- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Polarstar #222686 üzenetére
Én amennyire tudom, ez Seiko-Epson európaiknak szánt szegény ember GS-ei.
Ezeket a típusok EU belpiacosak.
dzsi23: Gyönyörűek az Oceanusok is az biztos, de az a baj mint a SARX-el, hogy JDM-ek.
Hülyék ezek a japánok, olyan pénzeket kereshetnének a belpiacos Citizen, Casio, Seiko órákkal, hogy csak na.
Remélem egyszer ezt a menedzsment is fel fogja fogni.....
-
Sir Pocok
őstag
válasz
SOAD19 #222660 üzenetére
Én is rájöttem egyébként, hogy az én 16,5 feles csuklómra 43 feletti órák nagyok. Ezért is árulom a Promaster Citizenemet.
Amióta többet hordom az Orient Star órámat nem is hiányzik a nagyobb méret.
@vzsryl: A japók már csak ilyenek. Vagy jó így ahogy van vagy ne vedd meg. Irgalmatlan pénzeket kereshetnének ha nem lennének ennyire makacsok.
Más:
VÉGRE megvásárolható a basic date vonal az Orient Star-nál!
Ahogy nézem simán hozza a JDM-es Seiko Presage szintjét olcsóbban. (42 mm!)
-
Sir Pocok
őstag
Megnéztem pár óra restauráló videót a YT-n.
Tiszta relax, komolyan kedvet kaptam az órás mesterséghez.
(Persze gondolom olyan ez mint a Dark Souls -> Nézni jobb.
)
-
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
Szivárvány témában nem akartam kioktató lenni, de az FB-n is nagyon fárasztó volt olvasni az ilyen-olyan b.zi, fag és társai megnyilvánulásokat a Rainbow G-Schock-kal kapcsolatban.
Azért írtam ott is le, hogy ennek nincs ilyen gondolattársítása a japán kultúrában.
-
Sir Pocok
őstag
Nem először futok bele ebbe a szivárvány témába.
A japán márkák gyakran használják a szivárvány színösszeállítás mert Japán azon belül is Tokió egyik emblematikus látnivalója a Rainbow Bridge azaz Reinbō Burijji Odaiba kerületben.
Erre referálva jelent meg a Rainbow G-Shock is.
Sajnos sokan benézik ezt a témát mert nem ismerik a mögöttes kulturális háttért.
-
Sir Pocok
őstag
CB5001-65A dögös lett.
-
Sir Pocok
őstag
Polestar: Zavarba ejtő hasonlóság...
Taylor: ott a pont.
Sanyi: Nem tudom, lehet hogy marketing bullshit? I don't know. -
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
Hát bejövős lett ez a Casio G-Shock GBX-100
Miért nem lehetett solarba megcsinálni...
-
Sir Pocok
őstag
HAQ modellek. Nem csúnyák.
-
Sir Pocok
őstag
Ez az új bambusz GS kollekció nagyon dögös. [link]
-
Sir Pocok
őstag
Új kockák: [link]
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Nyugger001 #220845 üzenetére
A fagyallo javaslatai kaphatóak itthon.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Nyugger001 #220835 üzenetére
Seiko SUR307, én őt választanám a helyedben és a maradék pénzből még egy fekete bőrszíjat is vennék hozzá.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
mert_csokis #220682 üzenetére
Ez a polírozás érdekes kérdés, mert napi használat mellett el tudom képzelni, hogy 3-4 év után látható nyomok lesznek a tokozáson.
Prémium órák világa nem olcsó játék az biztos.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
bluekoli #220671 üzenetére
Ezért lesz Citizen Chronomaster-em.
Presztízs márka, mechanikus szerkezet ennyi az annyi.
Pusztán érdekességképpen:
Grand Seiko esetében a 3-4 éves szerviz díjak (2017):
9F Quartz: $312.50
9F Quartz Battery Change: $52 (including battery, labor, gaskets and water test)
9S Mechanical: $375.00
9R Spring Drive: $437.509R86 and 9R96 Spring Drive Chronograph: Priced based on estimate from Japan (in most instances $1,000 or higher).
Zaratsu polírozás javítások (2017):
Case Only: $388.75
Bracelet Only: $337.50
Case and Bracelet: $591.25Szal mai árakon számolva egy komplett karbantartás megvan 300 eFt nagyságrendileg.
-
Sir Pocok
őstag
Jobban átnyálaztam a szakirodalmat.
Kétségtelen, hogy a 9F vs Chronomaster témában a Citizen köröket ver a Grand Seikora technikailag (+/-5 s ultra precíz eco-drive, napelem, sok egyéb feature), tokozás (super titanium zaratsu polírozással) szempontjából. 10 év teljes körű garancia!
Olyannak mint nekem főnyeremény a napelem mert gyakorlatilag az órának ha nem csinálsz hülyeséget nincs szerviz igényé, ami ilyen árkategóriánál más gyártónál irgalmatlan összeg is lehet. Szóval kurva pontos, megbízható nagyon igényes design-nal ellátott óra.
Ami viszont igaz, hogy olyan presztízse nincs mint a Grand Seiko-nak, cserébe (ha ez számít) nem is mindenki szaladgál ilyennel.
Kétségtelen, hogy nem kevés pénzről beszélünk ésha már kifizetek majd egy misit akkor elvárnám, hogy ilyet ne csináljon (fagyallo is említette). Váltson dátumot pontosan b+....
Szóval Chromasterem ha lesz "kedvem"
de lesz ebben biztos leszek 1-2 éven belül.
-
Sir Pocok
őstag
Egyébként a sakurawatch-nál most jelentősen le vannak értékelve az említett chronomasterek:
[link]Így se kevés de 30 százalék nem rossz gyakorlatilag megnyered az ÁFA-t és a vámot...
Még a végén veszek egyet....
-
Sir Pocok
őstag
válasz
fagyalllo #220602 üzenetére
Seiko.hu-ról:
A hatvanadik évforduló tiszteletére érkező újdonságok között kvarc modell is helyet kapott, méghozzá a Grand Seiko high-end kvarc kaliberével, a 9F85 kaliberrel készítve.
Ez a kaliber egy technikai remekmű, a speciálisan szabályozott darab járáseltérése mindössze 5 másodperc – évente. Ezt a különleges tudását jelzi a számlapon hat óránál elhelyezett arany csillag is, melyre méltán érdemes a kaliber ezzel a kiemelkedő értékkel.
Érdekessége még, hogy a mechanikus szerkezetekhez hasonlóan az idő beállításakor a másodperc mutató nem áll meg, így például egy időzóna váltásnál nem kell újra pontosítani a másodperc mutatót, ami ilyen pontosságnál indokolt is.
A Grand Seiko SBGP007 modell szintén az évfordulós modellek jellegzetes kékjében pompázó számlapot kapott, melynek mintázata a 2020-at, vagyis az évforduló évszámát jeleníti meg, az élénkvörös másodperc mutatóval és az arany csillag díszítéssel együtt. -
Sir Pocok
őstag
válasz
fagyalllo #220600 üzenetére
Akkor a AQ4020-al kevertem.
"az óramutató a szerkezet megállítása nélkül állítható egy órás lépésekben"
Ezt tudja a 9F85 is.
Mindenesetre kétségtelen, hogy a Chronomaster többet ad mint egy GS. Így hogy van belőle 40-es is, Nálam a Chronomaster lesz a befutó. Köszönöm, hogy írtad, mert a Citizen vonalon nem néztem annyira körbe.
Persze, 9F továbbra is nagyon magas szintet képvisel az átlaghoz képest.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
fagyalllo #220595 üzenetére
Nem is tudtam, hogy napelemes.
Eddig ez elkerülte figyelmemet. A pontossága jobb mint a 9F85-nek.
Ez az óra örökélet meg egy nap, plusz ez is zaratsu fényesítési eljárás mint a GS, ráadásul titaniumon.
Igazad van ,overal jobb mint az sbgp.
De, több helyen 38-at írnak, nem 40-et.
Mindegy év végén vagy ha jövőre megyek ki élőben megnézem, hogy áll a kezemen.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
No.01 #220591 üzenetére
Igen. Sőt ez 9F86 a legfejletteb mert GMT funkció is van benne.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
No.01 #220576 üzenetére
Én Grand Seiko-ból az SBGP szériát javaslom, abba került a legfrissebb új kvarc fejlesztés a 9F85. Angliából ÁFA és Vám nélkül 950 - 1 milla. Ha kint vennéd meg Japánban akkor kb 100 eFt olcsóbb. Nyilván a mostani árfolyamon.
A chromaster a Citizentől neked kicsi lenne. Búvár GS-t 9F szerkezettel nem tudok.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
@mriya@ #220493 üzenetére
Ennyit tudok:
7S25/26/35/36 is a non hacking, non handwidning -25/+35 second accuracy 40h power reserve.
4R15/16 is non hacking, non handwidning -15/+25 second accuracy 50h power reserve.
4R35/36/37/38 is hacking, handwinding -25/+35 second accuracy with 40h power resereve
6R15 is hacking, handwinding -15/+25 second accuracy with 50h power reserve. -
-
Sir Pocok
őstag
Ez lenne a legendás SARB033 reinkarnációja? Nem rég jött ki.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
mert_csokis #220417 üzenetére
Dettó. A cél egy 9F85 szerkezetű kvarc Grand Seiko. A japánok hihetetlen letisztult órákat tudnak csinálni. The Citizen és a Chromaster is egy remekmű.
Nincs bajom az automata órákkal, de a kényelem fontos a számomra. A Seiko prémum kvarc szerkezetei (de az alapok is) elnyűhetetlenek, karbantartási igényük is minimális.
Svájci vonalon most a BALL Fireman szériája tetszik:
-
Sir Pocok
őstag
Nektek mi a véleményetek ezekről a bevonatos órákról? Nekem mindig gagyi érzetem van ezzel kapcsolatban. Az alaptípust kedvelem, de ebben az aranyban...
-
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
válasz
csaba1203 #220260 üzenetére
Hát amennyire tudom az Orient Star-ok itthon 150 eFt-tól indulnak, vélemények szerint Seiko Presage színvonalat minimum hozzák, többek szerint egy kicsivel felette is vannak.
Nekem ami van nagyon magas szintet képvisel, az egyik Kronométer adásban is szerepelt és elismerően beszéltek Gonzi-ék róla, nem véletlen.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
mert_csokis #220253 üzenetére
Azt kell mondanom jó döntés volt. Használd egészséggel.
Én is nagyon elgondolkodtam az SUR311-en lehet, hogy be is rendelek egyet mert ár/érték arányban jó vétel ráadásul 60-70 eFt között láttam Chrono24-en EU-ból.
Más témák:
1. A Seiko weboldalán az alacsonyabb árkategóriájú órákról miért nem találni semmit? Vagy én keresek rosszul? SUR3** szériát kerestem de nuku-semmi.
2. Nagyon várom már ezt az Orient Star szériát de ahhoz képest, hogy májusra ígérték semmi. Gondolom a COVID miatt csúszik de jöhetne már....
-
Sir Pocok
őstag
válasz
-cobra- #220218 üzenetére
Az SUR309-ról Random Rob is pozitívan nyilatkozott de erősen belépő szint.
Én helyedben a Citizen BM7360-asára is ránéznék. Nem GS design de Eco-Drive és Titanium.
SUR311 nekem is megtetszett 6N52-es szerkezetről nem sok infó van. Valszeg új lehet.
-
Sir Pocok
őstag
Téves
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Lauda #219813 üzenetére
100 %-osan igazad van.
Sose leszel elégedett amíg pótlékot keresel a kiszemelt óra helyett.
Én is így voltam a Seiko SARX055, SARX057 vagy a TAG HAUER CARRERA 5 esetében. Meg akartam venni, de rájöttem, hogy költhetek 500-600 eFt, úgy is Grand Seiko-t akarok venni, hiába keresek olyat, ami hasonlít rá.
Szóval inkább pihentettem most az óra témát, van 6 db amiket nagyon szeretek. Esetleg egy Oceanus lesz még mert tetszik a design meg a high tech szerkezet.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
g0n21 #219753 üzenetére
Nem puncsolás, de ez tényleg érdekes volt.
Én is szívesen mesélnék, de nagyon szenzitív területen dolgozok (adózás, számvitel).
Én úgy látom ezt a kérdést, hogy aki szolgáltatási területen dolgozik, annak az a legfontosabb cél, hogy közvetlenül már ügyfelekkel ne kelljen dolgoznia. Szerencsére nekem ezt sikerült elérnem és ennél jobb nincs. Nagyon ki tudja csinálni az embert ha hülyékkel kell dolgoznia, akik úgy ugráltatják ahogy nekik tetszik. Vagyis azt hiszik, hogy ugráltathatják...
-
Sir Pocok
őstag
válasz
g0n21 #219745 üzenetére
Jelenleg az alábbi órás csatornákra vagyok feliratkozva:
Kronométer
Random Rob (nagyon bírom a csávót)
Horology House
Perth Watch
ICS Authentic
JustBlueFish watch reviews (Ő is jó arc)
WatchesonYou
Nick ShabazzPolgárnet-re nem vagyok feliratozva, csak jó pár hónappal ezelőtt láttam egy cikket 24.hu-on amiben arról volt szó, hogy Polgár a milliárdos az óra gyűjteményét bemutatta.
Megnéztem, aztán néha feldobja a YT ajánlatként a videóit, mint ahogy most történt és megnéztem.Ennyi. Nagyjából én ennyit tudtam róla és kész.
Sajnos itt akkor a híroldalak is hibásak, mert ha ilyen embernek teret adnak akkor megtévesztik az érdeklődőket (mint ahogy engem is).
Plusz én nem tudom megítélni mi a hamis mi nem, mert kevés luxus óra gyártó terméke érdekel, sőt igazából a Grand Seiko kívül egy se mozgatja meg a fantáziámat vásárlás szempontjából(ez betudható a japán kötődésemnek).
Szóval ez a helyzet ne daraboljatok fel....
-
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
Továbbra is nézni fogom.
Az embernek vannak órái, bemutatja és van róla véleménye. Pont.
Az, hogy csalt nem csalt, meleg, komcsi, gyíkember, milyen dolgai vannak az órákkal való összefüggésben NEM ÉRDEKEL.
Vannak még páran a YT-n akik ezt csinálják. Meghallgatja az ember a véleményüket és kész. Nem nyomozok utána, mit reggelizettek tegnap mert nem érdekel. -
Sir Pocok
őstag
válasz
fagyalllo #219730 üzenetére
Sry, de Polgárt ebben a tekintetben meg kell védenem, mert azért Ő nem Berki kategória.
Az óra gyűjteményével kapcsolatos videókat meg szoktam nézni, mert órákat nem magamutogatás miatt gyűjti hanem érzelmi okokból. (Édesapjától ered az óra szeretete)
Plusz ezekben a videókban sok érdekes dologról mesél ami informatív.Többi megosztása meg nem érdekel.
-
Sir Pocok
őstag
Ezért a pénzért, aki teheti vegye meg!
A sajátomat 5 napja használom és túlzás nélkül állíthatom, hogy ez az eddigi a legjobb digitális CASIO órám, ami valaha volt.
Kecses, vékony dizájn, SNT LCD kijelző, ami tényleg tűéles és nagyon jó betekintési szöge van. Multi Band 6, solar.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
5-ös kezelő #219660 üzenetére
Kértek már meg, hogy hozzak ilyen dolgot, de skippelni szoktam. Ha hozok csak magamnak....
(Amilyen Murphy ha másnak hoznék tuti bukta lenne...
)
Két éve 6 üveg átláccó Colát kértek na azt teljesítettem.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
dzsi23 #219656 üzenetére
Random Rob panaszkodott amikor a review csinálta. Mintha azt mondta volna, hogy integrált szíj van azért.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Gempas 70 #219640 üzenetére
Köszi az infót.
Én annyiból vagyok szerencsés helyzetben, hogy a JDM-es dolgokat kint meg tudom venni, mert évente egyszer mennem kell Japánba.
Ha összejön a pénzem akkor a GS-t kint fogom megvenni, Akihabarában (Tokió műszaki és játék negyede, van egy nagy műszaki áruház ahol nagyon jó áron vannak GS-ek.)
T200 megvételére is kint fog sor kerülni, de az ezévi utam sajnos a COVID miatt bukó.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
fagyalllo #219610 üzenetére
Hát ők nem, ezzel egyetértek.
Ennek ellenére, bár YT review-k alapján írom amit, írok szerintem ez az óra így is megér ennyit.
Azért ilyen minőségi tokozást, felület megmunkálást és számlapot nem mindennap lát az ember.
Bár most valamit nem értek:
Eddig 400-450 dolcsi között láttam ebay-en ezt az órát.
Nézem a japán CASIO weboldalát és ott az ÁFA-s ár 66.000 YEN. Az 600-630 dollár között van van.
Most vagy az van, hogy annyira keresett lett, hogy felnyomták az árát vagy nem tudom.
Amennyiben igen akkor még most lenne érdemes venni belőle.
-
Sir Pocok
őstag
Nem szeretném megmondani, mert az egyik órás ügyfelemtől vettem, aki nekem adott egy kis kedvezményt pluszban. Mondta hogy kussoljak erről.
Szerk:
DE éppen most látom, hogy a MALL.HU-n 74 eFt vesztegetik:Akkor még se voltam velem annyira nagyvonalú a kedves ügyfelem. Nem baj nem felejtem el neki.
-
-
Sir Pocok
őstag
válasz
BAti77 #219586 üzenetére
Igen, szerintem se drága (nyilván nem engedhetem meg most magamnak), ezért a technológiáért.
Nem bírtam magammal le volt akciózva a CASIO PRW 3100 , ami számomra a legszebb, legjobban olvasható classic digitális kijelzős Casio óra. Protrek vonal.
Random Bon review120 k-t az életbe nem adtam volna érte de így 65-ért újonnan nem volt kérdés.
-
Sir Pocok
őstag
Nem vagyok oda a búvár órákért, de ez nagyon jól sikerült:
Christopher Ward Trident C60 Elite 1000 Automatic Dive Watch Review
-
Sir Pocok
őstag
Nagyon elgondolkodtam ezen Oceanus-on:
A YT-s órás csatornák áradoznak róla. Árát meghazudtoló kidolgozási minőség, kiváló polírozás. Hajaz egy kicsit a Grand Seiko-ra. Bluetooth, Multi Band 6.
Mindezt 400 dolcsiért ami azért nem rossz... -
Sir Pocok
őstag
válasz
pulutodurumo #219340 üzenetére
Nagyon korrekt volt velem mindig. Mi lett vele? Hogy-hogy nem írhat?
-
Sir Pocok
őstag
Most a CASIO termék skáláján a MR-G a luxus, az Oceanus és MT-G a felsőkategória? Nem teljesen tudok eligazodni, már annyi termékük van.
-
Sir Pocok
őstag
Egyébként éppen most jöttek ki sajnos egyelőre japán belpiacra a pulzusmérős, GPS, stb. G-SHOCK órák:
-
Sir Pocok
őstag
válasz
BAti77 #219223 üzenetére
Értelek de én csak arra fel írtam a +/- 10 s/y mert a Certina oldalán ez van fent, linkeltem is.
Jelenleg a Certina lényegesen olcsóbban adja ezt a pontosságot más svájci gyártó. Teszek egy próbát. Szeretem a Longines, de VHP modellek kidolgozási minőségétől nem voltak elájulva az árához képest.
Mindegy a cél úgy is egy GS 9F-es szerkezettel hosszútávon. Nem is a 9F miatt hanem azért mert kurva jól néznek ki...
-
-
Sir Pocok
őstag
Találton egy nagyon f@sza kis összefoglalót a HAQ témában (nem a legfrisseb):
5 s/year :
Citizen Chronomaster "The Citizen" : classical design with perpetual calendar. Caliber A660. 32768 Hz quartz, thermocompensated. 1'150 €- 2'150 €
Citizen "The Citizen" Eco-Drive Cal A010 1'500 € - 2'500 €
Longines VHP : classical design with perpetual calendar. Caliber L288.2 / ETA E56.111 quartz, thermocompensated. 950 CHF- 1'550 CHF (940$ - 1'530$)
10 s/year :
Citizen "The Exceed" classical design. 1'200 €- 2'150 € (it seems that only older classical models are HAQ) see citizenEco-Drive Precision model with cal. G530 appr. 650 €
Credor "Node" Cal. 8J80 300'000 Yen env. 2'300 € ( Seiko-Credor)
Piquot Meridien Octantis : Marine Chronometer certified by the Besançon National Observatory in France. Perpetual calendar. ETA Thermoline movement. 1 185 - 1 738 € (abandoned)
Seiko "Grand Seiko" : classical design. 32768 Hz thermocompensated quartz cal. 9F62. 1 150 - 3 700 €
Omega Megaquartz 2400 (abandoned 1974 to 1978)
Certina DS Action Chronograph PreciDrive (movement G10.212 AA)
Certina DS-2 PreciDrive (movement ETA 251.264 CEN)
10-15 s/year :
Breitling SuperQuartz :
B-1 (abandoned) pre 2003 have no superquartz movement see donindiano.net. Caliber Breitling 78, Base Mvt. ETA Thermoline E20.341Airwolf (abandoned) Caliber Breitling 78, Base Mvt. ETA Thermoline E20.341Avenger Seawolf Chrono (abandoned) Caliber Breitling 73, Base Mvt. ETA Thermoline 251.232Aerospace (current models) Caliber Breitling 79Chronospace (current models) Caliber Breitling 78, Base Mvt. ETA Thermoline E20.341Emergency (current models) Caliber Breitling 76, Base Mvt. ETA Thermoline 988.352Colt models (only newer models with SuperQuartz movements) Cal. Breitling 53, Base Movt. ETA Thermoline 251.262Galactic 30 and 32 Caliber Breitling 71Superocean Chronograph M2000 Caliber Breitling 73, Base Mvt. ETA Thermoline 251.232
Breitling claims its accuracy to: "the variation in rate of the SUPerQUartzTM caliber fitted in your BreitLing watch far and above exceeds these demands (cosc), achieving a rate of ±15 seconds a year" from Colt Manual p. 11. This value seems conservative, as these watches use an ETA Thermoline movement, which is said to be rated at +/-0.02 second per day (less than 10 s/year). Price range 1000€ (used) to 3500 € (new)Certina DS Master - Caliber ETA Thermoline 251.233 (864 € - 1'060 €)
Christopher Ward
C70 COSC (abandoned)C70 VW4 Caliber: ETA 251.233 COSC (499 £ - 599 £)Chopard Grand Prix de Monaco Historique Time Attack MF. Base caliber ETA E20.341? (2'500 €)
Krieger Marine Chrono k6006. (abandoned) Caliber K89.01/01 seen for 580 €
Longines Flagship VHP (abandoned): classical design with perpetual calendar. Caliber L546 (ETA Thermoline movement 252.611). A very interesting WatchUSeek thread about this watch.
Longines VHP Quartz different models (all (abandoned)). L173.2 (ETA 255.511) and later L237.2 (ETA 255.563)
Maurice Lacroix Miros Chrono Diver (cosc) (abandoned). Caliber ETA 251.231
Omega Z-33 (watch it on youtube) Cal. 5666. Price ~4'500 €
Sinn Diving watch UX, ETA 955.652. ~1'500 €
All the above watches use ETA Thermoline movements which are rated to be within +-10 seconds/year.20 s/year :
Mühle Marine Chronometer : Desk marine chronometer actually built by Hanseatic Instruments. 4.19 Mhz quartz, temperature stabilized. Here is a picture of the test certificate which comes with the clock. The manufacturer claims an accuracy of 0.01 s/day (3.65 s/year), but my model loses 16 s/year (+/-1s). Nevertheless it could be adjusted without opening the case with an oscilloscope and a small screwdriver. 2000 €
Omega Constellation Perpetual Calendar : (abandoned), caliber 1680 (ETA Thermoline movement 252.511).
Seiko Spirit : classical design with perpetual calendar. Models SBQLxxx & SBQKxxx. Caliber 8F32 & 8F33, 196 608 Hz quartz
Seiko Brightz SAGM007 & 009. classical design with perpetual calendar. Caliber 8F32. 600 - 780 €
Seiko Diver Scuba 200 m : diver watch with perpetual calendar, from Prospex line (Sport watches). Models SBCMxxx. Caliber 8F35, 196 608 Hz quartz. 200 - 230 €
Seiko Alpinist : perpetual calendar and 24 h hand, from Prospex line. Caliber 8F56, 196 608 Hz quartz. 300 - 350 €25 s/year :
Kriëger Tidal Chronometer : (abandoned) 200 m water resistant watch which gives moon phases and tides. The manufacturer didn't give its accuracy but it is COSC certified.(abandoned) 900 - 1000 €
>25<=60 s/year (watches which are only slightly above the specs):
Rolex Oysterquartz: Calibre 5035 and 5055 for the Day-Date model analog thermocompensation (abandoned)
Bulova "The Precisionist": 262.144 kilohertz (kHz), cal. "Precisionist". The claimed accuracy is +-10 spy. But it seems this watch is quite dependent to temperature
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest