóház. A tokot már előkészítettem krómozáshoz, kb. 1 héten belül össze fogom tudni rakni, egész pofás lesz.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #30808 üzenetére
38 mm korona nélkül. Már szét is kaptam, most kezdtem a tok felújítását. Majd a részeredményekrõl beszámolok.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #30734 üzenetére
Én értem, mire gondol a kolléga, a mai Helvetia már nem az a Helvetia, mint ami régen volt. Szerintem őket is újjá élesztették, elképzelhető, hogy a kínaiak.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Crystalheart #30732 üzenetére
Természetesen gyártanak, bár kevés a saját szerkezetes. Nekem is van egy Helvetia zsebórám, de abban sem saját szerkezet van, hanem Unitas 6497.
-
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #30710 üzenetére
-
Dzsana
senior tag
válasz
stevewonder #30707 üzenetére
A Tiednek megvan a csatja? A gyári seiko-t pont nem ismerem, de általában át lehet rakni a csatot. Onnantól fogva meg tök mindegy, milyen szíjat veszel, mert csak a csat jelzett, nem?
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
Látom, nem ment át a mondandóm. Azért sem értem, mert nem én vagyok az elsõ, aki ezt le meri írni Neked. Nem megsértõdni kellene, hanem elgondolkodni. Nem ez az intelligens elintézési módja ennek! Mindenki tévedhet, én is, éppen ezért nyugodtan szóljál ilyenkor, sõt, megkérlek rá, hiszen ebbõl tanulunk! Csak én nem fogom erõltetni utána a valósnak vélt téves igazam, mint ahogy azt Te teszed. Remélem, így már érthetõbb.
-
Dzsana
senior tag
Seiko elvtárs, egyet tisztázzunk. Én elismerem, hogy nagyon tájékozott vagy az órákban, de mint ahogy senki sem, Te sem tudhatsz mindent. Már többen is jól megfogalmazták itt, hogy nem kellene mindig mindenhez a legjobban értened! Nagyon hasznos tagja vagy ennek a társadalomnak, de ez nem jelenti azt, hogy mindig, mindenhez hozzá kellene szólnod, pláne nem olyanhoz, amiben nem vagy esetleg annyira tájékozott. Nekem csak ennyi a problémám, elnézem, hogy néha sületlenségeket írsz, de amikor már annyira blöffölsz, hogy nem valós dolgokat írsz, akkor már nem bírom ki szó nélkül. Szóval nem tudom, miért van benned ez a kényszer, hogy mindig mindent jobban akarsz tudni másoknál. Sokszor megfigyeltem, hogy ha elhangzik egy kérdés, és valaki megválaszolja, Te akkor is megválaszolod, és leírod még egyszer ugyan azt a választ. Szóval nyugi, nem kell állandóan szerepelned. Ettől még alapjában véve jó srác vagy, sok jó dolgot írsz, de nem mindig, és ezt utána az istenért sem tudod beismerni. Remélem érted, mire gondolok. Béke van, egyikünket sem a rossz szándék vezérel.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Mariner #30619 üzenetére
Petit hagyjuk, ő is mindig okos akar lenni mindenben. Az persze nem kizárt, hogy arany tokokat is pótoltak, de nem az volt a jellemző. Pláne nem akkor, amikor maga az óra tulajdonosa adta el az aranyat az óráról, de kötődésből a werket nem adta el, hanem csináltatott rá egy olcsó könnyűfém tokot. Annak nem is lett volna értelme, hogy eladja az aranyat, utána meg készíttet rá egy másik arany tokot!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Mariner #30617 üzenetére
Fordítva, pont nem az arany tokok a pesti tokok, hiszen az arany tokot adták el az óráról, és pesten készítettek hozzá könnyűfém ötvözet vagy ritkán acél tokot. A szegedi az Brauschwetter János volt, de ő nem pesti tokokat készített, hanem órásmester volt, aki megvette a szerkezeteket, és egyedi tokokat készített, főként zsebórákat.
-
Dzsana
senior tag
Vagy FHF 6, vagy bármelyik másik. Amit Te linkeltél, az 18,5 léniás. Honnan tudod, hogy ez ekkora, és nem 19 léniás? Továbbá honnan tudod a járástartalékát, és a billegő típusát a kép alapján? Ugyanis ezek között a billegő, a járástartalék, és a méret a különbség. Én minden szerénység nélkül mondhatom, hogy eléggé benne vagyok a vintage órákban, de nekem lövésem sincs, hogy ez melyik!
-
Dzsana
senior tag
Ilyen FHF szerkezet nem létezik, másrészt ha ebből a képből megmondod, hogy ez pontoson melyik FHF szerkezet, akkor lemegyek hídba! Ez lehet akár FHF 14-18.5'''H4.2, vagy FHF 1-18.5'''H5.9, vagy FHF 1-18.5''' bármelyik változata, vagy FHF 1-19''' bármelyik változata. Kép alapján azt se tudni hány léniás, szóval elég bátor dolog volt ezt így kijelenteni!
-
Dzsana
senior tag
válasz
nawhcs #30592 üzenetére
Ezt a Doxa werket az 1930-as években gyártották, tehát a szerkezet kb. 80 éves lehet. A tok szerintem nem gyári, de ebben nem vagyok biztos. A fix stift oda van, ahhoz vagy ékszerész kell, vagy át kell alakítani rugós stiftesre. Mi a terved az órával? Szólj, ha eladó, vagy ha fel szeretnéd újíttatni, azt is megoldom.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Neurotoxin #30548 üzenetére
Sok mindent nem akarok vele kezdeni, mert ez így jó, ahogy van. A tok kap egy polírt, a szerkezetet meg működőképessé teszem, mást nem nagyon tervezek vele.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Neurotoxin #30544 üzenetére
1930-as évek vége felé készült valamikor, szóval nem mai darab! Sajnos a billegő tengelye törött, de már szereztem bele.
-
Dzsana
senior tag
Máris széthullott? Én azért többet vártam tőle! Lehet, hogy csak a kilincs szerkezet hullott szét, ha törött, akkor menthetetlen. Ehhez alkatrészt találni, talán meg sem éri. Ha Te kidobnád, esetleg előtte szívesen megnézném, hogy hátha javítható, vagy ha nem kell már Neked, alkatrésznek hátha jó lenne.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #30455 üzenetére
Igen, ez jó biznic volt!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #30449 üzenetére
És ennek az ára is érdekelne, ha nem titok, kíváncsi vagyok, hogy az ilyen börzéken milyen árak vannak.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #30433 üzenetére
Na, éppen kérdezni akartam az órabörze tapasztalatairól. Voltak vintage órák is? Mellesleg a szerzeményedről mit lehet tudni?
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
peterszky #30342 üzenetére
Szerkezet száma kellene inkább, nem a tok száma. Vagy ha a szerkezet típusa megvan az is közelebb visz egy kicsit. Mondjuk ezekből max. a gyártás idejét tudod meg, nem tudom, minek szeretnél bővebben utána nézni. Éppen ma jött rendbe tételre egy Glashütte, majd megnézem ezen is.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Dr.Zoo #30329 üzenetére
Drakula, ez tényleg jó vásár volt! A plexit talán ki lehet polírozni, a tokot csak tisztítani lehet, meg a hátlapnak kell egy polír, és szép lesz. Én éppen most mérgelődöm, megjött ez a szervizelt -nek hirdetett Omega. Vakarni lehet a koszt a hidakról, a szerkezetrögzítő csavar tiszta rozsda, a csapágylemezen is valamilyen szürkés szutyok áll, szóval ennyit a szervizelt szerkezetről:
-
Dzsana
senior tag
válasz
Misi1979 #30309 üzenetére
Oh, köszönöm, csak lassan már ez betegség nálam!
Bennem van a kényszer, hogy meg kell menteni ezeket az órákat. Így kép alapján szerintem már van egy ilyen Tissot-m, 37 mm-esben, szerintem hasonló lesz ez is, mint ez a 37 mm-es Tissot
-
Dzsana
senior tag
Na mindegy, egy ilyen szerencsétlen lelkületi ember miatt ne offoljuk szét ezt a jó kis fórumot. Térjünk vissza az órákhoz. Legújabb megmentésre váró szerzeményem ismét egy 38 mm-es Tissot, úton van Németországból, élőben még nem láttam, de nem vészes, szép lesz, ha elkészül:
-
Dzsana
senior tag
válasz
solgew #30300 üzenetére
Én vagyok pökhendi? Te kezdtél el beszólogatni, meg leminősíteni! És nem is vállalnám el az órádat semmi pénzért sem. Ide jössz, próbálunk segíteni, elmagyarázni a dolgokat, Te meg belekötsz mindenbe. Most már biztos, hogy tanár vagy!
Bár mondjuk nem, mert ahhoz némi intelligencia és tanultság is kell. Én ezzel befejeztem a veled való kommunikációt, értelmetlen.
-
Dzsana
senior tag
válasz
solgew #30296 üzenetére
Persze, van jogod, csak butaságokat írsz, ami nem baj, mert lehet, hogy pék vagy, vagy cukrász, de leginkább tanárra hasonlítasz. Én mérnökként fél évig tribológiát is tanultam, talán el kellene fogadnod a tudományt, és nem kételkedni benne. Ha két anyag súrlódik egymással, akkor ott bizony egyrészt hő, másrészt kopás keletkezik. Mindegy, hogy milyen mozgásból származik, forgó, egyenes vonalú elmozdulás, stb, de ezen a tényen a hitetlenkedésed nem tud változtatni, és ez akkor is így van, ha nem nézek ki az ablakon, Ha két különböző keménységű anyag találkozik, akkor a keményebb a puhábból bizony anyagot fog leválasztani. Továbbá nagy terhelés, és elmozdulási sebesség hatására hő keletkezik, amitől a két anyag akár össze is olvadhat. Én nem ismerek olyan szerkezetet, amiben az egymáson elmozduló anyagok ne lennének kenve. Az autóiparban még több pénzt költenek fejlesztésekre, mint az óraiparban, és ezekből a dollárcsilliárdokból sem tudták még megoldani a kenés nélküli mechanizmusokat. Lehet, hogy az én ablakom szélesebb egy kicsit, mint a Tied. Rólad az jut eszembe, amikor még anno mentünk osztálykirándulásra, és az osztályfőnök kinyitott térképpel szállt fel a buszra, és meg akarta mutatni az autóbusz vezetőnek, hogy merre kell menni Budapestre!
-
Dzsana
senior tag
válasz
WiZARD #30234 üzenetére
Jó, de normál viselet közben ez nem pörög így. A kolléga azon aggódott, hogy ennyire pörgőset nem szeretne, de nem pörög ez így a kézen. Az Orientek meg egyébkét is elég kocka járásúak, érzed, ahogy egyik oldalról a másikra átbillen, nehéz a rotor. Az Omegánál pl. csak egy pelenka lemez, ott nem érezni.
-
Dzsana
senior tag
Bár nem sok Szovjet órám van, de az a pár darab elég pontos. Épp tegnap említettem ezt az alsó kismásodperces Pobedát, bármelyik svájci mellé oda merem rakni pontosságban! Én sem akartam elhinni, de 5-10 másodpercen belül van a pontossága! Egy jól beállított és nem szétkopott óra elég pontos tud lenni, akár 50-70 éves korában is.
-
Dzsana
senior tag
válasz
solgew #30224 üzenetére
A Stainless Steel az nem bevonat, hanem rozsdamentes acél.
Valamit Te félre értesz! Az, hogy egyik irányba húz csak, az nem azt jelenti, hogy a rotor csak az egyik irányban forog! Kivéve persze a kalapács automatát. Ugyan úgy körbe forog mindkét típusnál a rotor, csak nem mindegyiknél forgatja is a rugómagot mindkét irányban. Nem tudom, mi lehetett a kezedben, ami szanaszét pörgött, de nem ventilátorok ezek! -
Dzsana
senior tag
válasz
solgew #30193 üzenetére
A teflon, ha leválik, óriási károkat tud okozni. Az autóiparban sem alkalmazzák, korábban voltak próbálkozások, de tévút volt. Most ami előtérbe jött, az a kerámia, mert a kerámiának nagyon jó a siklási tulajdonsága, és a hőelvezető képessége. Vannak kerámia alapú motorolaj adalékok, sőt, az Audi már legyártott 100 db "kerámia" motort kísérleti jelleggel.
Továbbá valaki már jól megfogalmazta, hogy a kísérletezésnek, és a fejlesztésnek ára van, és sajnos el kell ismerni, hogy a mechanikus órák egy kicsit háttérbe szorultak, sőt, lassan már maguk az órák is a sok telefon és egyéb időmérő eszközök miatt. Nem jönne vissza a sok befektetett pénz és idő. -
Dzsana
senior tag
Hát elég bután fordítottad le! Hány rugóházat szedtél már szét idáig? Hány esetében derült ki ebbõl, hogy hú de jó, hogy szétszedted, mert koszos volt? Szerintem egyet se, így meg már megint szájkaratés vagy csak! Jól mondta itt valaki pár napja, hogy nem kell mindig mindenhez hozzászolnod rakodás közben, pláne nem olyanhoz, amiben semmi tapasztalatod sincs! Meg nem is érted, mirõl van szó.
-
Dzsana
senior tag
Akkor majd utánad csinálom!
A vintage óráknál, pláne a ritkáknál kifejezetten nem ajánlott, mit csinálsz, ha eltörik a motorrugó? Persze, egy mai órát beviszel a szervizbe, ott jó hogy megcsinálják, mert ha eltörik, csak benyúl a fiókba egy másikért. Szóval ne keverjük össze az öreg, 50-70 éves órák szervizét az általános előírásokkal. Ha valaki megpróbálná mondjuk a Wyler zsebórám rugóházát szétbontani, biztos rávernék a kezére! -
Dzsana
senior tag
válasz
Wg5113 #30169 üzenetére
Maga Vályi Huba is úgy tanítja, hogy a rugóházat nem kell szétszedni. Egyrészt felesleges is, mert oda a kosz nem nagyon kerül be, eléggé zárt, másrészt ha addig nem tört el a motorrugó, akkor a szétszedésénél valószínű eltörne, így jobb nem bolygatni. Ezen felül már csak a billegőt bontom szét, az most nincs is itt a képen, épp elment uszikázni.
-
Dzsana
senior tag
Nyugi, elállítódni nem tud. Ha nagyon késik, vagy siet, akkor mechanikus sérülés éri az órát. A mai órák már mind ütésbiztosítottak (Incabloc), így a bit el tud mozdulni a lyukas kővel és a fedőkővel együtt a biztosítás ellenében, így nem törik el a csap. A hajszálrugó ilyentől nem gabalyodik össze.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Neurotoxin #30166 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest